Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Lägenheter
  3. Uppsala

Lediga lägenheter i Uppsala

193 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum2 rum3 rum4 rum5 rum6 rum
193 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
3 rum lägenhet på 75 m²
Gottsunda-Vårdsätra, Solistvägen
8 788 SEK20 timmar sedan
...
Sida1av 11

Liknande annonser i Uppsala

Populära söktermer
  • Alla Lägenheter

Lägenheter i Uppsala på BostadsPortal

Välkommen till BostadsPortals sidan med alla lediga lägenheter i Uppsala. Du är inte ensam om att söka lägenhet i Uppsala, eftersom det är en populär kommun och stad. Som en av landets allra mesta attraktiva studentorter så drar Uppsala Universitet till sig studenter från hela landet men samtidigt har staden gott om arbetsmöjligheter, med ett starkt näringsliv och med flera stora institutioner som Institutet för språk och folkminnen, Läkemedelsverket, och Livsmedelsverket. Lägg till att du befinner dig inom pendlingsavstånd till Stockholm, och då får du en kommun som drar till sig människor i alla åldrar och livssituationer.

Stort utbud av lediga lägenheter i Uppsala

Här hos oss på BostadsPortal hittar du Sveriges största utbud av lediga lägenheter i Uppsala. Denna stad, som för övrigt är Sveriges fjärde största stad har mycket att erbjuda. Uppsala är även en stor studentstad. Ska du jobba eller plugga, så är det ju inte fel att kolla in våra lediga lägenheter i Uppsala. Du kan hitta allt från en etta med kokvrå upp till fem rum och kök. Det både i första hand så väl som i andra hand. Du kan även hitta lägenheter som hyrs ut under kortare perioder så väl som längre.

Sök lägenhet i Uppsala

På BostadsPortal ger vi dig en karta till att hitta rätt i bostadsdjungeln. Vår målsättning är att samla alla hyresannonser, från de allra minsta och till de stora landstäckande hyresvärdarna och erbjuda ett så brett urval av lediga lägenheter i Uppsala som möjligt. Det är för att det ska finnas allt för alla smaker och att du ska hitta den lägenheten som passar just dig.

Uppsala kommun är Sveriges 4:e folkrikaste kommun med cirka 217 000 invånare (2017) och förutom Uppsala har kommunen fyra andra tätorter med fler än 200 invånare där du kan söka lägenheter. Vi på BostadsPortal breddar utbudet av Uppsala lägenheter - och du har en större chans att hitta en lägenhet som passar just dig. Här kan du enkelt och säkert hitta lediga lägenheter att hyra i Uppsala.

Uppsala kommun och stadens stadsdelar

När du söker lägenhet i Uppsala finns det många olika områden där du kan söka efter lägenheter i. Innerstaden där du kan finna City med resecentrum med tåg och bussförbindelser till hela regionen. Fjärdingen , där du återfinner Akademiska sjukhuset, en stor arbetsgivare, Nordvästra staden med bland annat Herrhagen, Västra staden, med mycket studentbebyggelse och Sydvästra staden med bland annat Gottsunda .

Vad Uppsala har att erbjuda

Oavsett om du ska studera, jobba, flytta hit första gången eller har bott här sedan länge, så har Uppsala något för alla. Du som söker efter lediga lägenheter i Uppsala, du kan fundera på om du vill ha nära till något speciellt. Uppsala har en hel del inom sevärdheter så väl som en hel del aktiviteter.

Uppsala Domkyrka

Något som är utmärkande för Uppsala är så klart dess domkyrka. Uppsala Domkyrka är Skandinaviens högsta och största kyrka, byggd i tegel, i gotisk stil, 1435. Svenska kyrkan gör uppskattningen att cirka en halv miljon människor besöker Uppsala domkyrka varje år. Här finns det en mängd kyrkoskatter som till exempel det förgyllda skrinet med Erik den heliges reliker som står i ett sidokapell. Flera kända personer är begravda här, bland annat Gustav Vasa, Johan III och deras gemåler, Magnus Stenbock, Emanuel Swedenborg, Carl von Linné och Nathan Söderblom.

Gustavanium

Gustavanium är Uppsala universitets äldsta bevarade byggnad. I byggnaden finns det ett museum med fasta utställningar som sträcker sig från 1477. Utöver det så finns det mumier, konst, antika mynt och vikingatida svärd samt att det även finns utställningar om olika vetenskapsmän som hållit till här. Då bland annat Linné, Rudbeck och Celsius.

Trevliga besöksmål i Uppsala

När du bor i en lägenhet i Uppsala så har du även flera andra trevliga besöksmål att kolla in, utöver de vi redan nämnt. Ett ställe du inte bör missa är Gamla Uppsala, ett av Nordens märkligaste fornlämningsområden. Det var här som ärkebiskopen höll till en gång i tiden.

I Uppsala har du även Linnéträdgården och Linnémuseet där du kan vandra i Carl von Linnés fotspår. Du kan också besöka Bror Hjorths Hus, där konstnären Bror Hjorths bodde och hade sin ateljé från 1943.

Mat och dryck i Uppsala

När du söker efter en hyreslägenhet i Uppsala, så kanske du vill bo nära gott käk? Uppsala har en hel del olika restauranger du kan välja mellan. Många av dem är och har varit med i Sveriges främsta krogguide White Guide.

Svensk traditionell mat kan du njuta av på Hambergs fisk, von Kraemers matsal eller Villa Anna.

Vill du njuta av mat från olika delar världen, så går det utmärkt. Du kan testa italienskt på Villa Romana, afrikanskt på Messob eller ät tapas på Iberico Tapas & Bar.

Utöver dessa så finns det så klart flera pizzerior och andra trevliga matställen.

Uppsala står även värd för flera festivaler varje år med fokus på mat och dryck. Kolla gärna in dem:

  • Uppsala Beer & Whisky Festival
  • Uppsala vegofest
  • Bondens egen matfestival
  • Botans dag

Utbudet på lediga lägenheter i Uppsala

BostadsPortal är bästa stället att börja ditt bostadssökande: Välj fritt bland våra sökkriterier, för att finna den hyresbostad som du vill ha. Du kan enkelt skräddarsy din sökning så att den passar dig som exempelvis letar lägenhet som ensam eller om du letar en lägenhet att dela med andra. Du har möjlighet att hitta boende med begränsad hyresperiod, eller lägenheter tillsvidare. Gå till vår sökfunktion för att snäva in dina önskemål genom att söka på antal rum och min- och max hyra. Är det något specifik område du vill bo i kan du även ställa in din sökning på just detta område. Lediga lägenheter Uppsala uthyres i alla olika områden.

Att hyra en lägenhet som student

Uppsalas stadsbild är präglad av den stora andelen studenter som bor och studerar på Uppsala Universitet. Nästan hälften av dem som ska börja på universitetet kommer från ett annat län och saknar därför lokala kontakter. Vi rekommenderar att du skriver upp dig på väntelistor för studentboenden men på grund av det stora trycket efter lägenheter i Uppsala är det viktigt att du även undersöker andra boendemöjligheter. Uppsala bostadsförmedling kan ha flera års kö, men det är ändå bra att stå i kö. Om du känner någon som du kan gå ihop med och dela en större lägenhet, så har du  snabbt ökat dina chanser att finna en bostad i Uppsala lagom till terminstarten. Du kan få fler råd och hitta lägenheter som är speciellt anpassade till studenter på vår studentsida för Uppsala .

Ska du plugga på Uppsala Universitet?

Du som ska plugga på Uppsala Universitet, du bör i god tid leta efter en bra lägenhet i Uppsala du kan bo i. Du kan fundera på om du föredrar att leta lediga lägenheter i Uppsala som är i form av studentlägenhet, eller om du hellre vill ha en hyreslägenhet i Uppsala som du kan dela med andra studenter.

Uppsala Universitet grundades 1477 och är det äldsta sätet för högre utbildning i hela Skandinavien. Universitet har runt 24 000 helårsstudenter och nio olika fakulteter. Flera kända personer har studerat på detta universitet. Bland tidigare studenter, numera alumner, så finns det flera nobelpristagare, regenter, statsministrar och ledamöter i Svenska Akademien. Bland historiska Uppsala profiler så ser vi Carl von Linné, Olof Rudbeck och Anders Celsius.

På universitetet så bedrivs utbildning och forskning inom farmaci, humaniora, juridik, medicin/vård, samhällsvetenskap, språk, teknik/naturvetenskap, teologi och lärarutbildningsområdet.

Högskolan på Gotland och Uppsala universitet gick samman under 2013.

Studentliv i Uppsala

Uppsala universitet är rikt på gamla traditioner, symboler och högtider som lever vidare än idag. Det är helt enkelt en naturlig del av dagens akademiska Uppsala. En akademisk tradition som går tillbaka till 1600-talet är att delta i ”nollningen” som ny student. Detta var och är än idag en slags initiationsrit. Dock ser den något annorlunda ut idag mot vd den gjorde för ett par hundra år sedan.

Uppsala universitet har fyra studentkårer och 13 nationer som ser till att anordna olika sociala aktiviteter. De utgör kärnan i Uppsalas studentliv. Som medlem kan du få tillgång till pubar, lunchserveringar, bibliotek, baler, klubbar, teater-, musik- och idrottsverksamhet. Något som alla nationer även har, det är egna studentbostäder. Där finns allt från korridorsrum till flerrumslägenheter. Ett annat alternativ är att söka efter lediga lägenheter i Uppsala här via BostadsPortal.

Bevaka lediga lägenheter i Uppsala

Det kan gå verkligt snabbt för en annons att försvinna. Om annonsörerna får nog med intresserade väljer de att stänga av annonsen och det kan gå så fort som på bara några timmar.  För att öka dina chanser och inte missa din drömlägenhet kan du därför använda dig av vår gratistjänst bevakningsmail . Det är en prenumeration så att du får ett meddelande varje gång en ledig lägenhet i Uppsala som passar dina önskemål kommer ut på BostadsPortal.

I vårt bevakningsmail väljer du, på samma sätt som i sökfunktionen här på sidan, enkelt bland önskemålen. Du ställer även in hur ofta du vill få bevakningsmailet och kan därmed bestämma hur ofta du loggar in på hemsidan för att bevaka annonser för de nyaste hyreslägenheterna i Uppsala. För att kunna kontakta hyresvärdarna behöver du full åtkomst som du kan köpa som ett abonnemang. Då får du möjlighet att skriva till alla hyresvärdar i Uppsala.

Hitta passande lägenhet i Uppsala

När du ska söka efter en ledig lägenhet i Uppsala, se då till att först fundera på var i Uppsala du vill bo. Är det ett måste att bo nära universitet eller föredrar du hellre att bo nära en viss sevärdhet. När du fastställt detta, så kolla då in de olika områden i Uppsala som kan tänkas passa. Du har bland annat Uppsala Centrum så väl som Sala Backe och Kvarngärdet .

Kontakta oss

Om du har några frågor så är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst via e-post eller Facebook Messenger, vardagar 9-15. Vill du ha fler tips och hjälp hur du ska gå tillväga när du söker din bostad så rekommenderar vi varmt att läsa vår blogg eller anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Du kan också läsa mer på vår support eller kontakta vår kundtjänst via e-post för att få svar på dina frågor.