Hyr ut bostad
Hyreskontrakt
Flyttbesiktning
Skapa konto
Logga in
Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Alla hyresbostäder
  3. Göteborg

Hyresbostäder i Göteborg

698 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum2 rum3 rum4 rum5 rum6 rum7 rum15 rum45 rum
698 Resultat
Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
1 r. · Lägenhet · 43 m²
Göteborg, Hammarkulletorget
På grund av smittspridning av covid-19 följer vi myndigheternas råd och rekommendationer. Det innebä
8 timmar sedan
3 644 kr
...
Sida1av 39
Populära söktermer
  • Alla Alla hyresbostäder

Hyresbostäder i Göteborg på BostadsPortal

Vill du hyra bostad i Göteborg? På BostadsPortal hittar du alla typer av hyresbostäder i Göteborg, då vi ger dig en överblick på alla annonser på direkten! Hos oss är det säkert, snabbt och smidigt att hitta en bostad att hyra. Varje månad får vi in tusentals nya annonser på lediga lägenheter i Göteborg samt rum och hus, och vi uppdaterar dagligen. Flytta till Sveriges framsida - Göteborg. På Bostadsportal hittar du lediga hyresbostäder i Göteborg med omnejd, både från privata och kommunala hyresvärdar. Genom att använda privata hyresvärdar har du möjlighet att komma runt bostadskö och hitta din bostad i Göteborg.

Så här hyr du en hyresbostad i Göteborg

Om du söker bostad i Göteborg och helst ska det vara i stan kommer du att ha nära till allt: Centralstationen, Chalmers och Göteborgs Universitet. Självfallet hoppar du bara på närmaste spårvagn som tar dig dit du vill. Hyresmarknaden i Göteborg blir allt hetare och det är svårt för yngre att hitta mindre hyresbostäder, särskilt i de centrala delarna. Oftast tar det flera år att få en bostad i de populära områdena på väster i city som Majorna, Kungsladugård och Masthugget. Det är betydligt lättare att hitta en bostad att hyra för den som letar i ytterområden som Hisingen, Angered, Bergsjön och Kortedala. När man hyr bostad i Göteborg är det precis som i andra större städer i Sverige, krävs det att man ställer sig i en bostadskö. Att stå i kö är normalt inte nog när man söker efter en bostad, man skall också vara aktiv själv. Ett tips när man söker efter bostad i Göteborg är att gå runt och se efter kontaktupplysningar i de uppgångar där du vill bo. Hyresvärden är nämligen förpliktigad att upplysa sina kontaktupplysningar här, detta kan kanske hjälpa dig hitta bostad i Göteborg.

Hos BostadsPortal kan du göra en sökning på lediga hyresbostäder i Göteborg som är utan kösystem då vi har många annonser som är upplagda av privata personer men också hyresvärdar. De kräver inga köpoänger men det är först till kvar som gäller. På så sätt har du en bättre möjlighet att hitta boende i Göteborg.

Att bo i Göteborg

Är det din första gång att söka bostad i Göteborg? Eller är det din första gång att använda BostadsPortal i Göteborg? "Ett varv runt jorden", så långt kör Göteborgs blå-vita spårvagnar varje dag. Faktum är att staden har Nordens längsta och mest utbyggda spårvagnssystem, och det är med spårvagnen man lätt tar sig runt i landets näst största stad. Extra kul är att en biljett på linje 11 utanför centralen tar dig till färjeläget Saltholmen på en halvtimme. Härifrån kan man hoppa på skärgårdsbåten ut till västkustens vackraste öar.

Den som vill stanna kvar i city har mycket att göra. Shoppingsugna får sitt lystmäte i köpcentret Nordstan , granne med centralen och exklusiva NK ett stenkast bort. Den som älskar unika, mindre butiker bör styra stegen mot området kring Magasinsgatan för att hitta sina favoriter. Design- och inredningsintresserade får inte missa trendiga Artilleriet på Grönsakstorget. En promenad på kullerstensgatorna i pittoreska Haga är ett måste. Här är goda lunchställen och caféer aldrig långt borta. Klassiska Café Husaren lockar med världens största kanelbullar – du har garanterat aldrig ätit större! Självklart står fisk och skaldjur på flera restaurangers meny. På anrika Fiskekyrkan, eller Feskekörka som den heter lokalt, dignar diskarna av lokala delikatesser från havet. Saluhallen på Kungstorget är också ett måste, här hittar du spännande och god mat från hela världen.

Älskade hemmasonen Håkan Hellström sjunger om Göteborg som ingen annan. Med nästan 70 000 i ett fullsatt Ullevi 2016 blev han den artist som dragit störst publik i Sverige, någonsin. Det kom till och med ett förslag att en staty av honom bör ersätta "kopparmärra" (Karl IX till häst) på välkända Kungsportsplatsen som är målet efter en promenad längs paradgatan Avenyn.

Ta 4:an mot Mölndal och på vägen kan du stanna till i nöjesparken Liseberg och Universeum. Om du stannar innanför vallarna finner du det ursprungliga Göteborg, med ett sjudande nöjesliv och fantastisk shopping. Det är också här du finner Humanisten, och centrum för många av disciplinerna på Göteborgs Universitet. Om du är studerande, eller ska börja studera, och söker boende kan du kika på urval av studentbostäder i Göteborg här .

Olika typer av hyresbostäder i Göteborg

Du kan hitta olika typer av hyresbostäder i Göteborg och på Bostadsportal hittar du lediga bostäder till uthyrning även utanför innerstaden. Här på sidan kan du dels söka på specifika områden, men du kan också välja att titta på kartan som visar olika bostäder, i ett större geografiskt område. Det ger en god indikation på utbudet i de olika områdena, samt priserna- vem vet. Kanske hittar du något du älskar även om bostaden inte ligger där du ursprungligen tänkt. Det finns planer om att bygga fler bostäder i Göteborg, men det tar alltid tid. Genom att titta på andra former av hyresbostäder ökar dina chanser att hitta en bostad att hyra ännu snabbare. Du kan också hålla utkik på hyresbostäder i andra närliggande städer som ett alternativ. På BostadsPortal hittar du mängder av hyresbostäder i bl.a. Borås, Halmstad och Trollhättan.

Bevaka lediga bostäder i Göteborg

Det kan ta tid, kraft och energi att söka efter en ny bostad, oavsett om problemet är utbudet, bostadskö eller hyreskostnad, och det gäller förstås även när du söker bland hyresbostäder i en stad som Göteborg, där letandet efter den rätta bostaden lätt kan kännas som ett heltidsarbete. Vår lösning: Skapa en bevakning på de senaste hyresannonserna! På BostadsPortal kan du skapa en gratis bevakning, och få mail så snart det läggs upp lediga hyresbostäder i Göteborg som matchar din sökning. När du skapar en bevakning skriver du in de sökkriterier som är viktiga för dig, så som storlek, hyra, och antal rum. Varje gång en annons läggs upp som passar den hyresbostad i Göteborg du söker får du ett mail. Du kan alltså hålla dig uppdaterad, utan att behöva lägga all din vakna tid på att söka bostad.

Kontakta hyresvärdar för att hyra bostad i Göteborg

När du söker bostäder på BostadsPortal i Göteborg och hittar något du kan tänka dig måste du köpa full åtkomst för att kunna kontakta hyresvärden. När du kontaktar en hyresvärd ska du tänka precis som om det är en jobbansökan. Det är många som står i bostadskö, och många som letar efter bostäder i Göteborg. För att du ska hitta en bostad, gäller det därför att vara snabb och kontakta hyresvärdarna. Om du känner dig osäker kring din ansökan eller behöver fler tips kan du läsa vår blogartikel om hur du skriver för att fånga hyresvärdens uppmärksamhet här. Det finns några saker som du kan göra för att skriva det bästa ansökningsbrevet och i samma artikel hittar du även hyresvärdens råd som kan hjälpa dig ytterligare i din bostadssökning.

Kontakta oss

Vår mål är att erbjuda ett så brett urval av lediga bostäder i Göteborg som möjligt för att det ska finnas något för alla. Hos oss på BostadsPortal sätter vi en ära i att svara på dina frågor och hjälpa dig närmare din nästa bostad. Du kan kontakta vår kundtjänst med dina funderingar på Facebook Messenger eller e-post vardagar mellan kl 9-15, och du kan även hålla dig uppdaterad och få fler tips på vår blogg och/eller prenumerera på vårt nyhetsbrev. Lycka till med ditt bostadssök i Göteborg!

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicy
SUPPORTOm bostadssökningOm bostadsuthyrning
Hjälp och kontakt
CookiepolicyVillkor
SOCIAL MEDIA