Läs om bostadsuthyrning
Skapa
Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Alla hyresbostäder
  3. Malmö

Hyra bostad i Malmö

378 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum2 rum3 rum4 rum5 rum6 rum
378 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
1 rum • Lägenhet • 29 m²
Malmö, Cronquists gata
1 rums lägenhet i Flensburg
6 timmar sedan
5 537 kr
...
Sida1av 21

Liknande annonser i Malmö

Populära söktermer
  • Alla Alla hyresbostäder

Hitta hyresbostäder i Malmö på BostadsPortal

Letar du efter en bostad i Malmö? På BostadsPortal finner du alltid majoriteten av de lediga hyresbostäder i Malmö, då vi samlar annonser från både privata hyresvärdar och kommersiella bostadsbolag. Hos oss är det säkert, snabbt och smidigt att hyra hyresbostäder i typerna lägenhet , rum , hus och stuga . Vi erbjuder olika digitala verktyg och gå igenom alla annonser manuellt innan de blir synliga för bostadssökande.

Det är viktigt för oss att du känner trygghet

Det är viktigt för oss att alla som söker bostäder i Malmö känner sig trygga när de använder oss. Sedan arbetar vi konstant för att det ska finnas allt för alla. Därav hittar du olika typer av hyresbostäder i Malmö såsom lägenheter i Malmö , hus i Malmö , rum i Malmö och stuga i Malmö . Vi har också hyresbostäder för dem som önskar seniorboende .

På denna sida delar vi med oss av några bra saker att veta och tänka på när du söker bostad i Malmö.

Hyresbostad i Malmö för en student

Just runt Möllan hänger många av de över 24 000 studenter som pluggar på Malmö Universitet. På BostadsPortal hittar du vårt urval av lediga studentbostäder samt tips för alla studerande som söker studentbostad i Malmö . Ett annat alternativ skulle kunna vara att hitta en rumskompis och dela en hyresbostad.

Så här hittar du en hyresbostad i Malmö

Malmö har som många av kommunerna ett eget kommunalt bostadsföretag med egna kösystem och bostadsköer. Om du inte vet exakt var du vill bo, men kanske har fått jobb i Malmö, så kan du börja med att söka dig genom olika områden. Du kan söka direkt på alla hyresrätter i Malmö Stad, eller så kan du använda kartfunktionen och söka runt kommunen.

Största staden i Skåne

Malmö är största staden i Skåne och mycket populär, men det finns många fina hyresbostäder i Malmö kommun, eller i angränsande kommuner, och det kan löna sig att leta sig utanför tätorterna om du till exempel vill finna ett vacker korsvirkeshus eller en skånelänga.

Om du ändå föredrar det kultur och nöjesutbud som du kan få inne i Malmö, framför privatlivet och naturen på landet så kan du söka på de populära centrala stadsdelarna efter lediga bostäder. I de mest centrala områden är oftast svårast att få en hyresrätt i Malmö, de har också den högsta hyran per kvadratmeter, så det kan löna sig att titta i områden längre ut, men fortfarande inom innerstaden.

Att bo i Malmö

Välkommen till Malmö! Malmö är Sveriges sydligaste storstad, mitt i den pulserande Öresundsregionen. På Bostadsportal hittar du ett varierat urval av bostäder i Malmö, och här kan du söka efter en hyresbostad som passar just dig.

Kanske en central hyresbostad från sekelskiftet i andra hand medan du pluggar på Malmö Högskola? Eventuellt en egen etta, nära Öresundsbron och jobbet i Köpenhamn? Danskarna har också funnit den höga standarden och det lägre priset när det söker efter en hyresbostad i Skåne mycket attraktivt.

Olika områden i Malmö att hyra bostad i

Som i de flesta storstäder är hyresmarknaden överhettad och det är svårt att få tag på en mindre hyresrätt i Malmö. På varje ledig bostad i Malmö går det hundratals sökanden, oavsett om den ligger i city eller i ett ytterområde.

Många yngre hoppas förstås på en av hyresrätter i Malmö runt heta Möllevångstorget, yngre familjer bosätter sig gärna i Slottsstaden medan etablerade med större plånbok föredrar en bostad i Västra hamnen och närheten till havet. Det gemensamma för att finna en hyresbostad i Malmö, är att man är tvungen att vara snabb med att ansöka när nya hyreskontrakt blir publicerade.

Småstadskänsla

En storstad med småstadskänsla och en stad som på kort tid utvecklats från ett grått industrisamhälle till en modern kontinental smältdegel. Visserligen är en tågresa till Köpenhamn bara 30 minuter bort, men det finns många anledningar att hitta bostad i Malmö.

Staden på världskartan

Med Skandinaviens största byggnad Turning Torso sattes staden på världskartan. Det skruvade huset med 54 våningar lockar turister i en aldrig sinande ström. Här i Västra Hamnen har staden öppnat sig mot havet och fått en alldeles ny stadsdel med många nyskapande och miljösmarta hus samt hyresrätter. På Kockums gamla varvsområde ligger också den 3000 kvadratmeter stora Stapelbäddsparken – en böljande betongdröm för skateboardfans i alla åldrar. Ett av de senaste tillskotten på byggfronten är Malmö Live , ett mini Manhattan med nytt konserthus, konferensanläggning, skybar och restauranger som drivs av prisade kockar.

Cykeltur runt staden

I Malmö kan man cykla överallt. Från idylliska Limhamn och den tre kilometer långa Ribban med malmöbornas älskade Kallbadhus och kafé, till city med sitt myllrande uteliv kring medeltida och kullerstensbelagda Lilla torg på Gamla Väster och vidare till pulserande Möllevången. Därför blir det inga problem med att söka bostäder i Malmö och bo lite i utkanten.

Matlivet i Malmö

På Möllevångstorget pågår varje dag en livlig torghandel och på gatorna runt omkring hittar besökaren allt från asiatiska delikatesser, bröd från Mellanöstern och prisvärd, frasig falafel. Det är också ett område späckat med trendiga restauranger och hipsterbarer som omtalade Lyran och Söder om Småland.

Parkernas Stad

Malmö kallas ofta för Parkernas Stad. Gröna Folkets park intill Möllevången är vardagsrum för många malmöbor. Vackra Pildammsparken firade nyligen 100-års jubileum och Slottsparken lockar med sin alldeles unika öppna trädgård, Slottsträdgården , alldeles vid Malmöhus Slott där mysiga Slottsträdgårdens Kafé lockar med lunch och god fika under körsbärsträd och rosenplanteringar. Är det dåligt väder får gästerna sitta i växthuset.

Shoppingrunda i Malmö

Den shoppingsugna tar en promenad längs stadens gågata som sträcker sig från Stortorget till Triangeln. Missa inte några riktiga pärlor runt Davidhallstorg. Till köpcentret Emporia vid Hyllie kan man ta sig via stadens enda tunnelbana från centralen. Med sina 200 butiker är det ett shoppingmecka av rang. Från takträdgården har besökarna skön utsikt mot Danmark.

Sök hyresbostäder utanför Malmö

När du letar lediga bostäder i Malmö på Bostadsportal kan du själv välja hur stort område du vill söka i. Antingen kan du söka på typ av bostad eller så kan du söka på område, vill du söka i hela Malmö, ett specifikt område i Malmö som t.ex Väster eller Gamla Stan. Du kan också söka hyresbostäder utanför Malmö som exempelvis Lund, Landskrona eller Helsingborg. Därefter kan du räkna ut hur lång tid din pendling i området kommer att ta och fundera på om verkligen vinner så mycket på att bo centralt som du tror.

Ny i staden Malmö

Ofta, speciellt när man är ny i en stad som Malmö, kan det vara en god idé att först att göra ett besök så att man på plats kan undersöka sina behov innan du väljer det område där du vill bo i de närmsta åren. Du kan därefter utvidga din sökning efter hyresrätter i Malmö.

Bevaka hyresbostäder i Malmö

Absolut går det att bevaka lediga bostäder i Malmö på BostadsPoral. Vi rekommenderar att du skapar en bostadsbevakning dvs. du får en mailavisering så fort en bostad i Malmö matchar dina preferenser. Du kan anpassa din bevakning så att du endast får rekommendationer om bostäder som är intressanta för dig.

Att bevaka hyresbostäder i Malmö har aldrig varit smidigare, och via vår bevakning kommer din sökning att förenklas och därmed blir det ännu snabbare att hitta ditt nya hem. Du kan när som helst stänga av vår bevakning efter du hittat din hyresrätt i Malmö.

När du hittat en hyresbostad i Malmö måste du köpa full åtkomst via ett abonnemang för att kunna kontakta hyresvärden. Du kan kontakta Malmös hyresvärdar direkt här på sidan och enkelt hålla kontakt via vårt meddelandesystem.

Har du hittat en större hyresbostad i Malmö än det du behöver?

Man kan kanske känna frustration över att man inte hittar den hyresbostad i Malmö man letar efter och känner endast att man faller för hyresbostäderna man inte letar efter, tex. att det alldeles för stort. Kom ihåg att du alltid kan hyra en större bostad och själv välja att bli hyresvärd och hyra ut en eller flera rum du inte använder. På så vis sparar du också på hyran.

Förutom att du hittar din hyresgäst gratis hos oss på BostadsPortal, så rekommenderar vi att du använder dig av våra digitala tjänster också helt gratis. Detta för en enklare och mer effektiv hyresprocess. Kolla in vår digitala hyreskontrakt som hjälper dig med att hålla koll på den juridiska delen. Ta del av vår digitala flyttrapport , till besiktning av bostaden vid flytt in och flytt ut .

Kontakta oss

Vi på BostadsPortal sätter vi en ära i att svara på dina frågor och hjälpa dig närmare din nästa bostad. Du kan kontakta vår kundtjänst med dina funderingar på Facebook Messenger eller e-post på vardagar mellan kl 9-15.

Du kan också hålla dig uppdaterad och få fler nyttiga tips på bloggen.

För att aldrig missa det senaste från vår verksamhet kan du även få relevanta nyhetsbrev skickade till dig genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi skickar ut information samt inspiration som passar just din bostadsresa regelbundet.

Lycka till med att finna din nästa hyresbostad i Malmö!