Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Studentbostäder i Karlstad

Studentbostäder i Karlstad

20 Resultat
20 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
1 rum på 24 m²
Sundsta-Norrstrand, Tallbacken
6 300 SEK2 dagar sedan
1 rum lägenhet på 39 m²
Lamberget, Bergendorffsgatan
6 388 SEK4 dagar sedan
Sida1av 2

Liknande annonser i Karlstad, max. 8 000 kr

Finn ditt studentboende i Karlstad

Hitta din första studentbostad här! Va har samlat alla typer av boenden som passar för studenter här på sidan; billiga lägenheter, rum för inneboende, kollektiv, och större bostäder som kan delas. Börja att leta här så upptäcker du snart att du inte behöver leta på andra sidor!

Hitta lediga studentlägenheter i Karlstad

Om man frågar de studenter som redan pluggar på Karlstad universitet så säger de att staden är en av Sveriges mysigaste studentstäder. Att hitta lediga studentlägenheter i Karlstad är något du kan göra här via oss på BostadsPortal. De vanligaste typerna av studentbostad i Karlstad är egen lägenhet, studentkorridor och delad lägenhet. Oavsett var du väljer att bo, så har Karlstad Sveriges bästa kollektivtrafik. Det innebär att du enkelt kan ta dig till campus. Sedan så ligger Karlstad på den högsta av tre trygghetsnivåer när det gäller studentboende. Så se till att söka efter lediga studentbostäder i Karlstad här hos oss.

Ny som student i Karlstad

Karlstad universitet bildades 1999 och är en av landets yngsta universitetsmiljöer med omkring 12 000 studenter. Här kan du knyta viktiga framtida kontakter och finna vänner för livet. Här kan du finna sport och fritidsaktiviteter, nöje och natur, allt på ett nära avstånd. Här kan du känna dig hemma.

Det finns mycket att tänka på när du ska flytta, speciellt första gången. På vår blogg hittar du flera artiklar som kan hjälpa dig i ditt bostadssökande. Du ska komma ihåg att skaffa försäkring, söka bostadsbidrag och skriva dig på din nya adress. Som student kan reglerna för var man ska vara bokförd vara lite krångliga, men enligt Skatteverket ska du flyttar för att studera vid universitet eller högskola vara folkbokförd på din studieort. Om du däremot flyttar för att läsa på grundskola eller gymnasium kan du fortsätta vara skriven hos dina föräldrar. Grundregeln är att du ska vara folkbokförd där du bor, det vill säga där du sover flest nätter.

Att söka studentboende i Karlstad

För många unga är studietiden den tid då du flyttar hemifrån och får ditt första egna boende. Därför är det många som tänker sig en lägenhet och möjlighet att ”rå om sig själv”. Men den första tiden som student kräver mycket anpassning; en ny stad, en ny typ av studier, och nya sociala omgivningar. För många kan det kännas överväldigande och ensamt innan de fått nya vänner och fått koll på studieteknik och fester. Då kan det även vara värt att fundera på att bo tillsammans med andra. Antingen i studentkorridor, i en delad bostad, ett kollektiv eller som inneboende. Karlstad kommun prioriterar att hjälpa nyinflyttade studerande vid studiestart i första hand, så om du redan bor hemma hos föräldrar i Karlstad eller på pendlingsavstånd kan du få vänta längre på boende. Du kan inte heller välja område när du söker via kommunen.

Sök din studentbostad på BostadsPortal

På BostadsPortal kan du själv välja bostadsområde och boendetyp bland våra annonser från privata hyresvärdar.  Här finner du både små och stora hyresvärdar som kan erbjuda lägenheter, hus och stugor. Du kan finna hyresrätter i förstahand, andrahand, och även rum för inneboende. Varje dag kommer det tusentals nya annonser på vår portal och då gäller det att vara aktiv och direkt ta kontakt med din potentiella hyresvärd. Du kan hitta annonserna på siten, genom bevakningsmail eller genom att följa oss på Facebook på sidor som Karlstad Studentbostäder BostadsPortal eller Karlstad Hus och Stuga BostadsPortal .

Om du ska hyra din studentbostad i andra hand är det viktigt att uthyrningen är godkänd av hyresvärden/fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse. Betala inte för en lägenhet osedd, vare sig depositionsavgift eller förskottshyra. Det är också viktigt att det ni muntligt kommit överens om även står i kontraktet. Dokumentera gärna eventuella skador i lägenheten med foton när du flyttar in, och meddela fastighetsägaren om de inte står med på besiktningsrapporten. Kom också ihåg att skaffa försäkring så att du är skyddad också om du exempelvis skulle råka ut för en vattenläcka under din hyrestid.

På Karlstad Universitet finns flera distansutbildningar, där du ska komma till Karlstad på obligatoriska så kallade närträffar ett par gånger per termin. Då blir det oftast långa dagar och om du bor långt från Karlstad kan det vara bra att hitta en övernattningslägenhet. Genom att ändra i dina sökfunktioner här på sidan finner du även korttidsuthyrning i Karlstad.

Kontakta oss

Har du några frågor så är du alltid välkommen att höra av dig till vår kundtjänst som finns tillgänglig på vardagar 9-15. Du når oss via e-post eller Facebook Messenger. Se till att anmäla dig till vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad på senaste nytt från vår portal.

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicyVisselblåsardirektiv
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktningHyr ut i andra handKundserviceVillkor
SOCIAL MEDIA