Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret

kr

Studentbostäder i Skövde

50 Resultat
Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
50 Resultat

Grattis till att ha kommit in på Skövde Högskola. Du kan se fram emot spännande kommande studietid i Skövde, den lilla metropolen mellan Vänern och Vättern. Här finner du allt som du behöver av uteliv, natur, fritidssysslor, vintersport och, förstås spännande ämnen att studera.

Att studera i Skövde

Högskolan i Skövde är stolt över att vara Sveriges minsta högskola, med målet att inte att vara ”störst, bäst och vackrast”, utan bara bäst. Det handlar om kvalitet i utbildningen och närhet till arbetslivet under din studietid. Skövde har en bra medieutbildning, med inriktning på bland annat digitalt berättande, men du kan även specialisera dina studier inom sjukvård, ekonomi eller skola.

Studentboende i Skövde

Många studenter väljer att börja sin studietid i studentrum, studentlägenhet eller studentkorridor. Boendena kan vara olika stora; en eller två rum, med kök eller kokvråer eller studentkorridorer med delat kök och gemensamma lokaler.  Men efterfrågan på studentbostäder i Skövde kan i början av terminerna vara stor, och då är det viktigt att tänka alternativt. Det betyder att du ska leta även bland andrahandskontrakt, med kortare uthyrningstid, eller se om du kan dela bostäder med andra studerande. Det är också en god idé att leta utanför centrala Skövde, och i de omkringliggande kommuner och orter som du kan pendla från exempelvis Stenstorp, Falköping och Skövde.

Sök studentbostad på BostadsPortal

På BostadsPortal söker du bostadsområde och boendetyp bland våra annonser.  Här finner du både små och stora hyresvärdar som kan erbjuda lägenheter, rum, hus och stugor. Hitta hyresrätter i förstahand, andrahand, och även rum för inneboende. Leta bland de nya annonser som dagligen dyker upp på vår portal och var aktiv ta direktkontakt med din potentiella hyresvärd. Du kan till exempel välja att följa oss på Facebook på Skövde Studentbostäder BostadsPortal.

Så här söker du bostad på BostadsPortal i två steg:

Fler lästips för dig som letar studentbostad

15 tips! Så hittar du studentbostad

Att bo som inneboende

Ska vi byta bostad med varann?

Tänk också på att du som fulltidsstudent ska folkbokföra dig på din studieort . Och glöm inte att söka studiemedel och eventuellt bostadsbidrag så att du kan betala hyran.Lycka till med din framtida studietid i Skövde!