Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Studentbostäder i Malmö

Studentbostäder i Malmö

140 Resultat
140 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
2 rum lägenhet på 58 m²
Södra Sofielund, Jespersgatan
6 855 SEK2 timmar sedan
2 rum lägenhet på 55 m²
Malmö, Fågelbacksgatan
7 024 SEK7 timmar sedan
...
Sida1av 8

Liknande annonser i Malmö, max. 8 000 kr

Hitta ledig studentbostad i Malmö på BostadsPortal

Välkommen till BostadsPortals studentavdelning! Här kan du snabbt och enkelt få en översikt över alla typer av studentbostäder i Malmö.

Så hittar du lediga studentlägenheter i Malmö

När du ska leta efter lediga studentlägenheter i Malmö, så kan du med fördel göra det här på BostadsPortal. Vi har Sveriges största utbud av lediga studentbostäder i Malmö. Som student kan du själv välja om du vill bo i en studentlägenhet, i en vanlig hyresrätt eller som inneboende. Andra möjligheter är att bo i kollektiv. Ska du plugga vid Malmö Universitet så se till att vara ute i god tid för att söka efter ett bra boende. Du hittar studentbostäder i alla delar av staden samt att du även kan hitta tillfälliga boenden.

Vi har också hyresbostäder i Sverige i kategorierna lägenheter , rum , hus , stugor .

Att vara student i Malmö

För många kan det vara blandade känslor att börja studera, då det är början på något nytt, och ofta väldigt roligt och utvecklande, men samtidigt slutet på något annat. Det är mycket som är nytt om du är eller ska bli student i Malmö. Många flyttar hemifrån i samband med att de påbörjar sina högskolestudier, exempelvis på Malmö Universitet, ibland till en helt ny stad långt ifrån den plats där man har vuxit upp. Det är mycket att tänka på; söka studentbostäder, skaffa boende, träffa nya människor, påbörja sina studier och lära sig hur allting fungerar.

Att tänka på som nybliven student

Är du ny student är det mycket att hålla reda på både innan du börjar och i samband med att studierna börjar. Du måste hitta studentbostad, oftast genom att hyra en bostad för de flesta studenter, registrera dig på din kurs eller program, lära dig att hitta i staden och på skolan, och mycket mer. Ta reda på så mycket information du kan och förbered dig i förväg. Kom ihåg att för de flesta studenter är det lika nytt som det är för dig – ta det som en chans att lära känna nya människor.

Sök efter studentbostad i Malmö i god tid

Det första många, vilket är helt naturligt, tänker på när de ska börja studera, det är att skaffa sig ett bra studentboende. Ställ dig gärna i bostadskö för en hyresbostad ett halvår eller ett år innan du påbörjar dina studier. Det finns över 2000 studentbostäder i Malmö, utspridda på olika platser i staden. Generellt sett tar det upp till ett år att få ett rum i korridoren eller en studentlägenhet i Malmö , beroende på lägenhetens läge, storlek och andra faktorer.

Bo i egen studentbostad i Malmö eller dela med andra?

Du kanske fokuserar på att söka bland alla studentbostäder, men kanske kan du tänka dig att dela bostad med en eller flera kompisar ? På så sätt kan det bli billigare för er alla, samtidigt som ni kanske kan bredda er sökning och inte bara fokusera på att hitta ett studentboende.

Studentbostad eller rum i studentkorridor

Det kan bli lite som att bo i en studentkorridor, men ändå lite eget. Många studenter väljer att bo i en studentkorridor, vilket är ett vanligt alternativ. Då har du ett eget rum, för det mesta eget badrum och toalett, men delar kök med de andra studenterna i korridoren. Är du ny student kan det här vara ett bra alternativ; du lär känna andra studenter och kommer in i studentlivet lättare. Fester och andra aktiviteter i en studentkorridor är en av fördelarna med att bo där.

Hyra i andra hand hos BostadsPortal

På BostadsPortal kan du även söka direkt på exempelvis något att hyra i andra hand eller på att hyra enbart ett rum. Du kan även pröva att hyra ett rum i studentkorridor, hyra rum i andra hand eller kanske till och med hyra ett eget hus.

Kom ihåg att göra en ansökan till CSN

Glöm inte heller att ändra din folkbokföringsadress, så att du får din post till rätt adress. Glöm heller inte att göra en ansökan till CSN om du vill ansöka om studiemedel. Gör det i god tid, gärna i samband med att du får ditt antagningsbesked. I anslutning till terminerna kan det vara högt tryck på CSN, och då kan det vara bra att ha gjort färdigt så mycket som möjligt, för att det ska gå fortare att få sitt studiemedel utbetalt.

Kan jag söka studentbostäder i Malmö via studentkåren?

Till skillnad från Lund erbjuder studentkåren på Malmö Universitet inga egna studentbostäder eller något officiellt bostadskö. Däremot kan du ansöka om studentbostad i Malmö direkt via universitetet. Dock är det studenter som betalar studieavgift och på utbyte som prioriteras. Att vara medlem i studentkåren är numera frivilligt. Studentkåren kan ses som studenternas fackförbund, och kan hjälpa dig om något skulle krångla eller om du får några problem under din studietid. Vid sidan av studierna kan det även vara trevligt med olika sociala aktiviteter och nätverkande. På den punkten är studentkåren väldigt bra.

Du har också möjligheten för att söka hyresbostäder i typerna lägenheter i Malmö , rum i Malmö , hus i Malmö och stugor i Malmö .

Malmö studentkår har flera föreningar med olika inriktningar, och det finns något att engagera sig i för de flesta. Fördelen är även att alla som är medlemmar i studentkåren är på ungefär samma plats i livet, det vill säga studenter. Du har även möjlighet att få rabatter, gå på kårfester och mycket mer. Särskilt i samband med terminsstarten brukar studentkåren anordna många aktiviteter för nya studenter, nollningar, fester och liknande, vilket kan vara ett sätt att lära känna sin nya klass och träffa andra studenter. Det är dock helt frivilligt att delta.

Besök gärna deras hemsida för mer information om vad det gör och vad de har att erbjuda.

Gör letandet mycket smidigare med vår bostadsbevakning

Hos oss får du även tips och råd om hur du kan effektivisera din bostadssökning för att ännu snabbare och smidigare hitta ditt nästa hem.  För att kunna bevaka alla nyinkomna studentbostäder i Malmö kan du enkelt skapa en bostadsbevakning så att du får ett mail varje gång en studentbostad som passar dina önskemål dyker upp.

Hittar du inte det du söker?

Har du fått syn på en större hyreslägenhet än det du behöver? Kom ihåg att du alltid kan hyra den och hyra ut de rum du inte använder. Det gör du helt enkelt genom att skapa ett konto och bli hyresvärd helt gratis. Du hittar din eller dina hyresgäster helt gratis.

Våra digitala tjänster helt kostnadsfritt

Utöver det så kan du också ta del av våra digitala gratis tjänster såsom vår digitala digitala hyreskontrakt och digitala besiktningsprotokoll till in - och utflyttning av din hyreslägenhet i Malmö.

Har du frågor eller funderingar?

Har du frågor eller önskar mer information, så är du välkommen till att kontakta vår kundtjänst alla vardagar mellan 09:00-15:00 via mail och Messenger. Du kan också prenumerera på vårt nyhetsbrev för ännu fler uppdateringar.

Lycka till med sökandet att en studentbostad i Malmö!

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicyVisselblåsardirektiv
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktningHyr ut i andra handKundserviceVillkor
SOCIAL MEDIA