Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Alla hyresbostäder
  3. Uppsala

Hyresbostäder i Uppsala

225 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum2 rum3 rum4 rum5 rum6 rum
225 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
1 rum lägenhet på 34 m²
Valsätra-Ultuna, Bandstolsvägen
5 715 SEK1 timme sedan
...
Sida1av 13

Liknande annonser i Uppsala

Populära söktermer
  • Alla Alla hyresbostäder

Hitta ledig hyresbostad i Uppsala på BostadsPortal

Vi har flera tusen unika annonser med hyresbostäder, men också bostadsannonser som vi samlat in från alla andra betydande sajter med tillgängliga hyresbostäder. Du väljer dina önskemål här längst uppe på denna sida så att du ser alla passande bostäder som finns i Uppsala just nu. Då vi har hyresbostäder i Uppsala från både kommunala och privata hyresvärdar har du här möjlighet att hitta en bostad att hyra i Uppsala utan kö.

Sök hyresbostad som studerande i Uppsala

Ska du plugga i Uppsala, eller jobba för den delen? Så är det på BostadsPortal du hittar ditt nya boende. Om du söker studentbostad i Uppsala kan du följa länken för att söka direkt på de studentbostäder som finns lediga på vår sida. I Uppsala finns det en lång tradition av att ta in inneboende studenter och du ska också var uppmärksam på annonser för delbara bostäder för att se om det finns något som passar just din situation. Studentkåren och de olika nationerna i Uppsala kan också erbjuda både hjälp och stöd till studenter och boende för sina medlemmar.

Uppsala är ett klassiskt lärosäte, med Nordens äldsta universitet. Bo centralt nära Uppsala Universitet, Domkyrkan och slottet, det finns många fina gamla hus längs med Fyrisån som slingrar sig genom staden. Vill du hellre bo i utkanten har Uppsala levande förorter, tex Gottsunda , med närhet till både natur och stad. Även om Uppsala känns som en småstad med sina låga hus, har den storstadens utbud av kultur, nöje och shopping. Uppsala präglas starkt av universitetet och studentlivet, så här lär du inte sakna något.

Hyr bostad utanför och pendla till Uppsala

Har du tänkt dig att pendla från din hyresbostad? Då är du i gott sällskap. Uppsalas nattbefolkning är faktiskt större än dagbefolkningen. Många Uppsalabor pendlar dagligen till främst Stockholm för att arbeta. Uppsalas lokaltrafik, UL, har ett samarbete med sin motsvarighet i Stockholms län , SL, med gemensamma månadskostnader, men om du inte ska ta pendeltågen dagligen kan det också löna sig att se hur biljettpriserna är på konkurrenter som SJ och de olika bolag som erbjuder pendelbuss.

Ta dig till och runt i Uppsala

Till Uppsala är det enkelt att ta dig, via bil, buss eller tåg. Du som föredrar att ta flyget, du får åka till Arlanda i Stockholm , samt sedan ta tåget till Uppsala.

I Uppsala sedan är det enkelt att ta dig runt. Staden i sig är en cykelstad och 2021 så utsågs Uppsala för fjärde året i rad till att vara Sveriges bästa cykelfrämjarkommun. I Uppsala finns det gott om gång-och cykelvägar.

Det finns sevärdheter och mycket att göra på just promenadavstånd. Du har även stadsbussar att använda dig av och många bussar är hybridbussar som går på el långa sträckor.

Att bo i Uppsala

Uppsala är befolkningsmässigt Sveriges fjärde största kommun , och en av Sveriges största studentstäder. Här ligger Uppsala universitet som bildades 1477 och är Nordens äldsta universitet. Men här finns även SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet. Uppsala län är också hem för myndigheter och akademiska högsäten som Institutet för språk och folkminnen, Läkemedelsverket, Livsmedelsverket, Nordiska Afrikainstitutet, Statens veterinärmedicinska anstalt, Sveriges Geologiska Undersökning, och Akademiska sjukhuset.

Det vackra Uppsala

Staden är full av vackra gamla byggnader och har speciellt i de centrala stadsdelarna kunnat behålla en kulturhistorisk byggnadsstil, vilket kan ses i både bostadshus och offentliga byggnader.

Först under tidigt 1900-tal blev villaförstäderna en del av Uppsala, då områdena i Kåbo gärde och i yttre Svartbäcken började byggas. Senare kom de sydvästra delarna av Uppsala att få en förortskaraktär, med vackra naturområden, där det tydligaste exemplet är Gottsunda. Men eftersom Uppsala har en ständigt ökad inflyttning så planeras hela tiden byggande av fler hyresbostäder i området.

Natur och friluftsliv i Uppsala

Uppsala må ha allt som en storstad bör ha, men den har även en hel del inom natur och friluftsliv. Du som bor i en bostad i Uppsala kan enkelt ta dig till blomstrande ängar, lundar och djupa skogar så väl som du kan ägna dig åt kanotäventyr eller cykla på mountainbikleder. Staden har gott om vackra naturområden och många av stadens friluftsområden är tillgänglighetsanpassade.

Olika naturområden och friluftsaktiviteter

Du har flera friluftsområden som ger service till allmänheten året om som Hammarskog, Fjällnora och Sunnersta. Sommartid kan du bada, fiska, ta del av kilometerlånga motionsspår, skåda efter fåglar, paddla kanot och mycket mer,

En del områden har även äventyrsbanor och klätterväggar samt en hel del andra aktiviteter.

Under vintern finns möjligheter till att åka både skidor och skridskor. Det eftersom man plogar fram skridskoslingor och preparera skidspår. Sunnerstabacken har dessutom skidbackar med lift för utförsåkning.

Gillar du att vandra så har Uppsala gott om vandringsleder. Du har bland annat Årummet, Upplandsleden, Linnéstigarna och Gula stigen. Du kan snabbt ta dig ut i naturen eftersom många av promenadstigarna ligger citynära .

Uppsala har även flera kanotleder som är både lättpaddlade och säkra. En av dessa är Fyrisån, som börjar i i Vattholma och avslutas i city. Ett annat alternativ är Kolarmoraåns kanotled som är 18 km lång.

Bevaka lediga bostäder i Uppsala

Du kan hitta alla typer av hyresbostäder på BostadsPortal, men du kan även söka efter specifika storlekar och hyresperioder, och börja bevaka alla annonser med ett bevakningsmail. BostadsPortal kan genom ett så kallat Bostadsbevakning underlätta din bostadsjakt.

Vi finner de senaste hyresannonserna åt dig och sänder dem direkt till din mailbox, så ofta som du vill. Allt du ska göra är att skapa en gratis Bostadsbevakning, där du precis som när du aktivt söker bostad i Uppsala, kan ställa in sökkriterierna så att du endast får mail när vi får in något som passar dig. Det bästa är att det är en gratistjänst!

Nyttiga länkar till en lyckad jakt på hyresbostäder i Uppsala

Upsala Nya Tidning och Uppsalatidningen är de två lokala tidningarna i länet, och utgör tillsammans med SR och SVT:s täckning av området nyhetsbevakningen. Vi rekommenderar att du läser om de områden som du är intresserad av innan du väljer var du vill bo. Ett annat bra söktips är på Uppsalas kommuns hemsida där du bland annat kan få fram Uppsalas stadskarta med information om bostäder, cykelvägar och parkeringsplatser.

Jobba i Uppsala

En god anledning att flytta till en bostad i Uppsala är att du kanske fått jobb här, eller att du vill jobba i denna stad. Uppsala har en hel del jobbmöjligheter, då det finns gott om stora och väletablerade företag. Uppsala ansågs en gång i tiden vara en industristad, då det fanns många betydande industrier här mellan 1860–1960.

I Uppsala så är det även en hel del myndigheter som har sitt säte. Bland annat:

  • Institutet för språk och folkminnen
  • Läkemedelsverket
  • Livsmedelsverket
  • Nordiska Afrikainstitutet
  • Statens veterinärmedicinska anstalt
  • Sveriges Geologiska Undersökning

Dessutom finns Uppsala universitet samt Sveriges lantbruksuniversitet.

Få kontakt med hyresvärdar i Uppsala

När du finner en bostad i Uppsala på BostadsPortal som du är intresserad av då kanske du måste köpa full åtkomst för att kunna kontakta hyresvärdarna. Det är många om budet så det gäller att vara snabb. Tänk på att leta bostad är som att leta jobb, och det är därför viktigt att presentera sig korrekt.

Har du hittat en hyresbostad som är större än vad du behöver? Bli hyresvärd och hyr ut rummen du inte använder hos BostadsPortal och hitta en eller flera hyresgäster helt gratis.

Varför bo i Uppsala?

Varför ska du då leta efter lediga bostäder i Uppsala? Varje år så räknar man med att cirka 4000 personer flyttar till Uppsala. Dels lockas de av jobb, dels av studier. Men Uppsala är så mycket mer än bara det. Till exempel så har Uppsala ett perfekt läge! Det är endast 18 minuter till Arlanda och 30 minuter till Stockholm . Sedan är det även korta avstånd inom Uppsala, så det är enkelt att ta dig fram till fots eller på cykel.

Även om Uppsala är en av Sveriges äldsta städer så är det idag en modern stad, med en småstadskänsla. Uppsala har ett rikt kulturliv samt även ett brett utbud inom shopping, restauranger och evenemang.

Vilket område i Uppsala är bra att bo i?

Du som letar efter en bostad i Uppsala, du har flera trevliga områden att välja på. Dels har du centrala Uppsala . Där har du bland annat Rosendal. Väljer du att bo här, så har du Akademiska sjukhuset och stadens två universitet precis jämte dig samt promenadavstånd till Uppsala Science Park. Till city tar du dig på ett par minuter med cykel.

Du har även Luthagen som är en mycket vacker stadsdel. Här bor många akademiker och studenter. Sedan finns även Svartbäcken som har populära badet och evenemangscentret Fyrishov.

En bit utanför centrum har du Ekeby och Eriksberg som i sig har nära till stora grönområden.

Villor och bostadsrätter finns det gott om i Årsta. Där finns även en stor park och nära till både skog och en 4H-gård.

Andra trevliga områden för dig som uppskattar närhet till naturen är Tunaberg och Fålhagen.

Använd av våra gratistjänster

När du hitta din hyresgäst helt gratis på BostadsPortal, så är nästa steg att använda dig av våra digitala tjänster helt gratis, som kan göra uthyrningsprocessen enklare och smartare för dig. Vi har både utvecklat ett digitalt hyreskontrakt som hjälper dig med att utforma ett juridisk korrekt hyreskontrakt och ett digital besiktningsprotokoll till när du ska flytta och flytta ut .

Kontakta oss vid minsta lilla!

Om du har frågor om hur du finner din bostad på Bostadsportal kan du alltid läsa mer på vår blogg eller vända dig till vår kundservice. På vår blogg ger vi dig tips och råd för att lättare navigera på bostadsmarknaden.

Lycka till med att hitta din hyresbostad i Uppsala!