Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
  1. Hem
  2. Studentbostäder i Östersund

Studentbostäder i Östersund

163 Resultat
Staden
StadenKarlslundOdenslund-OdenskogFrösönLugnvikTorvallaOdensalaÖstersund S
163 Resultat
Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
1 r. · Lägenhet · 50 m²
Östersund, Regementsgatan
1 rum och kök centralt Östersun
Sponsrad
3 977 kr
...
Sida1av 10

För dig som söker studentbostad i Östersund

Vi har samlat de tillgängliga annonserna för små, prisvärda bostäder; rum, lägenheter och kollektivboende, från både små privata hyresvärdar och stora kommunala eller privata bostadsbolag. Här får du goda råd om hur du hittar ditt studentboende samtidigt som vi ger dig överblicke över lediga studentbostäder i Östersund.

Att studera i Östersund

Men först: Välkommen till din nya studieort Östersund ! Som student vid Mittuniversitetet finns det möjlighet att både finna ditt kommande drömyrke, läsa spännande ämnen och få ett liv även utanför skoltid. Östersundarna älskar själva den lilla storstaden med den kalla näsan och det varma hjärtat, nära fjäll och den vackra jämtländska naturen. Här kan du åka skidor eller bada, eller finna en annan fritidssysselsättning som passar just dig.  Som student i Östersund finns det alltså massor du kan hitta på. Sommar eller vinter så har Östersund mycket att bjuda på! Och med kollektivtrafik kan du snabbt ta dig hem om du ändå skulle få hemlängtan under den första studenttiden.

Mittuniversitetet

Mittuniversitetet är ett av Sveriges yngsta universitet med omkring 18 000 registrerade studenter och erbjuder ett brett utbildningsutbud inom samhällsvetenskap, IT, media, lärarutbildning, vård med mera. Mittuniversitetet har två campus - Sundsvall och Östersund. Campus Östersund ligger tre minuters promenad från stadens stadskärna och från  Östersundss studentbostäder tar det aldrig längre än trekvart att gå till lektionssalen: Här finns det cirka 2 000 helårsstudenter.

Finn ditt studentboende Östersund

I Östersund kan du finna alla typer av studentboenden, allt från små ettor och tvåor till korridorsrum, delade lägenheter, stugor och rum i hus och villor. I Östersund kan du som student få bostad under kommunens bostadsgaranti så länge du studerar minst 15 poäng per termin vid Mittuniversitetet, eller om du studerar vid en yrkeshögskola i Östersund. Bostadsgarantin omfattar inte gymnasieelever eller distansstudenter. Det är alltid viktigt att vara ute i god tid så att du kan få tag i den bostad du söker efter.

De traditionella studentbostadsområdena i Östersund har alla gångavstånd till allt viktigt: skolområde, stadskärna, skid- och motionsspår, träningsanläggningar, pubar och restauranger och affärer.

När du söker bostad som student

  • Begränsa dig inte när du söker, se till att leta så brett som möjligt i så många kanaler som möjligt.

  • Utnyttja ditt sociala nätverk och sprid ut att du ska studera i Östersund och att du letar efter ett studentboende, ett rum eller en hyresbostad för den kommande terminen.

  • Du kan även gå ihop med en eller flera vänner och dela en bostad, eftersom stora lägenheter är ofta billigare och lättare att finna.

Söka bostad i andrahand

När du söker studentbostad i starten av en termin är det alltid som tuffast på bostadsmarknaden. De små lägenheterna i centrum, de som de flesta studenter letar efter, är de som det är mest efterfrågan på.

Detta gäller speciellt för förstahandslägenheter. Du kan finna ett större urval av hyresrätter till andrahandsuthyrning. Som hyresgäst i en andrahandslägenhet får du ofta betala lite högre hyra för en möblerad lägenhet men du har fortfarande rätt till en skälig hyra och om du upplever att du betalar allt för mycket kan du vända dig till Hyresnämnden och klaga, även efter att du flyttat ut. Läs gärna mer om reglerna för att sätta hyra på ett andrahandsboende på vår blogg.

Du ska alltid ha ett skriftligt kontrakt som är godkänd av hyresvärden/fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse. Be om dokumentation för att uthyrningen är laglig så fort som möjligt. Betala inte innan du fått tillgång till lägenheten, och glöm aldrig att ordna din försäkring. För att kunna få en hemförsäkring är det viktigt att du skriver dig på adressen, men det finns även andra skäl för varför du som student ska folkbokföra dig på din studieort.

  • När du funnit flera annonser är det dags att ta direktkontakt med de olika bostadsförmedlarna. Då kan du behöva teckna ett HittaBostadsPaket.

  • Sök också efter olika typer av bostäder: uteslut inte inneboende, rum, kollektiv, bostäder och stora bostäder som du kan dela med andra studenter.

Mera tips för ditt bostadssökande

På vår blogg lägger vi kontinuerligt ut artiklar för att hjälpa dig med att finna ditt studentboende:
Ute i sista minuten?
15 tips! Så hittar du studentbostad
Att bo som inneboende
Ny som hyresgäst? 9 goda råd

Lycka till i ditt bostadsletande och under din kommande studietid i Östersund.

BostadsPortal
Om ossBloggen AdressSekretesspolicy
Support
Söka hemBostadsuthyrning
Hjälp och kontakt
CookiepolicyVillkor
© BostadsPortal 2020
Språk|