Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Studentbostäder i Umeå

Studentbostäder i Umeå

78 Resultat
78 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
1 rum lägenhet på 25 m²
Ålidhem, Tvistevägen
4 321 SEKIgår
Sida1av 5

Liknande annonser i Umeå

Hitta din studentbostad i Umeå på BostadsPortal

Ovanför har vi samlat en fin översikt över alla aktuella studentbostäder i Umeå. Om du är från staden eller ska flytta till Umeå för första gången eller om du är student, barnfamilj eller singel, spelar det egentligen inte så stor roll, då möjligheterna för att hitta just din studentbostad finns, anpassat efter dina önskemål.

Du hittar studentbostäder i Umeå i alla prisklasser, de flesta storlekar och med det menas från både gamla nostalgiska byggnader till stilrena nybyggnader

Vi har också ett stort utbud av lediga hyresbostäder i Umeå . Du hittar både lägenheter och rum men också hus och stugor i Umeå .

Enkelt hitta lediga studentlägenheter i Umeå via BostadsPortal

Om du är ute efter att hitta lediga studentlägenheter i Umeå, så är det inte fel att använda dig av våra olika sökfunktioner. Då det hela tiden blir fler och fler studenter i Umeå så har det skapat en bostadsmarknad som hela tiden utvecklas. Ett trevligt studentboende i Umeå är till exempel Campus Living, men du kan här hos oss även hitta andra lediga studentbostäder i Umeå. Sedan är det så att Umeå universitet även har campus i Örnsköldsvik och i Skellefteå . Även där har du flera bra studentbostäder att välja mellan.

Känn trygghet i din studentbostad i Umeå

Att ha en bra bostad är viktigt under hela studietiden; ett bra boende är en trygghet för alla. Men att hitta ett boende som student i Umeå kan ibland vara en utmaning. Om du är ute i god tid ökar dina chanser betydligt att hitta ett bra boende.

Du kan som student välja att bo i ett studentrum i en studentkorridor, i en studentlägenhet, i en vanlig bostad eller kanske i ett kollektiv. Möjligheterna är flera, och om du är flexibel i ditt sökande efter ett boende ökar dina möjligheter att hitta en bostad i Umeå.

Det viktigaste är att du inte ger upp när du söker en studentbostad i Umeå, utan fortsätter att leta tills du hittar det du söker. Kring terminsstarten kan det vara högre tryck på studentboenden. Det kan därför vara en bra idé att börja söka redan innan du har fått ditt antagningsbesked.

Olika typer av studentbostäder i Umeå

Studentrum och studentlägenheter är några vanliga former av boendealternativ för studenter, och för det mesta är hyran inte så hög, utan är anpassad efter en students ekonomi. Att bo i ett studentrum i en studentkorridor är ett bra sätt att lära känna andra studenter. Oftast har du badrum och toalett i ditt studentrum, men delar kök med andra i studentkorridoren.

  • Möblerat eller omöblerad

I många studentrum i en studentkorridor ingår möbler, oftast av det enklare slaget, till exempel en säng, ett skrivbord och en bokhylla. Det går även att få hyra ett rum i en studentkorridor omöblerat, om du föredrar att ta med dina egna möbler. Det vanligaste är att juni och juli är hyresfria, men dubbelkolla det innan du hyr ditt studentrum. Se också alla våra möblerade lägenheter här .

För många studenter är just juni och juli de tuffaste månaderna rent ekonomiskt, så får du ditt studentboende hyresfritt under den tiden så kan det vara en stor fördel.

  • Kollektiv

En del studenter väljer att bo tillsammans i ett kollektiv. Då delar studenterna oftast på hyran för en större lägenhet. Alla får då varsitt sovrum, med gemensamt kök och badrum. Ibland kan det vara brist på mindre lägenheter, särskilt i studentstäder, och då kan det vara lättare att hitta en större lägenhet som man kan dela med en roomie .

Det kan även vara ett bra sätt att lära känna nya människor. Om du är ny i Umeå, inte vill känna dig ensam eller helt enkelt vill få ner kostnaderna för ditt boende, kan det vara ett bra alternativ att bo i ett kollektiv.

  • Hyreslägenhet

Du kan även hitta en vanlig hyreslägenhet att hyra, antingen i första hand eller i andra hand. Det finns flera bostadsbolag du kan kontakta. Du kan även söka på lägenheter, både i första och i andra hand, till exempel hos oss här. En liten etta behöver inte bli så dyr.

  • Inneboende

Du kan som student även välja att vara inneboende, dvs. hyra ett rum i en lägenhet eller i ett hus. Vanligtvis får du då dela en del av boendet med den som hyr eller äger boendet, till exempel dela kök och badrum. Ett rum kan hyras i första eller i andra hand, och hyras möblerat eller omöblerat.

Det kan finnas olika varianter, så ha ögonen öppna och var flexibel med vad det är du söker, om du vill bli inneboende. Kanske kan du till exempel hjälpa till runt huset eller i trädgården mot lite lägre hyra.

Har du hittat en större hyresbostad än planerat?

Har du hittat en hyresbostad som är alldeles för stor och du inte kan sluta tänka på? Om hyresbostaden är delbar, så är ett bra alternativ att hyra bostaden, bli hyresvärd och samtidigt hyra ut en eller flera rum du inte kommer att använda. På så vis sparar du också på hyran.

  • Våra digitala tjänster

En stor hjälp för att göra uthyrningsprocessen så smidig som möjligt, är att använda dig av våra digitala tjänster helt gratis. Vi har både ett digitalt hyreskontrakt och digitalt besiktningsprotokoll för in - och utflyttning .

Skriv upp dig i god tid

Anmäl dig i god tid om du vill ha ett studentrum i en studentkorridor eller vill hyra en studentlägenhet. Vid terminsstart kan trycket vara som högt, så då kan det vara skönt att ha boendet ordnat.

Vid Umeå universitet finns även något som heter akutrumsförmedlingen. Dit kan du vända dig om du inte har hittat något boende vid terminsstarten. De hjälper dig att hitta ett tillfälligt boende, oftast som inneboende. Det kan vara skönt att ha det som en säkerhet, om du inte skulle hitta ett boende innan terminen börjar.

Hur är studentlivet i Umeå?

Den första tiden som student händer det mycket, och det är många saker man ska ordna. Boendet är det viktigaste för de flesta studenter. Även registrering på kurser, hitta studentlitteratur och lära sig att hitta är något som de flesta studenter får göra i början av terminen.

De första veckorna på din utbildning brukar det även vara många studierelaterade aktiviteter, som nollningar, sittningar och fester. Umeå universitet har en väl utvecklad inspark/nollning för nya studenter under de första veckorna av varje ny termin. Meningen med det är att göra roliga aktiviteter tillsammans med sina klasskamrater för att lära känna varandra. Du får även möjlighet att lära känna Umeå och universitetet, och lära dig hitta kring campus.

Det finns många olika aktiviteter att delta i, och alla aktiviteter är helt frivilliga att delta i.

Studentkårer

Vid Umeå universitet finns tre studentkårer – Umeå studentkår, Umeå naturvetar- och teknologkår och Umeå medicinska studentkår. Studentkårens uppgift är att ta tillvara på studenternas rättigheter. Hit kan du vända dig om du har problem som är relaterade till dina studier och behöver hjälp, eller om du har allmänna frågor kring studier och dina rättigheter respektive skyldigheter. Medlemskap i en studentkår är numera frivilligt, men kan vara en bra försäkring om det skulle hända något och du behöver hjälp.

Nationer och studentföreningar

Vid Umeå universitet finns också flera olika nationer och studentföreningar som du kan engagera dig i, beroende på vad du är intresserad av. Det kan vara ett sätt att träffa andra studenter med liknande intressen. Det finns även en mängd föreningar även utanför studentlivet som du kan ta del av.

Kultur och festivaler

Det är ett bra tillfälle att fördjupa dina intressen och lära känna nya människor. Umeå är känt för sitt kreativa klimat, och staden lockar till sig musiker, konstnärer och kulturarbetare av olika slag. Det finns flera olika festivaler som går av stapeln i Umeå, året runt. Här finns ett operahus, museer och mycket musik att ta del av. 2014 blev Umeå utsedd till Europas kulturhuvudstad.

Är du intresserad av kultur, är Umeå definitivt staden för dig.

Många olika utbildningar

Vid Umeå universitet ges det ett flertal olika utbildningar, och universitetet ger många utbildningar på distans. Även SLU, Statens lantbruksuniversitet, har ett campus i Umeå.

Att vara student handlar mycket om att vara sin egen projektledare, och kunna ta mycket eget ansvar för att få studierna och vardagen att fungera. Många flyttar hemifrån i samband med att de börjar studera, och då gäller det att kunna gå ordning på allting.

Universitetsstudierna är upplagda så att du som student får ta mycket eget ansvar, vilket också ger dig stor frihet att planera och lägga upp din tid och dina studier på egen hand.

Förutom examen efter utbildningen får du med dig bredare kunskaper och blir mer flexibel i arbetslivet. Du får helt enkelt en hel del "på köpet" under den tid som du studerar – kunskaper som ofta efterfrågas på arbetsmarknaden.

Flexibilitet, att arbeta under eget ansvar och att kunna samarbeta i grupp är några av de saker du får lära dig under dina år som student.

Översikt över studentbostäder i Umeå och andra städer

Ni kanske börjat söka studentbostad nu? Och du kanske sök in i olika städer för att öka dina chanser för att komma in? Oavsett vilken stad som du drömmer om att hitta ditt nästa hem i, så har BostadsPortal ett stort urval av studentbostäder i många svenska studentstäder. Vi vill därför hjälpa dig enklast möjligt att hitta just din studentbostad i Umeå. Se översikt över några studentbostäder.

Bevaka lediga studentbostäder i Umeå

Vi rekommenderar att du som student börjar med att du skapar ett bevakningsmail för att få e-post varje gång en matchande annons dyker upp på BostadsPortal.

Du kan även bli medlem i BostadsPortals Facebooksidor för Umeå för studenter eller för hyreslägenheter, där alla som söker eller erbjuder bostäder kan mötas och där vi lägger kontinuerligt lägger upp nya annonser från BostadsPortal.

Du kan även läsa våra blogg , där vi lägger ut inspiration och goda råd som kan hjälpa dig i ditt bostadssökande.

Kontakta oss

Har du fler frågor eller funderingar, så är du välkommen att kontakta oss på kundtjänst via mail eller Messenger, vardagar mellan 09-15.
Oavsett vilken dröm du har om din studentbostad i Umeå, så hoppas vi på att du hittar den riktiga lösning som passar just dig. All lycka önskas med att hitta din studentbostad i Umeå!

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicyVisselblåsardirektiv
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktningHyr ut i andra handKundserviceVillkor
SOCIAL MEDIA