Hyr ut bostad
Hyreskontrakt
Besiktningsprotokoll
Skapa konto
Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt gratis!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Alla hyresbostäder
  3. Stockholm

Hyra bostad i Stockholm

641 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum2 rum3 rum4 rum5 rum6 rum7 rum
641 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt gratis!
2 r. · Lägenhet · 64 m²
Stockholm, Torkhusgatan
Nyproducerad lägenhet (2010) om två rum och kök. Lägenheten genomsyras av ett härligt ljus från fler
1 timme sedan
11 882 kr
...
Sida1av 36
Populära söktermer
  • Alla Alla hyresbostäder

Hitta ledig hyresbostad i Stockholm på BostadsPortal

Välkommen till vår sida för dig som letar hyresbostäder i Stockholm. Här kan du finna de senaste bostäderna som är lediga och kan hyras i Stockholmsområdet. Vi har samlat alla tillgängliga hyresbostäder på en plats, från privata, kommunala och kommersiella hyresvärdar, för att du ska slippa söka överallt, både fysiskt och på nätet. Hos BostadsPortal har vi generellt ett stort utbud av lägenheter , rum , hus och stugor att hyra i hela Sverige.

Det kan ta tid, kraft och arbete att söka efter en bostad att hyra i Stockholm, det vet vi, och letandet efter den rätta bostaden kan ta över ditt liv och nästan kännas som ett heltidsarbete. Det kan också vara mindre bostadskö hos privata hyresvärdar. Det är därför vi har specialiserat oss på hyresbostäder, och på BostadsPortal kan du därför enkelt hitta din nästa bostad i Stockholm, oavsett om du är på utkik efter lägenhet , rum , hus eller stuga i Stockholm .

För att göra din bostadsjakt ännu smidigare erbjuder vi en rad översikter som kan vara bra att ha i handen. På så sätt hittar du till exempel översikter över - studentbostäder , studentlägenheter , rum hos rumskompis , seniorboende och möblerade lägenheter om några av dessa kategorier passar dig.

Hyr bostad i ett område i Stockholm som passar dig

Med närheten till havet och en av Europas största och bäst bevarade medeltida stadskärnor är det inte så konstigt att Stockholm anses som en av världens vackraste huvudstäder. Inte undra på att det kommer över en miljon besökare varje år. Ingen vill missa Gamla stan som byggdes redan på 1200-talet. Här kan du också finna kanske de mest pittoreska hyresrätterna i Stockholm. De böljande kullerstensgatorna lockar med spännande gränder, charmiga butiker och fikaställen i historiska hus.

Stockholm är staden vid vattnet, en blandning av sött och salt. Gamla stan med sina historiska miljöer, exklusiva Östermalm , charmiga och levande Södermalm och de pulserande affärskvarteren på Norrmalm . Här kan du vandra vid Mälarens stränder, hem mot din nya hyresbostad eller hyresrätt. Kanske stannar du längs vägen, hämtar upp teaterbiljetterna till kvällens föreställning på Dramaten eller köper en present på NK.

En stad full av aktiviteter och kultur

Den kulturintresserade har ett stort utbud av muséer, teatrar och musik att välja mellan. Till landets största inomhusarena Globen kommer världsartister och på arenorna intill har fotbollslagen Hammarby och Djurgården sina hemmaplaner, medan AIK håller till i Solna. Barn i alla åldrar som älskar karuseller styr kosan till nöjesfältet Gröna Lund. Intressanta utställningar finns bland annat på Fotografiska muséet som ligger vackert vid Stockholms inlopp. Restaurangen har fått flera utmärkelser och kaféet har, med sina panoramafönster, säkert den bästa utsikt en kopp kaffe kan ge i storstaden.

Tunnelbanan gör det enkelt att ta sig runt i Stockholm. Och den som får nog av storstaden tar en sväng till Skansen för att titta på djur och uppleva historisk kultur. För att njuta av fågelkvitter och natur – åk vidare ut på Djurgården till alla stockholmares idyll – Rosendals Trädgård. Här kan barnen plantera fröer och springa runt bland äppelträden medan föräldrarna fikar på hembakt i växthuset. Den som gillar stillheten fortsätter ut i skärgården dit man kommer med någon av de tre rederier som sköter trafiken. Den lyckligt lottade har förstås en egen segelbåt och ett sommarställe på någon av Stockholms skärgårds tusentals idylliska öar.

Såhär hittar du en bostad att hyra i Stockholm

Redan på stenåldern var Stockholm en populär stad. Då var det troligen lättare att hitta en bostad att hyra på någon av de 14 öar som binder ihop Sveriges huvudstad. Idag är centrala lediga hyresrätter med billig hyra lika sällsynta som förstahandskontrakt , men hos BostadsPortal gör vi allt för att öka dina chanser. Tålamod, andrahandsboende och ett liv i kappsäck är vardag för många unga som söker en ledig bostad i Stockholm. Snitthyran för en andrahandsetta i Stockholm kan ofta bli över 10 000 kronor. En undersökning visar att över hälften vill bo på trendiga Södermalm. En hyresbostad i Vasastan, Östermalm eller Kungsholmen ligger också högt på stockholmarnas önskelistor. Om du är student som letar bostad Stockholm så börja på vår studentsida med lägenheter riktade direkt till studenter!

Sedan många år är marknaden för hyresrätter Stockholm svår, det är därför viktigt att ställa sig i en bostadskö så snabbt som möjligt då väntetiden är lång, i många fall över tio, eventuellt tjugo år. Det finns tyvärr människor som utnyttjar bostadsbristen för egen vinning, dessa försöker hyra ut lägenheter som inte existerar i ett försök att lura människor. Det är därför viktigt att vara försiktig och använd sunt förnuft, detta gäller speciellt om du söker efter en hyresrätt i Stockholm utanför etablerade fastighetsbolag. På Bostadsportal har vi många bostäder som uthyres av privata hyresvärdar, gör vi allt för att säkra att våra annonser är äkta och inget fusk. Genom att även använda privata hyresvärdar ökar vi antalet tillgängliga bostäder i Stockholm, så att du snabbare kan hitta en bostad att hyra. Bland privata bostäder är det sällan bostadskö.

Precisera din sökning med vår filtreringmöjlighet

Önskar du att precisera din visning av hyresbostäder i Stockholm kan du snabbt och enkelt göra det genom att göra fylla i filtreringsmöjligheterna på vänstra sidan. Här kan du välja den bostadstyp som passar dig, under lägenheter i Stockholm , rum i Stockholm och hus i Stockholm. Du kan också filtrera listan av bostäder utifrån, hyra och storlek och ibland är det flera andra kriterier och faktorer.

Bevaka de senaste hyresbostäderna i Stockholm

BostadsPortal gör allt för att du ska kunna söka efter ditt nya hem i Stockholm utan att behöva oroa dig för något annat. Kom ihåg att du alltid ska ta vara på dig själv och inte dela känsliga uppgifter eller betala för en osedd bostad. På vår blogg kan du hitta fler tips på vad du kan tänka på som bostadssökande i Stockholm.

Utbudet av hyresbostäder i Stockholm räcker inte till med den efterfråga som finns. Hos oss kan du  skapa en gratis bevakning och få mail när nya bostäder till uthyrning i Stockholm som matchar din sökning, kommer ut. Med bostadsbevakning kan du alltid hålla dig uppdaterad, och genom att köpa full åtkomst via ett abonnemang kan du sedan få kontaktupplysningar till alla hyresvärdar i Stockholm, och på så sätt aktivt söka en hyresbostad.

Alternativa sätt att söka bostad i Stockholm

Det finns en del olika sätt att finna en hyresrätt i Stockholm. Du kan ställa dig i olika bostadsköer, det är också viktigt att inte bara begränsa sig till en, ett aktivt sökande är nästan alltid nödvändigt. Ett annat förslag är att söka en bostad tillsammans med en eller flera vänner, vad man också kan göra är att även se på angränsande kommuner till Stockholm, till exempel Södertälje eller Uppsala. Du kan också hitta annonser för bostäder i Stockholm genom att följa oss på Facebook .

Olika perioder i ditt liv kräver olika typer av hyresbostäder. Många väljer när de är unga att flytta in mot centrala Stockholm för skola, jobb och uteliv. De behöver därför en bostad som ligger centralt i Stockholm. Senare när man flyttar ihop kan det vara förorternas billigare och större bostäder som lockar. Det vet vi på BostadsPortal och vi har därför samlat ett brett utbud av olika typer av hyresbostäder i Stockholms län. Oavsett om du vill ha något litet och mysigt på Söder, en femma med plats för hela familjen i Täby eller kanske vill gå med i ett kollektiv eller flytta någonstans där du kan ta med ditt husdjur – du kan hitta din nästa bostad här.

Stockholms olika stadsdelar har alla sin charm och lockelse. I vilket område du kommer trivas bäst beror helt på vem du är, och vad du har för behov när det gäller bostad, transport och fritidsintressen. Prata gärna med vänner och bekanta och se vad de har för erfarenheter av olika områden i Stockholm. Kom ihåg att många har spontana åsikter även om områden de själva aldrig bott i, så fråga hellre varför någon trivs i ett visst område, och vilka önskemål de får uppfyllt av att bo där, istället för att fråga efter var de inte skulle vilja bo. Vi har söksidor som gör att du direkt kan gå till det område du är intresserad av och finna hyresbostäder i Stockholm: exempelvis Södermalm , Norrmalm , Kungsholmen , Östermalm eller Bromma.

Att hitta en bostadsrätt i Stockholm

Du kan börja att leta efter en bostadsrätt i andrahand för att känna av olika områden, och för att öka dina chanser att snabbt få en bostad i Stockholm utan att behöva stå i kö. Det finns många personer som i perioder väljer att hyra ut sin bostad, exempelvis om de ska studera/arbeta på annan ort eller provbo som sambo. Det är bland andra dessa som klassas som privata hyresvärdar.  När du söker på alla hyresbostäder i Stockholm kan du på annonsen se om det är en tidsbegränsad hyresperiod eller ett tillsvidarekontrakt.

Möjligheter med att hyra bostad utanför Stockholm

Om du söker efter en hyresbostad kan det även vara värt att leta i flera grannkommuner eller grannstäder. Det blir något längre att pendla men det ökar dina chanser att snabbare hitta något, och ofta till en lägre hyra.

Trafik i Stockholm

Stockholm har en väl utbyggd kollektivtrafik med allt ifrån buss, tunnelbana, pendeltåg, båt till spårvagnar, som kan ta dig från förort in till centrala Stockholm på en rimlig tid. Om du föredrar egen bil eller cykel satsas det hela tiden på att göra staden mer framkomlig. Eftersom stora delar av Stockholms län är utbrett på olika öar så kommer du troligtvis att ta dig antingen över broar eller med båt delar av din pendling, vilket skapar en alldeles unik känsla. Stockholm är en fantastiskt vacker stad, tack vare sina många vattendrag, men i gengäld sker det ofta att trafiken lamslås av vinterväder och halka vintertid, och du får då räkna med betydligt längre restid.

Om du inte hittar en bostad att hyra i Stockholm?

Hittar du inte hyresbostaden du letar efter? Eller kanske fallit för en större bostad så kan en lösning vara att hyra ut ett eller flera rum. Du kan skapa bostadsannonser hos BostadsPortal och hitta en eller flera hyresgäster helt gratis. Förutom att du hittar en  hyresgäst kostnadsfritt på BostadsPortal, kan du också använda dig av våra digitala tjänster kostnadsfritt, vilket resulterar i en enklare och smidigare uthyrningsprocess.

Vi har också ett digitalt hyreskontrakt som hjälper dig med att skapa ett juridisk korrekt hyreskontrakt och ett digitalt besiktningsprotokoll , för användning av inflyttningsbesiktning och utflyttningsbesiktning

Kontakta oss

Om du har flera frågor kan du läsa mer på våra supportsidor. Du kan också kontakta vår kundservice via e-post: [email protected] Har du själv en bostad att hyra ut i Stockholm är du välkommen att utnyttja BostadsPortals tjänster för att enkelt och säkert finna din nästa hyresgäst. Du skapar gratis din annons och får den spridd till kvalificerade bostadssökande från hela landet som matchar dina önskemål.

Glöm inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev där vi delar med oss av det senaste nytt från vår verksamhet och plattform.

Lycka till med bostadsjakten

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicy
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktning
Hjälp och kontakt
Villkor
SOCIAL MEDIA