Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Studentbostäder i Borås

Studentbostäder i Borås

76 Resultat
76 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
2 rum lägenhet på 54 m²
Centrum, Allégatan
6 286 SEK19 timmar sedan
1 rum lägenhet på 18 m²
Norrby, Alingsåsvägen
3 875 SEKIgår
Sida1av 5

Liknande annonser i Borås, max. 8 000 kr

Hitta ledig studentbostad i Borås på BostadsPortal

Här finner du studentbostäder i Borås både från de traditionella bostadsförmedlarna och privata uthyrare. Hitta en liten lägenhet, ett rum eller plats i ett kollektiv genom att söka på vår sida och skapa en bevakning av nya annonser!

Är du intresserad i vår utbud av alla hyresbostäder och inte bara i Borås, så har vi samlat en översikt på hyresbostäder i typerna, lägenheter , rum , hus och stugor . Hos oss har du också översikt över exempelvis delbar bostad eller möblerade lägenheter .

Få tag på en bra studentlägenhet i Borås

Du som pluggar på Högskolan i Borås, eller precis har blivit antagen, du vill säkert få tag på en ledig studentlägenhet. Du som är ute efter lediga studentlägenheter i Borås, du kan dels kolla här hos oss, dels kolla in den digitala anslagstavlan BoråsBo. Denna har tagit fram i samarbete mellan Högskolan i Borås, Borås Stad och Studentkåren i Borås. När det gäller lediga studentbostäder i Borås så finns det flera bra områden med detta. Många av dem nära campus. Men du kan även bo en bit utanför då det finns bra kollektivtrafik i denna stad.

Ska du studera i Borås?

Här finns Högskolan i Borås som profilerar sig på ”vetenskap för profession”, eller, lite enklare uttryckt, att ”du blir till något”. Här kan du bland annat studera biblioteks- och informationsvetenskap, resursåtervinning, pedagogik, vårdvetenskap och textil och mode.

Olika typer av studentboende i Borås

Vanliga typer av studentboende i Borås, liksom i resten av landet är: studentkorridorer, små lägenheter, kollektiv, och inneboende med ett eller flera rum. Nedanstående har du några av dem.

Studentkorridor

En studentkorridor delas kök och gemensamma utrymmen med flera andra studenter, precis som i ett kollektiv.

Dela bostad med en roomie

Som ny student kan det ibland vara en lättnad att dela bostad med en roomie den första tiden, så att man lär känna andra i samma situation och gemensamt kan utforska Borås.

Hyr ett rum

Som inneboende kan du också få en bättre start på dina studier om den du hyr rum hos kan hjälpa dig med att komma in i staden, och ge dig tips om hur du lättast tar dig fram med kollektivtrafiken eller var du kan finna till exempel bra matvarubutiker.

Vi har också andra hyresbostäder i Borås i typerna, lägenhet i Borås , rum i Borås , hus i Borås och stugor i Borås.

Att hyra studentbostad i Borås

I Borås är efterfrågan på studentbostäder relativt stor, men det är inte omöjligt att finna boende i tid för dina studier. Enligt en undersökning för 2016 från Sveriges förenade studentkårer beräknas alla studenter i Borås finna ett studentboende under terminens gång. Men för dig som inte kan vänta in kön på studentorten så rekommenderar vi att du är ute i god tid och att du söker direkt hos privata hyresvärdar här på vår portal.

På den här sidan kan se olika typer av hyresbostäder, i första hand dock de mindre lägenheter som många unga människor och studenter letar efter. Om du söker efter en annan typ av boende kan du ändra i dina sökinställningar och exempelvis visa flera rum, eller ett större geografiskt område.

I Borås, precis som på alla andra studentorter gäller några viktiga ledord i ditt sökande:

  • Börja med att skapa en bostadsbevakning eftersom du då får en uppdatering varje gång som det kommer en ledig bostad som passar dina önskemål läggs upp på BostadsPortal. På så sätt ser du alltid de senaste annonserna som läggs upp på vår portal.

  • Begränsa dig inte när du söker, se till att leta så brett som möjligt i så många kanaler som möjligt. Leta efter Facebooksidor och grupper som förmedlar bostäder, som exempelvis BostadsPortal hyreslägenheter i Borås , Borås Hus och Stuga BostadsPortal eller Borås Studentbostäder BostadsPortal .

  • Utnyttja ditt sociala nätverk och sprid ut att du ska studera i Borås och att du letar efter ett studentboende, ett rum eller en hyresbostad för den kommande terminen. I ju bättre tid du är ute desto bättre.

  • Ta direktkontakt med de olika bostadsförmedlarna, skriv gärna personliga ansökningar.

  • Sök också efter olika typer av bostäder: uteslut inte inneboende, rum, kollektiv, stora och små bostäder. Du kan även gå ihop med en eller flera vänner och dela en bostad, eftersom stora lägenheter är ofta billigare och lättare att finna.

Borås och dess historia

Borås har en lång historia som handelsstad – först kom knallarna och sedan postordern.  Du känner kanske till att den kallas Textilstaden, och har ett brett utbud både av mode och av kultur. Men här kan du även finna mycket sportaktiviteter, både att se på som åskådare och att själv aktivt delta i. Närheten till Göteborg ökar också kommunens attraktion, du kan enkelt ta dig med tåg eller buss till ”Sveriges framsida” på under en timme.

Att tänka på när man hyr en studentbostad i Borås

Det finns alltid ett större urval av hyresrätter till andrahandsuthyrning än till förstahand.  Som hyresgäst i en andrahandslägenhet får du ofta betala mer än för en förstahand, då hyresvärden har rätt att göra ett påslag för exempelvis möbler men du har fortfarande rätt till en skälig hyra och om du upplever att du betalar allt för mycket kan du vända dig till Hyresnämnden och klaga. Du kan läsa mer om reglerna för att sätta hyra på ett andrahandsboende här.

Se alltid till att du får ett skriftligt kontrakt som är godkänd av hyresvärden/fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse. Hyresvärden måste alltid godkänna andrahandsuthyrningar. Redan när du får kontakt med den som vill hyra ut bostaden kan du be om att få se bevis om att lägenheten får hyras ut och att personen du talar med har rätt att skriva kontrakt med dig. Du ska aldrig betala innan du fått tillgång till lägenheten. Se till att de regler ni kommit överens om står på kontraktet och spara alla kvitton på inbetalda hyror. Det är också viktigt att du ordnar med din försäkring.

Att tänka på när du hyr ett rum i Borås

Som student kan det vara en bra idé att börja studierna med att hitta ett rum att hyra. Du kan söka lediga rum i hus, kedjehus eller lägenhet, eller du kan också leta efter korridorrum, studentboende eller kollektivboende. Även här gäller det att göra ett skriftligt kontrakt med den som hyr lägenheten.

Var också tydlig med de regler som ska gälla, till exempel när det gäller eventuella gemensamma kostnader och tillgång till gemensamma utrymmen. Ofta delar du badrum, toalett och kök med den som hyr lägenheten. Ibland får du också utnyttja vardagsrum, trädgård och t.ex. tvättmaskin, så se till att så mycket som möjligt står i kontraktet.

Att bo i rum kan vara förstahand- och andrahandskontrakt beroende på om den du bor hos äger bostaden eller i sin tur hyr den av någon annan. Hyran påverkas av om du hyr rummet möblerat, delvis möblerat eller omöblerat.

Hyra i första i förstahand

Att få en egen hyresrätt med förstahandskontrakt kan ibland ta flera år och många kommunala bostadsbolag kräver att du ställer dig i bostadskö. Men du kan även ha tur och få ett kontrakt med en gång, speciellt om du kan tänka dig att bege dig utanför centrum. Att hyra en stuga eller ett hus som förstahandshyresgäst från en privatperson är också en realistisk möjlighet, för längre eller kortare tid.

Så hittar du snabbt en studentbostad i Borås

Som studerande är det viktigt att få tag i en bra studentbostad. Här spelar spelar tex. området och pris stor roll och för är tidsperioden också viktig faktor. Detta gäller särskilt för dig som flyttar till en annan stad. Som tur är har vi på BostadsPortal samlat en rad tips för dig att enkelt hitta en studentbostad i Borås.

Precisera din sökning med våra filtreringsmöjligheter

På vänster sida hittar du en del möjligheter för filtrering i din sökning. Det är smidigt, , då det ger dig möjligheten att att endast se studentbostäder i Borås som uppfyller dina krav.

Möjligheterna för filtrering är många och du kan filtrera efter det som passar dig. Många väljer exempelvis att filtrera efter maximal belopp på hyran eller storleken på hyresbostaden. På så vis kan du hitta en billig studentbostad i Borås.

Aktivera vår bostadsbevakning och hitta snabbt din studentbostad i Borås

När du är klar med din filtrering och vet nu vad du är ute efter, så rekommenderar vi att du aktiverar vår gratis bostadsbevakning. Med bostadsbevakning från BostadsPortal är det nämligen väldigt enkelt att hålla sig uppdaterad på nya studentbostäder i borås som kommer in.

Du aktiverar bostadsbevakning enkelt genom att klicka på den orangea boxen längst ut till vänster. Du kan enkelt göra det via vår kartfunktion . Efter aktivering mottar du automatiskt mail så fort det kommer in nya studentbostäder.

Om studentbostaden är för stor kan du hyra ut en eller flera rum

Har du hittat en större studentbostad som är delbar, så kan du välja att bli hyresvärd och hyra ut de rum du inte kommer att använda. Det är gratis att bli hyresvärd och hitta en eller flera hyresgäster.

Till dig som önskar att hyra ut rum i den hyresbostad du hyr, så vill vi gärna hjälpa dig bäst möjligt. Vi har både utvecklat ett digitalt hyreskontrakt och en besiktningsprotokoll för rapport av inflyttning och utflyttning av hyresbostaden.

All lycka önskas med att hitta din studentbostad i Borås!

Vi önskar dig all lycka med jakten att hitta din studentbostad som uppfyller dina önskningar och krav.

Vi står redo och klara på kundservice och har öppet vardagar mellan 09-15 via mail och Messenger.

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicyVisselblåsardirektiv
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktningHyr ut i andra handKundserviceVillkor
SOCIAL MEDIA