Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Alla hyresbostäder
  3. Umeå

Hyresbostäder i Umeå

83 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum2 rum3 rum4 rum5 rum
83 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
1 rum lägenhet på 25 m²
Ålidhem, Tvistevägen
4 321 SEK1 timme sedan
Sida1av 5

Liknande annonser i Umeå

Populära söktermer
  • Alla Alla hyresbostäder

Hitta ledig hyresbostad i Umeå på BostadsPortal

Letar du efter efter en hyresrätt i Umeå, Västerbotten län, så har då kommit till rätt ställe. Här finner du alltid största delen av de lediga hyresbostäder i Västerbotten, och just här kan du hitta boende - se alla lediga hyresbostäder i Umeå stad.

Vårt mål är att samla hela hyresmarknaden på en plats och just här hittar du alla hyresbostäder i typerna, lägenheter , rum , hus och stugor på ett och samma ställe.

Är du annars ute efter något specifikt, så hittar du också ta en titt på vårt utbud av studentbostäder , rum hos rumskompis , seniorboende och möblerade lägenheter .

Bostadskö Umeå och resten av Västerbotten?

Umeå har som många andra av kommunerna i Västerbotten län, ett eget kommunalt bostadsföretag med egna kösystem och bostadsköer. Detta medför även att du måste söka kreativt: här på sidan hittar du även de privata hyresvärdarna, både bostadsbolag, och de som hyr ut i andrahand.

BostadsPortal rekommenderar Bostadsbevakning

Du finner annonsörer som har ett hus, en villa, radhus, en som har ett extra rum eller letar efter inneboende som de vill hyra ut. Att finna hyresbostäder i Umeå kan ta tid. Vi har därför gjort det enklare för dig.

Vi på BostadsPortal rekommenderar därför att du aktiverar Bostadsbevakning - du får en uppdatering när det den senaste hyresbostäderna som passar just dina prioriteringar. Du kan anpassa din Bostadsbevakning så att du endast får rekommendationer om det som är filtrerat efter ditt önskemål.

Genom att aktivera Bostadsbevakning hjälper vi dig med att du får de senaste hyresbostäder direkt till din mail, så länge du vill och efter ditt önskemål. Leta och sök aktivt och bli en av de första som mottar avisering på de lediga hyresbostäderna i Umeå filtrerat efter ditt önskemål.

Är du intresserad av olika typer av hyresbostäder?

Om du inte vet exakt var du vill bo eller vilken typ av hyresbostad det ska vara! Checka då in BostadsPortals olika alternativ av hyresbostäder i Umeå - lägenheter i Umeå , rum i Umeå , hus i Umeå och stuga i Umeå . Du kanske har fått jobb i Umeå, så kan du börja med att söka dig genom olika områden i Umeå kommun. Du kan leta direkt efter alla hyresrätter i Umeå Stad, eller så kan du använda kartfunktionen och söka på hyresbostäder runt om i Umeå stad.

Sök bredare och utanför tätorterna

Umeå är största staden i Västerbotten och väldigt populär och det finns många fina hyresbostäder i Umeå kommun, eller i angränsande kommuner, och det kan betala sig att söka bredare utanför tätorterna om du till exempel vill finna en vacker korsvirkeshus eller en Västerbottenlänga. Om du föredrar kultur och nöjesutbud som du får inne i Umeå, framför privatlivet och naturen utanför staden så kan du söka på de populära centrala stadsdelarna efter lediga lägenheter.

I de mest centrala områden är det oftast hård konkurrens att få en hyresbostad. Här har du också den högsta hyran per kvadratmeter, så det kan betala sig att titta i områden utanför men fortfarande inom Umeå Stad.

Hitta din hyresbostad bland Umeå bostäder

Välkommen till Umeå! Umeå kallades tidigare för Norrlands huvudstad, och 2014 europeiska kulturhuvudstad. På Bostadsportal hittar du en bostad som passar just dig och dina behov. Kanske en central hyresbostad från sekelskiftet i andra hand medan du pluggar på Umeå universitet? Eventuellt en egen etta, nära kulturcentrum och jobbet?

Många sökande få bostäder

Som i de flesta större orter är hyresmarknaden överhettad och det kan vara tufft att få tag på en liten bostad Umeå. På varje ledig hyresbostad Umeå går det hundratals sökanden, oavsett om den är centralt belägen eller utanför city. Många yngre hoppas förstås på en hyresbostad runt Öbacka eller Haga , yngre familjer bosätter sig gärna i Rödäng medan etablerade med större plånbok föredrar en hyresbostad i centrum och närheten till Umeälven. Det gemensamma för att finna en hyresbostad i Umeå, är att man är tvungen att vara snabb med att ta kontakt med hyresvärdar när nya hyreskontrakt blir publicerade.

Många anledningar till att välja Hyresbostad i Umeå

En storstad med småstadskänsla. Och en stad som på kort tid utvecklats från ett grått industrisamhälle till en modern kontinental smältdegel. Visserligen är du 1200 km från Ystads sydliga spets, men det finns många anledningar att stanna i Umeå. Norrlands huvudstad sattes på Europakartan efter att blivit profilerat sig som kulturcentrum och var också 2014 europeisk kulturhuvudstad . Du hittar bl.a. Kulturhuset Väven, Bildmuseet, Västerbottens museum, Gitarrmuseet och Kvinnohistoriskt museum. I Hamnen har staden öppnat sig mot öst och fått en alldeles egen identitet med bl.a. Norrlands universitetssjukhus.

Stadsdelarna i Umeå

Tätorten är avlång och mellan de yttersta stadsdelarna Umedalen i nordväst och Tomtebo i sydost är det drygt en mil och de större stadsdelarna Teg och Ersboda i norr. Umeå centrum består av 48 kvarter och avgränsas av Ume Älv, Västra Esplanaden, Järnvägen och Östra Kyrkogatan.

Björkarnas stad det är du Umeå!

Umeå kallas ofta för Björkarnas stad och är belägen vid Umeälven och ligger ca 15km från Bottniska vikens kust. Orsaken till namnet är tyvärr en större tragedi; den stora branden 1888 som förstörde större delar av Umeå. När staden byggdes upp igen planterade man björkar mellan husen som skulle förhindra elden att sprida sig. Med tiden har stadens centrum flyttas nedströms på grund av landhöjningen. Just nu ligger Umeå hamn 20 km söderut pga. uppgrundning.

Cykla i Umeå?

I Umeå kan man cykla överallt och på Umeås kommuns hemsida kan du se vilka gång och cykelvägar som plogas först . Kanske du vill ta cykeln eller bussen och se stadens stolthet Björklöven som hade sin storhetstid under 1980-talet. Om du är intresserad av vintersport är det den sportgren som dominerar mest i Umeå med bl.a. profiler som Per Elofsson.

Vart kan man shoppa i Umeå?

För den shoppingsugna - ta en promenad längs stadens gågata och blir nöjd med shoppingstaden som är den trendigaste i norra Sverige. Missa inte några riktiga pärlor som Avion shopping, Utopia, MVG och Naturkompaniet eller helt unika shoppar som Burmans musik.

Hur ska du leta efter bostad i Umeå?

När du försöker hitta bostad Umeå på Bostadsportal kan du själv välja hur stort område du vill söka i. Antingen kan du söka på typ av hyresbostad du söker, alltså hus , lägenhet eller rum i Umeå . Eller så kan du söka på område, vill du söka i hela Umeå, ett specifikt område i Umeå som t.ex Ålidhem eller Marieområdet . Du kan också söka något utanför som i Backen . Fördelen med att hitta en bostad lite utanför centrum är att hyrorna är lägre men med tanke på att det är enkelt att ta sig fram via kollektivtrafiken eller cykel, kan det kanske vara värt besväret om det kan spara dig några tusen om året. Ofta, speciellt när man är ny i en stad som Umeå, kan det vara en god idé att först att göra ett besök så att man på plats kan undersöka sina behov innan du väljer det område där du vill bo i de närmsta åren.

Hittar du den hyresbostad du letar efter i Umeå?

Det är inte alltid man hittar just den hyresbostad i Umeå man letar efter. Har du förälskat dig i en större hyresbostad/lägenhet/hus/stuga kanske? Så kan du möjligtvis hyra den och alltid hyra ut det rum eller rummen du inte använder. Hos BostadsPortal upprättar du bostadsannonser och hittar hyresgäst elle hyresgäster helt kostnadsfritt. Detta resulterar i en smidigt och enkel process men också att du sparar en slant på hyran.

Har du hört om våra digitala tjänster? Dem är helt gratis och är utvecklade för en bättre och smidigare process. Våra digitala tjänster är vår digitala hyreskontrakt , digital besiktningsprotokoll och flyttrapport till in - och utflyttning av hyresbostad i Umeå.

Få kontakt med hyresvärdar i Umeå

När du hittat en hyresbostad du tycker verkar intressant i Umeå måste du köpa full åtkomst via ett abonnemang för att kunna kontakta hyresvärden. Du kan kontakta alla Umeås hyresvärdar direkt här på sidan och enkelt hålla kontakt via vårt meddelandesystem.

Har du funderingar eller önskar er information?

Vi på BostadsPortal sätter en ära i att svara på dina frågor och hjälpa dig närmare din nästa bostad. Du kan kontakta vår kundtjänst med dina funderingar, och du kan även läsa tips och tricks på bloggen. .

Lycka till med att finna din hyresbostad i Umeå!