Hyr ut bostad
Skapa konto
Logga in

Villkor

1.Allmänt
1.1

BostadsPortal.se är en hemsida som drivs av BoligPortal ApS, härefter benämnd “BostadsPortal“ .

1.2

Dessa villkor, och andra tilläggsvillkor som det hänvisas till i dessa villkor eller som tillhandahålls, på de benämnda webbplatserna, benämns härefter “Villkor“ . Villkoren gäller vid användning av webbplatserna. Villkoren gäller mellan BoligPortal ApS, Paludan-Müllers Vej 40B, 8200 Aarhus N, Danmark org. nr. 267 225 35, och varje användare.

1.3

Användaren är skyldig att hålla sig uppdaterad om vid var tid gällande villkor för BostadsPortal. Användaren accepterar att BoligPortal ApS har rätt att ändra Villkoren från tid till annan. BoligPortal ApS upplyser om väsentliga kommersiella ändringar.

1.4

BostadsPortal äger eller förvaltar inga egna fastigheter. Vår uppgift är enbart att facilitera kontakt mellan bostadssökande och uthyrare, liksom mellan hyresgäster vid bostadsbyte.

1.5

BostadsPortal vill skapa möjligheter för bostadssökande och de som erbjuder bostäder att enkelt komma i kontakt med varandra. Användning av BostadsPortal är i initialläget gratis men Användarna har möjlighet att köpa till tjänster som ger en mängd fördelar.

2.Kakor
2.1

BostadsPortal använder kakor (cookies). En kaka är en informations-fil som lagras i användarens dator. Kakor kan inte identifiera dig personligen, endast den webbläsare som finns installerad på din dator och som du använder vid besöket.

2.2

Kakorna hjälper BostadsPortal att redovisa korrekt besöksstatistik, vilket är viktig information för våra uthyrare och annonsörer. Kakorna hjälper också annonssystemen att hålla reda på vilka annonser som exponerats för en viss webbläsare. Informationen i kakorna ligger också till grund för statistik för de tjänster som använts och uppkopplingstid på BostadsPortal.

2.3

Vill du inte acceptera kakor kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av kakor eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Utan kakor kommer vissa funktioner och tjänster på BostadsPortal inte längre att kunna fungera optimalt.

3.Betalning och ångerrätt
3.1

BostadsPortal är ett internetbaserat koncept och du kan därför endast beställa tjänster via vår hemsida. Alla priser är inkl. moms och andra avgifter om inte annat anges. Vid köp hos BostadsPortal kan du betala med exempelvis Mastercard, Maestro, VISA eller Electron. När du uppger dina kortupplysningar på hemsidan använder vi en betalningsleverantör med en krypteringstjänst. BostadsPortal har endast åtkomst till att se vilken korttyp som du har använt, samt de fyra sista siffrorna i ditt kortnummer.

3.2

Vid abonnemangsbetalning av en tjänst dras summan automatisk från ditt kort i början av varje betalningsperiod. Du kan säga upp ditt abonnemang när som helst. Ett avslutat abonnemang förnyas inte längre automatiskt och användaren kommer inte att debiteras för fler abonnemangsperioder, abonnemanget fortsätter dock perioden ut. Redan betalda abonnemangsperioder återbetalas inte. När du säger upp ditt abonnemang skickar vi en bekräftelse. Du kan alltid kontrollera på Mina Sidor om ditt abonnemang är korrekt avslutat.

3.3

Du har laglig rätt att ångra ett köp inom 14 dagar som börjar löpa omedelbart efter det att du har beställt en tjänst och mottagit information om ångerrätten samt avtalsvillkor. Du har dock inte ångerrätt om tjänsten har påbörjats med ditt samtycke. BostadsPortals tjänster träder i kraft i det ögonblick betalningen är genomförd. När du genomför betalningen så ger du alltså ditt samtycke till att tjänsten har påbörjats och därmed upphör ångerrätten att gälla.

4.Personuppgifter och sekretesspolicy
4.1

När du använder BostadsPortal accepterar du att dina personuppgifter behandlas i linje med vår sekretesspolicy, som du kan läsa här.

5.Uppförandekod
5.1

HittaBostadsPaket och tillhörande login/lösenord är strängt personligt, och det är inte tillåtet att sälja, låna, dela eller på annat vis lämna ut det till andra personer än den du söker en bostad tillsammans med. HittaBostadsPaketet får inte användas för konkurrerande, kommersiella ändamål.

5.2

BostadsPortal tillåter inte annonser eller e-postmeddelanden som kan uppfattas som fientliga eller kränkande mot individer, grupper, företag, etc. Detsamma gäller om innehållet kan uppfattas stötande på grund av politiska, sexuella, rasistiska eller religiösa anspelningar, om det har könsdiskriminerande undertoner, eller liknande.

5.3

BostadsPortal förbehåller sig rätten att enbart publicera "text"er på svenska, norska, danska eller engelska.

5.4

Förhållandet mellan hyresvärd och den som söker bostad får endast avse hyresavtal. Det är inte tillåtet att använda tjänsten i reklamsyfte eller för att erbjuda andra tjänster och produkter. Texter kan granskas av BostadsPortal och kan i värsta fall resultera i omedelbar avstängning av ett konto utan ersättning från BostadsPortal.

6.Ansvarsbegränsningar
6.1

BostadsPortal tar inget ansvar för kontraktsskrivning eller avtal som upprättas mellan bostadssökande och uthyrare. Det är upp till bostadssökande och uthyrare att göra en egen bedömning av motparten inför kontraktsskrivning.

6.2

BostadsPortal reserverar sig för eventuella faktafel i annonserna. Annonsörerna ansvarar för att informationen som läggs in är korrekt. BostadsPortal frånskriver sig allt ansvar för avtal eller andra mellanhavanden, som ingås mellan användare. Som Användare åtar du dig att hålla portalen skadelös mot krav på ersättning pga. användargenererat innehåll eller pga. handlingar som strider mot våra Villkor eller i strid med gällande lag samt vid intrång vid immateriella rättigheter.

6.3

BostadsPortal förbehåller sig rätten att utan förvarning redigera eller helt ta bort innehåll, som inte lever upp till våra riktlinjer, samt efter individuell bedömning, att blockera användaren från att använda BostadsPortals tjänster. BostadsPortal förbehåller sig rätten att utan förvarning redigera/ta bort annonser som inte är ifyllda på korrekt sätt. Vi förbehåller oss vidare rätten att stänga konto utan förvarning om vi misstänker bedrägeri eller på annat sätt missbruk av tjänsten. Vid skälig misstanke om missbruk av BostadsPortals tjänster förbehåller BostadsPortal sig rätten att läsa korrespondensen mellan bostadssökanden och hyresvärdar som görs via BostadsPortals system.

6.4

BostadsPortal garanterar inte att tjänsterna som tillhandahålls av Portalen ständigt är tillgängliga. Driftstörningar, underhåll mm kan förekomma som påverkar tillgänglighet och funktion. BostadsPortal ansvarar inte heller för skador som direkt eller indirekt orsakas av användning av våra webbplatser eller dess innehåll. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar, rätta fel och stänga av delar av siten för underhåll och vidareutveckling. BostadsPortals ansvar för tjänster som regleras av Villkoren inskränker sig till tekniska fel som beror på BostadsPortals oaktsamhet och ersättning uppgår högst till kostnad för använd tjänst.

7.Immateriella rättigheter
7.1

Om du annonserar på BostadsPortal blir din annons sökbar via Google och andra sökmotorer.

7.2

Du accepterar att BostadsPortal fritt får förfoga över innehållet utan att du har rätt till ersättning. Denna förfogan inkluderar att ändra i exempelvis beskrivningen eller kopiera innehåll såsom bilder. BostadsPortal förbehåller sig också rätten att göra det användargenererade materialet tillgängligt på andra sidor i eget syfte exempelvis marknadsföring, även om annonsen har tagits bort.

7.3

Användare får skriva ut enskilda sidor från BostadsPortals webbsidor för enskilt bruk men får i övrigt inte kopiera, reproducera, publicera, ladda upp, skicka eller distribuera material eller information utan föregående skriftligt tillstånd från BostadsPortal.

BOSTADSPORTALOm ossBlogg AdressSekretesspolicy
SUPPORTOm bostadssökningOm bostadsuthyrning
Hjälp och kontakt
CookiepolicyVillkor
SOCIAL MEDIA