Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Studentbostäder i Skövde

Studentbostäder i Skövde

53 Resultat
53 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
1 rum lägenhet på 39 m²
Mariesjö, Ekedalsgatan
6 388 SEK13 timmar sedan
3 rum lägenhet på 73 m²
Källegården, Järnvägsgatan
9 227 SEK14 timmar sedan
Sida1av 3

Liknande annonser i Skövde

Mer om studentbostäder i Skövde

Grattis till att ha kommit in på Skövde Högskola. Du kan se fram emot spännande kommande studietid i Skövde, den lilla metropolen mellan Vänern och Vättern. Här finner du allt som du behöver av uteliv, natur, fritidssysslor, vintersport och, förstås spännande ämnen att studera.

Så kan du hitta lediga studentlägenheter i Skövde

Du som ska plugga på Högskolan i Skövde har lite olika alternativ för att söka efter lediga studentlägenheter i Skövde. Dels kan du ställa dig i kö hos Skövdebostäder. De har en särskild studentbostadskö. Ett annat alternativ för att söka efter lediga studentbostäder i Skövde är att göra det här på BostadsPortal. Att bo och studera i Skövde gör att du kan ha ett varierande liv. Det är allt från storstadsliv till friluftsliv. I Skövde är det dessutom nära till allt. Du kan även pendla på enkelt sätt, då centralstationen ligger ett par minuter från högskolan.

Att studera i Skövde

Högskolan i Skövde är stolt över att vara Sveriges minsta högskola, med målet att inte att vara ”störst, bäst och vackrast”, utan bara bäst. Det handlar om kvalitet i utbildningen och närhet till arbetslivet under din studietid. Skövde har en bra medieutbildning, med inriktning på bland annat digitalt berättande, men du kan även specialisera dina studier inom sjukvård, ekonomi eller skola.

Att söka studentboende i Skövde

Många studenter väljer att börja sin studietid i studentrum, studentlägenhet eller studentkorridor. Boendena kan vara olika stora; en eller två rum, med kök eller kokvråer eller studentkorridorer med delat kök och gemensamma lokaler.  Men efterfrågan på studentbostäder i Skövde kan i början av terminerna vara stor, och då är det viktigt att tänka alternativt. Det betyder att du ska leta även bland andrahandskontrakt, med kortare uthyrningstid, eller se om du kan dela bostäder med andra studerande. Det är också en god idé att leta utanför centrala Skövde, och i de omkringliggande kommuner och orter som du kan pendla från exempelvis Stenstorp, Falköping och Skövde.

Utbudet på lediga studentbostäder i Skövde

På BostadsPortal söker du bostadsområde och boendetyp bland våra annonser.  Här finner du både små och stora hyresvärdar som kan erbjuda lägenheter, rum, hus och stugor. Hitta hyresrätter i förstahand, andrahand, och även rum för inneboende. Leta bland de nya annonser som dagligen dyker upp på vår portal och var aktiv ta direktkontakt med din potentiella hyresvärd. Du kan till exempel välja att följa oss på Facebook på Skövde Studentbostäder BostadsPortal.

Tänk också på att du som fulltidsstudent ska folkbokföra dig på din studieort. Och glöm inte att söka studiemedel och eventuellt bostadsbidrag så att du kan betala hyran.

Kontakta oss

Om du har några frågor så är du alltid välkommen att höra av dig via e-post eller Facebook Messenger. Vår kundtjänst finns tillgänglig på vardagar 9-15. Du kan även anmäla dig till vårt nyhetsbrev eller läsa vår blogg för fler matnyttiga tips, inspirationer och idéer.

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicyVisselblåsardirektiv
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktningHyr ut i andra handKundserviceVillkor
SOCIAL MEDIA