Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
  1. Hem
  2. Studentbostäder i Linköping

Studentbostäder i Linköping

189 Resultat
Ryd
RydSkäggetorpGottfridsbergLambohovBergaInnerstadenTanneforsVasastadenJohannelund
189 Resultat
Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
2 r. · Lägenhet · 84 m²
Linköping, Storgatan
Stor 2:a centralt i Linköping
Sponsrad
10 995 kr
...
Sida1av 11

Mer om studentbostäder i Linköping

Så du har kommit in på din drömutbildnin  och är student i Linköping - stort grattis! Här på BostadsPortal kan du läsa dig till information om studentbostäder i Linköping och på Linköpings universitet och hitta din studentbostad. Vi har samlat de prisvärda små studentbostäderna, studentlägenheterna och studentrummen som passar för unga på sidan, så att du enkelt och snabbt hittar hem.

Linköpings Universitet

Linköpings Universitet, Liu, är ett av de större lärocentren i Sverige med utbildningsprogram där du kan bli läkare, lärare, civilekonom och civilingenjör. Universitetet har även omfattande forskning på området it och handikappvetenskap m.m. På Linköpings Universitetet hade 2015 cirka 27 000 studenter (alla studerade dock inte heltid), delat upp på flera olika så kallade campus, d.v.s. ett område där man samlat universitetets verksamhet, exempelvis föreläsningssalar, bibliotek, bostäder, gym och parkområden. Linköpings universitet är uppdelat i Campus Valla, Campus US, (som ligger i Linköping), Campus Norrköping (i Norrköping) och Campus Lidingö (i Stockholm). Du kan finna kartor över campusområdena på LiU´s hemsida.

Om du söker efter ett studentboende i samband med dina studier på Linköpings universitet så är det därför viktigt att först kolla upp var majoriteten av dina timmar kommer att hållas, d.v.s vilket campus du tillhör. Detta är förstås extra viktigt om du ska studera på Liu i Norrköping eller på Lidingö, och så ska du ändra dina sökkriterier efter din studentbostad utifrån det! ;-)

Jakten på studentbostad i Linköping

Du kan alltid vända dig till de som förmedlar studentbostäder genom ditt universitet eller högskola, och även finna lediga boenden genom kåren, eller via olika interna kommunikationsnätverk och sociala medier.   Du kan även leta efter boenden som inte är skapade direkt för studenter, som vanliga hyreskontrakt, både första och andra hand. En annan vanlig form av boende för studenter är kollektiv eller att du hyr ett rum och bor som inneboende hos någon.

På BostadsPortal kan du söka efter olika typer av studentboende, både hyresrätter, delat boende och inneboende. Genom att bredda dina sökkriterier får du större chanser att snabbt finna det du söker efter, också om det är tätt på terminstarten.

Aktiv sökning på studentbostäder i Linköping

Det är viktigt att du som nyantagen student inte låser dig fast vid ett visst område, eller en viss typ av boendeform, exempelvis "klassiska" studenbostäder i Linköping, som korridorer eller enkelrum i studentboenden, utan i stället söker så brett du kan. De flesta studenter byter bostäder många gånger under sina studier så se din första bostad som en temporär lösning, och fortsätt att leta när du fått mer ro i dina studier. Längre in på terminen finns det ofta fler möjligheter att finna ett studentboende, eftersom många studenter flyttar samman eller ut i vanliga lägenheter när de studerat ett par år. Du kan få fler tips via vår blogg .

Anmäl ditt intresse på så många sätt som möjligt. Använd alla vägar som skolan erbjuder, kommunala bostadsköer och via BostadsPortal, exempelvis genom att följa oss på Facebook, där du kan få fatt i de lägenheter som annars inte skulle annonseras ut.

Alltid viktigt att komma ihåg som ny student i Linköping

  • Ansök om studiemedel. Du kan ansöka om studiemedel från CSN när som helst under året, men du kan bara få pengar fyra veckor tillbaka i tiden så kom ihåg att söka det i tid innan det är dags att betala hyra och kurslitteratur.
  • Kolla upp din kurslitteratur och vad som sker på ditt universitet i starten av terminen. Vet du i vilka lokaler du ska läsa, vilket område som du ska röra dig, och hur det ser ut med bussar och cykelvägar i området. Det är viktigt att du känner till ditt område så att du lättare kan ta ställning till var ditt boende ska ligga.
  • Det finns tyvärr de som är oseriösa och som försöker utnyttja studenter som är i en desperat bostadssituation. Därför ska du alltid skynda långsamt, och kontrollera så att det är legitima annonser. Betala aldrig för en lägenhet du inte sett, betala faktiskt inte förrän du fått kontrakt och tillgång till bostaden, och se till att det som står på kontraktet stämmer med det som ni muntligt kommit överens om.
  • Du kan läsa mer om hur du undviker fuskannonser här. Du kan också få tips för dig som är förstagångshyresgäst och checklistan över dina viktigaste skyldigheter och rättigheter här.

Återigen, grattis till din utbildningsplats i Linköping och denna nya etapp i ditt liv. Studietiden ses som många som den som utvecklat dem till de individer de är, och många av de vänskapsförhållande som skapas under denna tid är viktiga livet ut.

Lycka till i din bostadsjakt på vår sida studentbostäder i Linköping!

BostadsPortal
Om ossBloggen AdressSekretesspolicy
Support
Söka hemBostadsuthyrning
Hjälp och kontakt
CookiepolicyVillkor
© BostadsPortal 2020
Språk|