Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
Kategori
Max. pris
kr
Min. strl.
Antal rum
-
Hyresperiod
Inflyttningsdatum
Andra

Lediga hus i Göteborg

38 Resultat
Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
38 Resultat

Populära söktermer

Göteborg - Mer om att hyra hus i Göteborg

Letar du efter en större bostad att hyra i Göteborg? Här har vi samlat alla godkända annonser till dig som vill hyra hus, villa eller radhus i Göteborg kommun. På BostadsPortal visar vi alla lediga villor i Sverige. Vi har flera tusen egna annonser men också bostadsannonser från de flesta andra stora hemsidorna där du kan finna hus som uthyres.

Att hyra hus i Göteborg

Om du tittar på priset är det ofta billigare att hyra ett hus än en mindre bostad, framförallt när man tittar på ytan och om man kan tänka sig att bo lite utanför centrum. Det kan vara svårt att hyra hus i Göteborg, då priserna här ofta är något högre och platsen inte riktigt finns. Men med den välutvecklade infrastrukturen är det oftast inte nödvändigt att bo mitt inne i centrum, istället kan du titta på att hyra hus utanför Göteborg. På så sätt kommer du också närmare naturen och kan få en egen trädgård. På sidan kan du söka antingen direkt i det område du är intresserad av, eller så kan du titta på kartfunktionen som visar lediga hus, som passar det du söker i en större omkrets. Att hyra hus utanför Göteborg centrum ger dig fler möjligheter och mer luft i ekonomin. Tänk på att det går att hyra hus permanent i Göteborg, likaväl går det att hyra hus under korttid, beroende på vad som passar dig just nu.

Hyra hus: tillfälligt boende för studenter

Det råder stor bostadsbrist i Göteborg, speciellt för studenter. Så om du är student som letar efter ett tillfälligt boende i starten av studieterminen, ensam eller tillsammans med dina vänner, så är det också en möjlighet att finna ett boende här. Genom att börja ditt studentliv i ett hus kan du få en känsla för området du vill bo i och kanske även dela det med andra i samma situation. Då hus ofta är större än lägenheter så har ni mer plats, dessutom så kanske ni har en egen trädgård till sommarens grillfester. Många tror att det är dyrare att hyra hus i Göteborg, men det är inte nödvändigtvis fallet, speciellt när man tänker på att ni kan bo fler i ett hus.

Alla typer av lediga hus att hyra i Göteborg

Om du Letar efter en villa eller ett kedjehus i Göteborg, så kan du på denna sida finna alla lediga villor och kedjehus, som det går att hyra i dag i Göteborg. Villa är fortfarande den vanligaste bostadsformen bland barnfamiljer i Sverige. Många efterfrågar den extra plats och det privatliv som en stor hyresbostad med en trädgård kan ge. Men alla vill inte köpa hus, utan väljer att hyra istället.

Att hyra hus i en begränsad tid är ett bra sätt att testa om exempelvis livet i en förort verkligen är det man önskar. Titta på hyresperioden på det hus ni är intresserade av, för att se vad det är för typ av möjligheter ni har. När man hyr ett hus så har man heller inte samma ansvar för huset som den som äger det har, alltså är inte det inte lika stor risk, då renoveringar, eller plötsliga utgifter faller på ägaren och inte den som hyr huset.

Hittade du inte exakt den villa eller kedjehus i Göteborg som du längtar efter vid din första sökning, så kan du enkelt upprätta ett gratis bevakningsmail . Genom Bevakningsmailet får du omedelbart besked när nästa hus att hyra Göteborg blir ledigt. Du kan ställa in dina sökkriterier så att du direkt få ett meddelande när ett hus att hyra som passar dig dyker upp.

Hitta hyresvärdar i Göteborg

Genom att köpa full åtkomst via ett abonnemang, får du kontaktinformation till alla hyresvärdarna i Göteborg med en gång. På så sätt kan du snabbt ansöka om ditt nästa hus. Hittar du hus du vill hyra i Göteborg på sidan, eller får ett bevakningsmail om något som passar så gäller det att vara snabb att kontakta uthyraren. Hus uthyres är en populär sökning, och det är många om budet så det gäller att vara snabb. Det är också viktigt att skriva ett bra meddelande till uthyraren om vem du är, tänk på att det är många som söker och du ska gärna sticka ut.

Hyr hus säkert i Göteborg

Då bostadsmarknaden i Göteborg, precis som i hela Sverige är pressad finns det tyvärr de som försöker utnyttja de som söker hus till hyra. Vi jobbar hårt för att hålla BostadsPortal säker för dig som hussökande, om du ändå skulle se något underligt är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice. Något av det som det är viktigt att tänka på, är att inte betala något utan att ha sett huset, och att se till att ha ett riktigt kontrakt. DU kan läsa mer om hur du håller dig säker på vår blogg .

Gå till vår blogg för att få tips om hur du finner ditt nästa hem. Fler praktiska frågor om BostadsPortal? Hitta vår kundtjänst och svar på många frågor här.