Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
 1. Hem
 2. Alla hyresbostäder
 3. Stockholm

Hyresbostäder i Stockholm

725 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum2 rum3 rum4 rum5 rum6 rum7 rum8 rum9 rum
725 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
2 rum lägenhet på 60 m²
Kungsholmen, Norr Mälarstrand
18 400 SEK1 timme sedan
...
Sida1av 41

Liknande annonser i Stockholm

Populära söktermer
 • Alla Alla hyresbostäder

Hitta ledig hyresbostad i Stockholm på BostadsPortal

Välkommen till vår plattform för dig som söker efter lediga hyresbostäder i Stockholm. Vi har samlat alla tillgängliga alternativ på ett ställe, oavsett om det kommer från privata, kommunala eller kommersiella hyresvärdar. Vi strävar efter att underlätta för dig så att du slipper leta överallt, vare sig det är fysiskt eller online.

Vi har specialiserat oss på hyresbostäder vilket gör att du på BostadsPortal kan enkelt hitta din nästa bostad oavsett om du är på jakt efter lägenhet, rum, hus eller stuga att hyra i hela Sverige .

För att göra din bostadsjakt så smidig det bara går, så erbjuder vi en rad guider och sidor som kan vara bra att ha när du ska börja söka efter en bostad. På så sätt hittar du till exempel guider över rum hos rumskompis, seniorboende och möblerade lägenheter om några av dessa kategorier passar dig.

Om du är student som letar bostad Stockholm så kan du med fördel gå ut på vår studentsida med lägenheter riktade direkt till studentbostäder i Stockholm.

Så hittar du hyresbostad snabbt och enkelt i Stockholm

Att hitta rätt bostad kan vara både tidskrävande och kännas som ett heltidsjobb. För att underlätta och göra din sökning så smidig och relevant som möjligt rekommenderar vi våra verktyg, utformade för att snabba upp och förenkla processen. Genom olika sökfunktioner samt vår smarta bostadsbevakning kan du effektivisera din jakt efter en bostad.

Sök med hjälp av filtrering för att hitta perfekta hyresbostaden i Stockholm

Om du vill göra din sökning efter lediga hyresbostäder i Stockholm mer specifik kan du enkelt använda filtreringsalternativen på vänster sida. Här kan du välja den typ av bostad som bäst passar dina behov. Du kan därmed enkelt välja mellan lägenheter i Stockholm, rum i Stockholm och hus i Stockholm.

Att begränsa och filtrera listan av bostäder utifrån hyra och storlek och även andra kriterier och faktorer är även det en god idé, just för att få fram passande alternativ.

Aktivera Bostadsbevakning för att enklare hitta din hyresbostad i Stockholm

Utbudet av lediga hyresbostäder i Stockholm möter inte den höga efterfrågan som råder. Hos oss kan du enkelt skapa en gratis bostadsbevakning och få mailnotiser när nya bostäder för uthyrning i Stockholm som matchar dina preferenser blir tillgängliga. Med bostadsbevakningen kan du hålla dig kontinuerligt uppdaterad. Genom att uppgradera till ett abonnemang kan du få fullständig tillgång till kontaktinformation för alla hyresvärdar i Stockholm. På så sätt kan du aktivt söka efter en hyresbostad som passar dig bäst.

Välj en privat hyresvärd

Vi på Bostadsportal erbjuder ett stort antal lediga hyresbostäder som förvaltas av privata hyresvärdar. Vi lägger ner mycket arbete på att säkerställa äktheten i våra annonser och bekämpa eventuellt bedrägeri. Genom att inkludera privata hyresvärdar i vårt utbud ökar vi tillgängligheten för lediga hyresbostäder i Stockholm, vilket i sin tur ökar möjligheterna för dig att snabbare hitta en bostad att hyra. När det gäller privata bostäder är det sällan frågan om någon form av kösystem.

I vilket område i Stockholm ska du söka efter en ledig hyresbostad?

Med närheten till vatten och en av Europas största och bäst bevarade medeltida stadskärnor, är det ingen överraskning att Stockholm rankas som en av världens vackraste huvudstäder. Med över en miljon besökare varje år är det en destination som få vill missa. Gamla stan, som har sina rötter från 1200-talet, är en särskilt betagande plats.

Här, i denna del av staden, kan du även hitta några av de mest pittoreska hyresrätterna i Stockholm. De slingrande kullerstensgatorna bjuder in till upptäcktsfärder bland fascinerande gränder, charmiga butiker och historiska caféer i gamla hus.

Att utforska Stockholms olika områden kan vara en god idé om du letar efter en hyresbostad. Längre ner på sidan hittar du användbar information om flera av stadens stadsdelar för att hjälpa dig att hitta det område som passar bäst för dig att bo i.

Hitta rätt typ av lediga hyresbostäder

Många unga dras mot centrala Stockholm för skola, jobb och det livliga utelivet. De letar efter bostäder som ligger nära stadskärnan. Senare, när de eventuellt flyttar ihop, kan de lockas av förorternas mer prisvärda och rymligare bostäder. Hos oss på BostadsPortal förstår vi detta och erbjuder en mängd olika alternativ. Kanske är det dags att satsa på en femrummare med gott om plats för hela familjen i Täby ? Eller så kanske du är intresserad av att gå med i ett kollektiv eller flytta till ett ställe där ditt husdjur är välkommet. Vi har olika alternativ för olika livsstilar och behov.

En alternativ idé är att söka bostad tillsammans med en eller flera vänner. Du kan även överväga att utforska närliggande kommuner till Stockholm, såsom exempel Södertälje eller Uppsala.

De traditionella stadsdelarna i Stockholm

Varje stadsdel i Stockholm bär sin egen unika charm och tilltalar olika människor på olika sätt. Vilket område som passar dig bäst beror helt på din personlighet och dina behov när det gäller boende, transport och fritidsaktiviteter. Vi har sökfunktioner som låter dig direkt utforska de områden du är intresserad av och hitta lediga hyresbostäder i Stockholm, såsom Södermalm, Norrmalm, Kungsholmen, Östermalm eller Bromma.

 • Södermalm , med sin charm och livlighet, är en av de mest eftertraktade stadsdelarna att bo i. Vi har samlat ett brett urval av olika lediga hyresbostäder i Stockholms län, oavsett om du letar efter något litet och mysigt på Södermalm eller i andra delar av staden, hittar du det hos oss på BostadsPortal.
 • Norrmalm är hem för en mängd olika butiker. Här kan du njuta av promenader längs Mälarens stränder till din nya hyresbostad eller hyresrätt. Kanske stannar du till på vägen för att hämta teaterbiljetter till kvällens föreställning på Dramaten eller handla en present på NK.
 • Kungsholmen , en av Stockholms fyra centrala stadsdelar, är en vacker ö i östra Mälaren. Den bjuder på en vacker blandning av sött och salt vid vattnet och inkluderar även Gamla stan med sina historiska miljöer.
 • Östermalm , känd för sin lyx, lockar många med sina exklusiva butiker och restauranger på Stureplan. Du kan även njuta av en härlig promenad runt hamnen i denna lyxiga stadsdel.
 • I Västerort, även känd som trädgårdsstaden, ligger Bromma . Det är en stadsdel med härlig natur och en känsla av närhet till innerstaden.

En stad full av aktiviteter och kultur

Vill du ta del av några av de många aktiviteter och den kultur som Stockholm har att erbjuda? Här har vi samlat några underbara platser i huvudstaden som är värda att utforska.

 • Kultur: För den som älskar kultur finns ett brett utbud av muséer, teatrar och musikscener att utforska. Spännande utställningar väntar på platser som Fotografiska museet, vackert beläget vid Stockholms inlopp.
 • Avicci Arena: Landets största inomhusarena, Avicci Arena, tidigare kallad Globen, lockar världsartister till sina scener. Intill ligger arenorna där fotbollslagen Hammarby och Djurgården spelar sina hemmamatcher, medan AIK huserar i Solna.
 • Gröna Lund: För barn i alla åldrar som älskar karuseller är nöjesparken Gröna Lund ett måste. Restaurangen har prisbelönt mat och caféet erbjuder den bästa utsikten över en kopp kaffe i storstaden från sina panoramafönster.
 • Skansen: Tunnelbanan gör det smidigt att ta sig runt i Stockholm. Om stadens brus blir för mycket är Skansen ett perfekt utflyktsmål för djurspaning och en historisk kulturell upplevelse.
 • Rosendals Trädgård: För en stunds avkoppling och naturupplevelser är Rosendals Trädgård på Djurgården ett idylliskt tillhåll. Här kan barnen plantera frön och leka bland äppelträden medan föräldrarna njuter av hembakat i växthuset.
 • Skärgården: Den som längtar efter lugnet fortsätter ut i skärgården med färja från Stockholms olika rederier. För de lyckligt lottade innebär det en egen segelbåt och sommarstuga på någon av de tusentals idylliska öarna i Stockholms skärgård.

Att hitta ledig andrahandsbostad i Stockholm

För att utforska olika områden och öka chanserna att snabbt hitta en bostad i Stockholm utan att stå i kö, kan du börja leta efter hyresbostäder i andra hand. Det finns många personer som väljer att tillfälligt hyra ut sina bostäder, exempelvis när de studerar eller arbetar på annan ort eller testar att bo tillsammans med någon. Det är dessa personer som ofta fungerar som privata hyresvärdar. När du letar bland alla tillgängliga hyresbostäder i Stockholm kan du på annonserna se om det rör sig om en tidsbegränsad hyresperiod eller ett långsiktigt kontrakt. Detta ger dig en möjlighet att testa olika boendealternativ innan du tar ett mer långsiktigt beslut.

Enkelt att ta dig till och runt om Stockholm

Stockholm har ett välutvecklat kollektivtrafiknät med bussar, tunnelbana, pendeltåg, båtar och spårvagnar som effektivt tar dig från förorter till centrala delar på rimlig tid. För de som föredrar att resa med egen bil eller cykel finns ständiga satsningar för att göra staden mer tillgänglig. Med tanke på att Stockholm ligger spritt på olika öar är det vanligt att delar av pendlingen innebär att korsa broar eller ta båtar, vilket skapar en unik känsla och ger en särpräglad karaktär åt pendlingen i regionen.

Hyr ut ett rum eller två

Om du inte hittar den hyresbostad du söker eller om du har ögonen på en större bostad, kan en möjlig lösning vara att hyra ut ett eller flera rum . Genom att skapa bostadsannonser på BostadsPortal kan du helt kostnadsfritt hitta en eller flera hyresgäster. Förutom att du kan hitta hyresgäster utan extra kostnad på vår plattform, erbjuder vi även kostnadsfria digitala tjänster som förenklar och smidiggör hela uthyrningsprocessen.  Du kan även hyra ut hela din bostad, om du för en tid ska bo på annan ort. Du skapar gratis din annons och får den spridd till kvalificerade bostadssökande från hela landet som matchar dina önskemål.

Vi har också ett digitalt hyreskontrakt som hjälper dig med att skapa ett juridiskt korrekt hyreskontrakt och ett digitalt besiktningsprotokoll för användning vid inflyttningsbesiktning och utflyttningsbesiktning .

Kontakta oss med dina frågor

Om du har flera frågor kan du läsa mer på våra supportsidor. Du kan också kontakta vår kundservice via e-post. Se gärna även till att kolla in vår blogg där du kan hitta fler tips på vad du kan tänka på som bostadssökande i Stockholm. Glöm inte att också anmäla dig till vårt nyhetsbrev där vi delar med oss av det senaste nytt från vår verksamhet och plattform.

Lycka till med bostadsjakten i Stockholm!