Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Rum

Hyra rum som inneboende

376 Resultat
Stockholm
StockholmBoråsSolnaGöteborgMalmöUppsalaKalmarNorrköpingLundVäxjöVästeråsMärstaJönköpingHuddingeBotkyrkaJärfällaArlövJakobsbergKarlskronaKnivstaKungsängenKungsbackaLudvikaMölndalSalemSundbybergÅkersbergaBålstaBooBorlängeBroBrommaBunkeflostrandDalbyEnköpingFalköpingFjäråsGällivareGrödingeGryttbyHalmstadHandenHardebergaHindåsHisings BackaJärnaJordbroKallhällKarlstadKatrineholmKristianstadLandvetterLerumLidingöLinköpingLjungsbroMotalaÖrebroRosersbergSäröSkärholmenSköndalSödertäljeSödra SandbySollentunaStaffanstorpSvenshögenTäbyToboTrelleborgTrollhättanTyresöUlricehamnUmeåUpplands VäsbyVällingbyVästra FrölundaVaxholmVendelsöVintrosa
376 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
1 rum på 10 m²
Klostergården, Östanväg
3 650 SEK58 minuter sedan
...
Sida1av 21

Liknande annonser

Populära söktermer
  • Hitta rumskompis

Hitta ett ledigt rum inneboende hos BostadsPortal

Ovanför hittar du alla typer av rum att hyra hos BostadsPortal. Vi har ett stort utbud av olika rum och uppdateras löpande, där du har en god chans att hitta just ditt rum hos inneboende.

Är du intresserad av andra bostadstyper än ett rum att hyra?

Sidan här täcker över alla våra lediga rum. Är du öppen för att bo i en annan bostadstyp så har du också möjlighet för detta hos BostadsPortal. Ta exempelvis en titt på våra andra hyresbostäder i Sverige, eller mer specifikt lägenheter , hus och stugor .

Är du intresserad i mer än en kategori/bostadstyp kan du lägga till de relevanta på vänstra sidan under “kategori”. På så vis ser du endast det du är intresserad i.

Eller är du ute efter något mer specifikt hittar du också det på vår sida. Du kan exempelvis hitta studentbostäder eller möblerade lägenheter att hyra .

Att vara inneboende

Att vara inneboende innebär att hyra rum eller en del av någons bostad. Ofta delar du då vissa utrymmen med uthyraren, som till exempel kök och vardagsrum. Även om tanken om att vara inneboende kan vara skrämmande så är det sällan något man ska tänka på. Ofta blir din roomie din nya bästa vän. Om man är ny i en stad så är det ett jätteplus att man direkt lär känna någon som man kan göra saker med, det kan vara allt från att laga mat hemma till att gå på bio eller gå på stan.

På Bostadsportal så kan du som vill hyra ett rum skriva lite om dig själv när du kontaktar hyresvärden, detta gör det enklare att få en bra roomie som du kommer trivas med. Rum uthyres ofta och det är ett smidigt sätt för både hyresvärd och hyresgäst att dela på hyran och hitta ett billigt boende.

Att hyra ett rum som student

En studentlya kan oftast endast hyras av en person inskriven vid studiemedelsberättigande eftergymnasial utbildning. Du kan också ha tur nog att hitta din helt egen lägenhet i form av en 1:a men att hyra ett rum är alltid en bra start när man flyttar till en ny stad. Det är också många som vill hyra ut rum till studenter.

Så hittar du snabbt och enkelt ett rum hos BostadsPortal

Sök rum via BostadsPortal och upptäck hur enkelt det är. Hos BostadsPortal gör vi din jakt efter det rätta rummet enkelt, snabbt och effektivt. Lär dig mer om detta nedanför där du genomgår vår smarta framgångssätt  och verktyg till din sökning.

Precisera din sökning med möjligheterna för filtrering

Vi rekommenderar att du filtrerar i din sökning när du letar efter det rätta rummet. Det kan du enkelt göra genom att fylla i filtreringsmöjligheterna som du hittar på vänstra sidan. När du filtrerar i din sökning uppdateras din visning automatiskt så du kan få överblick över relevanta lediga rum. Filtrera exempelvis efter pris på hyran om du är på utkik efter ett billigt rum eller filtrera efter om bostaden ska vara möblerad.

Aktivera vår Bostadsbevakning

Vi har gjort det enkelt och smidigt via våra filtreringsmöjligheter på vänster sida. När du filtrerat efter ditt önskemål, så ska du med ett enkelt svep i den orangea boxen aktivera vår bostadsbevakning . Efter aktivering av vår bostadsbevakning ska du bara luta dig tillbaka och vänta automatiskt in mail, så fort det kommer in nya hyresbostäder eller rum som passar dina önskemål.

I vilket område i Sverige ska jag kika efter rum?

Hos oss hittar du alla typer av rum till att hyra , här listar vi boende i hela Sverige och du kan även gå vidare till olika städer eller klicka direkt till storstäderna Stockholm , Göteborg och Malmö . Det finns många med lediga rum, både inne i de lite större städerna, men också utanför centrum. Uthyrning av rum blir vanligare, framförallt då bostadsmarknaden är pressad. Det är som regel billigare än andra typer av boendeformer, och att hyra rum ger möjlighet att prova att bo i en stad innan man flyttar, samt att du har chansen att få en toppen roomie.

Skriv en öppen och ärlig “ansökning” som sticker ut

Om du har en önskan om att bli mer synlig hos hyresvärdarna så är det viktigt att du noggrann med dina ansökningar. När du söker efter ett rum att hyra så kan det vara en god ide att dela upplysningar om dig själv eftersom din hyresvärd är med stor sannolikhet är dina kommande roomies.

Din hyresvärd vill med stor sannolikhet gärna veta vilken typ du är, hur stor andel det ska vara, samt vad du kan bidra med.  Det är många sätt du kan sticka ut på men vi rekommenderar att du från början är så ärlig som möjligt. Skriv exempelvis om dina intressen, din sysselsättning och kom ihåg att lägga till en bild på dig själv. ,

Ge hyresvärdarna det bästa utgångspunkt för att lära känna dig. På så vis visar du dem engagemang.

Rimlig hyra när man hyr ett rum som inneboende

Hyran är en viktig del när man letar efter en ny bostad, många har en begränsad budget som styr. Som inneboende betalar man en skälig hyra, som ska motsvara storleken på det du hyr. Du kan läsa mer om hyra för inneboende på vår blogg . Denna hyra är därför ofta lägre, eftersom den inte innefattar hela boendets areal. Det är viktigt att tänka på hur planlösningen ser ut, samt vad den som har ett rum att hyra ut skriver, har du tillgång till kök och vardagsrum till exempel eller har du kanske en egen ingång.

Hittar du inte det du söker: hyr en delvänlig bostad och bli hyresvärd

Ett bra tips för att hitta det rätta rummet är att bredda din sökning till att också inkludera andra bostadstyper såsom delbara lägenheter. Med en delbar lägenhet kan du nämligen själv hyra lägenheten och hyra ut de rum du inte kommer att använda.

Det är gratis att hyra ut rum hos BostadsPortal och vi göra allt för att du ska uppleva en smidig process. Vi har bland annat utvecklat en rad digitala tjänster som hjälper dig att ha koll på det praktiska detaljer kring din uthyrning.

Så kolla in våra digitala tjänster för en smidigare och enklare uthyrningsprocess. Ta exempelvis del av vårt digitala hyreskontrakt som hjälper dig att hålla det juridiskt korrekt och vår besiktningsprotokoll för när man ska flytta in- och ut hur bostaden.

Här är fördelarna med att hyra ett rum

Det är många bra fördelar med att hyra ett rum. Om du tvivlar över om det är det rätta valet för just dig ger vi dig 4 fördelar till att hyra ett rum.

Om man jämför med andra hyresbostäder kommer du att uppleva en större ekonomisk frihet och kanske till och med en massa plats i din budget. I genomsnitt är det mycket billigare än att bo i en större hyresbostad. Om du är studerande och lever på CSN-bidrag är ett rum att hyra en självklar möjlighet för att få det ekonomiska att hänga ihop.

  • Det är också en fördel för många att bo under samma tak som andra, då du på så vis uppbygger ett nätverk, men också på ditt sociala behov.
  • När du hyr ett rum får du nämligen ofta en eller flera “roomies med på köpet”. Kom ihåg att i den sammanhang alltid är ok att dra sig undan och hålla en paus för sig själv.
  • Med ett rum kommer du typiskt uppleva ett behov för en mer simpel rengöring jämfört med andra bostadstyper. Det är smart för dig med som har en hektisk vardag med utbildning eller jobb. Med ett rum att hyra har du endast ett rum du ska tänka på.
  • Att hyra rum ger det dig flexibilitet. Du binder dig inte ekonomiskt på samma sätt som med större hyresbostäder och det är lättare att flytta in och ut ur ett rum både ekonomiskt men också mängden av mindre möbler man har med att göra.

Du är välkommen att kontakta oss på BostadsPortal

Om du har ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss på Facebook Messenger eller e-post. Vår kundsupport kan nås på vardagar mellan kl 9-15.

All lycka önskas med att hitta ditt rum hos BostadsPortal!