Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Studentbostäder i Linköping

Studentbostäder i Linköping

84 Resultat
84 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
1 rum lägenhet på 20 m²
Ryd, Rydsvägen
4 713 SEK15 timmar sedan
Sida1av 5

Liknande annonser i Linköping, max. 8 000 kr

Är du på utkik efter studentbostäder i Linköping?

Har du kommit in på din drömutbildning och ska börja plugga i Linköping? Hos BostadsPortal hittar du ett stort utbud av studentbostäder i Linköping.

Vi har samlat attraktiva studentbostäder, studentlägenheter och studentrum på en och samma plattform, som matchar de ungas behov. Vi har också hyresbostäder i bostadskategorierna, lägenheter , rum , hus och stugor .

På BostadsPortal kan du söka efter olika typer av studentboende, både hyresrätter, delad boende och inneboende. Genom att bredda dina sökkriterier får du större chans att snabbt hitta det du söker efter, även också om det är tätt på terminsstarten.

Du hittar ditt hem enkelt, tryggt och säkert ditt hem.

Lediga studentbostäder i Linköping

Om du ska börja plugga på LIU, alltså Linköpings universitet, så är det inte fel att ha en egen studentbostad. 2022 var Linköping på plats 6 av 10 bästa studentstäder. Här hos oss på BostadsPortal kan du hitta en hel del lediga studentbostäder i Linköping.  Ett populärt område är Ryds allé som ligger nära universitet. För att söka lediga studentlägenheter i Linköping så måste du för det mesta ha ett intyg som visar att du är eller ska bli student, men inte hos alla. Fundera på om du föredrar att bo i korridorsrum, egen lägenhet eller en studentbostad du kan dela med andra.

Student i samband med studentboende

Om du söker efter ett studentboende i samband med dina studier på Linköpings universitet, är det viktigt att först kolla upp var majoriteten av dina timmar kommer att hållas, d.v.s vilket campus du tillhör. Detta är förstås extra viktigt om du ska studera på Liu i Norrköping eller på Lidingö. Du ska ändra dina sökkriterier utifrån vilket område din studentbostad ska vara i.

Linköpings Universitet

Linköpings Universitet, Liu, är ett av de stora Universitet i Sverige med utbildningsprogram som läkare, lärare, civilekonom, civilingenjör m.m.

Universitetet har även forskning inom it och handikappvetenskap m.m.

På Linköpings Universitetet under 2015 var det cirka 27 000 studenter (alla studerade dock inte heltid), delat upp på olika campus, d.v.s. ett område där man samlat universitetens verksamhet, exempelvis föreläsningssalar, bibliotek, bostäder, gym och parkområden. Linköpings universitet är uppdelat i Campus Valla, Campus US, (som ligger i Linköping), Campus Norrköping (i Norrköping) och Campus Lidingö (i Stockholm).

Jakten på studentbostad i Linköping

Du kan alltid vända dig till de som förmedlar studentbostäder genom ditt universitet eller högskola, och även finna lediga boenden genom kåren, eller via olika interna kommunikationsnätverk och sociala medier.

Du kan även leta efter boenden som inte är skapade direkt för studenter, som vanliga hyresbostäder som både första och andrahandsuthyrning.

En annan vanlig form av boende för studenter är kollektivt eller att du hyr ett rum och bor som inneboende hos någon.

Aktiv sökning på studentbostäder i Linköping

Det är viktigt att du som nyantagen student inte låser dig fast vid ett visst område, eller en viss typ av boendeform, exempelvis "klassiska" studentbostäder i Linköping, som korridorrum eller enkelrum i studentboenden, utan istället breddar din sökning. De flesta studenter byter bostäder många gånger under sina studier, så se din första bostad som en temporär lösning, och fortsätt att leta när du fått mer ro i dina studier.

Under terminen finns det ofta fler möjligheter att hitta studentboende, eftersom många studenter väljer att flytta ihop eller flyttar ut i vanliga lägenheter när de studerat ett par år.

Anmäl ditt intresse på så många sätt som möjligt. Använd alla vägar som skolan erbjuder, kommunala bostadskön och via BostadsPortal, exempelvis genom att följa oss på Facebook, där du kan få fatt i de lägenheter som annars inte skulle annonseras ut.

Viktigt att komma ihåg som ny student i Linköping

  • Ansök om studiemedel. Du kan ansöka om studiemedel från CSN när som helst under året, men du kan bara få pengar fyra veckor tillbaka i tiden så kom ihåg att söka det i tid innan det är dags att betala hyra och kurslitteratur.
  • Kolla upp din kurslitteratur och vad som sker på ditt universitet i starten av terminen. Vet du i vilka lokaler du ska läsa, vilket område och hur det ser ut med bussar och cykelvägar i området. Det är viktigt att du känner till ditt område, så att du lättare kan ta ställning till var ditt boende ska ligga.
  • Det finns tyvärr de som är oseriösa och som försöker utnyttja studenter som är i en desperat bostadssituation. Därför ska du alltid skynda långsamt, och kontrollera så att det är legitima annonser. Betala aldrig för en lägenhet du inte sett, betala faktiskt inte förrän du fått kontrakt och tillgång till bostaden, och se till att det som står på kontraktet stämmer med det som ni muntligt kommit överens om.
  • Du kan också få tips för dig som är förstagångshyresgäst och checklistan över dina viktigaste skyldigheter och rättigheter här.

Precisera din sökning med vårt filtreringssystem

Genom att fylla i dina kriterier till din kommande studentbostad i Linköping i filtrerringsmöjlighterea på vänster sida kan du precisera din sökning. På så vis får du bättre överblick, då du kan filtrera så du endast ser studentbostäder.

Aktivera vår Bostadsbevakning och hitta din studentbostad

När du har hittat fram till den filtrering du önskar, rekommenderar vi att du att du aktiverar vår gratis bostadsbevakning . Det gör du enkelt genom en enkel swipe överst på vänster sida.

Nu när du har aktiverat vår bostadsbevakning, så kan du luta dig tillbaka och lita på att du automatiskt mottar ett mail så snart det kommer in nya studentbostäder filtrerat efter ditt önskemål.

Kontakta oss

Har du frågor eller önskar mer information, så är du välkommen att kontakta vår kundtjänst via mail eller Messenger.

Återigen, grattis till din utbildningsplats i Linköping och denna nya etapp i ditt liv. Studietiden ses som många som den som utvecklat dem till de individer de är, och många av de vänskapsförhållande som skapas under denna tid är viktiga livet ut.

Lycka till i din bostadsjakt efter din studentbostad i Linköping!

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicyVisselblåsardirektiv
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktningHyr ut i andra handKundserviceVillkor
SOCIAL MEDIA