Läs om bostadsuthyrning
Skapa
Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
 1. Hem
 2. Alla hyresbostäder
 3. Göteborg

Hyra bostad i Göteborg

479 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum2 rum3 rum4 rum5 rum6 rum8 rum
479 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
1 rum • Lägenhet • 31 m²
Backa, Gåsagången
1 rums lägenhet i Göteborg
5 timmar sedan
3 230 kr
...
Sida1av 27

Liknande annonser i Göteborg

Populära söktermer
 • Alla Alla hyresbostäder

Hitta ledig hyresbostad i Göteborg på BostadsPortal

Flytta till Sveriges framsida - Göteborg. Du hittar lediga hyresbostäder i Göteborg med omnejd, både från privata och kommunala hyresvärdar. Genom att använda privata hyresvärdar har du möjlighet att komma runt bostadskö och hitta din bostad i Göteborg.

Hos oss kan du tryggt, säkert, snabbt och smidigt hitta en bostad att hyra. Vi får varje månad in tusentals av nya annonser på lediga lägenheter , rum , hus och stugor i Sverige, som vi uppdaterar dagligen.

Student söker boende? Låt oss guida dig bäst möjligt

Är du student? Och kanske vill du bo nära Humanisten och centrum för många av disciplinerna på Göteborgs Universitet. Om du är studerande, eller ska börja studera, och söker boende kan du kika på urval av studentbostäder i Göteborg och rum hos rumskompis i Göteborg.

Så enkelt hittar du din bostad att hyra i Göteborg

Det kan ta tid, kraft och energi att söka efter en ny bostad, oavsett om problemet är utbudet, bostadskö eller hyreskostnad. På Bostadsportal har vi gjort det ännu enklare genom att använda dig av våra digitala verktyg och tjänster.

Precisera din sökning med våra filtreringsmöjligheter

Du kan hitta olika typer av hyresbostäder i Göteborg och på Bostadsportal hittar du lediga bostäder till uthyrning även utanför innerstaden. Använd dig av våra filtreringsmöjligheter på vänster sida och filtrera exempelvis efter lägenheter i Göteborg , rum i Göteborg , hus i Göteborg och stuga i Göteborg . Det hjälper dig med att göra din sökning mer precis. Här kan du filtrera efter vilken kategori, pris, storlek, antal rum, minsta hyresperiod, inflyttningsdatum och en annat.

Använd dig av BostadsPortals Bostadsbevakning

När du preciserat din filtrering, så föreslår vi att du aktiverar en bostadsbevakning på den filtrering du skapat. På BostadsPortal kan du skapa en gratis bostadsbevakning, och motta ett mail, så snart det läggs upp lediga hyresbostäder i Göteborg som matchar din sökning. När du skapar en bostadsbevakning skriver du in de sökkriterier som är viktiga för dig, så som storlek, hyra, och antal rum.

Varje gång en annons läggs upp som passar den hyresbostad i Göteborg du söker mottar du automatiskt ett mail. Du kan alltså hålla dig uppdaterad, utan att behöva lägga all din vakna tid på att söka efter en hyresbostad i Göteborg.

Vart i Göteborg ska jag bo?

Hyresmarknaden i Göteborg blir allt hetare och det är svårt för många att hitta hyresbostäder, särskilt i de centrala delarna. Om du funderar över vart i Göteborg du önskar att söka bostad i och helst ska vara i stan kommer du att ha nära till allt: Brunnsparken, Avenyn, Centralstationen, Chalmers och Göteborgs Universitet. Du har självfallet alltid hoppa på närmaste spårvagn som tar dig dit du vill. Förutom att bo mitt i stan så hittar du ockå olika områden i Göteborg som skulle kunna vara i ditt intresse.

Sök på områden för att hitta din bostad att hyra i Göteborg

Hos BostadsPortal kan du dels söka på specifika områden, men du kan också välja att titta på kartan som visar olika bostäder, i ett större geografiskt område. Det ger en god indikation på utbudet i de olika områdena, samt priserna- vem vet. Kanske hittar du något du älskar även om bostaden inte ligger där du ursprungligen tänkt. Så genom att titta på andra former av hyresbostäder ökar dina chanser att hitta en bostad att hyra ännu snabbare.

Bostadskö för att hyra en bostad i Göteborg?

Hos BostadsPortal kan du göra en sökning på lediga hyresbostäder i Göteborg som är utan kösystem, då vi har många annonser som är upplagda av privatpersoner och hyresvärdar. Det kräver inga köpoäng, men det är först till kvarn som gäller. På så sätt har du en bättre möjlighet att hitta boende i Göteborg.

När man hyr bostad i Göteborg är det precis som i andra större städer i Sverige, krävs det att man ställer sig i en bostadskö. Att stå i kö är normalt inte nog när man söker efter en bostad, man skall också vara aktiv själv.

Ett tips när man söker efter bostad i Göteborg är att gå runt och se efter kontaktupplysningar i de uppgångar där du vill bo. Hyresvärden är nämligen förpliktigad att upplysa sina kontaktupplysningar här, detta kan kanske hjälpa dig hitta bostad i Göteborg.

Spårvagn i Göteborg

Är det din första gång att söka bostad i Göteborg? Eller är det din första gång att använda BostadsPortal i Göteborg? "Ett varv runt jorden", så långt kör Göteborgs blå-vita spårvagnar varje dag. Faktum är att staden har Nordens längsta och mest utbyggda spårvagnssystem, och det är med spårvagnen man lätt tar sig runt i landets näst största stad.

Extra kul är att en biljett på linje 11 utanför centralen tar dig till färjeläget Saltholmen på en halvtimme. Härifrån kan man hoppa på skärgårdsbåten ut till västkustens vackraste öar.

En promenad på kullerstensgatorna i pittoreska Haga är ett måste. Här är goda lunchställen och caféer aldrig långt borta.

Nöjeslivet, shopping och den goda maten i Göteborg

Den som vill stanna kvar i city har alltid något att göra. I stan finns det alltid något att göra för alla, stora som små. I nedenstående har vi listat både, nöjeslivet, shopping och den goda maten på ställen man kan se och utforska.

 • Klassiska Café Husaren lockar med världens största kanelbullar – du har garanterat aldrig ätit större! Självklart står fisk och skaldjur på flera restaurangers meny.

 • Fiskekyrkan - På anrika Fiskekyrkan , eller Feskekörka som den heter lokalt, dignar diskarna av lokala delikatesser från havet.

 • Saluhallen - Saluhallen på Kungstorget är också ett måste, här hittar du spännande och god mat från hela världen.

 • Musik - Älskade hemmasonen Håkan Hellström sjunger om Göteborg som ingen annan. Med nästan 70 000 i ett fullsatt Ullevi 2016 blev han den artist som dragit störst publik i Sverige, någonsin. Det kom till och med ett förslag att en staty av honom bör ersätta "kopparmärra" (Karl IX till häst) på välkända Kungsportsplatsen som är målet efter en promenad längs paradgatan Avenyn.

 • Liseberg och Universeum - Ta 4:an mot Mölndal och på vägen kan du stanna till i nöjesparken Liseberg och Universeum.

 • Om du stannar innanför vallarna finner du det ursprungliga Göteborg, med ett sjudande nöjesliv och fantastisk shopping.

 • Nordstan och NK - Shoppingsugna får sitt lystmäte i köpcentret Nordstan , granne med centralen och exklusiva NK ett stenkast bort.

 • Magasinsgatan - Den som älskar unika, mindre butiker bör styra stegen mot området kring Magasinsgatan för att hitta sina favoriter.

 • Artilleriet - Design- och inredningsintresserade får inte missa trendiga Artilleriet på Grönsakstorget.

Kontakta din hyresvärd för att hyra bostad i Göteborg

När du söker hyresbostäder på BostadsPortal i Göteborg och hittar något du kan tänka dig måste du köpa full åtkomst för att kunna kontakta hyresvärden. När du kontaktar en hyresvärd ska du tänka precis som om det är en jobbansökan. Det är många som står i bostadskö, och många som letar efter hyresbostäder i Göteborg. För att du ska hitta en bostad, gäller det därför att vara snabb och kontakta hyresvärdarna.

Hittar du kanske inte det du söker?

Har du inte hittat bostaden du letar efter i Göteborg eller har du det, men storleksmässigt för stor för dig? Så kan en bra och kanske billigare lösning vara att du hyr den, men samtidigt hyr ut ett rum eller flera rum . Så bli hyresvärd samtidigt som du hyr bostaden du funnit i Göteborg.

Du har också tillgång till vårt digitala hyreskontrakt som hjälper dig med att skapa ett juridisk korrekt hyreskontrakt och ett digitalt besiktningsprotokoll till bruk till inflyttningsbesiktning och utflyttningsbesiktning .

Önskar du fler tips?

Du kan även hålla dig uppdaterad och få fler tips på vår blogg och/eller prenumerera på vårt nyhetsbrev. Ett exempel skulle kunna vara om du känner dig osäker kring din ansökan och önskar fler tips kan du läsa vår bloggartikel om hur du skriver för att fånga hyresvärdens uppmärksamhet här. Det finns några saker som du kan göra för att skriva det bästa ansökningsbrevet och i samma artikel hittar du även hyresvärdens råd som kan hjälpa dig ytterligare i din bostadssökning.

Kontakta oss på BostadsPortal

Hos oss på BostadsPortal sätter vi en ära i att svara på dina frågor och hjälpa dig närmare din nästa bostad. Du kan därför alltid kontakta vår kundtjänst med dina funderingar på Facebook Messenger eller e-post vardagar mellan kl 9-15.

Lycka till med ditt bostadssökning i Göteborg!