Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Lediga studentbostäder att hyra

Lediga studentbostäder att hyra

6 786 Resultat
6 786 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
1 rum på 10 m²
Klostergården, Östanväg
3 650 SEK3 minuter sedan
...
Sida1av 377

Liknande annonser i max. 8 000 kr

När du letar efter studentbostad

Innan du ska ta dina flyttkartonger till den stad du ska studera i, så är det ju bra att först säkerställa att du har någonstans att ställa dem. Att välja boende är inte alltid det enklaste avgörande – ska det vara en studentlägenhet, ett korridorsboende, en egen lägenhet eller kanske att du blir inneboende? Det är en viktig fråga att överväga. Glöm inte att dra nytta av dina nätverk och börja leta efter studentbostäder i god tid.

Vi på BostadsPortal har samlat ett brett urval av studentbostäder i de största svenska studentstäderna. Viktigt att veta är att vissa av dessa studentlägenheter eller studentbostäder kräver att du har en studieplats, medan andra är vanliga mindre lägenheter. Här nedan är några av de vanligaste studieorterna och direktlänkar till lediga studentbostäder:

Studentbostäder i Helsingborg

Studentbostäder i Eskilstuna

Studentbostäder i Jönköping

Studentbostäder i Kristianstad

Studentbostäder i Linköping

Studentbostäder i Norrköping

Studentbostäder i Stockholm

Studentbostäder i Östersund

Studentbostäder i Göteborg

Studentbostäder i Halmstad

Studentbostäder i Sundsvall

Studentbostäder i Trollhättan

Studentbostäder i Borlänge

Studentbostäder i Uppsala

Studentbostäder i Skövde

Studentbostäder i Västerås

Studentbostäder i Karlstad

Studentbostäder i Örebro

Studentbostäder i Visby

Studentbostäder i Falun

Studentbostäder i Växjö

Studentbostäder i Malmö

Studentbostäder i Borås

Studentbostäder i Lund

Studentbostäder i Luleå

Studentbostäder i Umeå

Studentbostäder i Kalmar

Förutom att hitta rätt utbildning, en skola där du trivs och en stad som du känner dig hemma i de kommande åren, är det också viktigt att ordna ett ställe att bo. Det kan vara utmanande, särskilt i större städer, men med lite kreativitet och tålamod brukar det lösa sig till slut.

Att söka studentbostad

När du studerar, så kan din studentbostad vara nästan vad som helst. Du kan hyra studentlägenhet, bo i en studentkorridor så väl du kan söka studentbostad på campusområdet. I vissa städer och orter finns det något som heter bostadsgaranti, men ofta är det så, särskilt i de populära studieorterna, att det kan vara ganska svårt att hitta en bostad för student. Då kan ett andrahandskontrakt, eller hyra ett rum och vara inneboende vara smart till en början.

Om du kan, se till att söka studentbostad så tidigt som du bara kan, kanske till och med före du fått ditt antagningsbesked. Dock är det bra att veta att en del studentbostadsförmedlingar kräver att du kan visa upp ett antagningsbesked. Det betyder dock inte att du behöver ha det då du anmäler dig som intresserad av deras studentbostäder, eller ställer dig i kö. Sedan finns det även mindre privata hyresvärdar som inte har krav på något sådant, utan hos dem räcker det ofta bra med att du sköter dig samt betalar din hyra.

Sök efter studentbostäder på relevanta plattformar

Tyvärr kan köerna till studentbostäder vara långa i de flesta studentstäder. Ett användbart knep är att utforska alternativa kanaler för att hitta boende.

Använd Blocket och andra andrahandswebbplatser

Det kan vara klokt att publicera en annons på Blocket eller andra andrahandswebbplatser där du beskriver dig själv och vilken typ av boende du letar efter. Många uthyrare föredrar att själva välja de mest intressanta kandidaterna från "önskar-hyra"-annonserna för att undvika att översvämmas av e-post och telefonsamtal.

Använd Facebook

Ett annat effektivt sätt att snabbt hitta bostad i din blivande studentstad är att aktivt dela statusuppdateringar på Facebook om att du söker boende. Be gärna dina nära och kära att dela ditt inlägg. I många städer finns även specifika Facebook-grupper för bostadssökande - gå med i dem!

Håll utkik i lokaltidningar

På grund av bostadsbristen väljer flera lokaltidningar att uppmärksamma nya studenter som söker bostad och uppmanar sina läsare att dela tips. För att öka dina chanser att säkra en studentbostad inför terminsstarten, bör du överväga att kontakta tidningen och be om hjälp.

Använd BostadsPortal

Vår portal här är även det ett utmärkt sätt att leta efter lediga studentlägenheter på. Vi har dels så kallade studentbostäder, men du kan även hyra ”vanlig” lägenhet , som ligger i den stad du ska studera i.

Att hyra studentlägenhet eller annan bostad för student

Något som är bra att veta, det är att studentbostäder, de kommer i en mängd olika former. Olika typer av boenden medför olika regler och rättigheter för dig som hyresgäst och du kan hålla dig uppdaterad om den relevanta informationen på våra informativa sidor. Om du behöver ett kontrakt för din nya bostad kan du enkelt ladda ner en kostnadsfri mall här.

Bostadsgaranti för studenter

I vissa studentstäder erbjuds bostadsgarantier för studenter som nyligen flyttat till staden. Utformningen av dessa bostadsgarantier varierar från stad till stad. Vanligtvis innebär det att du erbjuds en bostad ungefär en månad efter att du har skickat in din ansökan om boende. När du lämnar in din ansökan måste du kunna bevisa att du har blivit antagen till en utbildning i staden. Det är viktigt att notera att du har begränsade valmöjligheter när det gäller bostadsgarantin.

Studentlägenhet eller studentkorridor

De flesta studentstäder erbjuder olika typer av studentbostäder. Det kan vara ett rum i en studentkorridor där du delar kök och badrum med andra studenter, eller en studentlägenhet med eget kök och badrum. Vissa bostadsföretag släpper sina studentbostäder vid specifika tider, så det är viktigt att vara snabb när det gäller ansökningarna. Se till att ta reda på hur processen fungerar med bostadsföretagen i din blivande stad så att du inte missar din chans!

Studentbostäder i storstäder

När det gäller alla de största studieorterna så har vi på BostadsPortal direktlänkar till dessa, så att du enkelt ska kunna söka studentbostad här via oss. Sedan kan du så klart själv välja att söka efter stad/område direkt för att hitta lämpliga studentbostäder där just du ska studera. På BostadsPortal finns det många möjligheter oavsett om du letar efter studentlägenheter, rum eller möjligheten att dela bostad med andra.

Bevaka lediga studentbostäder

I samband med studiestarten blir det ofta en hård kamp om lediga studentbostäder. Det är därför en bra idé att vara ute i god tid när du vet med dig att du måste flytta till en annan ort för att plugga. Du kan med fördel börja leta bostad på din nya studieort redan innan du har fått antagningsbeskedet. Här hos oss kan du göra det enkelt för dig själv och lägga upp en Bostadsbevakning på lediga studentbostäder. Vi mailar då dig när vi får in matchande bostäder.

Hitta en studentbostad som passar just dig

Det finns flera boendemöjligheter att utforska under din studietid. I de större universitetsstäderna kan det vara en utmaning att hitta lediga hyresfastigheter. Om du exempelvis studerar i städer som Stockholm , Uppsala , Göteborg , Malmö eller Lund kan det vara klokt att överväga att bo tillsammans med andra studenter. Ta gärna en titt på vår checklista över saker att beakta innan du flyttar in och undertecknar ett hyreskontrakt.

Det ska vara tryggt att hyra studentlägenhet

Då det ofta är en stor efterfrågan på hyresbostäder så innebär det även att många bedrägerier förkommer. Bostadsbedrägerier på webben kan ta många former, både på sociala medier och tyvärr också på sidor med bostadsannonser. Då du letar efter studentboende så till att ara försiktig, särskilt i större städer där bedrägerier ibland förekommer. Se därför till att inte betala någon deposition förrän du har säkerställt att du verkligen kommer att få bo där.

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicyVisselblåsardirektiv
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktningHyr ut i andra handKundserviceVillkor
SOCIAL MEDIA