Hyr ut bostad
Hyreskontrakt
Besiktningsprotokoll
Skapa konto
Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt gratis!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Lägenheter
  3. Göteborg

Lediga lägenheter i Göteborg

546 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum2 rum3 rum4 rum5 rum6 rum9 rum
546 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt gratis!
2 r. · Lägenhet · 55 m²
Kortedala, Tusenårsgatan
2 rums lägenhet i Göteborg
22 timmar sedan
5 389 kr
...
Sida1av 31
Populära söktermer
  • Alla Lägenheter

Lägenheter i Göteborg på BostadsPortal

Hitta din nästa lägenhet i Göteborg säkert och enkelt här. Vi har samlat på alla annonser på lediga hyreslägenheter i Göteborg, både de som finns hos traditionella bolag och de som ligger hos privata hyresvärdar. Här kan du även hyra lägenhet Göteborg korttid i andrahand och hitta även andra typer av hyresbostäder såsom rum, hus och stugor i Göteborg . Dessutom har vi unika annonser som enbart läggs upp på vår sida.

När du söker lägenhet i Göteborg är det ett problem som direkt dyker upp: köer på flera år som för många innebär att de inte har en chans att få det boende de önskar. Därför är det viktigt för dig som önskar hyra lägenhet i Göteborg att vara kreativ och söka lösningar utanför det traditionella monopolet precis som i många andra delar av landet. Att du här kan hyra lägenhet Göteborg privat ökar dina chanser att snabbt hitta något.

Sök bland lediga lägenheter att hyra i Göteborg

Innan du söker bland lediga lägenheter i Göteborg är det viktigt att du tänker över dina önskemål när det gäller område, möjlig pendling och kostnad som du kan lägga ut. Att hyra lägenhet i Göteborg i förstahand, speciellt i de mest eftersökta områdena som Majorna eller Linnéstaden kan vara svårt, men om du kan gå samman om att hyra en större lägenhet i ett kollektiv eller tillsammans med en vän så har du plötsligt ett större urval än om du enbart söker efter små hyreslägenheter i Göteborg med omnejd. Det är oftast enklare att få en lägenhet i andrahand i Göteborg. Så fort du börjar fundera på om du skulle vilja hitta bostad i Göteborg, ställ dig i olika köer för att börja samla köpoäng. Ju tidigare, desto bättre, speciellt om du är studerande. Ett annat tips är att kika på vårt urval av studentbostäder i Göteborg.

Hitta din hyreslägenhet i Göteborg

Hos oss kan du snabbt få överblick över tillgängliga hyreslägenheter i Göteborg (och i resten av Sverige) med ett klick. Du kan även förfina din sökning utifrån intresseområden som område, storlek, hyran, antal rum etc. Vi jobbar hela tiden på att hålla dig som bostadssökande så säker som möjligt, så att du kan fokusera på att hitta just den lägenheten du behöver. Det vill säga att varje annons på en ledig lägenhet i Göteborg som vi får in måste genomgå manuellt granskning innan den blir synlig på vår plattform.

Eftersom det är en så pressad marknad finns det tyvärr personer som försöker utnyttja desperationen bland de som söker efter lediga lägenheter i Göteborg. Det betyder att det finns de som skapar falska annonser enbart för att lura pengar från andra, på olika sätt. Var försiktig, ta hand om dig och låt bli att betala för en lägenhet osedd. Varningssignaler att vara uppmärksam på är alltför rimliga priser på en attraktiv adress, att hyresvärden vill att du ska sända pengar utomlands eller jäktar dig i ditt beslut. Du kan läsa mer råd om hur du håller dig säker i bostadsdjungeln på vår blogg.

Olika typer av hyreslägenheter att hyra i Göteborg

Vill man hyra lägenhet i Göteborg genom de stora väletablerade företagen kan man ofta få vänta länge innan någonting blir ledig. Vi har gjort det enklare för dig genom att samla alla annonser på ett ställe. Här kan du söka lediga lägenheter i Göteborg genom de stora kommunala bolagen eller hyra lägenhet i Göteborg privat. Många hyr ut sin lägenhet i Göteborg under korttid, eller en längre beroende på deras situation. Kanske ska de studera utomlands, jobba på annan ort, eller prova att flytta samman med en sambo.

Genom att kombinera båda dessa alternativ ger vi dig större chans att hitta en lägenhet att hyra i Göteborg. Det betyder också att du här kan hitta både bostadsrätter och hyresrätter att hyra i Göteborg. Har du funderingar på att söka alternativa lägenheter i andra närliggande städer så hittar du många lediga lägenheter även i Jönköping, Borås och Halmstad. Vi arbetar också hårt för att sidan ska vara så säker som möjligt för dig som sökande, och du kan alltid kontakta oss.

Kom igång med ditt lägenhetssökande i Göteborg

Sök alltid så många lediga lägenheter i Göteborg som du kan. Maila och ring så fort som möjligt. Det är först till kvar som får lägenhet i Göteborg. Tänk på att vid terminsstart är det ofta flera tusen studenter som söker ett boende, så om du kan tänka dig att söka hyreslägenheter i Göteborg från en annan månad än just augusti eller januari så har du ökat dina chanser betydligt. Välj gärna istället att flytta in i juni eller juli då många färdiga studenter vill bli av med sin lägenhet.

En möjlighet för att finna lediga lägenheter i Göteborg med kort varsel är att hyra i andrahand. Detta alternativ är något som många studenter och korttidsanställda väljer när man snabbt måste hitta en lägenhet i Göteborg och är osäker på hur lång tid man vill bo kvar i Göteborg. Det kan även vara ett sätt för dig att bredda din lägenhetssökning och hitta både temporära och mer långvariga lösningar.

Så här gör du när du har hittat en intressant lägenhet i Göteborg

När du har hittat en eller flera spännande annonser för lägenheter i Göteborg på vår plattform är det dags för dig att kontakta uthyraren. För att göra det behöver du köpa full åtkomst via ett abonnemang. Du får du upplysningar så att du kan kontakta de som annonserar lediga lägenheter i Göteborg på direkten.

Men kom ihåg att många lediga lägenheter i Göteborg försvinner fort. Många gånger ligger de bara uppe några dagar på BostadsPortal innan hyresvärden har hittat en hyresgäst. Så för att inte gå miste om ditt nästa hem kan du skaffa ett bevakningsmail och på så sätt få besked i din mailbox så fort en ledig hyreslägenhet i Göteborg dyker upp. I ditt bevakningsmail kan du, på samma sätt som i sökfunktionen här på sidan, välja dina viktigaste önskemål. Du kan välja bland, antal rum, storlek, område och hur mycket du är villig att betala i hyra. Så snart det kommer in nya hyreslägenheter i Göteborg som matchar din sökning får du ett mail och därifrån kan du gå direkt till annonsen.

Fråga oss

Skulle du behöva hjälp eller om du har fler frågor när du söker din nästa lägenhet i Göteborg hos oss är du alltid välkommen att höra av dig. Vår kundtjänst kan nås på Facebook Messenger eller e-post på vardagar mellan kl 9-15. För att aldrig missa senaste uppdateringarn från BostadsPortal kan prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta emot nyhetsbrev som är skräddasydda efter ditt behov - om du är hyresgäst eller hyresvärd.

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicy
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktningHyr ut i andra hand
Hjälp och kontakt
Villkor
SOCIAL MEDIA