Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Studentbostäder i Uppsala

Studentbostäder i Uppsala

110 Resultat
110 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
1 rum lägenhet på 30 m²
Kåbo, Rosendalsvägen
6 968 SEK20 timmar sedan
Sida1av 7

Liknande annonser i Uppsala, max. 8 000 kr

Letar du efter studentbostad i Uppsala kommun?

I ovanstående har vi samlat alla studentbostäder i Uppsala. Utbudet är stort och täcker brett över staden, där du har goda möjligheter att hitta att hitta din nästa studentbostad hos oss.  Då vi är ganska stora i Sverige, så har vi också ett stor utbud av hyresbostäder i kategorierna, lägenheter , rum , hus och stugor .

Hitta en passande studentlägenhet i Uppsala

Uppsala är en studentstad med många möjligheter. Ska du studera vid Uppsala universitet, så se till att i god tid hitta ett bra boende. Här på BostadsPortal kan du söka efter lediga studentbostäder i Uppsala så väl som lediga studentlägenheter i Uppsala. Staden i sig är studentstaden framför andra, då det finns många unika och fantastiska traditioner. Du kan hitta flera bra boenden nära universitet och campus. Allt från korridorboende eller enkelrum till nybyggda lägenheter. De flesta studentbostäder ligger på cykelavstånd till skolan. Här hos oss kan du hitta ett studentboende som passar just dig.

Är du intresserad i andra bostadstyper än studentbostäder i Uppsala?

Om du är intresserad i andra hyresbostäder än studentbostäder i Uppsala så har vi också det. Vi har exempelvis hyresbostäder i Uppsala i typerna, lägenheter i Uppsala , rum i Uppsala , hus i Uppsala och stugor i Uppsala .

Så hittar du snabbt en studentbostad i Uppsala

Letar du efter en studentbostad i Uppsala? Hitta alla lediga bostäder till studenter här, oavsett om det gäller att bo i studentkorridor, som inneboende, hyra ett studentrum eller lägenhet i första eller andra hand, eller bo i en studentlägenhet eller annan typ av studentboende i Uppsala, allt efter dina önskemål.

Aktivera vår bostadsbevakning

Det första du ska göra som uppsalastudent är att skapa en bostadsbevakning så att du får ett meddelande varje gång en annons som passar dina önskemål kommer in på BostadsPortal. Detta kan du göra direkt efter att du skapat ditt konto hos oss.

Hyra studentbostad i Uppsala

Det viktigaste när du letar efter en bostad är att vara aktiv, leta på flera olika håll och att vara både envis och flexibel. Det gäller att inte ge upp, även om det skulle kännas motigt – rätt som det är så dyker möjligheten till ett studentboende upp.

  • Studentlägenhet eller studentrum i Uppsala

Ett bra sätt att komma in i studentlivet är att bo i studentkorridor tillsammans med andra studenter. Där får du ett eget studentrum, antingen möblerat eller omöblerat, men delar kök med andra studenter.

  • Studentkorridor och rum att hyra i Uppsala

Många studenter som avslutar sina studier säger upp sina studentboenden, studentrum och rum i studentkorridor lagom till sommaren börjar, så då kan det vara en god tid att hitta ett studentboende. Vänd på alla stenar du kan hitta, och dra i alla trådar du känner till.

Fördelen med att bo i studentkorridor i Uppsala är att du på ett naturligt sätt lär känna andra studenter, och att du får ta del av gemenskapen i studentkorridoren. Du behöver sällan vara ensam om du inte vill. Många tycker att det tillhör studentlivet att ha bott i studentkorridor eller i ett studentrum.

  • Var ute i god tid

Vid terminsstart brukar det vara ett stort tryck på studentbostäder, boende i studentkorridor och liknande, så var gärna ute i god tid. Ställ dig i kö för ett studentrum i en korridor, eller en studentlägenhet, i god tid innan terminen börjar.

Universitet i Uppsala

Uppsala finns det två universitet, Uppsala universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU). Uppsala universitet är ett av Sveriges äldsta universitet, och har många traditioner som går långt tillbaka i tiden. Många av traditionerna firas även idag bland studenterna och personalen.

Det är även ett av de största universiteten i Sverige med ungefär 33.000 studenter varje år.

  • Viktig del i studenternas sociala liv

Vid Uppsala universitet finns ett flertal nationer, som är en viktig del i många studenters sociala liv. Här har de ofta fester, sittningar och olika former av aktiviteter. Nationerna kan även ofta hjälpa till med studentboende i Uppsala, både på längre och på kortare sikt.

  • Studentkårer i Uppsala

Vid universiteten finns även studentkårer, som hjälper studenterna med studenträttsliga frågor och är även ett sätt för studenter att engagera sig i sin utbildning och sin skola.

Uppsala universitet har fyra studentkårer och tretton nationer. SLU erbjuder program inom djursjukvård, veterinärmedicin, lantbruk, och agronomi, men även mer allmänna kurser som företagsekonomi. SLU har åtta olika studentkårer, och har även campus på flera ställen i landet. Det centrala campuset ligger dock i Uppsala.

Studentlivet i Uppsala

Att studera på universitetet är annorlunda från att studera på till exempel gymnasiet; I stället för att studera flera ämnen parallellt, läser du ett ämne eller en kurs i taget. Kursen kan ingå i ett program eller gå som fristående kurs. Med hjälp av fristående kurser kan du själv sätta ihop en examen.

Universitetsstudier är ofta mer självständiga och du har själv ett större eget ansvar för dina studier. Scheman kan se olika ut mellan olika program och kurser, men det vanliga är att det är mindre schemalagda studier och mer självstudier än till exempel på gymnasienivå.

Om du har frågor eller funderingar kring dina studier, program eller kurser, kontakta gärna din skola eller studievägledare, så kan de hjälpa dig vidare.

Studentbostäder av olika slag

De flesta studentstäder, inklusive Uppsala, har studentbostäder av olika slag. Studentboendet kan vara ett rum i en studentkorridor där du delar kök med andra, eller en liten studentlägenhet med eget kök.  Det beror lite på vad du föredrar själv.

Det finns även studentrum man kan hyra. Uppsalas olika nationer äger sammanlagt 3500 bostäder som alla ligger relativt centralt.

Bostäderna består av rum och lägenheter i olika storlekar och prisklasser; det finns boende i studentkorridor, studentrum och andra former av boende för studenter. För att få en bostad via din nation, måste du vara medlem i nationen. Är du eller har varit engagerad i nationen ökar det dina chanser att få en bostad via dem.

  • Var extra försiktig och be om att se studentbostaden

En liten men viktig varning: det har förekommit flera fall av bedrägeri i samband med bostadsannonser, och särskilt vid terminsstarterna. Dessa undviker du genom att aldrig gå med på att betala in några pengar i förskott innan kontrakt underskrivits, och be om att få se lägenheten innan du skriver på ett kontrakt. Var försiktig och lita på din magkänsla.

Studentbostäder för familjer hos BostadsPortal

Det finns också studentlägenheter för familjer, vilket är ett bra alternativ om du har barn. Ett studentrum i Uppsala kostar vanligen mellan 2-3000 kronor per månad, och är ofta hyresfritt under sommaren, medan en studentlägenhet oftast kostar upp till 5 000 kronor per månad.

Uppsala och dess historia

Uppsala är en stad med ett rikt kulturliv. Staden är en av Sveriges äldsta med många historiska kopplingar. Här finns allt från teatrar och musik till festivaler och klubbar.

Det finns många föreningar att vara aktiv inom, både med kopplingar till universitetet och studier, men även andra föreningar.

Det finns många möjligheter att kunna få en rik fritid som student i Uppsala.

Som student vid Uppsala universitet har du fri entré till universitetets egna museer, och även fri entré eller rabatt till många av universitetets musikevenemang. Du får även rabatt på många andra museer och kulturevenemang som student i Uppsala.

Uppsala är även känd för sina stora Valborgsfiranden, som många studenter deltar i. För många Uppsalastudenter är det här höjdpunkten under vårterminen. Universiteten brukar erbjuda speciella valborgsfiranden för sina studenter.

Många nyinflyttade studenter varje år till Uppsala

Nästan hälften av de som ska börja på Uppsala universitetet kommer från ett annat län. För många är det ett stort steg att börja studera och flytta en bit bort från sin hemstad. Studentbostaden är för många det första egna boendet.

  • Lär känna nya människor

Som student är det studentboende i Uppsala en bra chans att lära känna nya människor; alla är där av samma anledning, sina studier, och många känner ingen alls när de börjar studera. Bor du i en studentkorridor är det ett bra tillfälle att träffa andra studenter.

Drömmer du om ett förstahandskontrakt?

Studentbostäder i Uppsala all ära, många drömmer ändå om ett förstahandskontrakt på en egen lägenhet. Det kan vara svårt att få tag på, i alla fall till en början, särskilt om du inte har stått i kö så länge. Men så länge du ordnar så att du har tak över huvudet första tiden är det en bra början.

  • Betydligt enklare att börja kika i Uppsala län

Det är betydligt lättare att ordna med boende när du är på plats i staden, och om du skulle hamna lite utanför staden kanske det inte gör så mycket till att börja med. Med tiden kan ett förstahandskontrakt vara en möjlighet.

Om du direkt vill leta efter förstahandskontrakt i Uppsala , så börja i hela länet, ofta är busskommunikationen anpassad efter studenterna.

Skulle du kunna tänka dig att dela boende?

Om du kan tänka dig delat boende kan du till exempel hyra ett rum och bli inneboende hos en familj, eller dela en större lägenhet med andra människor. Det behöver ju inte vara andra studenter du delar boende med, det kan lika gärna vara människor som arbetar som vill dela boende med andra. Det kan även vara ett sätt att lära känna nya människor.

Har du kanske förälskat dig i en större hyresbostad?

Har du kanske förälskat dig i en större lägenhet än det du behöver, men tänker att det kanske inte är möjligt? Det kan du nämligen om den är delbar. Som student kan det vara en god ide att spara, genom att hyra ut ett rum eller flera rum i en delbar hyresbostad. På så vis kan en större studentbostad snabbt visa sig vara praktiskt både ekonomiskt och socialt.

Du kommer igång enkelt genom att skapa ett konto som hyresvärd och hyra ut. Det gör du enkelt genom att klicka på “hyr ut bostad” överst på höger sida.

Våra digitala tjänster

Vi hjälper dig så bra vi kan med att gör uthyrningsprocessen så smidig som möjligt. Vi har därför både utvecklat helt gratis en digital hyreskontrakt och en digital besiktningsprotokoll för både flytt in i bostaden samt flytt ur bostaden.

Kontakta oss

Om du har frågor eller funderingar, så tvivla inte på att höra av dig till oss på kundtjänst. Du kan nå oss via mail och Messenger vardagar mellan 09-15.

Följ även vår blogg där vi delar med oss av bl.a. Viktig checklista innan du flyttar in och Hitta ditt Studentboende nu.

Lycka till med dina framtida studier och i din bostadsjakt på studentboende i Uppsala!

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicyVisselblåsardirektiv
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktningHyr ut i andra handKundserviceVillkor
SOCIAL MEDIA