Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Lediga hyresrätter

Lediga hyresrätter

11 816 Resultat
11 816 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
1 rum lägenhet på 30 m²
Byttorp, Vintergatan
3 797 SEK23 minuter sedan
1 rum lägenhet på 38 m²
Centrum-Sandbacka, Skolgatan
4 844 SEK1 timme sedan
...
Sida1av 657

Liknande annonser

Hitta hyresrätter på BostadsPortal

Är du på jakt efter en hyresrätt? På BostadsPortal hittar du mängder av lediga hyresrätter i hela Sverige. Vi har samlat mängder av hyresrätter från framförallt kommunala och privatägda bostadsförmedlare, men du kan även hitta annonser från privatperson på vår portal.

Vilken typ av hyresrätt är du ute efter?

På BostadsPortal kan du söka bland en mängd olika boendetyper i varierande storlekar och prisnivåer. Oavsett vilken typ av hyresrätt du letar efter så kan du finna mängder av alternativ på vår portal. Du hittar därför allt från lediga lägenheter , hus , stugor och rum som inneboende runtom i hela Sverige. Eftersom vi har samlat ihop ett brett utbud av hyresrätter från både kommunala och privata bostadsförmedlare så kan det innebära att några har sitt eget kösystem, något som är sällan förekommande om du hyr direkt från en privatperson.

Hos oss kan du snabbt och enkelt hitta en hyresrätt som passar dig och dina behov. Därför kan du med fördel använda våra smarta sökfunktioner för att ställa in dina önskemål för din nästa hyresrätt. Du kan ange bl.a. önskad månadshyra, storlek, antal rum, hyresperiod, inflyttningsdatum och boendetyp för att filtrera och sortera ditt sökresultat. Vår interaktiva kartsökning möjliggör för dig att navigera dig runt i olika städer och gator för att på så vis hitta en ledig hyresrätt som ligger på ett attraktivt ställe. Störst utbud av hyresrätter finner du i storstäder såsom Stockholm , Göteborg och Malmö. Men du kan även hitta mängder av lediga hyresrätter i mindre orter som bland annat Helsingborg , Nyköping och Jönköping .

Att bo i hyresrätt

Att bo i en hyresrätt innebär att den bostad som du hyr, ägs av en annan hyresvärd som i de flesta fall är ett företag eller en kommun. Därför är det vanligt förekommande att det erbjuds ett förstahandskontrakt, men det kan variera beroende på vilken hyresvärd du hittar. Du varken äger eller får någon andel i den förening som hyresrätten tillhör, i stället betalar du en avgift varje månad till hyresvärden.

Det är också hyresvärden som har det övergripande ansvaret att underhålla bostaden och säkerställa att standarden är tillräckligt bra för att bo i. Om något i lägenheten plötsligt skulle sluta fungera under tiden som du bor i hyresrätten så är det hyresvärdens ansvar att reparera eller hantera skadan i de flesta fall. Men det betyder inte att du är helt fri från ansvar som hyresgäst. Du har alltid en skyldighet att vårda alla ytor och förbrukningsmaterial som tillhör bostaden, och om någon skada skett på grund av vårdslöshet så kan du ersättningsskyldig. När det gäller renoveringsmöjligheter i en hyresrätt så är de relativt begränsade. Du får oftast inte göra några större förändringar eller ingrepp i bostaden men det brukar vara OK att t.ex. byta tapeter eller måla om väggarna. Detta är dock något som du borde dubbelkolla med din hyresvärd innan du sätter igång med att måla väggarna. På vår blogg har vi delat med oss av några smarta tips på hur du kan göra om och inreda din hyresrätt utan att skada väggarna.

Fördelar med att bo i hyresrätt

Att bo i en hyresrätt har sina fördelar jämfört med att äga en bostadsrätt eller hus. Först och främst så är det ekonomiskt fördelaktigt eftersom du inte behöver lägga ut några jättesummor i form av en kontantinsats vid övertagandet av hyresrätten. Däremot kan det vara bra att veta vissa hyresvärdar vill ha en depositionsavgift som oftast ligger på 1–3 månadshyror i samband med inflyttningen. Detta är en avgift som du blir återbetald när du väl flyttar från hyresrätten, förutsatt att inga större skador har skett under tiden som du har bott i bostaden.

Eftersom du inte har investerat något i vare sig bostaden eller föreningen så löper du inte heller risk att förlora några summor eller insatser om det ekonomiska läget hastigt försämras. Att bo i en hyresrätt innebär även en ökad flexibilitet om du skulle vilja byta till en annan hyresrätt eller kanske till och med fastighet. Du har i de flesta fall rätt till att byta rakt av till en annan hyresrätt förutsatt att den ägs av samma hyresvärd.

Så här söker du en hyresrätt på BostadsPortal

Hos oss finner du mängder av lediga hyresrätter runt om i hela landet. Du kan enkelt hitta en hyresrätt som passar just dig genom att sortera sökresultatet utefter dina kriterier. Det gör du genom att ange dina kriterier i sökmenyn. När du väl har hittat en hyresrätt som känns perfekt för dig så är nästa steg att kontakta hyresvärden, och då behöver du skaffa ett abonnemang hos oss . På så vis får du tillgång till att skriva direkt till hyresvärden via portalen eller få kontaktuppgifter till denne. Med ett abonnemang kan du givetvis kontakta flera hyresvärdar samtidigt i hela Sverige.

Bevaka lediga hyresrätter

Att vara bostadssökande kan vara både stressigt och tidskrävande. Att hålla sig konstant uppdaterad på nya hyresrätter som läggs upp på portalen är inte alltid så enkelt. Vi på BostadsPortal erbjuder därför vår gratistjänst för bevakningsmailet för att du aldrig ska gå miste om när din drömhyresrätt läggs upp på vår portal. Du aktiverar enkelt bevakningsmailet genom att ange dina kriterier såsom önskad storlek, månadshyra, antal rum, boendetyp, stad, inflyttningsdatum eller hyresperiod. Så fort en ny hyresrätt matchar dina önskemål så blir du aviserad via mail direkt till din inkorg, och du kan bli en av de första som kontaktar hyresvärden med din intresseanmälan.

Kontakta oss

Har du några funderingar eller frågetecken som du skulle behöva hjälp med att reda ut så är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst. Du når oss på vardagar kl. 9-15 via mail eller Facebook Messenger. För att ta del av fler nyheter så kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev där vi delar med oss senaste nytt. Du kan också läsa vår blogg där vi delar med oss av inspiration, information, tips och tricks.

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicyVisselblåsardirektiv
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktningHyr ut i andra handKundserviceVillkor
SOCIAL MEDIA