Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Studentbostäder i Göteborg

Studentbostäder i Göteborg

114 Resultat
114 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
2 rum lägenhet på 62 m²
Angered, Kummingatan
5 175 SEK1 timme sedan
2 rum lägenhet på 74 m²
Kortedala, Julaftonsgatan
7 696 SEK11 timmar sedan
Sida1av 7

Liknande annonser i Göteborg, max. 8 000 kr

Hitta studentlägenhet i Göteborg

Dags att finna studentbostad i Göteborg? Här hittar du alla typer av studentboende: rum, kollektivboende och studentlägenheter i Göteborg , studentbostäder från både privata och kommersiella hyresvärdar, med en sökning!

Hos BostadsPortal hittar du också ett stort utbud av hyresbostäder i kategorierna lägenheter , rum , hus och stugor .

Det är ett högt söktryck på studentbostäder i Göteborg, framförallt kring terminsstart i augusti och januari. Den genomsnittliga kötiden till en hyreslägenhet hos de allmänna hyresvärdarna kan ibland vara flera år. I Göteborg är det lättare att hitta ett bra studentboende, men som i de flesta storstäder är köerna till studentboende i Göteborg ändå långa.

Lediga studentbostäder att hyra i Göteborg

Du ska plugga på GU, alltså Göteborgs universitet, du bör i god tid före dina studier söka efter lediga studentlägenheter i Göteborg. Då universitet är utspritt över hela Göteborg, så kan det vara idé att leta efter lediga studentlägenheter i Göteborg där du ska hålla till. Sedan finns det bra kollektivtrafik så att du kan bo en bit utanför med om du föredrar det. När det gäller lediga studentbostäder i Göteborg så har du en hel del att välja på. Allt från att hyra ett enkelt rum till studentlägenhet till att hyra hos en privat hyresvärd i Göteborg.

Så finner du din studentboende i Göteborg

Börja med att fundera över hur du vill bo; ensam, tillsammans med någon annan, i studentlägenhet, i kollektiv, i hyreslägenhet, i hus, i studentkorridor, mitt i stan eller naturnära, billigast möjligt eller med högre standard. Det finns många olika alternativ när du söker studentbostäder i Göteborg och det blir mycket lättare att hitta ett boende du kommer att trivas med om du vet vad du letar efter, och kan modifiera din sökning.

1. Var ute i god tid

Som student är ekonomin är en viktig avvägning då den ofta spelar stor roll i det boendet man söker. Om du letar efter billigt boende i Göteborg ska du leta utanför de mest populära bostadsområdena i Göteborg med omnejd. Så fort du funderar på om du skulle vilja bo och studera i Göteborg ska du ställa dig i olika bostadsköer för att börja samla köpoäng både på Boplats och SGS (studentbostäder i Göteborg).

Det gäller också om du tänker studera på en specifik utbildning kan det också vara bra att undersöka var deras campus finns, och om det exempelvis ligger på Valand eller Chalmers. Därefter kan du börja söka efter studentbostäder i det området du tycker verkar intressant. Det kan till exempelvis handla om att du söker direkt efter boende på Chalmers bostäder, och hittar bostäder på exempelvis Johanneberg, eller att du breddar dig och letar i mer än ett område.

2. Lång kötid för studentbostäder i Göteborg

Ju tidigare du är ute, desto bättre. Ofta går det trots allt att hitta studentboende i Göteborg, men trots det det kan vara kö på många studentbostäder och korridorrum. Om du har otur kan det ta mer än 6 månader att få ett tryggt boende i Göteborg, enligt SFS (Sveriges förenade studentkårer).

Är det mer bråttom, besök olika förmedlare på internet av hyreslägenheter, studentlägenheter, rum eller boende i andra hand. Besök sidorna ofta för att hålla dig uppdaterad och se vilka hyreslägenheter och bostäder som har kommit in.

Sök så många du bara kan. Maila och ring så fort du bara kan. I lokaltidningarna i Göteborg brukar det finnas bostadsannonser; även det kan vara värt att kolla upp.

3. Ta kontakt med hyresvärden

Det finns även hyresvärdar i Göteborg som bara har studentbostäder och korridorboende som inriktning. Ta gärna kontakt med dem och ställ dig i kö där så tidigt som möjligt. Ett annat sätt att hitta ett studentboende i Göteborg kan vara att sprida ordet i sociala medier och bland dina vänner och familj. Någon kanske känner någon annan som har ett rum ledigt, eller kan ge något bra tips om en ledig lägenhet till uthyrning. Alla hyreslägenheter och bostäder kommer inte ut på marknaden, utan sprids via informella kanaler.

4. Att tänka på innan terminsstart

Tänk på att vid terminsstart är det ofta flera tusen studenter som söker studentbostad i Göteborg, kanske kommer du att behöva acceptera ett mindre bra boende i början och fortsätta leta under tiden. Tänk även på att du kan ha möjlighet att söka bostadsbidrag hos Försäkringskassan.

Är du under 29 eller har småbarn hemma, kan du få bostadsbidrag. Det kan vara värt att kolla upp den möjligheten, särskilt om din hyra skulle vara lite dyrare. Glöm heller inte att ansöka om studiemedel hos CSN i god tid.

Olika typer av studentbostäder i Göteborg

Studentboende är en av de vanligaste formerna av boende för studenter i Göteborg. Utbudet av studentbostäder du hittar här på sidan består av lediga lägenheter och rum för uthyrning i Göteborg , som är lämpliga för studenter.

Bo i studentkorridor i Göteborg

Studentkorridor i Göteborg är särskilt vanligt, och många studenter väljer att bo på detta sätt. Detta beror dels på att du kommer att bo nära andra studenter och att det är en form av billigt boende. När du bor i en korridor har du ett eget rum men delar kök och andra utrymmen med ett antal andra studenter. Det här blir ofta billigare än många andra boenden. Att bo i studentkorridor är för många studenter en viktig del av deras studentupplevelser och blir ofta ett minne för livet. I studentkorridoren anordnas ofta fester, och många träffar vänner för livet.

Du kan välja att söka dig till andra som studerar samma sak som du, genom att leta efter exempelvis "Chalmers bostäder", eller välja en korridor som blandar studenter från alla typer av utbildningar. Leta exempelvis på SGS, studentstiftelsen som förmedlar de flesta av de klassiska studentbostäderna i Göteborg.

Hitta studentrum i Göteborg

Ett alternativ till en klassisk studentbostad i Göteborg med kort varsel är att hyra i andra hand. Detta alternativ är något som många studenter och korttidsanställda väljer när man snabbt måste hitta bostad och är osäker på hur länge man vill bo kvar i Göteborg. Det kan även vara ett sätt för en student att bredda sin sökning och hitta både tillfälliga och långsiktiga lösningar.

Söka rum i ett hus eller en lägenhet i Göteborg

Det finns även möjlighet att hyra ett rum, vilket kan vara en bra lösning om du har behov av en akut lösning. Du kan söka rum i ett hus eller en lägenhet i Göteborg, vilket innebär att du delar boende med någon annan. I alla dessa fall är det viktigt att skriva ett ordentligt kontrakt så att du inte blir lurad. Kom överens om vad som gäller redan innan. I vissa fall kan detta även vara en form av billigare boende så länge som du delar bostaden med andra.

Hyr ett rum som inneboende i Göteborg

Att hyra ett rum som inneboende i någons hus eller lägenhet brukar kallas att vara inneboende. Som inneboende delar du ofta allmänna utrymmen med dem som hyr eller äger lägenheten eller huset. Rummet kan vara mer eller mindre möblerat eller helt omöblerat. Att hyra ett rum kan vara ett alternativ om man vill spara pengar eller behöver ett tillfälligt studentboende i Göteborg.

Ge alla rum du hittar en chans, ibland kan du hitta ett guldkorn även om det inte framgår av annonsen. Kom ihåg att läsa igenom ditt kontrakt som inneboende ordentligt och prata om dina och din hyresvärds önskemål ordentligt när du flyttar in så att boendet blir konfliktfritt.

Sök studentbostäder utanför Göteborgs centrum

Det finns många orsaker till att leta sig utanför centrala Göteborg när du letar studentboende. Universitetet ligger utspritt över stora delar av staden, och det betyder att du kan komma att hamna längre från din skola än du planerat om du skulle byta utbildning.

En annan orsak att inte binda sig till att bo i de mest populära delarna av staden är den press på studentbostäder som finns där. Om du istället söker dig ut i mindre eftertraktade stadsdelar får du lättare ett boende som både kan vara prisvärt och charmigt. Om du vill hitta billigt boende ska du till exempel överväga att leta lägenhet i Mölndal , Mölnlycke eller Partille .

Aktivera bostadsbevakning och hitta samtidigt studentbostad i Göteborg

För att vara säker på att du snabbt hittar det du söker, så kan du använda dig av våra filtreringsmöjligheter och filtrera efter ditt önskemål. När du väl gjort det så rekommenderar vi att du aktiverar vår bostadsbevakning med en enkel swipe på vänster sida. Nu ska du bara luta dig tillbaka och motta automatiskt mail så for det dyker upp nya hyresbostäder matchat efter ditt önskemål.

Hittar du inte det du söker? Bli hyresvärd i Göteborg

Om du inte hittar just din studentbostad, men hittat en större hyresbostad än det det du behöver. Så kan du lugnt och tryggt och säkert hyra bostaden, skapa ett konto och bli hyresvärd. Som hyresvärd kan du nämligen hyra ut rummen du inte kommer att använda. Du skapar ett konto som hyresvärd helt gratis och hittar hyresgäst (er) helt gratis.

Våra digitala tjänster

Som extra hjälp till uthyrningsprocessen rekommenderar vi att du använder dig av våra digitala gratis tjänster såsom, vår digitala hyreskontrakt , digitala besiktningsprotokoll för in- och utflyttning .

Har du fler frågor? Kontakta oss för ytterligare

Har du fler frågor eller önskar mer information, så är du välkommen till att kontakta vår kundtjänst vardagar mellan 09-15.

All lycka önskas med att hitta en studentbostad i Göteborg!

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicyVisselblåsardirektiv
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktningHyr ut i andra handKundserviceVillkor
SOCIAL MEDIA