Hyr ut bostad
Skapa konto
Logga in
Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Studentbostäder i Göteborg

Studentbostäder i Göteborg

558 Resultat
Askim
AskimÖnneredLundenJohannebergKrokslättKvillebäckenFrölundaAngeredBagaregårdenSannegårdenStampenBergsjönBrämaregårdenKortedalaTuveBiskopsgårdenGårdstensbergetLandalaOlivedalAnnedalGuldhedenStigbergetHögsboKålltorpLindholmenLorensbergKungsladugårdMasthuggetRudSävenäsToleredMajornaTynneredÄlvsborgHedenLillhagen-BrunnsboGamlestadenInom VallgravenKärraBräckeNordstadenSkårBällskärBilldalHammarkullenNäsetSandarnaUgglumUtbyBackaDonsöGårdaHjällbo-EriksboHjuvikLundbyvassenOlofstorpTorslandaVästra Frölunda
558 Resultat
Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
1 r. · Lägenhet · 33 m²
Göteborg, Vadlagsgatan
Här bor du nära Göteborgarnas favoritbad och har goda kommunikationer till staden. Näset ligger i sy
2 timmar sedan
4 750 kr
...
Sida1av 31

Studentbostäder i Göteborg

Dags att finna studentbostad i Göteborg? Här hittar du alla typer av studentboende: rum, kollektivboende och studentlägenheter i Göteborg , studentbostäder från både privata och kommersiella hyresvärdar, med en sökning!

Det är ett högt söktryck på studentbostäder i Göteborg, framför allt kring terminsstarterna i augusti och januari. Den genomsnittliga kötiden till en hyreslägenhet hos de allmänna hyresvärdarna kan ibland vara flera år. I Göteborg är det lättare att hitta ett bra studentboende, men som i de flesta storstäder är köerna till studentboende i Göteborg ändå långa.

Så finner du din studentbostad i Göteborg

Börja med att fundera över hur du vill bo; ensam, tillsammans med någon annan, i studentlägenhet, i kollektiv, i hyreslägenhet, i hus, i studentkorridor, mitt i stan eller naturnära, billigast möjligt eller med högre standard. Det finns många olika alternativ när du söker studentbosstäder i Göteborg och det blir mycket lättare att hitta ett boende du kommer att trivas med om du vet vad du letar efter, och kan modifiera din sökning. Som student är ekonomin är en viktig avvägning då den ofta spelar stor roll i det boendet man söker. Om du letar efter billigt boende i Göteborg ska du leta utanför de mest populära bostadsområdena i Göteborg med omnejd. Så fort du funderar på om du skulle vilja bo och studera i Göteborg ska du ställa dig i olika bostadsköer för att börja samla köpoäng både på Boplats och SGS (studentbostäder i Göteborg). Det gäller också om du tänker studera på en specifik utbildning kan det också vara bra att undersöka var deras campus finns, och om det exempelvis ligger på Valand eller Chalmers. Därefter kan du börja söka efter studentbostäder i det området du tycker verkar intressant. Det kan till exempelvis handla om att du söker direkt efter boende på Chalmers bostäder, och hittar bostäder på exempelvis Johanneberg, eller att du breddar dig och letar i mer än ett område.

Ju tidigare du är ute, desto bättre. Ofta går det trots allt att hitta studentboende i Göteborg, men trots det det kan vara kö på många studentbostäder och korridorrum. Om du har otur kan det ta mer än 6 månader att få ett tryggt boende i Göteborg, enligt SFS (Sveriges förenade studentkårer). Är det mer bråttom, besök olika förmedlare på internet av hyreslägenheter, studentlägenheter, rum eller boende i andra hand. Besök sidorna ofta för att hålla dig uppdaterad och se vilka hyreslägenheter och bostäder som har kommit in. Sök så många du bara kan. Maila och ring så fort du bara kan! I lokaltidningarna i Göteborg brukar det finnas bostadsannonser; även det kan vara värt att kolla upp.

Det finns även hyresvärdar i Göteborg som bara har studentbostäder och korridorboende som inriktning. Ta gärna kontakt med dem och ställ dig i kö där så tidigt som möjligt. Ett annat sätt att hitta ett studentboende i Göteborg kan vara att sprida ordet i sociala medier och bland dina vänner och familj. Någon kanske känner någon annan som har ett rum ledigt, eller kan ge något bra tips om en ledig lägenhet till uthyrning. Alla hyreslägenheter och bostäder kommer inte ut på marknaden, utan sprids via informella kanaler. Tänk på att vid terminsstart är det ofta flera tusen studenter som söker studentbostad i Göteborg, kanske kommer du att behöva acceptera ett mindre bra boende i början och fortsätta leta under tiden. Tänk även på att du kan ha möjlighet att söka bostadsbidrag hos Försäkringskassan. Är du under 29 eller har småbarn hemma, kan du få bostadsbidrag. Det kan vara värt att kolla upp den möjligheten, särskilt om din hyra skulle vara lite dyrare. Glöm heller inte att ansöka om studiemedel hos CSN i god tid.

Olika typer av studentbostäder i Göteborg

Studentboende är en av de vanligaste formerna av boende för studenter att bo i Göteborg. Speciellt studentkorridor är vanligt, och många studenter väljer att bo på det sättet. Detta beror dels på att du kommer att bo nära andra studenter och att det är en form av billigt boende Göteborg. När du bor du i en korridor har du ett eget rum i en korridor men delar kök och andra utrymmen med ett antal andra studenter. Det här blir ofta billigare än många andra boenden. Att bo i studentkorridor är för många studenter en viktig del av deras studentupplevelser, och blir ofta ett minne för livet. I studentkorridoren anordnas ofta fester, och många träffar vänner för livet. Du kan välja att söka dig till andra som studerar detsamma som dig, genom att leta efter exempelvis "Chalmers bostäder", eller välja en korridor som blandar studenter från alla typer av utbildningar. Leta exempelvis på SGS, studentstiftelsen som förmedlar de flesta av de klassiska studentbostäderna i Göteborg.

Studentrum

Ett alternativ till en klassisk studentbostad i Göteborg med kort varsel är att hyra i andrahand. Detta alternativ är något som många studenter och korttidsanställda väljer när man snabbt måste hitta bostad och är osäker på hur lång tid man vill bo kvar i Göteborg. Det kan även vara ett sätt för en student att bredda sin sökning och hitta både tillfälliga lösningar och lösningar för en längre period. Det finns även en möjlighet att hyra ett rum, och kan vara en bra lösning om du har behov av en akut lösning. Du kan söka rum i ett hus eller en lägenhet, och det innebär att du delar boende med någon annan. I alla dessa fall är det viktigt att skriva ett ordentligt kontrakt, så att du inte blir lurad. Kom överens om vad som gäller redan innan.I vissa fall kan detta även vara en form av billigare boende Göteborg så länge som du delar bostaden med andra

Bo i rum

Att hyra ett rum i någons hus eller lägenhet brukar kallas att vara inneboende. Som inneboende delar du ofta allmänna utrymmen med dem som hyr eller äger lägenheten eller huset. Rummet kan vara mer eller mindre möblerat eller helt omöblerat. Att hyra ett rum kan vara ett alternativ, om man vill spara pengar eller behöver ett tillfälligt studentboende i Göteborg. Ge alla rum du hittar en chans, ibland kan du hitta ett guldkorn även om det inte framkommer av annonsen. Kom ihåg att läsa igenom ditt kontrakt som inneboende ordentligt och prata om dina och din hyresvärds önskemål ordentligt när du flyttar in så att boendet blir konfliktfritt.

Sök studentbostäder utanför Göteborgs centrum

Det finns många orsaker till att leta sig utanför centrala delen av Göteborg när du letar studentboende. Universitetet ligger utspritt över stora delar av staden, och det betyder att du kan komma att hamna längre från din skola än du planlagt om du skulle byta utbildning. En annan orsak att inte binda sig till att bo i de mest populära delarna av staden är den press på studentbostäder som finns där. Om du istället söker dig ut i mindre eftertraktade stadsdelar får du lättare ett boende, som både kan vara prisvärt och charmerande. Om du vill hitta billigt boende ska du till exempel överväga att leta öven på exempelvis de delar av Hisingen, som oförtjänt fått dåligt rykte bland studenter.

Fundera också över om du kan tänka dig att pendla från en av de närliggande tätorterna. Ofta går tåtgförbindelserna mycket bra, och du kan få en större bostad för små pengar om du är beredd att ta en timmes pendeltid. Pröva och sök efter bostäder i t.ex. lägenheter Mölndal eller bredda till hyreslägenheter i hela Västra Götalands län och se hur mycket du kan tjäna av dina studiemedel, samtidigt som du får studietid på tåget.

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicy
SUPPORTOm bostadssökningOm bostadsuthyrning
Hjälp och kontakt
CookiepolicyVillkor
SOCIAL MEDIA