Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
max
min
min
-
max

Hyresbostäder i Stockholm

922 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum2 rum3 rum4 rum5 rum6 rum7 rum8 rum
922 Resultat
Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
1 r. · Rum · 14
Stockholm, Tjärhovsgatan
LÅNGTID HYRA HOTEL RUM
Sponsrad
13 000 kr
...
Sida1av 52

Populära söktermer

Bostad i Stockholm - Mer om hyresbostäder i Stockholm här

Att hyra bostad i Stockholm

Välkommen till vår sida för dig som letar hyresbostäder i Stockholm. Här kan du finna de senaste bostäderna som är lediga och kan hyras i Stockholmsområdet. Vi har samlat alla tillgängliga hyresbostäder på en plats, från privata, kommunala och kommersiella hyresvärdar, för att du ska slippa söka överallt, både fysiskt och på nätet. Det kan ta tid, kraft och arbete att söka efter en hyresrätt i Stockholm, det vet vi, och letandet efter den rätta hyreslägenheten kan ta över ditt liv och nästan kännas som ett heltidsarbete. Det är därför vi har specialiserat oss på hyresbostäder, och på BostadsPortal hittar du därför enkelt och smärtfritt din hyresrätt i Stockholm!

Bostäder i Stockholm

Med närheten till havet och en av Europas största och bäst bevarade medeltida stadskärnor är det inte så konstigt att Stockholm anses som en av världens vackraste huvudstäder. Inte undra på att det kommer över en miljon besökare varje år. Ingen vill missa Gamla stan som byggdes redan på 1200-talet. Här kan du också finna kanske de mest pittoreska hyresrätterna i Stockholm. De böljande kullerstensgatorna lockar med spännande gränder, charmiga butiker och fikaställen i historiska hus.

Stockholm är staden vid vattnet, en blandning av sött och salt.  Gamla stan med sina historiska miljöer, exklusiva Östermalm , charmiga och levande Södermalm och de pulserande affärskvarteren på Norrmalm . Här kan du vandra vid Mälarens stränder, hem mot din nya hyresbostad eller hyresrätt. Kanske stannar du längs vägen, hämtar upp teaterbiljetterna till kvällens föreställning på Dramaten eller köper en present på NK.

Centrala Stockholm

Den som vill njuta lite extra av miljön tar en kaffe eller lunch på Under Kastanjen. Biblioteksgatan är navet i shoppingdistriktet Bibliotekstan mellan Stureplan och Norrmalmstorg. Här ligger bland annat Stureplan, känd från media för sitt uteliv och med Sturegallerian .

En stad full av aktiviteter och kultur

Den kulturintresserade har ett stort utbud av muséer, teatrar och musik att välja mellan. Till landets största inomhusarena Globen kommer världsartister och på arenorna intill har fotbollslagen Hammarby och Djurgården sina hemmaplaner, medan AIK håller till i Solna. Barn i alla åldrar som älskar karuseller styr kosan till nöjesfältet Gröna Lund . Intressanta utställningar finns bland annat på Fotografiska muséet som ligger vackert vid Stockholms inlopp. Restaurangen har fått flera utmärkelser och kaféet har, med sina panoramafönster, säkert den bästa utsikt en kopp kaffe kan ge i storstaden.

Tunnelbanan gör det enkelt att ta sig runt i Stockholm. Och den som får nog av storstaden tar en sväng till Skansen för att titta på djur och uppleva historisk kultur. För att njuta av fågelkvitter och natur – åk vidare ut på Djurgården till alla stockholmares idyll – Rosendals Trädgård. Här kan barnen plantera fröer och springa runt bland äppelträden medan föräldrarna fikar på hembakt i växthuset. Den som gillar stillheten fortsätter ut i skärgården dit man kommer med någon av de tre rederier som sköter trafiken. Den lyckligt lottade har förstås en egen segelbåt och ett sommarställe på någon av Stockholms skärgårds tusentals idylliska öar.

Så finner du din nästa bostad i Stockholm

Redan på stenåldern var Stockholm en populär stad. Då var det troligen lättare att hitta hyresbostad på någon av de 14 öar som binder ihop Sveriges huvudstad. Idag är centrala lediga hyresrätter med billig hyra lika sällsynta som förstahandskontrakt , men hos BostadsPortal gör vi allt för att öka dina chanser. Tålamod, andrahandsboende och ett liv i kappsäck är vardag för många unga som söker en ledig bostad i Stocholm. Snitthyran för en andrahandsetta i Stockholm kan ofta bli över 10 000 kronor. En undersökning visar att över hälften vill bo på trendiga Södermalm. En hyresbostad i Vasastan, Östermalm eller Kungsholmen ligger också högt på stockholmarnas önskelistor. Om du är student som letar bostad Stockholm så börja på vår studentsida med lägenheter riktade direkt till studenter!

Sedan många år är marknaden för hyresrätter Stockholm svår, det är därför viktigt att ställa sig i en bostadskö så snabbt som möjligt då väntetiden är lång, i många fall över tio eventuellt tjugo år. Det finns tyvärr människor som utnyttjar bostadsbristen för egen vinning, dessa försöker hyra ut lägenheter som inte existerar i ett försök att lura människor. Det är därför viktigt att vara försiktig och använd sunt förnuft, detta gäller speciellt om du söker efter en hyresrätt i Stockholm utanför etablerade fastighetsbolag. På Bostadsportal har vi många hyresrätter som uthyres av privata hyresvärdar, även om du här ska vara lite mer uppmärksam, gör vi allt för att säkra att våra annonser är äkta och inget fusk. Genom att även använda privata hyresvärdar ökar vi antalet tillgängliga bostäder i Stockholm, så att du snabbare kan hitta en bostad att hyra. Bland privata bostäder är det sällan bostadskö.

Bevaka lediga hyresbostäder i Stockholm

BostadsPortals kundtjänst gör allt för att du ska kunna söka efter ditt nya hem i Stockholm utan att behöva oroa dig för något annat. Kom ihåg att du alltid ska ta vara på dig själv och inte dela känsliga uppgifter eller betala för en osedd bostad! Du kan läsa mer om hur du håller dig säker i bostadsdjungeln på vår blogg .

Hyresrätter i Stockholm

Hitta en hyresrätt i Stockholm - enkelt och tryggt

Behöver du bostad akut? Utbudet av hyresbostäder i Stockholm räcker inte till med den efterfråga som finns. Hos oss kan du enkelt och säkert hitta din nya hyresrätt. Här kan du  skapa en gratis bevakning och få mail när nya bostäder i Stockholm som passar det du söker, kommer ut. Med ett bevakningsmail kan du alltid hålla dig uppdaterad när en ny  hyresbostad som passar dina behov läggs upp. Genom att köpa full åtkomst via ett abonnemang kan du sedan få kontaktupplysningar till alla hyresvärdar i Stockholm, och på så sätt aktivt söka en hyresbostad.

Det finns många vägar till en bostad i Stockholm

Det finns en del olika sätt att finna en hyresrätt i Stockholm. Du kan ställa dig i olika bostadsköer, det är också viktigt att inte bara begränsa sig till en, ett aktivt sökande är nästan alltid nödvändigt. Du får aldrig glömma att använd ditt sociala nätverk och här sprida att du söker en hyresrätt, ett rum eller en hyresbostad i Stockholm. Ett annat förslag är att söka en hyresbostad tillsammans med en eller flera vänner, vad man också kan göra är att även se på angränsande kommuner till Stockholm, till exempel Södertälje eller Uppsala. Du kan också hitta annonser för bostäder i Stockholm genom att följa oss på Facebook .

Varför ska du söka nästa bostad hos BostadsPortal?

Bostadsportal underlättar för dig genom att leta upp och skicka uppdatering av de senaste annonserna direkt till din mailbox, så ofta som du vill. Allt du behöver göra är att skapa en bevakning .

Hitta rätt bostad i Stockholm

Olika perioder i ditt liv kräver olika typer av hyresbostäder. Många väljer när de är unga att flytta in mot centrala Stockholm för skola, jobb och uteliv. De behöver därför en lägenhet som ligger centralt i Stockholm. Senare när man flyttar ihop kan det vara förorternas billigare och större lägenheter som lockar eller kanske ett hus man vill hyra eller köpa. Det vet vi på BostadsPortal och vi har därför samlat ett brett utbud av olika typer av hyresbostäder i Stockholms län. Oavsett om du vill ha något litet och mysigt på Söder, en femma med plats för hela familjen i Täby eller kanske vill gå med i ett kollektiv eller flytta någonstans där du kan ta med ditt husdjur – du kan hitta hyresbostaden här.

Stockholms kommun: Var ska jag bo?

Stockholms olika stadsdelar har alla sin charm och lockelse. I vilket område du kommer trivas bäst beror helt på vem du är, och vad du har för behov när det gäller bostad, transport och fritidsintressen. Prata gärna med vänner och bekanta och se vad de har för erfarenheter av olika områden i Stockholm. Kom ihåg att många har spontana åsikter även om områden de själva aldrig bott i, så fråga hellre varför någon trivs i ett visst område, och vilka önskemål de får uppfyllt av att bo där, istället för att fråga efter var de inte skulle vilja bo. Vi har söksidor som gör att du direkt kan gå till det område du är intresserad av och finna hyresbostäder i Stockholm: exempelvis Södermalm , Norrmalm , Kungsholmen , Östermalm , eller Bromma .

Att hyra i andra hand i Stockholm

Du kan börja att leta efter en bostadsrätt i andrahand för att känna av olika områden, och för att öka dina chanser att snabbt få en hyresbostad i Stockholm utan att behöva stå i kö. Det finns många personer, som du och jag, som i perioder väljer att hyra ut sin bostad i andrahand, exempelvis om de ska studera/arbeta på annan ort eller provbo som sambo. Det är bland andra dessa som klassas som privata hyresvärdar.  När du söker på alla hyresbostäder i Stockholm kan du på annonsen se om det är en tidsbegränsad hyresperiod eller ett tillsvidarekontrakt. Oftast är tidsbegränsade hyreskontrakt något man hyr i andrahand.

Sökmöjligheter för hyresbostäder i Stockholm

Om du söker hyresrätt Stockholm och letar efter en liten lägenhet kan du även prova att söka direkt efter ett ledigt rum inom Stockholms län. Rum, liksom annan andrahandsuthyrning, är nästan alltid hyresrätter utan bostadskö.

Det är också värt att överväga att dela bostad med andra, kanske genom att gå samman med en vän, eller genom att finna en ledig plats i ett kollektiv. Genom att bo tillsammans ökar dina chanser för att få större bostad eller bättre läge för en överkomlig hyra. Du kan exempelvis söka efter lediga hus till uthyrning att dela, eller söka på större lägenheter som ni kan hyra tillsammans.

Bostadskö Stockholm

Som nämnt är det många om budet på hyresbostäder i Stockholm, varför de långa bostadsköerna skapas. För att lyckas gäller det att vara aktiv när du söker hyresbostad, detta gäller för privata, likaväl som för kommunala hyresvärdar. Hyresrätter utan kötid kan försvinna på bara några timmar.

Men det finns också många som vill flytta ifrån huvudstaden och då finns det möjlighet att se om det är någon som är intresserad av att byta bostad.

En annan möjlighet för dig som vill komma in på bostadsmarknaden för hyresrätter i Stockholm är att leta efter korta andrahandskontrakt.  Genom att hyra bostad Stockholm i andrahand får du referenser att visa upp för nästa hyresvärd och kan leta vidare medan du har ett boende. Du kan också målmedvetet gå efter att hyra hus i Stockholm- du får en större yta utan att för den del nödvändigvis behöva betala en högre hyra. Framförallt privatpersoner och privata hyresvärdar hyr ofta ut hus, vilket gör att de är hyresrätter utan kö.

Bo nära Stockholm: Ska du pendla?

Om du söker efter en hyresbostad kan det även vara värt att leta i flera grannkommuner eller grannstäder. Det blir något längre att pendla men det ökar dina chanser att snabbare hitta något, och ofta till en lägre hyra.

Stockholm har en väl utbyggd kollektivtrafik med allt ifrån buss, tunnelbana, pendeltåg, båt till spårvagnar, som kan ta dig från förort in till centrala Stockholm på en rimlig tid. Om du föredrar egen bil eller cykel satsas det hela tiden på att göra staden mer framkomlig, men kom ihåg att Stockholm infört trängselskatt, vilket innebär att du kan komma att betala upp till 60 kronor i dagen om du tar bilen till jobbet.

Eftersom stora delar av Stockholms län är utbrett på olika öar så kommer du troligtvis att ta dig antingen över broar eller med båt delar av din pendling, vilket skapar en alldeles unik känsla. Stockholm är en fantastiskt vacker stad, tack vare sina många vattendrag, men i gengäld sker det ofta att trafiken lamslås av vinterväder och halka vintertid, och du får då räkna med betydligt längre restid.

Fler frågor om hyresbostäder i Stockholm?

Om du har flera frågor kan du läsa mer på våra supportsidor . Du kan också kontakta vår kundservice via e-post: info@bostadsportal.se. Har du själv en bostad att hyra ut i Stockholm är du välkommen att utnyttja BostadsPortals tjänster för att enkelt och säkert finna din nästa hyresgäst. Du skapar gratis din annons på BostadsPortal och får den spridd till kvalificerade bostadssökande från hela landet som matchar dina önskemål.