lägenheter just nu

Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Rensa filter
Dina Bevakningar
Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Område
Boendetyp
Hyra max.
Storlek min.
Rum
Hyresperiod
Annat
BostadsPortal samlar hyresmarknaden! Här hittar du även privata hyresvärdar och bostäder utan kö. Välkommen!
Filter
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Se fler annonser

Sök lägenhet här!

Söker du hyreslägenhet? Börja jakten här och få hela utbudet av lediga hyreslägenheter i Sverige på en plats! BostadsPortal har samlat hyresmarknaden på en plats så att du hittar all a typer av lägenheter med en sökning, smått som stort, billiga lägenheter och dyrare, hyreslägenheter från både privata och kommunala uthyrare, med och utan bostadskö. Det är här du söker efter din nästa lägenhet!

Hur söker jag lägenhet?

Här på sidan vänder vi oss direkt till dig som söker lägenhet. BostadsPortal har sedan 2010 samlat hyresannonserna på den svenska hyresmarknaden och vi vet hur tufft det kan vara att hitta en ny lägenhet. Det är fler som är i behov av rätt lägenhet, än utbudet i de svenska kommunerna kan tillgodose. På många platser, speciellt i storstäderna, är bostadskön mer än tio år, och många tvingas därför bo kvar i allt för små lägenheter eller flytta runt mellan korttidskontrakt där de hyr lägenheter i andrahand.

Det är därför som vi valt att samla hela utbudet på en plats så att du snabbt kan hitta  alla annonser, även de ”dolda”, från små privata hyresvärdar, som annars kan vara svåra att finna. 

Du hittar annonser för lägenheter i hela Sverige här, men om du söker efter en lägenhet i ett specifikt geografiskt område kan du enkelt ställa in det i sökfunktionen på sidan. Letar du lägenhet i en av våra storstäder?  Om du söker efter en lägenhet i ett av de mest populära områdena i Sverige kan du klicka på av de här länkarna och hitta alla nya annonser:

Här hittar du:

Om du vill hyra en lägenhet kan du tryggt starta här! 

När du snabbt vill finna en hyreslägenhet kan det vara bra att först tänka igenom dina prioriteringar. Vad är viktigast för dig: kostnad, storlek, belägenhet? Vad kan du tänka dig att kompromissa med? Letar du först och främst efter en billig lägenhet? Eller du kanske drömmer om att hyra en lägenhet med balkong eller badkar (eller badkar på balkongen)? Du kan söka direkt efter dina önskemål, som maximal hyra till exempel eller, så kan du välja en kartsökning där du själv ritar upp det önskade sökområdet på vår karta.

För många är ju läget det viktigaste, till exempel att boendet ska ligga nära en viss busslinje så att du kan åka snabbare till arbetet. Eller så vad som finns i området runt din lägenhet viktigast; att det finns förskolor, vårdcentral och närbutiker inom gå-avstånd. Kanske söker du efter en lägenhet som ligger nära naturområden, med stora parker att ströva runt i med hunden, eller fina el-ljusspår för kvällsjoggningen? Det är viktigt att du är säker på dina prioriteringar. Ibland måste några av drömmarna stryka på foten för att andra ska kunna växa, och ibland måste man öppen för något helt annat än det man först sökte efter. Var tålmodig och lär känna områdena där du vill bo så att du lättare kan finna det du letar efter.

Tips för att söka lägenhet

På Bostadsportal skräddarsyr vi din lägenhetssökning utifrån dina behov. När du sökt och funnit den lägenhet du vill ha kan du välja att köpa ett HittaBostadspaket så får du tillgång till kontaktuppgifter från hyresvärdar i hela Sverige.

Olika typer av lägenheter

Hur tänker du dig ditt nästa boende? Hyresrätter kommer i många olika former, det kan vara en lägenhet som hyrs ut i förstahand eller en bostadsrätt som andrahandskontrakt eller delar av ett hus. Det finns privata eller kommunala hyresvärdar. Hos oss finner du hyreslägenheter till olika format och pris från hela landet. Sök efter det hem som bäst passar till dig, oavsett om det är en etta, tvåa, trea, eller fyra. Och om du letar efter en billig lägenhet eller det är en litet hem du vill ha så pröva även att söka på rum.

Det är också viktigt att tänka på när du behöver flytta in ditt nya boende. Är det akut att hyra just nu eller är det viktigare att du får tag i den perfekta hyreslägenheten, även om det kan ta längre tid att finna den? Vill du hyra bostad en kortare period i andra hand, eller är du bara intresserad av att hyra under en längre period?

 

Var söker du lägenhet? 

Bostadsportal kan ge dig det bästa utbudet av lägenheter att hyra i allt från storstad till landsbygd.

När du vill hyra bostad i storstäderna är det viktigt att tänka på att efterfrågan ofta är mycket större än utbudet.  Därför måste du se över dina behov en extra gång. Här är det en fråga om att vara realistisk och inte gå efter det centrala boendet på en gång.

Söker du efter en billig lägenhet med pendlingsavstånd till jobbet?

Hur ser dina resmöjligheter ut? Måste du köra bil? Då ska du tänka på att du ska ha möjlighet att parkera både vid din lägenhet och på ditt jobb. Det kan också vara bra att tänka på att de stora vägarna kan vara svårframkomliga i rusningstrafiken, och se om du på något sätt kan undgå att sitta i bilköer flera timmar om dagen. Kanske är kollektivtrafiken bättre? Se över vad ett månadskort kostar, och räkna in den sparade slanten i vad du kan tänka dig att lägga på din hyra. Om det finns tillgång till bra förbindelser kan någon av förorterna till storstäderna vara ett bättre alternativ för många. Här kan du få en större och bättre hyreslägenhet för samma pris som du annars betalar för en liten central etta. Det är ofta nära till natur och bra barnomsorg, men längre till kultur och nöjesutbud.

Hyra lägenhet i andrahand 

Är det så att du behöver bo i ett visst område en kort period så pröva att söka efter korttidsboende och andrahandskontrakt. Det finns ofta ett stort utbud över hyreslägenheter i storstäderna under sommarmånaderna, och under kortare perioder, när förstahandshyresgästerna exempelvis ska studera på annan ort eller resa en längre tid. Bostadspriserna i storstäderna, speciellt i Stockholm, fortsätter att stiga och det är många som försöker att få betalt svart. Var försiktig, det är olagligt att ta ut mer hyra än vad som är skäligt för en lägenhet, men för att få pengarna tillbaka måste du vända dig till hyresnämnden. Myndigheten kan sedan kräva tillbaka pengarna med ett års tillbakaverkande kraft.

Hur hittar jag en billig lägenhet? Priserna på hyresmarknaden stiger hela tiden, trots försök att reglera den. Men du behöver inte betala ockerpriser för ett andrahandskontrakt! I Sverige gäller nämligen inte marknadshyra. Därför får man inte ta ut hör hög hyra som helst för en bostad oavsett även efterfrågan är stor och många är beredda att betala ett högt pris för en drömboendet. En skälig nivå på en hyreslägenhet innebär att den ska vara likvärdig i jämförelse med andra hyresbostäder i området, både kommunala och privata. Vid en andrahandsuthyrning bör hyran inte vara högre än den summa som förstahands-hyresgästen betalar för lägenheten.

Om du hyr en del av en lägenhet ska hyran motsvara den del du hyr, du ska till exempel inte betala mer än en tredjedel om du hyr ett rum i en trea. Om du hyr en bostadsrätt i andrahand är det dock ok att förstahands-hyresgästen tar ut en något högre hyra än hen själv betalar, eftersom det ofta ingår andra utgifter, exempelvis ränta på banklån, för förstahandshyresgästen. Om hyresbostaden redan är möblerad får hyresvärden göra ett påslag på cirka 10 procent på hyran. Om det också ska ingå el, tv eller bredband i hyran kan hyran också bli högre.

Kan du tänka dig att dela lägenhet?

Om priset är viktigt för dig, och du behöver en billig lägenhet, ska du överväga om du kan tänka dig att dela en hyreslägenhet. Sök lägenheter, ensam eller med en vän, som passar till att flera bor tillsammans men ändå har egna utrymmen. Det kan exempelvis handla om tre rum och kök med en planlösning som erbjuder både gemensamma och privata ytor. Om du inte redan har en person att söka tillsammans med så kan du låta hyresvärden leta efter en annan hyresgäst som kan bo tillsammans med dig.

Det finns många fördelar med att dela med andra, speciellt om man är ny i en stad och behöver hjälp med att komma in i nya sociala sammanhang. Som student eller som singel kan man söka dela hyreslägenhet i form av studentbostad eller kollektiv, eller genom att gå samman med en vän och hyra både större och billigare än man annars kanske kunde ha råd med. Även familjer kan leta efter delat boende, men kom då ihåg att se efter en lokal som är stor nog för alla, och att delningen av de gemensamma ytorna, exempelvis kök och vardagsrum är tydligt överenskomna, så det inte uppstår onödiga slitningar mellan hyresgästerna.

Vill du hyra ut en lägenhet?

Bostadsportal välkomnar också  dig som vill hyra ut din befintliga lägenhet. Du har rätt att hyra ut en lägenhet som du själv äger. Detsamma gäller om du har en lägenhet med första hands-kontrakt och hyresvärdens godkännande. Då kan du lätt och enkelt skapa en annons här. Det är gratis! 

Ta chansen: Sök lägenhet idag!

Support
Blogg