Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
 1. Hem
 2. Alla hyresbostäder
 3. Göteborg

Hyresbostäder i Göteborg

406 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum2 rum3 rum4 rum5 rum6 rum7 rum8 rum
406 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
2 rum lägenhet på 61 m²
Frölunda, Marconigatan
6 458 SEK3 timmar sedan
...
Sida1av 23

Liknande annonser i Göteborg

Populära söktermer
 • Alla Alla hyresbostäder

Hitta ledig hyresbostad i Göteborg på BostadsPortal

Flytta till Sveriges framsida - Göteborg. Du hittar lediga hyresbostäder i Göteborg med omnejd, både från privata och kommunala hyresvärdar, det här på BostadsPortal. Genom att använda privata hyresvärdar har du möjlighet att komma runt att stå i en bostadskö och få det enklare att hitta din bostad i Göteborg.

Hos BostadsPortal kan du tryggt, säkert, snabbt och smidigt hitta en bostad att hyra . Vi får varje månad in tusentals av nya annonser på lediga lägenheter , rum , hus och stugor i Sverige som vi uppdaterar dagligen.

Student som söker boende? Låt oss guida dig

Är du student? Och kanske vill du bo nära Humanisten och centrum för många av disciplinerna på Göteborgs Universitet. Om du är studerande, eller ska börja studera, och söker boende kan du kika på ett urval av studentbostäder i Göteborg och rum hos rumskompis i Göteborg. Det finns även möjligheter att hyra bostad i Göteborg utan att det är specifikt för studenter. En vanlig lägenhet att dela med en eller två studiekamrater kan funka minst lika bra.

Så enkelt hittar du din bostad att hyra i Göteborg

Det kan ta tid, kraft och energi att söka efter en ny bostad, oavsett om problemet är utbudet, bostadskö eller hyreskostnad. På BostadsPortal har vi gjort det ännu enklare genom att använda dig av våra digitala verktyg och tjänster. Bland annat har du flera sätt att söka på samt att du också kan använda dig av vår Bostadsbevakning .

Precisera din sökning med våra filtreringsmöjligheter

Du kan hitta olika typer av hyresbostäder i Göteborg och på Bostadsportal hittar du lediga bostäder till uthyrning även utanför innerstaden. Använd dig av våra filtreringsmöjligheter på vänster sida och filtrera exempelvis efter lägenheter i Göteborg, rum i Göteborg , hus i Göteborg och stuga i Göteborg . Det hjälper dig med att göra din sökning mer precis. Här kan du filtrera efter vilken kategori du vill ha, pris på bostaden, storlek, antal rum, minsta hyresperiod, inflyttningsdatum och en massa annat.

Använd dig av BostadsPortals Bostadsbevakning

När du preciserat din filtrering så föreslår vi att du aktiverar en gratis Bostadsbevakning på den filtrering du skapat. På BostadsPortal kan du skapa en Bostadsbevakning och motta ett mail, så snart det läggs upp lediga hyresbostäder i Göteborg som matchar din sökning. När du skapar en Bostadsbevakning skriver du in de sökkriterier som är viktiga för dig, som till exempel storlek, hyra, och antal rum.

Varje gång en annons läggs upp som passar den hyresbostad i Göteborg du söker mottar du automatiskt ett mail. Du kan alltså hålla dig uppdaterad, utan att behöva lägga all din vakna tid på att söka efter en hyresbostad i Göteborg.

Var i Göteborg ska jag bo?

Hyresmarknaden i Göteborg blir allt hetare och det är svårt för många att hitta hyresbostäder, särskilt i de centrala delarna.  Du som önskar att bo mitt i stan, du har nära till allt: Brunnsparken, Avenyn, Centralstationen, Chalmers och Göteborgs Universitet. Du kan självfallet alltid hoppa på närmaste spårvagn som tar dig dit du vill. Förutom att bo mitt i stan så hittar du också andra områden i Göteborg som skulle kunna vara i ditt intresse.

Sök på områden för att hitta din bostad att hyra i Göteborg

Hos BostadsPortal kan du söka på specifika områden, men du kan också välja att titta på kartan som visar olika bostäder, i ett större geografiskt område. Det ger en god indikation på utbudet i de olika områdena, samt priserna. Vem vet, kanske hittar du något du älskar även om bostaden inte ligger där du ursprungligen tänkt. Så genom att titta på andra former av hyresbostäder ökar dina chanser att hitta en bostad att hyra ännu snabbare.

Bostadskö för att hyra en bostad i Göteborg?

Hos BostadsPortal kan du göra en sökning på lediga hyresbostäder i Göteborg som är utan kösystem, då vi har många annonser som är upplagda av privatpersoner och privata hyresvärdar. Det krävs inga kö-poäng, men det är först till kvarn som gäller. På så sätt har du en bättre möjlighet att hitta boende i Göteborg.

När man hyr bostad i Göteborg är det precis som i andra större städer i Sverige, det krävs att du ställer dig i en bostadskö. Att stå i kö är oftast inte nog när du söker efter en bostad, du skall också vara aktiv själv.

Ett tips när du söker efter bostad i Göteborg är att gå runt och se efter kontaktupplysningar i de uppgångar där du vill bo. Hyresvärden är nämligen förpliktigad att upplysa sina kontaktupplysningar här, detta kan kanske hjälpa dig hitta bostad i Göteborg.

Spårvagn i Göteborg

Är det din första gång att söka bostad i Göteborg? Eller är det din första gång att använda BostadsPortal i Göteborg? "Ett varv runt jorden", så långt kör Göteborgs blå-vita spårvagnar varje dag. Faktum är att staden har Nordens längsta och mest utbyggda spårvagnssystem, och det är med spårvagnen man lätt tar sig runt i landets näst största stad.

Extra kul är att en biljett på linje 11 utanför centralen tar dig till färjeläget Saltholmen på en halvtimme. Härifrån kan man hoppa på skärgårdsbåten ut till västkustens vackraste öar.

En promenad på kullerstensgatorna i pittoreska Haga är ett måste. Här är goda lunchställen och caféer aldrig långt borta.

Nöjeslivet, shopping och den goda maten i Göteborg

Den som vill stanna kvar i city har alltid något att göra. I stan finns det saker att göra, för alla, stora som små. Här nedanför har vi listat nöjeslivet, shopping och den goda maten på ställen du kan se och utforska.

 • Klassiska Café Husaren lockar med världens största kanelbullar – du har garanterat aldrig ätit större!
 • Fiskekyrkan - På anrika Fiskekyrkan, eller Feskekörka som den heter lokalt, dignar diskarna av lokala delikatesser från havet.
 • Saluhallen - Saluhallen på Kungstorget är också ett måste, här hittar du spännande och god mat från hela världen.
 • Musik - Älskade hemmasonen Håkan Hellström sjunger om Göteborg som ingen annan. Med nästan 70 000 i ett fullsatt Ullevi 2016 blev han den artist som dragit störst publik i Sverige, någonsin. Det kom till och med ett förslag att en staty av honom bör ersätta "kopparmärra" (Karl IX till häst) på välkända Kungsportsplatsen som är målet efter en promenad längs paradgatan Avenyn.
 • Liseberg och Universeum - Ta 4:an mot Mölndal och på vägen kan du stanna till i nöjesparken Liseberg och Universeum.
 • Om du stannar innanför vallarna finner du det ursprungliga Göteborg, med ett sjudande nöjesliv och fantastisk shopping.
 • Nordstan och NK - Shoppingsugna får sitt lystmäte i köpcentret Nordstan, granne med centralen och exklusiva NK ett stenkast bort.
 • Magasinsgatan - Den som älskar unika, mindre butiker bör styra stegen mot området kring Magasinsgatan för att hitta sina favoriter.
 • Artilleriet - Design- och inredningsintresserade får inte missa trendiga Artilleriet på Grönsakstorget.

Kontakta hyresvärden för att hyra bostad i Göteborg

När du söker efter hyresbostäder på BostadsPortal i Göteborg och hittar något du kan tänka dig måste du köpa full åtkomst för att kunna kontakta hyresvärden. När du kontaktar en hyresvärd ska du tänka precis som om det är en jobbansökan. Det är många som står i bostadskö och många som letar efter hyresbostäder i Göteborg. För att du ska hitta en bostad, gäller det därför att vara snabb och kontakta hyresvärdarna.

Hittar du inte det du söker?

Har du inte hittat bostaden du letar efter i Göteborg eller har du det, men storleksmässigt för stor för dig? Då kan en bra och kanske billigare lösning vara att du hyr den, men samtidigt hyr ut ett rum eller flera rum . Du kan alltså bli hyresvärd samtidigt som du hyr den bostad du funnit i Göteborg.

Du har också tillgång till vårt digitala hyreskontrakt som hjälper dig med att skapa ett juridiskt korrekt hyreskontrakt och ett digitalt besiktningsprotokoll som kan användas till inflyttningsbesiktning och utflyttningsbesiktning.

Önskar du fler tips?

Du kan även hålla dig uppdaterad och få fler tips på vår blogg och/eller prenumerera på vårt nyhetsbrev . Om du till exempel känner dig osäker kring din ansökan och önskar fler tips kan du läsa vår bloggartikel om hur du skriver för att fånga hyresvärdens uppmärksamhet här. Det finns några saker som du kan göra för att skriva det bästa ansökningsbrevet och i samma artikel hittar du även hyresvärdens råd som kan hjälpa dig ytterligare i din bostadssökning. Du kan även läsa mer om medlemsförmåner här .

Kontakta oss på BostadsPortal

Hos oss på BostadsPortal sätter vi en ära i att svara på dina frågor och hjälpa dig närmare din nästa bostad. Du kan därför alltid kontakta vår kundtjänst med dina funderingar.

Lycka till med din bostadssökning i Göteborg!