Hyr ut bostad
Skapa konto
Logga in
Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
  1. Hem
  2. Alla hyresbostäder
  3. Göteborg

Hyra bostad i Göteborg

625 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum2 rum3 rum4 rum5 rum6 rum7 rum8 rum
625 Resultat
Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
3 r. · Lägenhet · 69 m²
Göteborg, Jungmansgatan
3 rums lägenhet på Jungmansgatan
4 minuter sedan
13 170 kr
...
Sida1av 35

Populära söktermer

Göteborg - Mer om hyresbostäder i Göteborg

Vill du hyra bostad i Göteborg? På BostadsPortal hittar du alla typer av hyresbostäder, då vi ger dig en överblick på alla annonser på direkten! Varje månad får vi in tusentals nya annonser och vi uppdaterar dagligen. Flytta till Sveriges framsida - Göteborg. På Bostadsportal hittar du lediga hyresbostäder i hela Göteborg kommun, både från privata och kommunala hyresvärdar. Genom att använda privata hyresvärdar har du möjlighet att komma runt bostadskö i Göteborg.

Var i Göteborg kan jag hyra bostad?

I Göteborgs Innerstad bor du mitt i stan och har nära till allt: Centralstationen, Chalmers och Göteborgs Universitet. Självfallet hoppar du bara på närmaste spårvagn som tar dig dit du vill. Hyresmarknaden i Göteborg blir allt hetare och det är svårt för yngre att hitta mindre hyresbostäder, särskilt i de centrala delarna. Oftast tar det flera år att få en lägenhet i de populära områdena på väster i city som Majorna, Kungsladugård och Masthugget . Det är betydligt lättare att hitta en bostad att hyra för den som letar i ytterområden som Hisingen, Angered , Bergsjön och Kortedala . När man hyra bostad i Göteborg är det precis som i andra större städer i Sverige, viktigt att ställa sig i en bostadskö. Att stå i kö är normalt inte nog när man söker efter en bostad, man skall också vara aktiv själv. Ett tips när man söker efter bostad i Göteborg är att gå runt och se efter kontaktupplysningar i de uppgångar där du vill bo. Hyresvärden är nämligen förpliktigad att upplysa sina kontaktupplysningar här, detta kan kanske hjälpa dig hitta bostad Göteborg.

Att bo i Göteborg

Ett varv runt jorden. Så långt kör Göteborgs blå-vita spårvagnar varje dag. Faktum är att staden har Nordens längsta och mest utbyggda spårvagnssystem. Och det är med spårvagnen man lätt tar sig runt i landets näst största stad. Extra kul är att en biljett på linje 11 utanför centralen tar dig till färjeläget Saltholmen på en halvtimme. Härifrån kan man hoppa på skärgårdsbåten ut till västkustens vackraste öar.

Den som vill stanna kvar i city har mycket att göra. Shoppingsugna får sitt lystmäte i köpcentret Nordstan , granne med centralen och exklusiva NK ett stenkast bort. Den som älskar unika, mindre butiker bör styra stegen mot området kring Magasinsgatan för att hitta sina favoriter. Design- och inredningsintresserade får inte missa trendiga Artilleriet på Grönsakstorget. En promenad på kullerstensgatorna i pittoreska Haga är ett måste. Här är goda lunchställen och caféer aldrig långt borta. Klassiska Café Husaren lockar med världens största kanelbullar – du har garanterat aldrig ätit större! Självklart står fisk och skaldjur på flera restaurangers meny. På anrika Fiskekyrkan, eller Feskekörka som den heter lokalt, dignar diskarna av lokala delikatesser från havet. Saluhallen på Kungstorget är också ett måste, här hittar du spännande och god mat från hela världen.

Älskade hemmasonen Håkan Hellström sjunger om Göteborg som ingen annan. Med nästan 70 000 i ett fullsatt Ullevi 2016 blev han den artist som dragit störst publik i Sverige, någonsin. Det kom till och med ett förslag att en staty av honom bör ersätta "kopparmärra" (Karl IX till häst) på välkända Kungsportsplatsen som är målet efter en promenad längs paradgatan Avenyn.

Ta 4:an mot Mölndal och på vägen kan du stanna till i nöjesparken Liseberg och Universeum. Om du stannar innanför vallarna finner du det ursprungliga Göteborg, med ett sjudande nöjesliv och fantastisk shopping. Det är också här du finner Humanisten, och centrum för många av disciplinerna på Göteborgs Universitet.

Vilka typer av hyresbostäder finns i Göteborg?

På Bostadsportal hittar du förstås lediga bostäder till uthyrning även utanför Göteborgs innerstad. Här på sidan kan du dels söka på specifika områden, men du kan också välja att titta på kartan som visar olika bostäder, i ett större geografiskt område. Det ger en god indikation på utbudet i de olika områdena, samt priserna- vem vet. Kanske hittar du något du älskar även om bostaden inte ligger där du ursprungligen tänkt. Det finns planer om att bygga mer i Göteborg, men det tar alltid tid. Genom att titta på andra former av hyresbostäder ökar dina chanser att hitta en bostad att hyra ännu snabbare.

Kan jag bevaka lediga bostäder i Göteborg?

Det kan ta tid, kraft och energi att söka efter en ny bostad, oavsett om problemet är utbudet, bostadskö eller hyreskostnad, och det gäller förstås även i ett område som Göteborg, där letandet efter den rätta bostaden lätt kan kännas som ett heltidsarbete. Vår lösning: Skapa en bevakning på de senaste hyresannonserna! På BostadsPortal kan du skapa en gratis bevakning , och får mail så snart det läggs upp lediga bostäder tilluthyrning i Göteborg som matchar din sökning. När du skapar en bevakning skriver du in de sökkriterier som är viktiga för dig, så som storlek, hyra, och antal rum. Varje gång en annons läggs upp som passar den hyresbostad i Göteborg du söker får du ett mail. Du kan alltså hålla dig uppdaterad, utan att behöva lägga all din vakna tid på att söka bostad.

Hur kommer jag i kontakt med hyresvärdar i Göteborg?

När du ser en annons i Göteborg som du kan tänka dig måste du köpa full åtkomst för att kunna kontakta hyresvärden. Detta gör du genom ett abonnemang. När du kontaktar en hyresvärd ska du tänka precis som om det är en jobbansökan. Det är många som står i bostadskö i Göteborg, och många som letar efter hyresbostäder. För att du ska hitta en bostad i Göteborg, gäller det därför att vara snabb och kontakta hyresvärdarna.

Kontakta oss

Hos oss på BostadsPortal sätter vi en ära i att svara på dina frågor och hjälpa dig närmare din nästa bostad. Du kan kontakta vår kundtjänst med dina funderingar på Facebook Messenger eller e-post vardagar mellan kl 8-16, och du kan även hålla dig uppdaterad och få fler tips på bloggen .

BOSTADSPORTALOm ossBlogg AdressSekretesspolicy
SUPPORTOm bostadssökningOm bostadsuthyrning
Hjälp och kontakt
CookiepolicyVillkor
SOCIAL MEDIA