Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
max
min
min
-
max

Lediga hyresbostäder i Uppsala

276 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum2 rum3 rum4 rum5 rum6 rum8 rum11 rum
276 Resultat
Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
1 r. · Lägenhet · 18
Uppsala, Kantorsgatan
Kantorsgatan
Sponsrad
3 818 kr
...
Sida1av 16

Populära söktermer

Uppsala - Mer om hyresbostäder i Uppsala

Det här är sidan för dig som vill hyra bostad i Uppsala. Här kan du hitta de senaste lediga hyresrätterna och anpassa din sökning så att den passar dina önskemål, oavsett om det är via en liten privat hyresvärd, eller en stor kommunal eller kommersiell bostadsförmedlare.

Att hyra bostad i Uppsala

Uppsala är befolkningsmässigt Sveriges fjärde största kommun , och en av Sveriges största studentstäder. Här ligger Uppsala universitet som bildades 1477 och är nordens äldsta universitet. Men här finns även SLU, Sveriges lantbruksuniversitet . Uppsala län är också hem för myndigheter och akademiska högsäten som Institutet för språk och folkminnen , Läkemedelsverket , Livsmedelsverket , Nordiska Afrikainstitutet , Statens veterinärmedicinska anstalt , Sveriges Geologiska Undersökning , och Akademiska sjukhuset .

Staden är full av vackra gamla byggnader och har speciellt i de centrala stadsdelarna kunnat behålla en kulturhistorisk byggnadsstil, vilket kan ses i både bostadshus och offentliga byggnader.

Först under tidigt 1900-tal blev villa förstäderna en del av Uppsala, då områdena i Kåbo gärde och i yttre Svartbäcken började byggas. Senare kom de sydvästra delarna av Uppsala att få en förortskaraktär, med vackra naturområden, där det tydligaste exemplet är Gottsunda . Men eftersom Uppsala har en ständigt ökad inflyttning så planeras hela tiden byggande av fler hyresbostäder i området.

Sök bland lediga hyresbostäder i Uppsala

Uppsala är ett klassiskt lärosäte, med Nordens äldsta universitet. Ska du plugga i Uppsala, eller jobba för den delen, är det på Bostadsportal.se du hittar ditt nya boende.

Bo centralt nära Uppsala Universitet, Domkyrkan och slottet, det finns många fina gamla hus längs med Fyrisån som slingrar sig genom staden. Vill du hellre bo i utkanten har Uppsala levande förorter, tex Gottsunda, med närhet till både natur och stad. Även om Uppsala känns som en småstad med sina låga hus, har den storstadens utbud av kultur, nöje och shopping. Uppsala präglas starkt av universitetet och studentlivet, så här lär du inte sakna något.

Hitta din hyresrätt i Uppsala

Du kan hitta alla typer av hyresbostäder här på sidan, men du kan även söka efter specifika storlekar och hyresperioder, och börja bevaka alla annonser med ett bevakningsmail.

Vad vi kan erbjuda för dig som vill hyra bostad i Uppsala kommun

Bostadsportal kan genom ett så kallat Bevakningsmail underlätta din bostadsjakt. Vi finner de senaste hyres-annonserna åt dig och sänder dem direkt till din mailbox, så ofta som du vill. Allt du ska göra är att skapa ett gratis bevakningsmail , där du precis som när du aktivt söker bostad i Uppsala, kan ställa in sökkriterierna så att du endast får mail när vi får in något som passar dig. Då vi också har privata hyresvärdar på vår sida kan du hitta en hyresrätt Uppsala utan kö, och helt undvika Uppsala bostadskö.

Så söker du bland våra tillgängliga hyresbostäder i Uppsala

Söker du en hyresbostad i Uppsala så ta en titt här på BostadsPortal för att se om vi har några spännande lägenheter, villor, rum eller andra typer av boende som passar just dig. Vi har flera tusen unika annonser med hyresrätter, men också bostadsannonser vi samlat in från alla andra betydande sajter med hyresbostäder. Du väljer dina önskemål här längst uppe på denna sida så att du ser alla passande bostadsannonser som finns i Uppsala just nu. Då vi har hyresrätter i Uppsala från både kommunala och privata hyresvärdar har du här möjlighet att hitta en hyresrätt i Uppsala utan kö. Om du inte hittar den bostad du letar efter just nu så är inte chansen förbi: Vi uppdaterar sajten dagligen så du kan välja att bokmärka sidan, skapa bevakningsmail, eller följa oss på Facebook för att se dem!

Få kontakt med hyresvärdar i Uppsala

När du finner något i Uppsala som du är intresserad av då kanske du måste köpa full åtkomst för att kunna kontakta hyresvärdarna. Det är många om budet så det gäller att vara snabb när du hittat en bostad du vill hyra i Uppsala. Tänk på att leta bostad är som att leta jobb, och det är därför viktigt att presentera sig korrekt.

Om du har frågor om hur du finner din hyresrätt på Bostadsportal kan du alltid läsa mer på vår blogg eller vända dig till vår kundservice . På vår blogg ger vi dig tips och råd för att lättare navigera på bostadsmarknaden och snabbt finna din hyresbostad.

Student i Uppsala

Om du söker studentbostad i Uppsala kan du följa länken för att söka direkt på de studentbostäder som finns lediga på vår sida. I Uppsala finns det en lång tradition av att ta in inneboende studenter och du ska också var uppmärksam på annonser för rum och små lägenheter för att se om det finns hyresbostäder som passar dig i Uppsalas län. Studentkåren och de olika nationerna i Uppsala kan också erbjuda både hjälp och stöd till studenter och boende för sina medlemmar.

Hyra bostad utanför och pendla till Uppsala

Har du tänkt dig att pendla från din hyresbostad? Då är du i gott sällskap. Uppsalas nattbefolkning är faktiskt större än dagbefolkningen. Många Uppsalabor pendlar dagligen till främst Stockholm för att arbeta. Uppsalas lokaltrafik, UL , har ett samarbete med sin motsvarighet i Stockholms län, SL , med gemensamma månadskostnader, men om du inte ska ta pendeltågen dagligen kan det också löna sig att se hur biljettpriserna är på konkurrenter som SJ och de olika bolag som erbjuder pendelbuss.

Nyttiga länkar till en lyckad jakt på hyresbostäder i Uppsala

Upsala Nya Tidning och Uppsalatidningen är de två lokala tidningarna i länet, och utgör tillsammans med SR och SVT:s täckning av området nyhetsbevakningen. Vi rekommenderar att du läser om de områden som du är intresserad av innan du väljer var du vill bo. Ett annat bra söktips är på Uppsalas kommuns hemsida där du bland annat kan få fram Uppsalas stadskarta med information om bostäder, cykelvägar och parkeringsplatser.