lägenheter i Uppsala

Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Rensa filter
Dina Bevakningar
Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Område
× Uppsala
Boendetyp
Hyra max.
Storlek min.
Rum
Hyresperiod
Annat
BostadsPortal samlar hyresmarknaden! Här hittar du även privata hyresvärdar och bostäder utan kö. Välkommen!
Filter
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Se fler annonser

Hitta din hyreslägenhet i Uppsala

När du söker efter hyreslägenheter i Uppsala

Välkommen till BostadsPortals sida med lediga lägenheter i Uppsala. Du är inte ensam om att söka lägenhet i Uppsala, eftersom det är en eftertraktad kommun.  Därför är det bra att börja med översikt av alla typer av lediga bostäder, vilket du kan hitta här.
 
Som en av de allra mesta attraktiva studentorterna så drar Uppsala Universitet till sig studenter från hela landet, men samtidigt har kommunen gott om arbetsmöjligheter, med ett starkt näringsliv och med flera stora institutioner som Institutet för språk och folkminnen, Läkemedelsverket, och Livsmedelsverket. Lägg till att du befinner dig inom pendlingsavstånd till Stockholm, och då får du en kommun som drar till sig människor i alla åldrar och livssituationer.
 
Därför gäller det att påbörja din lägenhetssökning med att få överblick över alla lediga hyresrätter i Uppsala.
 
På vår sida ger vi dig en karta till att hitta rätt i bostadsdjungeln. BostadsPortals målsättning är att alltid samla alla hyresannonser, från de allra minsta och till de stora landstäckande hyresvärdarna. Du kan finna både privata och kommunala bostadsbolag på vår sajt. Därför kan du direkt söka efter lägenhet i Uppsala nu och finna det boende som passar för just dig!
 
Hyra lägenhet i Uppsala kommunUppsala kommun är Sveriges 4:e folkrikaste kommun med cirka 217 000 invånare (2017) och förutom Uppsala har kommunen fyra andra tätorter med fler än 2 00 invånare där du kan söka lägenheter: Sävja, Storvreta, Björklinge, Bälinge.

Olika stadsdelar i Uppsala

När du söker lägenhet i Uppsala finns det många olika områden där du kan söka efter lägenheter i. Innerstaden där du kan finna City med resecentrum med tåg och bussförbindelser till hela regionen. Fjärdingen, där du återfinner Akademiska sjukhuset, en stor arbetsgivare, Nordvästra staden med bland annat Herrhagen, Västra staden, med mycket studentbebyggelse och Sydvästra staden med bland annat Gottsunda.

För dig som vill finna lägenhet i Uppsala

BostadsPortal är bästa stället att börja ditt bostadssökande: Välj fritt bland våra sökkriterier, för att finna den hyresbostad som du vill ha. Du kan enkelt skräddarsy din sökning så att den passar dig som exempelvis letar lägenhet som ensam eller med andra medsökande.  Du har möjlighet att söka efter både förstahandskontrakt eller andrahand eller korttidsuthyrning i Uppsala kommun. Gå till vår sökfunktion för att snäva in dina önskemål genom att söka på antal rum och min- och maxhyra.

Söker du en lägenhet för studentboende?

Uppsalas stadsbild är präglad av den stora andel studenter som bor och studerar på Uppsala Universitet. Nästan hälften av de som ska börja på universitetet kommer från ett annat län och saknar därför lokala kontakter. Vi rekommenderar att du skriver upp dig på väntelistor för studentboenden men på grund av det stora trycket efter lägenheter i Uppsala är det viktigt att du även undersöker andra boendemöjligheter. Om du känner någon som du kan gå ihop med och dela en större lägenhet  eller överväga att bo som inneboende och hyra ett rum så har du  snabbt ökat dina chanser att finna en bostad i Uppsala lagom till terminstarten. Du kan få fler råd och hitta lägenheter som är speciellt anpassade till studenter på vår studentsida för Uppsala.

Sök aktivt för att bli sedd!

Det kan gå verkligt snabbt för en annons att försvinna. Om annonsörerna får nog med intresserade väljer de att stänga av annonsen och det kan gå så fort som på bara några timmar. Det är tydligast på våra Facebooksidor, som exempelvis Uppsala lägenheter BostadsPortal, Studentbostäder Uppsala eller Lägenhet i Uppsala 1-2 ROK BostadsPortal där vi dagligen publicerar de senste annonserna i Uppsala. Här är ofta en annons inaktuell nästa dag. För att öka dina chanser och inte missa ditt drömboende kan du därför använda dig av vår gratistjänst bevakningsmail. Det är en prenumeration så att du får ett meddelande varje gång en ledig lägenhet i Uppsala kommun som passar dina önskemål kommer ut på BostadsPortal. I vårt bevakningsmail väljer du, på samma sätt som i sökfunktionen här på sidan, enkelt bland önskemålen. Du ställer även in hur ofta du vill få bevakningsmailet och kan därmed bestämma hur ofta du loggar in på sajten för att bevaka annonser för de nyaste hyreslägenheterna i Uppsala.


 
Vill du ha fler tips och hjälp hur du ska gå tillväga när du söker din bostad så rekommenderar vi varmt att läsa vår blogg, där har vi konkreta tips och råd från bostadssökande. Du kan också läsa vår FAQ eller kontakta kundtjänst via telefon och epost för att få svar på dina frågor.
Lycka till!

Support
Blogg