Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Alla hyresbostäder
  3. Malmö

Hyresbostäder i Malmö

390 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum2 rum3 rum4 rum5 rum6 rum7 rum10 rum
390 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
1 rum lägenhet på 21 m²
Öster, Thomsons väg
4 143 SEK6 minuter sedan
2 rum lägenhet på 51 m²
Malmö, Trelleborgsgatan
6 379 SEK1 timme sedan
...
Sida1av 22

Liknande annonser i Malmö

Populära söktermer
  • Alla Alla hyresbostäder

Hitta hyresbostäder i Malmö på BostadsPortal

Söker du efter en bostad i Malmö? På BostadsPortal hittar du ett brett urval av lediga hyresbostäder i Malmö eftersom vi samlar annonser från både privata hyresvärdar och kommersiella bostadsbolag. Hos oss är det säkert, smidigt och snabbt att hyra olika typer av bostäder , såsom lägenheter , rum , hus och stugor . Vi erbjuder olika digitala verktyg och granskar noggrant alla annonser manuellt innan de blir synliga för bostadssökande. Det betyder att du kan söka efter en bostad i Malmö att hyra och känna dig trygg under hela processen.

Hos oss kan du känna dig trygg

Det är viktigt för oss att alla som söker bostäder i Malmö känner sig trygga när de använder sig av vår portal. Vi arbetar konstant för att det ska finnas allt för alla. Därför finns det idag ett brett utbud av olika typer av hyresbostäder i Malmö såsom lägenheter i Malmö, hus i Malmö, rum i Malmö och stuga i Malmö . Vi har också hyresbostäder för dem som önskar seniorboende.

På denna sida delar vi med oss av några bra saker att veta och tänka på när du söker bostad i Malmö.

Så här hittar du en hyresbostad i Malmö

Malmö, precis som många andra kommuner, har sitt eget kommunala bostadsföretag med separata kösystem och bostadsköer. Om du inte har en specifik plats i åtanke men kanske har fått jobb i Malmö, kan du börja din sökning genom att utforska olika områden. Du kan direkt söka bland alla tillgängliga hyresrätter i Malmö Stad eller använda kartfunktionen för att utforska olika delar av kommunen. Dessutom kan du dra nytta av våra sökfunktioner för att hitta den perfekta bostaden för dig. Hos oss finns verktygen för att förenkla din sökning och hjälpa dig att hitta rätt bostad i Malmö som passar dina behov och önskemål.

När du letar lediga bostäder i Malmö på Bostadsportal kan du själv välja hur stort område du vill söka i. Antingen kan du söka på typ av bostad eller så kan du söka på område.  Du kan söka i hela Malmö eller i ett specifikt område i Malmö som till exempel Väster eller Gamla Staden . Du kan också söka hyresbostäder utanför Malmö som exempelvis Lund , Landskrona eller Helsingborg .

Hyresbostäder i Malmö för studenter

Om du pluggar på Malmö Universitet så har du flera alternativ för att hitta en bra bostad. På BostadsPortal hittar du vårt urval av lediga studentbostäder samt tips för alla studerande som söker studentbostad i Malmö. Ett annat alternativ skulle kunna vara att hitta en rumskompis och dela en hyresbostad.

Att bo i Malmö

Malmö är Sveriges sydligaste storstad, mitt i den pulserande Öresundsregionen. På Bostadsportal hittar du ett varierat urval av bostäder i Malmö och här kan du söka efter en hyresbostad som passar just dig. Det oavsett om du ska studera här eller har fått ett jobb.

Malmö är en knutpunkt mellan Sverige och Danmark, vilket gör det enkelt att ta sig över till Köpenhamn via Öresundsbron för en dagsutflykt om så önskas. Men i Malmö finns det mycket att utforska på plats. Ett av stadens mest framträdande landmärken är Turning Torso, ett vridet torn som sträcker sig 190 meter mot himlen.

Olika sevärdheter och aktiviteter

En annan imponerande sevärdhet är den vackra St Petri kyrkan från 1300-talet, fylld med rik historia. Mitt i stadskärnan hittar du Lilla Torg, en perfekt plats att besöka under en vacker sommarkväll. För den som gillar nattlivet är Möllevångstorget ett annat område som är värt ett besök.

Malmö är också en utmärkt stad för shopping med flera köpcentrum som Emporia, Triangeln, Caroli, Mobilia, Hansa Citygalleri och Entré, samt att det även finns flera shoppingstråk att utforska. Du kan vandra från Stortorget längs Södergatan, Skomakargatan och Baltzarsgatan via Gustav Adolfs torg och Södertull till Triangeln och Möllevången.

För sol- och badälskare är Riberborgsstrand, lokalt känd som Ribban, ett populärt besöksmål bara 15 minuters promenad från centrala Malmö. Under sommaren är Malmöfestivalen ett måste med en veckolång händelserik festival med massor av event och framträdanden.

Det finns också ett rikt utbud av museer och kyrkor att utforska i denna stad.

Största staden i Skåne

Malmö, den största staden i Skåne, är oerhört populär och erbjuder ett stort utbud av fina hyresbostäder både inom staden och i närliggande kommuner. För den som söker något specifikt, som ett vackert korsvirkeshus eller en traditionell skånelänga, kan det vara värt att utforska områden utanför stadskärnan.

Om du föredrar det livliga kultur- och nöjesutbudet inne i Malmö framför lugnet och naturen på landsbygden, kan du söka efter lediga bostäder i de populära centrala stadsdelarna. Det är vanligtvis svårare att få tag på en hyresrätt i de mest centrala områdena i Malmö och hyrorna per kvadratmeter kan vara högre. Det kan vara fördelaktigt att titta på områden längre ut men fortfarande inom innerstaden för att hitta alternativ med mer prisvärda hyror.

Välj mellan olika områden i Malmö att hyra bostad i

Precis som i många andra storstäder är hyresmarknaden i Malmö mycket konkurrensutsatt och det är svårt att få tag på mindre hyresrätter. Varje ledig bostad i Malmö lockar hundratals sökande, oavsett om den ligger i stadskärnan eller i utkanterna.

Malmö erbjuder en mångfald av stadsdelar att välja mellan, inklusive alternativ lite längre från stadens hjärta. Många av dessa områden bär på en rik historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Stortorget, med sitt rådhus, utgör ett av stadens äldsta områden och tillsammans med Lilla Torg och några omgivande gator representerar det centrala Malmö.

I närheten av havet finner man två särskilt intressanta stadsdelar: Limhamn , som i sig utgör en egen stad, och Västra Hamnen, en relativt ny och modern del av staden. En annan betydande stadsdel är Möllevången, ofta kallad Möllan, belägen söder om centrum. Det är här mycket av Malmös pulserande nöjesliv frodas.

Därför bör du välja en hyresbostad i Malmö

Det finns många goda anledningar till att välja en hyresbostad i Malmö. Dels är det en storstad, med en småstadskänsla, som på kort tid utvecklats från ett grått industrisamhälle till en modern kontinental smältdegel. En annan god anledning att bo här är att du har då en tågresa till Köpenhamn bara 30 minuter bort.

Staden sattes på kartan, tack vare Skandinaviens största byggnad Turning Torso Det skruvade huset med 54 våningar lockar turister i en aldrig sinande ström. Här i Västra Hamnen har staden öppnat sig mot havet och fått en alldeles ny stadsdel med många nyskapande och miljösmarta hus samt hyresrätter. På Kockums gamla varvsområde ligger också den 3000 kvadratmeter stora Stapelbäddsparken – en böljande betongdröm för skateboardfans i alla åldrar. Ett av de senaste tillskotten på byggfronten är Malmö Live, ett mini Manhattan med nytt konserthus, konferensanläggning, skybar och restauranger som drivs av prisade kockar.

Ta dig enkelt runt med cykel

I Malmö är cykeln ett fantastiskt transportmedel. Du kan cykla överallt – från den idylliska Limhamn och den tre kilometer långa Ribban med det omtyckta Kallbadhuset och caféer som älskas av malmöborna, till stadskärnan med sitt livliga uteliv runt det medeltida och kullerstensbelagda Lilla torg på Gamla Väster och vidare till den livliga Möllevången. Därför är det inga problem att söka bostäder lite i utkanten av Malmö och fortfarande kunna njuta av stadens olika delar med lätthet.

Ät gott ute i Malmö

På Möllevångstorget pågår varje dag en livlig torghandel och på gatorna runt omkring kan du njuta av allt från utsökta asiatiska delikatesser till färskt bröd från Mellanöstern och otroligt välsmakande, krispiga falafelrätter till ett bra pris. Här finner man också en mängd trendiga restauranger och moderna barer, såsom det omtalade Lyran, som är känt för sin unika atmosfär och lockande meny samt Söder om Småland .

Parkernas Stad

Malmö hyllas ofta som Parkernas Stad. Gröna Folkets Park, vid Möllevången, fungerar som vardagsrum för många malmöbor. Den vackra Pildammsparken firade nyligen sitt 100-årsjubileum medan Slottsparken lockar med sin unika öppna trädgård, Slottsträdgården, intill Malmöhus Slott. Här lockar det charmiga Slottsträdgårdens Kafé med lunch och utsökt fika under skuggan av körsbärsträd och bland rosplanteringar. Vid dåligt väder kan gästerna njuta i växthuset, vilket ger en extra dimension till parkupplevelsen.

Trevlig shopping Malmö

Den shoppingsugna tar en promenad längs stadens gågata som sträcker sig från Stortorget till Triangeln. Missa inte några riktiga pärlor runt Davidhallstorg. Till köpcentret Emporia vid Hyllie kan man ta sig via stadens enda tunnelbana från centralen. Med sina 200 butiker är det ett shoppingmecka av rang. Från takträdgården har besökarna skön utsikt mot Danmark.

Bevaka hyresbostäder i Malmö

En bra sak med vår sajt är att du kan bevaka lediga bostäder i Malmö. Vi rekommenderar att du skapar en Bostadsbevakning . När du gör det få du en mailavisering så fort en bostad i Malmö matchar dina preferenser. Du kan anpassa din bevakning så att du endast får rekommendationer om bostäder som är intressanta för dig.

Att bevaka hyresbostäder i Malmö har aldrig varit enklare. Genom vår bevakning förenklas din sökning avsevärt, vilket snabbar upp processen att hitta ditt nya hem. När du väl har hittat din hyresrätt i Malmö kan du enkelt stänga av bevakningen när som helst. Detta gör att du kan fokusera på att säkra din drömbostad utan att behöva oroa dig för fortsatt sökning.

Har du hittat en större hyresbostad i Malmö än det du behöver?

Du kan kanske känna frustration över att du inte hittar den hyresbostad i Malmö du letar efter och känner endast att du faller för hyresbostäderna du inte letar efter, tex. att det alldeles för stort. Kom ihåg att du alltid kan hyra en större bostad och själv välja att bli hyresvärd och hyra ut en eller flera rum du inte använder. På så vis sparar du också på hyreskostnaden.

Förutom att du hittar din hyresgäst gratis hos oss på BostadsPortal, så rekommenderar vi att du använder dig av våra digitala tjänster också helt gratis. Detta för en enklare och mer effektiv hyresprocess. Kolla in vår digitala hyreskontrakt som hjälper dig med att hålla koll på den juridiska delen. Ta del av vår digitala flyttrapport, till besiktning av bostaden vid flytt in och flytt ut .

Kontakta oss

Vi på BostadsPortal sätter en ära i att svara på dina frågor och hjälpa dig närmare din nästa bostad. Du kan kontakta vår kundtjänst på e-post på vardagar mellan 9–15.

Lycka till med att hitta din nästa hyresbostad i Malmö!