Läs om bostadsuthyrning
Skapa
Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Lediga studentbostäder att hyra

Lediga studentbostäder att hyra

8 178 Resultat
8 178 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
1 rum • Lägenhet • 44 m²
Arbrå, Vallgatan
1 rums lägenhet i Arbrå
2 minuter sedan
3 856 kr
...
Sida1av 455

Liknande annonser i max. 8 000 kr

Studentbostäder - Läs mer om studentbostäder på BostadsPortal här

Då ska du börja jakten här! Vi på BostadsPortal har samlat ett brett urval av studentbostäder i de största svenska studentstäderna. Vissa studentbostäder kräver att du har en studieplats, medan andra ”bara” är vanliga små billiga lägenheter med en hyra som du kan klara på dina studiemedel. Få direkt hela urvalet här på BostadsPortal och hitta ditt studentboende tryggt och enkelt.

Att söka studentbostäder

Du ska alltid vara ute i god tid när du söker studentbostad. Att vänta till själva studiestarten är inte att rekommendera då det ofta kan ta längre än 6 månader för nya studenter att hitta en bostad.

Visserligen kräver många hyresvärdar med studentbostäder att du har ett antagningsbesked när du skriver på kontraktet, men det betyder inte nödvändigtvis att du behöver ha ett när du anmäler dig som intresserad av deras studentbostäder, eller ställer dig i kö. Studentbostäder som ligger utanför kö-systemen, exempelvis hos mindre privata hyresvärdar krävs det sällan att du ska ha ett studentintyg, utan bara att du kan visa att du är skötsam och kan betala hyran. Undersök vad det är som gäller på just din studieort. Du kan läsa mer om bostadssökning på BostadsPortal här!

Det är viktigt att du förstår att studentbostäder kommer i alla typer av former ; du kan hyra privat, eller hos en traditionell fastighetsägare, du kan skriva upp dig hos exempelvis en stiftelse med studentbostäder, eller du kan bo som inneboende i en lägenhet eller en villa. Med olika typer av boende följer olika regler och rättigheter för dig som hyresgäst, och du kan hålla dig uppdaterad om vad som gäller här på infosidorna. Behöver du ett kontrakt till din nya bostad kan du här ladda ner en gratis mall .

Du kan jämföra jakten på en bostad med att leta ett jobb. Båda är mål som kräver en stor insats för att lyckas, och den som söker bostad har ofta bara en chans att göra ett gott intryck på hyresvärden. Det är något man måste vara medveten om och utnyttja på bästa sätt. Tänk på hur och vad du skriver när du kontaktar hyresvärden.

Studentbostäder i storstäder

Vi har direktlänkar till alla de största studieorterna här på BostadsPortal. Du kan också söka efter stad/område direkt för att hitta lämpliga studentbostäder där just du ska studera. På BostadsPortal finns det många möjligheter oavsett om du letar efter studentlägenheter, rum eller möjligheten att dela bostad med andra.

Söker du efter boende i en av de större studieorterna? Då rekommenderar vi att du gör dig så bekant som möjligt med de olika stadsdelarna; var bor de andra studenterna, hur nära campus ligger bostaden, och hur ser det ut med buss och annan lokaltrafik ut i området.

Bevaka lediga studentbostäder

I samband med studiestarten blir det ofta en hård kamp om lediga studentbostäder. Det är därför en bra idé att vara ute i god tid när du har bestämt dig för att flytta, det kan vara en god idé att börja leta bostad på din nya studieort redan innan du har fått antagningsbeskedet. Detta är såklart läskigt och det kan vara bra att vänta med att skriva på något tills du vet om du kommit in. Men när antagningsbeskedet kommer så kommer alla blivande studenter börja leta bostad samtidigt. För att hela tiden hålla dig uppdaterad om utbudet av lediga studentbostäder kan du skaffa ett bevakningsmail . Det viktiga är att du gör ett antal överväganden innan du börjar leta efter studentboende och gör det enklare för dig själv genom att ta reda på vilken typ av boende du ska leta efter. Vad har du t.ex. råd att betala i hyra varje månad? I vilket område vill du bo? Vill du bo själv eller dela med andra? Är det studentkorridor eller egen lägenhet som gäller?

Det är oftare enklare att hitta studentbostäder i andrahand än ett förstahandskontrakt , så tänk igenom om den första bostaden du söker verkligen måste vara perfekt. Du kommer troligtvis flytta många gånger genom din studietid, så det gäller att inte ha för höga krav på den första bostaden för första terminen, det är viktigare att du får tid att socialisera med dina nya studiekamrater och komma igång med kurslitteraturen än att behöva jaga runt efter en plats att sova. Skapa ett bevakningsmail så att du inte missar de studentbostäder som passar dina kriterier, och var beredd på att maila hyresvärden direkt när du ser en bostad som ser bra ut!

Hitta en studentbostad som passar just dig

Det finns många sätt att bo under din studietid. Du kan hyra ett rum, en lägenhet - eller du kan hyra in dig i del av ett radhus eller villa. Det kan vara svårt att hitta en hyresfastighet i de större studieorterna. Om du till exempel studerar i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö eller Lund ska du överväga möjligheterna att flytta ihop med andra. Möjligheten att hitta prisvärt studentboende är faktiskt större om du är villig att hitta en större familjevänlig fastighet än om du letar efter en liten hyreslägenhet själv. Läs vår checklista på vad du ska tänka på innan du flyttar in och skriver på kontraktet.

Hyr din nästa studentbostad tryggt

Tyvärr så betyder den stora efterfrågan på hyresbostäder också högsäsong för de som försöker utnyttja bostadsbristen. Bostadsbedrägerier på webben kan ta många former, både på sociala medier och tyvärr också på sidor med bostadsannonser.

På BostadsPortal är vi medvetna om potentiella bedragare som försöker locka pengar ut av bostadssökande på olika sätt att leta efter ett studenthem. Vi arbetar därför hela tiden på att säkra annonserna du ser på sidan, och uppmanar våra användare att direkt kontakta oss när de upptäcker något misstänkt. Kom ihåg att aldrig skicka pengar eller personlig information till någon som du inte mött, och att aldrig betala för en lägenhet du inte har kontrakt till. Det är alltid bättre att vara säker än totalt pank. Kom ihåg att aldrig Betala/swisha i förskott innan du har fått se lägenheten och kontrakt är påskrivet, och dra öronen åt dig om de försöker pressa dig att betala i förskott!

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicy
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktningHyr ut i andra handKundserviceVillkor
SOCIAL MEDIA