Läs om bostadsuthyrning
Skapa
Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Alla hyresbostäder
  3. Uppsala

Hyra bostad i Uppsala

314 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum2 rum3 rum4 rum5 rum6 rum7 rum
314 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
3 r. · Lägenhet · 80 m²
Kåbo, Dekangatan
3 rums lagenhet i Uppsala
15 timmar sedan
13 327 kr
...
Sida1av 18

Liknande annonser i Uppsala

Populära söktermer
  • Alla Alla hyresbostäder

Så hittar du enkelt och smidigt hyresbostäder i Uppsala

Vi har flera tusen unika annonser med hyresbostäder, men också bostadsannonser som vi samlat in från alla andra betydande sajter med tillgängliga hyresbostäder. Du väljer dina önskemål här längst uppe på denna sida så att du ser alla passande bostäder som finns i Uppsala just nu. Då vi har hyresbostäder i Uppsala från både kommunala och privata hyresvärdar har du här möjlighet att hitta en bostad att hyra i Uppsala utan kö.

Hittar du inte det du söker?

Om du inte hittar den bostaden du letar efter just nu så är inte chansen förbi: Vi uppdaterar sajten dagligen så du kan välja att bokmärka sidan, skapa bevakningsmail, eller följa oss på Facebook för att se dem!

Sök hyresbostad som studerande i Uppsala

Ska du plugga i Uppsala, eller jobba för den delen? Så är det på Bostadsportal.se du hittar ditt nya boende. Om du söker studentbostad i Uppsala kan du följa länken för att söka direkt på de studentbostäder som finns lediga på vår sida . I Uppsala finns det en lång tradition av att ta in inneboende studenter och du ska också var uppmärksam på annonser för delbara bostäder för att se om det finns något som passar just din situation. Studentkåren och de olika nationerna i Uppsala kan också erbjuda både hjälp och stöd till studenter och boende för sina medlemmar.

Uppsala är ett klassiskt lärosäte, med Nordens äldsta universitet. Bo centralt nära Uppsala Universitet, Domkyrkan och slottet, det finns många fina gamla hus längs med Fyrisån som slingrar sig genom staden. Vill du hellre bo i utkanten har Uppsala levande förorter, tex Gottsunda , med närhet till både natur och stad. Även om Uppsala känns som en småstad med sina låga hus, har den storstadens utbud av kultur, nöje och shopping. Uppsala präglas starkt av universitetet och studentlivet, så här lär du inte sakna något.

Hyr bostad utanför och pendla till Uppsala

Har du tänkt dig att pendla från din hyresbostad? Då är du i gott sällskap. Uppsalas nattbefolkning är faktiskt större än dagbefolkningen. Många Uppsalabor pendlar dagligen till främst Stockholm för att arbeta. Uppsalas lokaltrafik, UL, har ett samarbete med sin motsvarighet i Stockholms län, SL, med gemensamma månadskostnader, men om du inte ska ta pendeltågen dagligen kan det också löna sig att se hur biljettpriserna är på konkurrenter som SJ och de olika bolag som erbjuder pendelbuss.

Att bo i Uppsala

Uppsala är befolkningsmässigt Sveriges fjärde största kommun , och en av Sveriges största studentstäder. Här ligger Uppsala universitet som bildades 1477 och är nordens äldsta universitet. Men här finns även SLU, Sveriges lantbruksuniversitet . Uppsala län är också hem för myndigheter och akademiska högsäten som Institutet för språk och folkminnen, Läkemedelsverket  Livsmedelsverket, Nordiska Afrikainstitutet, Statens veterinärmedicinska anstalt, Sveriges Geologiska Undersökning, och Akademiska sjukhuset.

Det vackra Uppsala

Staden är full av vackra gamla byggnader och har speciellt i de centrala stadsdelarna kunnat behålla en kulturhistorisk byggnadsstil, vilket kan ses i både bostadshus och offentliga byggnader.

Först under tidigt 1900-tal blev villa förstäderna en del av Uppsala, då områdena i Kåbo gärde och i yttre Svartbäcken började byggas. Senare kom de sydvästra delarna av Uppsala att få en förortskaraktär, med vackra naturområden, där det tydligaste exemplet är Gottsunda. Men eftersom Uppsala har en ständigt ökad inflyttning så planeras hela tiden byggande av fler hyresbostäder i området.

Bevaka lediga bostäder i Uppsala

Du kan hitta alla typer av hyresbostäder på BostadsPortal, men du kan även söka efter specifika storlekar och hyresperioder, och börja bevaka alla annonser med ett bevakningsmail. BostadsPortal kan genom ett så kallat bostadsbevakning underlätta din bostadsjakt.

Vi finner de senaste hyresannonserna åt dig och sänder dem direkt till din mailbox, så ofta som du vill. Allt du ska göra är att skapa ett gratis bostadsbevakning, där du precis som när du aktivt söker bostad i Uppsala, kan ställa in sökkriterierna så att du endast får mail när vi får in något som passar dig. Det bästa är att det är en gratistjänst!

Nyttiga länkar till en lyckad jakt på hyresbostäder i Uppsala

Upsala Nya Tidning och Uppsalatidningen är de två lokala tidningarna i länet, och utgör tillsammans med SR och SVT:s täckning av området nyhetsbevakningen. Vi rekommenderar att du läser om de områden som du är intresserad av innan du väljer var du vill bo. Ett annat bra söktips är på Uppsalas kommuns hemsida där du bland annat kan få fram Uppsalas stadskarta med information om bostäder, cykelvägar och parkeringsplatser.

Få kontakt med hyresvärdar i Uppsala

När du finner en bostad i Uppsala på BostadsPortal som du är intresserad av då kanske du måste köpa full åtkomst för att kunna kontakta hyresvärdarna. Det är många om budet så det gäller att vara snabb. Tänk på att leta bostad är som att leta jobb, och det är därför viktigt att presentera sig korrekt.

Har du hittat en hyresbostad som är större än vad du behöver? Bli hyresvärd och hyr ut rummen du inte använder hos BostadsPortal och hitta en eller flera hyresgäster helt gratis.

Använd av våra gratistjänster

När du hitta din hyresgäst helt gratis på BostadsPortal, så är nästa steg att använda dig av våra digitala tjänster helt gratis, som kan göra uthyrningsprocessen enklare och smartare för dig. Vi har både utvecklat ett digitalt hyreskontrakt som hjälper dig med att utforma en juridisk korrekt hyreskontrakt och ett digital besiktningsprotokoll till när du ska flytta och flytta ut .

Kontakta oss vid minsta lilla!

Om du har frågor om hur du finner din bostad på Bostadsportal kan du alltid läsa mer på vår blogg eller vända dig till vår kundservice . På vår blogg ger vi dig tips och råd för att lättare navigera på bostadsmarknaden.

Lycka till med att hitta din hyresbostad i Uppsala!

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicy
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktningHyr ut i andra hand
Hjälp och kontakt
Villkor
SOCIAL MEDIA