Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
Kategori
Max. pris
kr
Min. strl.
Antal rum
-
Hyresperiod
Inflyttningsdatum
Andra

Hyra rum i Malmö

154 Resultat
Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
154 Resultat

Populära söktermer

Rum i Malmö

Här kan du hyra rum i Malmö, skåne

På BostadsPortal hittar du alla tillgängliga rum i Malmö, även de från små privata annonsörer. Om du inte behöver ett större boende, utan kanske letar efter ett pendlarboende, är det en utmärkt lösning att hyra ett rum. Letar du jobb, eller har precis fått jobb i Malmö kan det vara smidigare att börja med att hyra ett rum. När du hyr ett rum delar du å ena sidan bostad med andra, men får ändå din egen yta som du kan bruka som du vill.

Så hittar du ett rum i Malmö

När man vill hyra rum i Malmö, kan man till exempel finna ett rum i villa, radhus eller i en lägenhet. Är du studerande kan du också söka efter korridorrum, elevboende eller kollektivboende.

Inneboende i Malmö

När man hyr en del av en lägenhet eller hus sägs man vara inneboende. Som inneboende har du normalt ett gemensamt badrum, toalett och kök. Du kan dessutom få tillgång till vardagsrum, trädgård, tvättmaskin och bredband. Du kan på de olika annonserna se om rummet hyrs ut under en kortare eller längre period, vad hyran är och så vidare.

Som inneboende hyr du ditt rum normalt som förstahand, men det kan också finnas andrahandskontrakt.

Olika möjligheter

Tre olika typer av rum som finns att välja mellan är möblerat, delvis möblerat eller omöblerat rum. Det är inte alltid det som i annonsen vilket typ av rum som uthyres i Malmö. Om det inte framgår, kom då ihåg att fråga vilken typ av rum det gäller.

Utöver de redan nämnda kraven, finns det många andra fakta och detaljer som du kan få med i dina sökningar. Men kom ihåg att inte alla annonser har specificerat allt och då kan du missa annonser med möjliga och mysiga rum.

Studentbostad i Malmö?

Om du söker efter ett rum i Malmö så kan det också vara intressant för dig att söka på 1 ROK .

Om du söker efter en studentbostad i Skåne kan du finna fler tips på vår blogg om bostadssituationen i Skåne kommun för studerande eller gå direkt till vår studentsida för att söka studentbostad .

Varför hyra rum i Malmö?

Det kan finnas många orsaker till varför man behöver ett litet boende. Förutom det kanske mest vanliga att du just har flyttat hemifrån eller studerar, kan det vara att du har fått jobb i en annan stad eller kommun som t.ex. Malmö och till att börja med inte vet var du vill bo eller hur länge du stannar. Om du pendlar, vill du kanske behålla bostaden i din hemstad och ha ett rum som extra bostad. Att dela bostad är också ett bra sätt att möta nya människor, speciellt om man flyttar till en ny ort.

Det är oftast billigare att hyra rum då man delar omkostnader med hyresvärden och/eller andra inneboende.

Många hyr rum i Malmö som söker, eller redan jobbar i Köpenhamn. Hyrorna för rum och lägenheter är fortfarande lägre i Malmö än vad de är på andra sidan sundet, varför många bor i Malmö. Många som studerar i Lund eller Malmö vill också hyra rum i Malmö just för att det ofta är något billigare och det är enkelt. Har du precis fått jobb i Malmö, eller precis börjar studera är det också ett bra sätt att direkt lära känna någon som känner staden.

Användbara länkar

Hyresgästföreningen

Studeravidare.se

Lycka till med jakten på en bostad!