Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Studentbostäder i Lund

Studentbostäder i Lund

26 Resultat
26 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
2 rum lägenhet på 52 m²
Klosters Fälad, Vildandsvägen
7 957 SEKIgår
Sida1av 2

Liknande annonser i Lund, max. 8 000 kr

Hitta lediga studentbostäder i Lund

Har du blivit antagen till Lunds universitet? Grattis! Nu börjar en ny och rolig fas i livet. Att börja läsa på universitetet är ett stort steg, vare sig det är första gången du ska börja läsa eller om du är en återvändande student.

Att vara student kan vara en av de roligaste och mest minnesvärda tiderna i livet. För många är det en möjlighet att få börja om på nytt, flytta hemifrån, träffa nya vänner och komma in i ett nytt sammanhang.

Dessutom får man en utbildning och kunskaper för livet. För många börjar vuxenlivet när de blir studenter på ett universitet.

Det första du ska göra är att hitta en studentbostad i Lund.

BostadsPortal är ett bra val för att hitta lediga studentlägenheter i Lund

Som student vid Lunds universitet kan du ha behov av att få tag på en bra studentlägenhet. Här på BostadsPortal har vi det bredaste utbudet av lediga studentlägenheter i Lund. Du kan även hitta flera olika lediga studentbostäder i Lund. Fundera på om du vill bo själv eller kan tänka dig att bo i ett kollektiv med flera andra studenter. Det sistnämnda ger dig möjligheten att snabbt hitta nya vänner. Väljer du ett studentboende, så måste du intyga dina studier med ett antagningsbesked, men du har även privata hyresvärdar där detta inte är ett måste.

Hyra bostad som student i Lund

Du kan även hyra en vanlig hyreslägenhet om du vill som Lundastudent, och ställa dig i bostadskö Lund hos en vanlig förmedlare av hyreslägenheter. Kanske kan du dela hyreslägenhet med några vänner, så behöver det inte bli så dyrt. Ni kan få varsitt rum men dela på kök och vardagsrum till exempel.

Du kan även hyra en mindre hyreslägenhet, som en etta, och kanske försöka hitta en lägenhet en bit från centrum för att få ner priset på hyran. Med en cykel eller ett busskort brukar det gå enkelt och smidigt att ta sig in till skolan i vilket fall som helst.

BostadsPortal samlar aktuella bostadsannonser från olika lägenhetsutbjudare och sajter, så att du som student Lund ska kunna finna ett boende innan du börjar studera.

Här kan du också hitta ett stort utbud av hyresbostäder i typerna lägenheter , rum , hus , stugor . Möjligheterna brukar kunna vara ganska många, bara man är flexibel.

Hitta din studentbostad i Lund

Många nationer har även egna studentlägenheter och studentkorridorer, som bara hyrs ut till medlemmar i just den nationen. Olika nationer har olika köregler och regler för hur det fungerar, så hör dig för om du är intresserad av detta.

Du kan få förtur till ett studentrum om du är engagerad i kårens aktiviteter, eller kommer från ett visst landskap. Varje nation kan ge mer information om hur reglerna ser ut för just dem. Att bo på korridor i Lund på en av nationerna brukar vara otroligt roligt och garanterar massor av vänner direkt.

Oftast är det också ett lite billigare studentboende än att till exempel hyra en studentlägenhet i Lund.

Lunds universitet

Lunds universitet är ett av Sveriges äldsta universitet och grundades redan 1666, och har därmed en lång historia. Idag är Lunds universitet ett av Nordens största universitet.

Universitet har ett stort fokus på forskning, vilket gynnar studenterna i längden.På Lunds universitet finns många utbildningar att söka inom olika ämnesområden, både för studenter som är helt nya och för studenter som vill fortsätta sin utbildning.

Lund har campus i Lund , Malmö , Helsingborg och Ljungbyhed , där utbildningarna inom flygområdet är förlagda.

Stora förberedelser inför flytt i studentbostad

En stor del av dina förberedelser som nyantagen student handlar nog om att flytta till Lund, om du inte redan bor i närheten, packa dina saker, adressändring och folkbokföring.

Planerar du att ska söka bostadsbidrag, är det bra om du är folkbokförd i Lund. Man bara kan få bostadsbidrag för en bostad där man är folkbokförd.

Sök gärna studentrum, boende i studentkorridor eller liknande så tidigt som möjligt, för att kunna ordna med allt det praktiska innan terminen börjar.

Studentlivet i Lund

Lund har ett studentliv som innehåller det mesta. Det finns allt från kultur, nöjen och fester till politik och sport, och allt däremellan. I Lund finns många föreningar och olika aktiviteter som du kan engagera dig i.

Lund är en stad med mycket kultur och många aktiviteter, även utanför studentlivet. Du kan säkert hitta något att engagera dig i om du letar och har ögonen öppna.

Studentlund i Lund

2010 skapades Studentlund, vilket är en samarbetsorganisation mellan de flesta kårer, nationer och Akademiska föreningen (som bland annat har hand om internationella studier) vid universitetet. Det kan vara ett bra ställe att börja på om du är intresserad av att engagera dig i någon aktivitet.

Alla kårer och nationer är dock inte medlemmar, så dubbelkolla gärna att just din kår och nation är medlem om du är intresserad av att engagera dig i Studentlund. Om din nation inte skulle vara medlem, kan du bli stödmedlem i någon annan nation. Det är också helt frivilligt att vara med i en kår eller i en nation.

Lundakarnevalen i Lund

Vart fjärde år är det Lundakarnevalen i Lund. Många studenter vid Lunds universitet deltar med revyer, föreställningar, konserter, spex och mycket mer. Det stora karnevalståget brukar locka tusentals åskådare. För många studenter är det här något att se fram emot.

För att sammanfatta det hela, så har kårerna ansvar för de politiska och rättsliga frågorna för studenter, lite som en fackförening för studenter. Nationerna har ansvar för den sociala biten, och anordnar ofta fester och andra aktiviteter.

Den Akademiska föreningen har ansvar för internationella frågor, som internationella studenter, utbytesstudier och liknande.

Det är som sagt helt frivilligt att vara medlem, men kan vara bra om du är intresserad av någon av de här frågorna.

Olika typer av studentbostäder i Lund

Det finns olika former av studentbostäder att söka; studentkorridor, egen lägenhet, inneboende, studentrum, att hyra en bostad i andra hand och flera andra möjligheter; både i Lund och i andra städer i närheten finns det olika möjligheter till ett studentboende.

Sök bland tillgängliga annonser för studentbostäder i Lund i dag.

Hos BostadsPortal har vi samlat studentrum, studentlägenheter, studentkorridorer och delat boende på en plats.

Det kan vara svårt att hitta en studentbostad i Lund

Det kan vara svårt att få studentboende i och i närheten Lund, men det är absolut inte omöjligt. Det brukar lösa sig för de allra flesta studenter, särskilt om du har lite tålamod och inte är alltför kräsen, i alla fall inte i början.

I Skåne är det ganska nära till det mesta, och kollektivtrafiken fungerar bra. Att bo i en närliggande ort till Lund kan vara ett alternativ, om du inte hittar ett boende i Lund på en gång. Det finns till exempel studentrum att hyra även i närliggande städer, som att leta efter lägenheter i Malmö eller Landskrona .

Studerande vid Lunds Universitet

Om det är första gången som du har blivit antagen till Lunds universitet, så kan du ställa dig i kö på en gång till ett studentboende som till exempel ett studentrum eller i en studentkorridor, så fort du har fått ditt antagningsbesked.

Om det är första gången du söker till Lund har du även rätt till s.k. novischförtur, vilket innebär att du kan ha rätt att gå före i kön på en del bostäder, framför allt i rum i studentkorridor eller studentrum. Det gäller framför allt om du har långt pendlingsavstånd till Lund.

Stiftelsen AF Bostäder Lund

Stiftelsen AF Bostäder , Akademiska Föreningens bostadsföretag, är exempel på en bostadsförmedlare för studenter i Lund, idag en av de största bostadsförmedlarna för boende i studentkorridor och studentrum i Lund. AF Bostäder har omkring 6000 studentbostäder i Lund, fördelade på korridorrum, hyreslägenheter och rum med pentry i olika storlekar. Du måste vara medlem i Akademiska föreningen för att kunna stå i kö till deras bostäder, så registrera medlemskap om du är intresserad av att få ett boende via dem.

Använd ditt nätverk för att hitta en studentbostad i Lund

Känner du redan någon som pluggar i Lund? Gå igenom ditt kontaktnät och se om du känner någon som bor i Lund, eller någon som kanske har en vän som vet något. Kanske är dina studerande vänner aktiva på någon nation, kanske känner de folk som behöver inneboende och så vidare. Det kan vara ett sätt för dig att hitta en studentbostad.

Det finns flera olika sätt att hitta ett studentboende på, och med lite tid och envishet brukar det gå bra att hitta ett boende för en blivande student. Börja i god tid innan terminen börjar, och lägg ner lite tid på att hitta ett studentboende, så ska det nog gå bra.

Var gärna lite flexibel i början med ditt boende; i början kan det vara viktigt att bara ha någonstans att bo, så kan man fortsätta leta när man väl är på plats.

Aktivera BostadsPortals bostadsbevakning

För att kunna bevaka de tusentals nyinkomna annonserna dagligen på BostadsPortal så kan du skapa ett bevakningsmail så att du får ett meddelande varje gång en annons som passar dina önskemål kommer in på BostadsPortal. Detta kan du göra direkt efter att du skapat ditt konto hos oss.

Genom att skapa en bevakning och sedan när du hittat något intressant köpa full åtkomst kan du kontakta hyresvärden direkt.

Har du fallit pladask för en större studentbostad eller hyresbostad?

Har du möjligtvis hittat en större studentbostad eller hyresbostad än det du behöver? Ha i åtanke att du fortfarande kan hyra det. Det gör du genom att skapa ett konto som hyresvärd och om bostaden är delbar så kan du hyra ut de rum du inte använder. På så vis sparar du både på hyran.

Ta del av våra gratis digitala tjänster

Har du hört talas om våra digitala tjänster? Vi har gjort uthyrningsprocessen mycket enklare och smidigare. Vi har för inte så längesedan lanserat vår digitala hyreskontrakt och vår digitala besiktningsprotokoll för in- och utflyttning .

Kontakta oss

Har du frågor eller önskar mer information,  så är du välkommen till att kontakta oss på kundtjänst vardagar mellan 09-15 via både mail och Messenger.

Flera tips till att få tag på studentboende

Du kan även gå in på vår blogg och följa våra blogg. Här finner du texter som Viktig checklista innan du flyttar in och Har jag rätt till bostadsbidrag .

Grattis till antagningen och lycka till med dina studier!

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicyVisselblåsardirektiv
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktningHyr ut i andra handKundserviceVillkor
SOCIAL MEDIA