Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
  1. Hem
  2. Studentbostäder i Västerås

Studentbostäder i Västerås

94 Resultat
Västermalm
VästermalmHaga-HemdalGideonsberg-SkallbergetNorrmalmLundby-BäckbySkerike-Tibble-ÖnstaMalmabergVästerås Sv
94 Resultat
Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
1 r. · Lägenhet · 43 m²
Västerås, Norra Floragatan
1 1/2 Ljus lägenhet nära centrum,tågstationen och stranden
Sponsrad
7 500 kr
Sida1av 6

Mer om studentbostäder i Västerås

Hitta din studentbostad i Västerås här på BostadsPortal. Vi samlar alla lediga annonser som passar studenter, de minsta, billigaste eller bara ligger närma campus, på ett ställe, så att du inte behöver leta på så många ställen. Följ oss gärna på Västerås Studentbostäder BostadsPortal på Facebook eller använd dig av våra tjänster här på siten.

I Västerås finner du MDH, Mälardalens högskola där du bland annat kan studera till lärare, barnmorska, civilingenjör och kammarmusiker. Högskolan har flera campus, du finner ett campus i Eskilstuna och ett i Västerås. Studenter och medarbetare på MDH åker till och med gratis med buss mellan orterna Eskilstuna och Västerås om du visar upp ditt MDH-kort. På campus Telge, Campus Nyköping och Kunskapsgallerier Nacka kan du också finna intressanta utbildningar.

Mälardalens högskolas hemsida kan du läsa att Mälardalens högskola är ett av landets bästa på att ge en utbildning som leder till jobb med omkring 80 procent av studenterna har ett jobb ett år efter examen. Så grattis! Finn checklistan från studievägledningen här, och bli klar inför terminens studier.

Finn ditt studentboende i Västerås

Många studenter väljer att börja sin studietid i ett traditionellt studentboende. Det kan till exempel vara att bo i studentrum, studentlägenhet eller studentkorridor. Studentlägenheterna kan vara olika stora; en eller två rum, med kök eller kokvråer eller studentkorridorer med delat kök och gemensamma lokaler. Västerås har bostadsgaranti för studenter så länge som du är antagen till ett visst antal poäng på Mälardalens högskola och söker boende med en kopia på ditt antagningsbesked senast tre veckor innan terminen startar. Men om du hellre vill hyra en vanlig lägenhet som inte är beroende av hur det går med insamlandet av studiepoäng eller om du hellre vill bo tillsammans med vänner eller partner så kan du med fördel leta vidare efter din nästa bostad här på BostadsPortal.

Sök bostad som student i Västerås

På BostadsPortal kan du själv välja bostadsområde och boendetyp bland våra annonser från privata hyresvärdar.  Här finner du både små och stora hyresvärdar som kan erbjuda lägenheter, hus och stugor. Du kan finna hyresrätter i förstahand, andrahand, och även rum för inneboende. Varje dag kommer det tusentals nya annonser på vår portal och då gäller det att vara aktiv och direkt ta kontakt med din potentiella hyresvärd.

Att hyra studentboende i andrahand

Kom ihåg att alltid skriva skriftligt kontrakt. Se också till att uthyrningen är godkänd av hyresvärden/fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse. Du kan läsa mer om reglerna för andrahandsuthyrning här . Var försiktig så att du inte blir utnyttjad av oseriösa annonsörer . Betala aldrig depositionsavgift eller förskottshyra innan du fått tillgång till lägenheten. Se också till så att du inte betalar för mycket i hyra, och att det ni kommit överens om muntligt även finns i kontraktet. Spara dina kvitton på inbetalda hyror. Och glöm inte att försäkra dig.

Lycka till med dina framtida studier och med att finna ditt studentboende!

BostadsPortal
Om ossBloggen AdressSekretesspolicy
Support
Söka hemBostadsuthyrning
Hjälp och kontakt
CookiepolicyVillkor
© BostadsPortal 2020
Språk|