Hyr ut bostad
Hyreskontrakt
Flyttbesiktning
Skapa konto
Logga in
Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Alla hyresbostäder
  3. Umeå

Hyra bostad i Umeå

58 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum2 rum3 rum4 rum6 rum
58 Resultat
Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
2 r. · Lägenhet · 32 m²
Umeå, Sandbackavägen
Charmiga Sandbacka är ett av Umeås mest populära bostadsområden, knappt två kilometer från centrum.
15 timmar sedan
6 102 kr
Sida1av 4

Liknande annonser

Populära söktermer
  • Alla Alla hyresbostäder

Hyra bostad i Umeå på BostadsPortal

Letar du efter efter en hyresrätt i Umeå, Västerbotten län, så har då kommit till rätt ställe. Här finner du alltid största delen av de lediga hyresbostäder som kan hittas Västerbotten, och just här kan du hitta alla lediga hyresbostäder i Umeå stad. Vårt mål är att samla hela hyresmarknaden på en plats och just här hittar du hela utbudet av annonser på ett ställe.

Bostadskö Umeå och resten av Västerbotten?

Umeå har som många andra av kommunerna i Västerbotten län, ett eget kommunalt bostadsföretag med egna kösystem och bostadsköer. Detta medför även att du måste söka kreativt: här på sidan hittar du även de privata hyresvärdarna, både bostadsbolag, och de som hyr ut i andrahand. Du finner de som har ett hus, villa eller radhus som de vill hyra ut, eller som har ett extra rum och letar efter inneboende likaväl som hyresrätter och bostadsrätter att hyra. Att finna hyresbostäder i Umeå kan ta mycket tid, därför har vi gjort det enklare för dig. Vi hjälper dig så att du får de senaste hyresbostäder annonser direkt till din mail, så länge du vill. Leka och sök aktivt och bli en av de första som får annonser på de lediga hyresbostäderna i Umeå. Här kan du skaffa ett gratis bevakningsmail.

Heta områden att finna hyresrätt i Umeå (och resten av Västerbotten)

Om du inte vet exakt var du vill bo, men kanske har fått jobb i Umeå, så kan du börja med att söka dig genom olika områden i Umeå kommun. Du kan leta direkt efter alla hyresrätter i Umeå Stad, eller så kan du använda kartfunktionen och söka på hyresbostäder runt om i Umeå stad. Umeå är största staden i Västerbotten och väldigt populär och det finns många fina hyresbostäder i Umeå kommun, eller i angränsande kommuner, och det kan betala sig att söka bredare utanför tätorterna om du till exempel vill finna ett vacker korsvirkeshus eller en Västerbottenlänga. Om du föredrar kultur och nöjesutbud som du får inne i Umeå, framför privatlivet och naturen utanför staden så kan du söka på de populära centrala stadsdelarna efter lediga lägenheter. I de mest centrala områden är det oftast hård konkurrens att få en hyresbostad. Här har du också den högsta hyran per kvadratmeter, så det kan betala sig att titta i områden utanför men fortfarande inom Umeå Stad.

Hitta din hyresbostad bland Umeå bostäder

Välkommen till Umeå! Umeå kallades tidigare för Norrlands huvudstad, och 2014 europeiska kulturhuvudstad. På Bostadsportal hittar du en bostad som passar just dig och dina behov. Kanske en central hyresbostad från sekelskiftet i andra hand medan du pluggar på Umeå universitet? Eventuellt en egen etta, nära kulturcentrum och jobbet?

Som i de flesta större order är hyresmarknaden överhettad och det kan vara tufft att få tag på en liten bostad Umeå. På varje ledig hyresbostad Umeå går det hundratals sökanden, oavsett om den är centralt belägen eller utanför city. Många yngre hoppas förstås på en hyresbostad runt heta Öbacka eller Haga, yngre familjer bosätter sig gärna i Rödäng medan etablerade med större plånbok föredrar en hyresbostad i centrum och närheten till Umeälven. Det gemensamma för att finna en hyresbostad i Umeå, är att man är tvungen att vara snabb med att ta kontakt med hyresvärdar när nya hyreskontrakt blir publicerade.

En storstad med småstadskänsla. Och en stad som på kort tid utvecklats från ett grått industrisamhälle till en modern kontinental smältdegel. Visserligen är du 1200 km från Ystads sydliga spets, men det finns många anledningar att stanna i Umeå. Norrlands huvudstad sattes på Europakartan efter att blivit profilerat sig som kulturcentrum och var också 2014 europeisk kulturhuvudstad . Du hittar bl.a. Kulturhuset Väven, Bildmuseet, Västerbottens museum, Gitarrmuseet och Kvinnohistoriskt museum. I Hamnen har staden öppnat sig mot öst och fått en alldeles egen identitet med bl.a. Norrlands universitetssjukhus.

Tätorten är avlång och mellan de yttersta stadsdelarna Umedalen i nordväst och Tomtebo i sydost är det drygt en mil och de större stadsdelarna Teg och Ersboda i norr. Umeå centrum består av 48 kvarter och avgränsas av Ume Älv, Västra Esplanaden, Järnvägen och Östra Kyrkogatan.

I Umeå kan man cykla överallt och på Umeås kommuns hemsida kan du se vilka gång och cykelvägar som plogas först . Kanske du vill ta cykeln eller bussen och se stadens stolthet Björklöven som hade sin storhetstid under 1980-talet. Om du är intresserad av vintersport är det den sportgren som dominerar mest i Umeå med bl.a. profiler som Per Elofsson.

Umeå kallas ofta för Björkarnas stad och är belägen vid Umeälven och ligger ca 15km från Bottniska vikens kust. Orsaken till namnet tyvärr en större tragedi; den stora branden 1888 som förstörde större delar av Umeå. När staden byggdes upp igen planterade man björkar mellan husen som skulle förhindra elden att sprida sig. Med tiden har stadens centrum flyttas nedströms på grund av landhöjningen. Just nu ligger Umeå hamn 20 km söderut pga. uppgrundning.

Den shoppingsugna tar en promenad längs stadens gågata och blir säkert nöjd med shoppingstaden som är den trendigaste i norra Sverige. Missa inte några riktiga pärlor som Avion shopping, Utopia, MVG och Naturkompaniet eller helt unika shoppar som Burmans musik.

Hur ska du leta efter bostad Umeå?

När du försöker hitta bostad Umeå på Bostadsportal kan du själv välja hur stort område du vill söka i. Antingen kan du söka på typ av hyresbostad du söker, alltså hus, lägenhet eller rum. Eller så kan du söka på område, vill du söka i hela Umeå, ett specifikt område i Umeå som t.ex Ålidhem eller Marieområdet . Du kan också söka något utanför som i Backen . Fördelen med att hitta en bostad lite utanför centrum är att hyrorna är lägre men med tanke på att det är enkelt att ta sig fram via kollektivtrafiken eller cykel, kan det kanske vara värt besväret om det kan spara dig några tusen om året. Ofta, speciellt när man är ny i en stad som Umeå, kan det vara en god idé att först att göra ett besök så att man på plats kan undersöka sina behov innan du väljer det område där du vill bo i de närmsta åren.

Vi rekommenderar att du:

Skapar en bevakning , dvs. du får en uppdatering när det den senaste hyresbostaden som passar just dina prioriteringar. Du kan anpassa din bevakning så att du endast får rekommendationer om det som är intressant för dig.

Få kontakt med hyresvärdar i Umeå

När du hittat en hyresbostad du tycker verkar intressant i Umeå måste du köpa full åtkomst via ett abonnemang för att kunna kontakta hyresvärden. Du kan kontakta alla Umeås hyresvärdar direkt här på sidan och enkelt hålla kontakt via vårt meddelandesystem.

Undrar du om något?

Vi på BostadsPortal sätter vi en ära i att svara på dina frågor och hjälpa dig närmare din nästa bostad. Du kan kontakta vår kundtjänst med dina funderingar, och du kan även läsa tips och tricks på bloggen. .

Lycka till med att finna ditt nästa hem i Umeå!

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicy
SUPPORTOm bostadssökningOm bostadsuthyrning
Hjälp och kontakt
CookiepolicyVillkor
SOCIAL MEDIA