Hyr ut bostad
Skapa konto
Logga in
Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
  1. Hem
  2. Studentbostäder i Malmö
Alla rum i malmö

Studentbostäder i Malmö

220 Resultat
Väster
VästerFosieÖsterRådmansvångenVärnhemDammfriRibersborgHamnenKirsebergVästra SorgenfriAnnelundDjupadalGamla StadenLugnetNorra SofielundOxie KyrkbyRönneholmRörsjöstadenSödra SofielundVidedalMellanhedenRosenvångSöder
220 Resultat
Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
2 r. · Lägenhet · 55 m²
Malmö, Eriksfältsgatan
2 rums lägenhet i Malmö
41 minuter sedan
5 526 kr
...
Sida1av 13

Studentbostäder i Malmö på BostadsPortal

Söker du studentbostad i Malmö?

Välkommen till BostadsPortals studentavdelning! Här kan du snabbt och enkelt få en översikt över alla typer av studentbostäder i Malmö. Hos oss får du även tips och råd om hur du kan effektivera din bostadssökning för att ännu snabbare och smidigare hitta ditt nästa hem.  För att kunna bevaka alla nyinkomna studentbostäder i Malmö kan du enkelt skapa ett bevakningsmail så att du får ett mail varje gång en studentbostad som passar dina önskemål dyker upp. Detta kan du göra efter att du skapat ett gratis konto hos oss. Du kan också prenumerera på vårt nyhetsbrev för ännu fler uppdateringar.

Att vara student i Malmö

För många kan det vara blandade känslor att börja studera, då det är början på något nytt, och ofta väldigt roligt och utvecklande, men samtidigt slutet på något annat. Det är mycket som är nytt om du är eller ska bli student i Malmö. Många flyttar hemifrån i samband med att de påbörjar sina högskolestudier, exempelvis på Malmö Universitet, ibland till en helt ny stad långt ifrån den plats där man har vuxit upp. Det är mycket att tänka på; söka studentbostäder, skaffa boende, träffa nya människor, påbörja sina studier och lära sig hur allting fungerar. Är du ny student är det mycket att hålla reda på både innan du börjar och i samband med att studierna börjar. Du måste hitta studentbostad, oftast genom att hyra en bostad för de flesta studenter, registrera dig på din kurs eller program, lära dig att hitta i staden och på skolan, och mycket mer. Ta reda på så mycket information du kan och förbered dig i förväg. Kom ihåg att för de flesta studenter är det lika nytt som det är för dig – ta det som en chans att lära känna nya människor.

Det första många, vilket är helt naturligt, tänker på när de ska börja studera, det är att skaffa sig ett bra studentboende. Ställ dig gärna i bostadskö för en hyresbostad ett halvår eller ett år innan du påbörjar dina studier. Det finns över 2000 studentbostäder i Malmö, utspridda på olika platser i staden. Generellt sätt tar det upp till ett år att få ett rum i korridoren eller en studentlägenhet i Malmö , beroende på lägenhetens läge, storlek och andra faktorer.

Bo i egen studentbostad i Malmö eller dela med andra?

Du kanske fokuserar på att söka bland alla studentbostäder, men kanske kan du tänka dig att dela bostad med en eller flera kompisar? På så sätt kan det bli billigare för er alla, samtidigt som ni kanske kan bredda er sökning och inte bara fokusera på att hitta ett studentboende. Det kan bli lite som att bo i en studentkorridor, men ändå lite eget. På BostadsPortal kan du även söka direkt på exempelvis något att hyra i andra hand eller på att hyra enbart ett rum. Du kan även pröva att hyra ett rum i studentkorridor, hyra rum i andra hand eller kanske till och med hyra ett eget hus.

Många studenter väljer att bo i en studentkorridor, vilket är ett vanligt alternativ. Då har du ett eget rum, för det mesta eget badrum och toalett, men delar kök med de andra studenterna i korridoren. Är du ny student kan det här vara ett bra alternativ; du lär känna andra studenter och kommer in i studentlivet lättare. Fester och andra aktiviteter i en studentkorridor är en av fördelarna med att bo där.

Glöm inte heller att ändra din folkbokföringsadress, så att du får din post till rätt adress. Glöm heller inte att göra en ansökan till CSN om du vill ansöka om studiemedel. Gör det i god tid, gärna i samband med att du får ditt antagningsbesked. I anslutning till terminerna kan det vara högt tryck på CSN, och då kan det vara bra att ha gjort färdigt så mycket som möjligt, för att det ska gå fortare att få sitt studiemedel utbetalt.

Kan jag söka studentbostäder i Malmö via studentkåren?

Till skillnad från Lund erbjuder studentkåren på Malmö Universitet inga egna studentbostäder eller något officiellt bostadskö. Däremot kan du ansöka om studentbostad i Malmö direkt via universitetet. Dock är det studenter som betalar studieavgift och på utbyte som prioriteras. Att vara medlem i studentkåren är numera frivilligt. Studentkåren kan ses som studenternas fackförbund, och kan hjälpa dig om något skulle krångla eller om du får några problem under din studietid. Vid sidan av studierna kan det även vara trevligt med olika sociala aktiviteter och nätverkande. På den punkten är studentkåren väldigt bra.

Malmö studentkår har flera föreningar med olika inriktningar, och det finns något att engagera sig i för de flesta. Fördelen är även att alla som är medlemmar i studentkåren är på ungefär samma plats i livet, det vill säga studenter. Du har även möjlighet att få rabatter, gå på kårfester och mycket mer. Särskilt i samband med terminsstarten brukar studentkåren anordna många aktiviteter för nya studenter, nollningar, fester och liknande, vilket kan vara ett sätt att lära känna sin nya klass och träffa andra studenter. Det är dock helt frivilligt att delta. Besök gärna deras hemsida för mer information om vad det gör och vad de har att erbjuda.

Flera tips till att hitta studentboende i Malmö

Du kan även söka andra typer av bostäder i Malmö på BostadsPortal, som vi har både för studenter och för vanliga lägenheter, kollektiv, och hus.

Andra typer av hyresbostäder i Malmö :

Lägenheter i Malmö

Rum i Malmö

Hus i Malmö

På bloggen hittar du fler tips rörande hyresmarknaden som du kan finna nyttigt för ditt sök efter studentbostäder i Malmö bl.a. har vi tipsat om hur du fångar hyresvärdens med din ansökan , hur studenter har hittat boende i studentstäder mm. Du kan även ladda ned gratis mallar för hyreskontrakt när du hittat ditt hem i Malmö.

Lycka till med sökandet!

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicy
SUPPORTOm bostadssökningOm bostadsuthyrning
Hjälp och kontakt
CookiepolicyVillkor
SOCIAL MEDIA