Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Lägenheter
  3. Kiruna

Lediga lägenheter i Kiruna

3 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum2 rum
3 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
1 rum lägenhet på 39 m²
Kiruna, Thulegatan
3 821 SEK6 dagar sedan
2 rum lägenhet på 52 m²
Kiruna, Lappgatan
4 903 SEK6 dagar sedan

Liknande annonser i Kiruna

Populära söktermer
  • Alla Lägenheter

Hitta ledig hyreslägenhet i Kiruna på BostadsPortal

Kiruna är en mycket vacker plats att bo på! Så du som vill bo där, du kan här hos oss söka efter lediga lägenheter i Kiruna. Vi på BostadsPortal har samlat både lägenheter och andra hyresbostäder i Kiruna här på vår sida. Kiruna ligger i Lappland och är ett utpräglat gruvsamhälle. Du har nära till andra mindre orter när du bor här som till exempelvis Svappavaara och Kurravaara så väl som Jukkasjärvi . Sedan har du större orter med, relativt nära som till exempelvis Abisko och Gällivare .

Hitta ett passande bostadsalternativ i Kiruna

Kanske du redan nu är säker på att det är just en hyreslägenhet i Kiruna du är ute efter? Då ska du givetvis söka efter lediga lägenheter i Kiruna. Dock har vi även andra bostadsalternativ att erbjuda. Bland annat kan du hitta hus att hyra samt att du även kan hyra stuga så väl som du kan hyra ett rum i Kiruna .

Så hittar du snabbt och smidigt en lägenhet i Kiruna

Du som vill hitta en lägenhet i Kiruna hos oss och göra det snabbt, du kan välja mellan två olika sökvägar. Vi har dels en snabbsökning, som görs via den sökruta du hittar längst upp. Söker du där får du dock fram alla lediga bostäder. Är det endast lediga lägenheter i Kiruna du vill få fram, gå då gärna in på vår avancerade sökning. Där kan du nämligen filtrera efter bostadstyp samt även filtrera efter annat.

Med avancerad sökning kan du filtrera din sökning för att hitta rätt typ av lägenhet i Kiruna

Om du vill hitta en lägenhet i Kiruna som passar just dig och de krav du har, så är den avancerade sökningen att rekommendera. Detta eftersom att du då dels kan söka efter bara lägenheter, dels filtrera efter andra krav och önskemål du har.

Du kan till exempel filtrera din sökning så att du bara får fram lägenheter i en viss storlek som kostar en max summa i månaden så väl som du kan söka efter lägenheter där det finns balkong eller där det är tillåtet med husdjur.

Bostadsbevakning gör det enklare för dig att hitta en hyreslägenhet i Kiruna

Här hos oss på BostadsPortal har vi en smart funktion som heter Bostadsbevakning . Du kan använda den helt gratis, men det krävs att du registrerar dig hos oss. Denna funktion innebär att då du använder den, så kommer vi maila dig varje gång vi får in lediga lägenheter i Kiruna som matchar din sökning du använde dig av.

Inom vilket område i Kiruna vill du hitta lägenhet?

Du kan bo mitt i centrala Kiruna om du vill samt att det även finns andra trevliga områden. Bland annat har du Glaciären-Solvinden eller Tuolluvaara eller Vittangi .

Hur du tar dig till och från Kiruna

Du kan ta dig till och från Kiruna på lite olika sätt. Föredrar du att köra bil så har du E10an som går igenom orten. Sedan går även länsväg 870 här. Du kan även via Malmbanan åka tåg. Sedan har Kiruna även en egen flygplats om du hellre tar flyget.

Kiruna har många aktiviteter och sevärdheter

Vackra Kiruna har något att erbjuda för alla och det oavsett om det är sommar eller vinter. Även om många tänker på Kiruna som en typisk vinterort, så finns det en hel del annat än bara vintriga aktiviteter.

I Kiruna har du flera vackra kyrkor som till exempel Kiruna kyrka som påminner om både norska stavkyrkor och samiska. Kyrkan i sig ligger på en höjd, mitt i en vacker park med både fjällbjörk och rönn. Det har den gjort ända sedan 1912! Det finns även en annan vacker kyrka i närheten, i Jukkasjärvi , missa inte den. Denna träkyrka har djärva altarmålningar av Bror Hjorth samt att det även är Lapplands äldsta kyrka. Den är även Sveriges enda bevarade kyrka med timmerkistkonstruktion.

I Kiruna ligger även LKAB:s järnmalmsgruva där det finns möjligheter att få en guidad tur där du kan lära dig mer om malmbrytning.

Vill du lära dig mer om samernas traditioner och liv så kan du ta ett besök på Samegårdens museum. Du bör även ta dig en tur till Ishotellet som ligger 15 minuter från flygplatsen.

Abisko ligger inte långt från Kiruna och är väl värt ett besök, särskilt under vinterhalvåret. Då ska du definitivt ta dig till Aurora Sky Station för att uppleva det fantastiska norrskenet. I Abisko har du även Abisko nationalpark med den berömda Lapporten.

En kul sak med Kiruna är att de har åtta årstider. Det kanske låter konstigt när det brukar vara fyra. Men enligt samerna så är det åtta! Denna samiska sed handlar om att de följer de växlande årstiderna när de flyttar sina renar. Enligt samerna så är de åtta årstiderna vårvinter, vår, vårsommar, sommar, höstsommar, höst samt före vintern eller höstvintern.

Kiruna är unikt månad för månad och det finns alltid något du kan göra. I januari brukar man välkomna solen tillbaka då den varit borta under vintern. I februari är det skidpremiär och många skidanläggningar öppnar upp. Under mars månad brukar alla Kirunabor gå man ur huse för att spendera tid med sina nära och kära, ofta till fjälls i stugor.

I april börjar ljuset ta över allt mer och norrskenet försvinner. I maj så kommer midnattssolen. Från slutet av maj så går inte solen ner, alls! Under sommaren så finns det mycket att göra, med vandringar, eller så kan du testa att bestiga Kebnekaise. I augusti börjar det mörkna igen och norrskenet kommer åter.  I oktober så brukar den allra första snön dyka upp och sedan under november och december är det åter dags för vinteraktiviteter.

Känn dig trygg när du använder BostadsPortal

När du använder dig av BostadsPortal så vill vi att du ska veta att du är trygg och säker, oavsett vilken av våra sidor du besöker. Sedan har vi sett till så att alla våra uthyrare är seriösa. Så att hyra lägenhet i Kiruna via någon av dem är även det mycket säkert.

Hittar du inte det du söker: Hyr en lägenhet och bli själv en hyresvärd

Har du inte riktigt hittat en lägenhet i Kiruna som du känner passar dig eller har du hittat en som är nästan perfekt, men för stor? Ett alternativ är att hyra den ändå för att sedan hyra ut ett av rummen . Du kan här via oss få hjälp med att hyra ut ett rum.

BostadsPortal hjälper dig när du letar efter lägenhet i Kiruna

När det gäller lediga lägenheter i Kiruna så har vi här på BostadsPortal gott om dem! Vi har Sveriges största utbud av lediga lägenheter och bostäder, över hela landet .  Så att hitta en hyreslägenhet i Kiruna här är inte svårt!

Du får mer än gärna registrera dig hos oss så att du kan använda dig av Bostadsbevakning eller andra av våra funktioner.

Om du har en fråga du känner att du vill ha svar på, så kontakta vår kundtjänst. Du kan även på egen hand söka efter svaret på vår FAQ-sida, där vi samlat en hel del vanliga frågor och svar.

Vi på BostadsPortal vill även här och nu passa på att önska dig ett stort lycka till med att hitta en bra lägenhet i Kiruna som passar just dig.

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicyVisselblåsardirektiv
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktningHyr ut i andra handKundserviceVillkor
SOCIAL MEDIA