Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Studentbostäder i Falun

Studentbostäder i Falun

132 Resultat
132 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
1 rum lägenhet på 20 m²
Järlinden-Bojsenburg, Norra Järnvägsgatan
3 938 SEK2 dagar sedan
...
Sida1av 8

Liknande annonser i Falun, max. 8 000 kr

Mer om studentbostäder i Falun

Här på sidan har vi samlat de små privata hyresvärdarna och de stora kommunala så att du kan hitta de studentboenden som annars kan vara svåra att hitta. Du kan söka bland små lägenheter, bland rum för inneboende, eller leta efter delat boende med vänner, eller i ett kollektivboende.

Välkommen till Falun, känd för sin gruva och den speciella gruvstad som växt upp runt omkring den. Här uppfanns falu rödfärg och falukorven och här finns ett brett utbud av både kultur och fritidsaktiviteter. Högskolan Dalarna erbjuder ett litet men hjärtligt universitetscampus där alla studentbostäder ligger nära dina studielokaler. Här kan du studera media, och då även engagera dig i programföreningen KULT eller kanske börja på studentradion. Eller så kan du bli medlem i BoNK , Borlänge Nördklubb och hitta andra som liksom dig gillar film, brädspel och LAN. Du kan även studera data och IT, ekonomi, samhälle och turism, språk, pedagogik, och vård. På Campus Lugnet kan du även studera idrott och hälsa. Projektet Dala Sports Academy utvecklar en stark idrottsmiljö speciellt med tanke på elitidrottare som vid sidan av sin elitsatsning vill utbilda sig. Förutom Campus Falun finns även Campus Borlänge, och båda campusen har ett fullspäckat schema för dig som student. Här kan du finna fester, spex och idrott.

Få tag på lediga studentlägenheter i Falun

Är planen att du ska studera vid Högskolan Dalarna, så är det smart att i god tid söka efter lediga studentlägenheter i Falun. Denna stad har ett rikt kulturliv så väl som ett bra friluftsliv. Sedan är staden i sig genuint vacker! Du som ska studera här, du kan hitta ett stort utbud av lediga studentbostäder i Falun. Det i form av studentrum, korridor, delad lägenhet eller att du väljer att bo ensam i en hyreslägenhet. De boenden som finns för studenter, de brukar ligga inom 3–5 km från högskolebyggnaderna i Falun.

Sök studentbostad i Falun

I Falun kan du välja mellan att bo i studentrum, i studentkorridor och du kan dela lägenhet med andra eller att bo själv. När du söker bostad finns det flera sätt att gå till väga. Det vanligaste är att ställa sig i bostadskö hos de verksamma bostadsbolag som finns i kommunerna, men du kan även söka direkt hos de olika privata hyresvärdarna i kommunen.

Olika typer av studentbostäder i Falun

På BostadsPortal kommer det dagligen nya annonser som kan passa dina intressen, och därför ska du alltid börja med att skapa en prenumeration på nya annonser som du sedan får in din mailbox, så ofta du önskar. Fälj oss gärna på Facebook på Falun Studentbostäder BostadsPortal för att se nya annonser direkt i ditt flöde..

Är du ute i sista minuten?  Här är BostadsPortals fem goda råd:

  • Var realistisk. Ställ inga höga krav utan först ta vad du kan få. Du kommer ändå att byta studentbostad flera gånger under din studietid, och det är viktigare att få tak över huvudet än att kräva perfektion.

  • Sök så brett du kan. Se om du kan finna en bostad utanför tätorten, eller leta efter stugor eller kollektiv.

  • Sök andra hand och som inneboende. Gå också igenom allt som erbjuds som kortidsuthyrning i området.

  • Sök aktivt och ta personlig kontakt. Ring direkt på morgonen när du sett en annons. Skriv en ansökan med följebrev och tänk på att du ska ha ett bra foto. Med ett bevakningsmail ser du alltid de senaste annonserna .

  • Berätta för vänner och familj om att du söker bostad och använd ditt personliga nätverk för att sprida budskapet.

Fler tips till dig

På vår blogg uppdateras du kontinuerligt på hur bostadsmarknaden ser ut för dig som hyresgäst och student. Här kan du också finna fler goda råd till dig som förstagångshyresgäst och hur det fungerar rent praktiskt och juridiskt. Var också varsam med dina personuppgifter när du svarar på annonser och kom ihåg att aldrig betala hyra eller deposition innan du sett lägenheten. Här kan du läsa mer om hur du kan skydda dig mot oseriösa annonsörer.

Lycka till med din kommande studenttid i Falun!

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicyVisselblåsardirektiv
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktningHyr ut i andra handKundserviceVillkor
SOCIAL MEDIA