Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Rum
  3. Malmö

Hyra rum i Malmö

19 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum2 rum
19 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
1 rum på 12 m²
Norra Sofielund, Bokgatan
4 700 SEK4 dagar sedan
Sida1av 2

Liknande annonser i Malmö

Populära söktermer
  • Alla Rum

Att hyra ett rum i Malmö via BostadsPortal

Vill du hyra rum i Malmö? På BostadsPortal hittar du ett stort utbud av lediga rum uthyres i Malmö, då vi samlat annonserna från både privata och kommersiella hyresvärdar. Om du letar efter något tillfälligt är det en utmärkt lösning att hyra ett rum i Malmö. Letar du jobb, eller har precis fått jobb här kan det vara smidigare att börja med att hyra ett rum än att bestämma dig för en större bostad. När du hyr ett rum i Malmö delar du å ena sidan bostad med andra, men får ändå din egen yta som du kan bruka som du vill. Här delar vi med oss av några bra saker att veta när du ska hyra rum som inneboende i Malmö eller flytta till ett kollektiv.

Bli inneboende i Malmö

När man är inneboende i Malmö innebär det att man hyr ett rum eller en del av en bostad och delar gemensamma utrymmen så badrum, toalett och kök med din hyresvärd eller andra boenden. Inte alltför sällan kan du få tillgång till trädgård, tvättmaskin och bredband, och även egen ingång. Du kan på de olika annonserna se om rummet hyrs ut under en kortare eller längre period, vad hyran är och om det är ett möblerat rum eller omöblerat.

Det kan finnas många orsaker till varför man behöver ett litet boende. Förutom det kanske mest vanliga att du just har flyttat hemifrån eller studerar, kan det vara att du har fått jobb i en annan stad eller kommun som t.ex. Malmö och till att börja med inte vet var du vill bo eller hur länge du stannar. Om du pendlar, vill du kanske behålla bostaden i din hemstad och ha ett rum som extra bostad. Att dela bostad är också ett bra sätt att möta nya människor, speciellt om man flyttar till en ny ort. Det är oftast billigare att hyra rum då man delar omkostnader med hyresvärden och/eller andra inneboende. Att vara inneboende och hyra rum i Malmö är dessutom ett vanligt alternativ för många som är nyinflyttade. Du träffar då nya människor på ett annat sätt och därmed känner dig mindre ensam när du är ny i stad. Med det sagt finns det många fler fördelar med att vara inneboende i Malmö än att t.ex. hyra lägenhet eller hus i Malmö.

Fördelar med att hyra ett rum i Malmö

Många hyr rum i Malmö som söker, eller redan jobbar i Köpenhamn. Hyrorna för rum och lägenheter är fortfarande lägre i Malmö än vad de är på andra sidan sundet, varför många bor i Malmö. Många som studerar vill också hyra rum i Malmö just för att det ofta är något billigare och det är enkelt. Har du precis fått jobb i Malmö, eller precis börjar studera är det också ett bra sätt att direkt lära känna någon som känner staden. Som studerande kan denna typ av boendeform vara perfekt för dig då det är som sagt mer ekonomiskt fördelaktigt, plus att de flesta rummen finns tillgängliga i central stadsområdena vilket bra om du gärna vill ha nära till universitetet och/eller centralstationen.

Du kan hålla dig uppdaterad och få fler tips på vår blogg om bostadssituationen i Malmö kommun för studerande eller gå direkt till vår studentsida för att se vårt urval av rum för studenter. Det kan vara en god idé att även kolla lediga rum i andra närliggande städer. Håll utkik på utbudet av lediga rum även i Lund, Landskrona och Helsingborg som ett alternativ om du inte skulle få ditt drömrum i Malmö direkt.

Bevaka lediga rum till uthyrning i Malmö

Om du vill hyra rum i Malmö och är bostadssökande hos oss har du då tillgång till olika digitala verktyg som kommer att underlätta för dig i ditt letande. Vårt bevakningsmail är en gratis tjänst som hjälper dig att bevaka hela bostadsmarknaden. Du kan enkelt sätta på en bevakning genom att ställa in dina sökkriterier såsom område, pris och storlek på sökresultatsidan. Vi skickar mail till dig så fort det kommer in lediga rum i Malmö som matchar din sökning. Det går att ha fler bevakningar samtidigt för att öka din chans att hitta ditt nästa rum att hyra ännu snabbare. Du kan stänga av din bevakning precis när du vill, utan krångel.

Med vår bevakning är det säkert, snabbt och smidigt för dig att hyra rum och bli inneboende i Malmö. Du kan även prenumerera på vårt nyhetsbrev för att aldrig missa det senaste från vår verksamhet. När du är prenumerant hos oss får du ett utskick av nyhetsbrev med relevant information, inspirationer samt tävlingar som är anpassat efter din bostadsresa.

Kontakta oss

Vid eventuella frågor kring rum som uthyres i Malmö är du välkommen att höra av dig till oss. Vår kundsupport kan nås på Facebook Messenger och e-post på vardagar mellan kl 9-15.