Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Alla hyresbostäder
  3. Lund

Hyresbostäder i Lund

48 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum2 rum3 rum7 rum
48 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
1 rum på 10 m²
Klostergården, Östanväg
3 650 SEK56 minuter sedan
Sida1av 3

Liknande annonser i Lund

Populära söktermer
  • Alla Alla hyresbostäder

Hitta hyresbostäder i Lund på BostadsPortal

Letar du efter en hyresbostad i Lund? Att hitta hyresbostad i Lunds kommun kan vara en utmaning. Lund ligger i sydvästra Skåne och du har nära till Malmö så väl som Danmark.

På BostadsPortal lägger hyresvärdar ut nya bostadsannonser dagligen och här kan du därför få en överblick över de senaste tillgängliga hyresbostäderna, lägenheterna, husen, rummen och stugorna på marknaden.

Olika typer av hyresbostäder i Lund

I Lunds kommun har du möjlighet att hitta olika typer av hyresrätter och du kan se vårt utbud av lägenheter i Lund, rum i Lund, hus i Lund och stuga i Lund. BostadsPortal hjälper dig att hitta den hyresrätt som passar just dina önskemål. Du kan justera dina sökningar för att leta hyresannonser i de områdena du vill hyra en bostad.

Bo i Lund

Även om Lund i sig är en universitetsstad, så är det även en stad som passar många andra. Du har en hel del roliga aktiviteter här, så väl som sevärdheter. I Lund finns ett rikt utbud av sevärdheter och aktiviteter som tilltalar många. Staden erbjuder äventyrsbad, pittoreska shoppingstråk, mångfaldigt med museer och mycket mer, vilket gör det lätt att kombinera stadsliv med närheten till natur och djurliv.

En av de mest iögonfallande sevärdheterna i Lund är dess imponerande Domkyrka, ett landmärke med sina 55 meter höga torn som syns vida omkring. Universitetshuset och Lundagård, en charmig park med vackra historiska byggnader, är också värda ett besök. Botaniska trädgården är ett annat populärt utflyktsmål, med sin rika flora och inte mindre än 9 växthus.

Kultur, historia och natur

För de som är intresserade av historia och kultur är Kulturen i Lund ett måste. Det är ett kulturhistoriskt museum och friluftsmuseum som bjuder på en unik inblick i det förflutna. Ett annat fascinerande museum är Skissernas museum.

Naturälskare bör definitivt utforska Skrylle, ett naturområde som erbjuder en rik flora och fauna. Där finns också ett naturum där besökare kan lära sig mer om djurlivet, växtlivet och områdets kulturhistoria.

Staden i sig har en rik variation av aktiviteter och nöjen som tillgodoser alla intressen, från vardagliga behov till ren underhållning. Lund är verkligen en stad som har något att erbjuda för alla!

För dig som studerar i Lund

Om du är studerande, kanske du vill hitta en studentbostad nära Lunds universitet eller Skånes universitetssjukhus. Naturligtvis finns det andra attraktiva bostadsområden som passar olika preferenser i centrala Lund, såsom Stadskärnan, Norra innerstaden, Södra innerstaden och Professorstaden. För de som föredrar att undvika stadspulsen men ändå ha närheten till centrum finns det möjlighet att hitta hyresbostäder i stadsdelar som Norra Fäladen , Klosters Fälad , Linero och Dalby . Dessa områden erbjuder olika atmosfärer och fördelar, vilket ger boendealternativ som passar en mängd olika behov och önskemål.

För dig som jobbar i Lund

Har du fått jobb på ett av alla IT-hubs i Lunds kommun eller jobb på ett annat företag? Eller du kanske bara vill flytta till den charmiga och fort växande staden i Skåne ? Då har du stor nytta av oss, för att hitta  hyresvärdar, både privata och kommunala.

Oftast så rekommenderas det att du registrerar dig i bostadskö för att kunna bli erbjuden kontrakt på en bostad. Det kan ta år innan du får tag på din drömbostad men på BostadsPortal slipper du bostadskön och uppdateras med de senaste annonserna på tillgängliga hyresbostäder som publiceras av privata hyresvärdar så gott som dagligen.

Filtrera efter dina olika önskemål!

Genom vår avancerade sökfunktion kan du hitta en bostad i Lund som passar dina specifika krav och önskemål. Många som söker hyresbostäder i Lund vet precis vad de letar efter, från önskad plats och storlek till den maximala hyran de är beredda att betala.

Du har möjlighet att ange olika kriterier för att söka lediga lägenheter i Lund. Du kan specificera antal rum, önskemål om parkering och eventuell tillåtelse för husdjur. Att vara noggrann i dina val ökar chansen att hitta precis den bostad du letar efter att hyra

Som bostadssökande hos oss kan du även aktivera Bostadsbevakning och får då mejl när det kommer ut annonser på lediga hyresbostäder i Lund som matchar dina sökningar. Det innebär att du också slipper sitta fastklistrad framför datorn, smartphonen eller surfplattan för att aktivt leta efter lediga bostäder i Lund. Du kan alltid ändra din bevakning i filtervyn på BostadsPortal och när du har hittat ditt nya hem i Lunds kommun kan du enkelt avsluta bevakningen. Vår Bostadsbevakning ger dig möjlighet att kontrollera över ditt bostadsletande och ökar chansen att hitta den hyresbostaden som passar just dina önskemål.

Ett alternativ är att hyra en bostad utanför Lund

I Skåne är det väldigt enkelt att ta dig runt tack vare den välbyggda kollektivtrafiken som binder samman stadsbussar, regionbussar, pendeltåg och Öresundståg vilket också underlättar att åka till grannlandet Danmark. Till Lund kan du enkelt pendla från Helsingborg och Malmö och på BostadsPortal hittar du lediga hyresrätter även i dessa städer. Så vill du hellre hyra en bostad i en annan stad eller kommun, så kan du göra även det via oss.

Att vara student i Lund

Det unika studentlivet vid Lunds universitet erbjuder en mängd upplevelser, kulturer och aktiviteter. Som student kan du välja att bli medlem i Studentlund och engagera dig i de flesta nationerna, studentföreningarna och kårerna. Medlemskapet ger dig som student möjligheten att öka ditt inflytande på utbildningarna vid Lunds universitet men också sociala nätverken att sammanslutas med andra studenter.

Brett utbud av utskott och aktiviteter för studenter

Det finns ett brett utbud av utskott och aktiviteter som pubkvällar, barer, körer, spex, baler och studentbostäder. En del av Studentlunds nationer som Blekingska Nationen, Göteborgs Nation och Hallands Nation ger både engagerade medlemmar och novischer företräde i bostadsköer på deras nationsbostäder. För er som inte har koll på vad utskott är, så är det en sammanslutning av engagerade medlemmar som fungerar som en slags styrelse inom ett specifikt verksamhetsområde inom elevkåren. Till exempel kan det finnas ett studentutskott som fokuserar uteslutande på alla arrangemang kring studenten. Dessa utskott är formellt underordnade elevkåren när det kommer till frågor som budget och stadgar, och de arbetar inom ramen för elevkårens riktlinjer och bestämmelser.

Har du hittat en större bostad än det du behöver?

Om du har hittat en bostad att hyra i Lund, men den har fler rum än du behöver så kan du fortfarande hyra den och bli hyresvärd du med. Du kan då hyra ut ett eller flera rum hos BostadsPortal och hitta en eller flera hyresgäster helt gratis. På så vis kan du få extra hjälp med hyran.

Det är gratis för dig som hyresvärd att skapa en hyresannons och publicera den på BostadsPortal. Du får tillgång till ett meddelandesystem där du kan samla all kontakt med bostadssökande på en plats för att sedan finna din nästa hyresgäst eller rumskompis.

Till din fördel, så har vi också utvecklat och gått live med ett digitalt hyreskontrakt som hjälper dig med att hålla koll på den juridiska delen i ett hyreskontrakt och ett digitalt besiktningsprotokoll till inflyttningsbesiktning och utflyttningsbesiktning .

Kontakta oss

Oavsett om du behöver veta mer om att hyra bostad i Lund, eller veta mer om att hyra ut din bostad, så kan du kontakta vår kompetenta kundtjänst mellan 9–15.

Lycka till med ditt sökande efter bostad i Lund!