Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Studentbostäder i Visby

Studentbostäder i Visby

27 Resultat
27 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
3 rum lägenhet på 78 m²
Gråbo, Allégatan
11 020 SEK3 dagar sedan
3 rum lägenhet på 70 m²
Visby, Snäckbacken
15 000 SEK29 februari
Sida1av 2

Liknande annonser i Visby

Mer om studentbostäder i Visby

Hitta de lediga studentbostäderna på Gotland här, både de små bostäderna som rum, ettor och studior, till delade möjigheter som kollektiv eller bostäder som du kan dela med en vän. Du kan hitta lediga bostäder både innanför ringmuren och utanför Visby genom att söka bland annonserna.

Att bli student är ett stort steg och att välja att flytta från fastlandet till en ö kan kännas som ett stort steg. Gotland ligger 100 km från det svenska fastlandet och är sommartid en enormt populär semesterort, känd för sin kultur, natur och sina badstränder. På Gotland är det nära till allt, och gotlänningarna samarbetar i stort och smått. När du kommer hit är det en bra idé att söka dig till en av alla de olika föreningar som finns för dig som t.ex. gillar körsång, fotboll eller hantverk. I Visby kan du finna Campus Gotland som är en del av Uppsala universitet. Här kan du läsa utbildningar inom alla riktningar: exempelvis juridik, teknik, humaniora och teologi. Som student vid Uppsala Universitet – Campus Gotland får du både det stora universitetets bredd och tyngd inom utbildning och forskning, och det personliga i ett mindre campus. Du får både mer lärartid och många kontakter med studenterna från andra utbildningar. Alla föreläsningssalar, bibliotek och studentservice ligger nära på campus.

Hitta lediga studentlägenheter i Visby på flera sätt

Du som vill hitta lediga studentlägenheter i Visby, du kan göra det på flera sätt. Dels så kan du här hos oss hitta lediga studentbostäder i Visby, vi har ett bett utbud, dels kan du gå via Gotlands Studentbostads hemsida. Den sidan har skapats av Gotlands studentkår Rindi. De flesta studentbostäderna finns att hitta utanför ringmuren, men du kan även hitta boende innanför. Bland populära områden för studenter har du Ravinstigen, Birkagatan och Öster Centrum. I Visby finns det även flera lägenhetshotell som erbjuds för studenter, men dessa hyrs bara ut terminsvis, ej under sommaren.

Sök studentboende i Visby

Visby har en unik situation för dig som student som gör det relativt enkelt för dig att finna en bostad. Det beror på att det finns många privata hyresvärdar som gärna hyr ut lägenheter under terminerna och sedan till turister på sommaren. Därför finns det många möjligheter att finna den typen av studentbostad du söker efter privatbostäder eller studentboenden, och slippa betala hyra på sommaren. Men vill du ha ett boende året om så ska du leta efter andrahandsuthyrning och inneboende med allt från ett rum i lägenhet, egen lägenhet, stuga, hus eller en villa.

Utbudet på studentbostäder i Visby

Starta med att kolla runt bland våra annonser och gilla någon eller flera av våra Facebooksidor för studentbostäder på Gotland eller för Hus och stugor på Gotland . Därefter, för att inte missa ditt drömboende, skapar du naturligtvis ett bevakningsmail och får en uppdatering varje gång som det kommer en ny annons på BostadsPortal som passar dina önskemål. Sök alltid brett, så att du får ett större urval att välja mellan. När du funnit en annons som verkar intressant är det dags att ta kontakt med hyresvärden. Då krävs det att du tecknar ett abonnemang hos oss. Du kan då givetvis kontakta flera hyresvärdar samtidigt.

Att bo i andrahand som student

Kom ihåg att bara skriva på kontrakt som är godkänd av hyresvärden/fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse. Om du ska hyra i andrahand så måste hyresvärden (och inte bara förstahandshyresgästen) ha godkänt ditt kontrakt. Betala aldrig för en osedd lägenhet och betala heller inte depositionsavgift eller förskottshyra innan du fått nycklar och tillgång till lägenheten. Det är också viktigt att det ni muntligt kommit överens om även står i kontraktet. Ta gärna foton på lägenheten när du flyttar in så att du kan dokumentera skador som fanns där redan när du flyttade in o.s.v. Det är också mycket viktigt att du skaffar en försäkring så att du är skyddad också om du exempelvis skulle råka ut för en vattenläcka under din hyrestid.

Lycka till i din bostadsjakt och med dina kommande studier på Gotland!

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicyVisselblåsardirektiv
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktningHyr ut i andra handKundserviceVillkor
SOCIAL MEDIA