Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
max
min
min
-
max

Hyresbostäder i Malmö stad

399 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum2 rum3 rum4 rum5 rum6 rum
399 Resultat
Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
3 r. · Lägenhet · 87
Malmö, Gerlachsgatan
3 rums rental_apartment i Malmö
Sponsrad
7 999 kr
...
Sida1av 23

Populära söktermer

Malmö - Mer om hyresbostäder i Malmö

Letar du efter efter en hyresrätt i Malmö, Skåne län, så har då kommit till rätt ställe. Här finner du alltid majoriteten av de lediga hyresbostäder som kan hittas Skåne, och på just denna sida finner du alla lediga hyresbostäder i Malmö stad. Vi samlar hela hyresmarknaden på en plats så att du alltid kan se hela utbudet av annonser på en gång.

Att hyra bostad i Malmö

Malmö har som många av kommunerna i Skåne län, ett eget kommunalt bostadsföretag med egna kösystem och bostadsköer. Detta medför också att du måste leta kreativt: här på sidan hittar du även de privata hyresvärdarna, både bostadsbolag, och de som hyr ut i andrahand. Du finner  de som har ett hus som de vill hyra ut, eller som har ett extra rum och letar efter inneboende likaväl som hyresrätter och bostadsrätter att hyra.

Att finna hyresbostäder i Malmö kan vara tidskrävande, därför har vi gjort det enklare för dig. Vi hjälper dig så att du får tillsänt de senaste hyresbostäder direkt till din mail, så länge du vill. Leka och sök aktivt och bli en av de första som ansöker på de lediga hyresbostäderna i Malmö. Här kan du skaffa ett gratis bevakningsmail .

Heta områden i att finna hyresrätt i Malmö

Om du inte vet exakt var du vill bo, men kanske har fått jobb i Malmö, så kan du börja med att söka dig genom olika områden. Du kan söka direkt på alla hyresrätter i Malmö Stad, eller så kan du använda kartfunktionen och söka på hyresbostäder runt Malmö. Malmö är största staden i Skåne och mycket populär, men det finns många fina hyresbostäder i Malmö kommun, eller i angränsande kommuner, och det kan löna sig att leta sig utanför tätorterna om du till exempel vill finna ett vacker korsvirkeshus eller en skånelänga. Om du ändå föredrar det kultur och nöjesutbud som du kan få inne i Malmö, framför privatlivet och naturen på landet så kan du söka på de populära centrala stadsdelarna efter lediga lägenheter. I de mest centrala områden är oftast svårast att få en hyresbostad, de har också den högsta hyran per kvadratmeter, så det kan löna sig att titta i områden längre ut, men fortfarande inom Malmö Stad.

Hitta din nästa hyresbostad Malmö

Välkommen till Malmö! Malmö är Sveriges sydligaste storstad, mitt i den pulserande Öresundsregionen. På Bostadsportal hittar du en hyresbostad för just dig. Kanske en central hyresbostad från sekelskiftet i andra hand medan du pluggar på Malmö Högskola? Eventuellt en egen etta, nära Öresundsbron och jobbet i Köpenhamn? Danskarna har också funnit den höga standarden och det lägre priset när det söker efter en hyresbostad i Skåne mycket attraktivt.

Som i de flesta storstäder är hyresmarknaden överhettad och det är svårt att få tag på en mindre hyresrätt Malmö. På varje ledig hyresbostad Malmö går det hundratals sökanden, oavsett om den ligger i city eller i ett ytterområde. Många yngre hoppas förstås på en hyresbostad runt heta Möllevångstorget, yngre familjer bosätter sig gärna i Slottstaden medan etablerade med större plånbok föredrar en hyresbostad i Västra hamnen och närheten till havet. Det gemensamma för att finna en hyresbostad i Malmö, är att man är tvungen att vara snabb med att ansöka när nya hyreskontrakt blir publicerade.

En storstad med småstadskänsla. Och en stad som på kort tid utvecklats från ett grått industrisamhälle till en modern kontinental smältdegel. Visserligen är en tågresa till Köpenhamn bara 30 minuter bort, men det finns många anledningar att stanna i Malmö. Med Skandinaviens största byggnad Turning Torso sattes staden på världskartan. Det skruvade huset med 54 våningar lockar turister i en aldrig sinande ström. Här i Västra Hamnen har staden öppnat sig mot havet och fått en alldeles ny stadsdel med många nyskapande och miljösmarta hus. På Kockums gamla varvsområde ligger också den 3000 kvadratmeter stora Stapelbäddsparken – en böljande betongdröm för skateboardfans i alla åldrar. Ett av de senaste tillskotten på byggfronten är Malmö Live , ett mini Manhattan med nytt konserthus, konferensanläggning, skybar och restauranger som drivs av prisade kockar.

I Malmö kan man cykla överallt. Från idylliska Limhamn och den tre kilometer långa Ribban med malmöbornas älskade Kallbadhus och kafé, till city med sitt myllrande uteliv kring medeltida och kullerstensbelagda Lilla torg på Gamla Väster och vidare till pulserande Möllevången . På Möllevångstoret pågår varje dag en livlig torghandel och på gatorna runt omkring hittar besökaren allt från asiatiska delikatesser, bröd från Mellanöstern och prisvärd, frasig falafel. Det är också ett område späckat med trendiga restauranger och hipsterbarer som omtalade Lyran och Söder om Småland . Just runt Möllan hänger många av de över 24 000 studenter som pluggar på Malmö Universitet .

I Malmö startas också många företag i nya spelbranschen, mest kända är kanske Massive Entertainment som  utvecklat online-spelet "Tom Clancy's The Division". Svenska Mästare och spel i Champions League. 2014 var ett guldår för Malmös älskade fotbollslag MFF, eller "di blåe" som hemmalaget kallas. På matchdagar fylls staden av fans med blåvita halsdukar. Framgångsrika damlaget FC Rosengård vann också damallsvenskan för fjärde gången.

Malmö kallas ofta för Parkernas Stad. Gröna Folkets park intill Möllevången är vardagsrum för många malmöbor. Vackra Pildammsparken firade nyligen 100-års jubileum och Slottsparken lockar med sin alldeles unika öppna trädgård, Slottsträdgården , alldeles vid Malmöhus Slott där mysiga Slottsträdgårdens Kafé lockar med lunch och god fika under körsbärsträd och rosenplanteringar. Är det dåligt väder får gästerna sitta i växthuset.

Den shoppingsugna tar en promenad längs stadens gågata som sträcker sig från Stortorget till Triangeln. Missa inte några riktiga pärlor runt Davidhallstorg. Till köpcentret Emporia vid Hyllie kan man ta sig via stadens enda tunnelbana från centralen. Med sina 200 butiker är det ett shoppingmecka av rang. Från takträdgården har besökarna skön utsikt mot Danmark.

Hur ska du leta efter bostad i Malmö?

När du letar hyresbostad på Bostadsportal kan du själv välja hur stort område du vill söka i. Antingen kan du söka på typ av hyresbostad du söker, alltså hus, lägenhet eller rum. Eller så kan du söka på område, vill du söka i hela Malmö, ett specifikt område i Malmö som t.ex Väster eller Gamla Stan . Du kan också söka något utanför som i Oxie . Därefter kan du räkna ut hur lång tid din pendling i området kommer att ta och fundera på om verkligen vinner så mycket på att bo centralt som du tror. Ofta, speciellt när man är ny i en stad som Malmö, kan det vara en god idé att först att göra ett besök så att man på plats kan undersöka sina behov innan du väljer det område där du vill bo i de närmsta åren.

Vi rekommenderar att du:

Skapar en bevakning , dvs. du får en uppdatering när det den senaste hyresbostaden som passar dina sökkriterier dyker upp. Du kan anpassa din bevakning så att du endast får rekommendationer om det som är intressant för dig.

Få kontakt med hyresvärdar i Malmö

När du hittat en hyresbostad du gillar i Malmö måste du köpa full åtkomst via ett abonnemang för att kunna kontakta hyresvärden. Du kan kontakta malmös hyresvärdar direkt här på sidan och enkelt hålla kontakt via vårt meddelandesystem.

Undrar du om något?

Vi på BostadsPortal sätter vi en ära i att svara på dina frågor och hjälpa dig närmare din nästa bostad. Du kan kontakta vår kundtjänst med dina funderingar, och du kan även läsa tips och tricks på bloggen .

Lycka till med att finna ditt nästa hem i Malmö!