Läs om bostadsuthyrning
Skapa
Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Lägenheter
  3. Stockholm

Lediga lägenheter i Stockholm

250 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum2 rum3 rum4 rum5 rum
250 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
2 r. · Lägenhet · 39 m²
Kungsholmen, Lidnersgatan
2 rums lägenhet i Stockholm
6 timmar sedan
6 482 kr
...
Sida1av 14
Populära söktermer
  • Alla Lägenheter

Lägenheter i Stockholm på BostadsPortal

Vill du hyra lägenhet i Stockholm? Välkomen hit  - Hos oss har vi ett brett urval av lediga lägenheter i olika Stockholms stadsdelar. Sök direkt på området du vill bo i, eller börja brett och basera din sökning på lägenhetstyp innan område eller andra typer av hyresbostäder i Stockholm . Börja din jakt på hyreslägenheter i Stockholm idag. Vem vet? Kanske väntar ditt nya hem i huvudstaden precis runt hörnet.

Sök lediga lägenheter i Stockholm

Här har vi samlat alla lediga lägenheter och bostadsrätter som uthyres i Stockholm, så att du snabbt får en överblick. Det betyder att du kan hyra lägenhet i Stockholm i alla prisklasser, alla tidsperioder och i alla möjliga former och storlekar. Allt från en liten etta med kokvrå till större ytor, exempelvis en lägenhet i en övervåning i förorten, vilket är perfekt för t.ex. barnfamiljer. Du känner dig själv bäst, och därför väljer du själv dina sökkriterier. Du kan välja att söka på hyra, boyta, antal rum och/eller hyresperiod, så att du hittar en lägenhet som passar dig.

Att bo i Stockholm

Om du inte vet var i Stockholm du vill bo, så kan du börja med att söka dig genom olika områden. De mest centrala områdena är naturligtvis också de mest populära och de med högst hyra, så det kan löna sig att titta i områden längre ut. Ofta, speciellt när man är ny i en stad som Stockholm, kan det vara en god idé att först undersöka sina behov innan du börjar zooma in på det område du känner att du vill bo i de närmsta åren. Hyra lägenhet i Stockholm är inte helt enkelt, det är en stor stad och möjligheterna är många så känn efter vad som är bäst för dig.

  • Många vill bo på Södermalm . Här finns de mest populära, trendiga områdena och eftersom det är svårt att få ett förstahandskontrakt här fortsätter många att leta vidare söderut mot Årsta , Liljeholmen och Gärdet , som även de ligger centralt men där lägenheterna ofta är mer prisvärda.

  • Vasastan fortsätter att vara en favorit för många. Birkastaden, Röda Bergen och Sabbatsberg, är områden där du kan uppleva en kombination av småstadsidyll, moderna lägenheter och närhet till alla centrala knutpunkter.

  • Alvik är en uppstickare, där lägenhetspriserna ökat de senaste åren. Nära city och inom tunnelbanesystemet, gör det attraktivt för många småbarnsfamiljer.

  • Kristineberg ligger också i Västerort, och Kungsholmen räknas som ett av de mest attraktiva områdena för Stockholmarna.

Så hittar du din hyreslägenhet i Stockholm

Sedan många år är marknaden för hyreslägenheter i Stockholm svårorienterad, med en bostadskö som i många fall kan vara så lång som mellan 10-20 år. Många upplever flera år av flyttande mellan olika andrahandskontrakt, några månader åt gången, och hyran är generellt högre per kvadratmeter i Stockholm, än resten av landet. Det förekommer även att bedragare utnyttjar situationen för egen vinning, genom att skapa bluffannonser, för att på olika sätt få pengar eller personlig information av personer som söker ett hem. På vår hemsida har vi även ett valideringssystem, där vi manuellt och automatiskt genomsöker annonserna och där vi kontaktar hyresvärdar för att hela tiden öka kvaliteten bland annonserna.

Hos oss har vi ett stort antal unika annonser och en del av dem har kösystem, men vi har också annonser från privata uthyrare som erbjuder lägenhet första hand utan kö. Detsamma gäller för dig som vill hyra lägenhet i Stockholm i andra hand. Många har lägenheter som de hyr ut under en längre eller kortare period. Det är viktigt att du förbereder dig ordentligt, med en presentation av dig själv och med referenser som du kan visa upp vid behov. Genom att köpa full åtkomst via ett abonnemang, får du möjlighet att kontakta de som annonserar lediga hyreslägenheter i Stockholm med detsamma.

Bevaka lediga lägenheter i Stockholm

Vi uppdaterar hela tiden vår sida, så om du inte hittar den lägenhet du letar efter just nu, behöver du inte bli stressad! Du kan enkelt upprätta en gratis bevakning och på så sätt få mail direkt när nya intressanta lägenheter blir lediga i Stockholm kommun. I bevakningsmailet kan du, på samma sätt som i sökfunktionen på denna sida, välja de önskemål som är viktiga för dig i ditt sökande efter lägenhet. Du får mail så snart nya lediga lägenheter i Stockholm som passar det du söker dyker upp och kan därmed effektivisera din tid och bostadssökning.

Letar du efter en ledig lägenhet i Stockholm är du definitivt inte den enda om budet. Stockholm är en av Sveriges mest populära städer och det finns därför en hög efterfråga på lediga lägenheter. När du är på jakt efter en lägenhet i Stockholm är det bra om du skriver en motiverad ansökan om varför just du vill ha lägenheten när du kontaktar hyresvärden. På den här sidan hittar du bara lägenheter som finns i Stockholm. Om du även vill söka i några av områdena utanför centrala Stockholm, såsom Järfälla eller Täby , kan du enkelt ändra i dina sökkriterier ovan i vänster sida och se andra lägenheter i andra områden. Du kan även använda vår kartfunktion, där du enkelt kan se och markera det område du gärna vill söka i.

Kontakta oss

Du är välkommen att kontakta vår kundtjänst på vardagar mellan kl 8-16. Vi är glada för att svara på dina frågor och hjälpa dig på Facebook Messenger och e-post.

Du måste själv kontakta hyresvärdarna och vi rekommenderar att du lägger lite tid på att skriva en motiverad ansökan om varför just du ska bo i deras stockholmslägenhet. På vår blogg kan du läsa om hur du skriver en bra ansökan. För att du ska få alla kontaktupplysningar till alla uthyrare i Stockholm, ska du köpa full åtkomst vilket du gör via ett abonnemang. Då får du alla kontaktupplysningar till hyresvärdarna och kan skriva till dem direkt över hemsidan. Om du letar efter en hyresgäst till din lägenhet i Stockholm, kan du enkelt och gratis lägga upp en annons på vår plattform.

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicy
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktningHyr ut i andra hand
Hjälp och kontakt
Villkor
SOCIAL MEDIA