Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Studentbostäder i Jönköping

Studentbostäder i Jönköping

46 Resultat
46 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
1 rum lägenhet på 36 m²
Bymarken, Dalviksringen
3 887 SEK18 timmar sedan
Sida1av 3

Liknande annonser i Jönköping, max. 8 000 kr

Hitta lediga studentbostäder i Jönköping

Här har vi samlat alla lediga studentbostäder i Jönköping på en sida. Hitta små, billiga studentlägenheter, rum med nära till campus eller kollektiv, eller bostäder som kan delas med dina vänner direkt på vår sida med studentbostäder.

Inte så svårt att hitta lediga studentbostäder i Jönköping

Jönköping är en bra stad att bo i och plugga i. Du har det mesta runt hörnet samt även en mycket bra kollektivtrafik. När det gäller bostadssituationen i Jönköping så är den bättre än i många andra städer. Du kan därmed ganska snabbt hitta lediga studentbostäder i Jönköping. Dessutom med rimlig hyra. Fundera på om du är ute efter lediga studentlägenheter i Jönköping eller hellre vill bo i korridor. Våga även leta studentbostad utanför, som i Nässjö eller i Vaggeryd . Det är bara en restid på 20 minuter från dessa orter.

Jönköping som studentstad

Jönköping är Sveriges nionde största tätort och centralort i Jönköpings kommun. Liggande vackert belägen mot Sveriges näst största sjö Vättern är Jönköping en inbjudande stad, med ett sprudlande studentliv.

Som student i Jönköping får du sällskap av många i samma situation som dig själv. Bland kommunens invånare är cirka tio procent studenter. Många studerar på Jönköping University, JU, men här hittar du även flera olika utbildningsanordnare av exempelvis Yh-ubildningar och komvuxutbildningar. Högskolan ligger samlat på ett campus mitt i innerstaden.

Lätt med transportdelen i Jönköping

Att förflytta sig i Jönköpings innerstad är lätt med buss. Om du vill åka en tur till grannstäderna Skövde , Falköping och Nässjö går det snabbt med Jönköpingsbanan. Med tåg kan du även ta dig till Köpenhamn på fyra timmar, Stockholm på tre timmar och Göteborg på två timmar.

Att finna studentboende i Jönköping

I Jönköping finns det ett rikt utbud av studentbostäder. Här kan du bo i korridor, i egen lägenhet i Jönköping , rum i Jönköping eller på annat sätt dela bostad med andra. Sök via kommunen eller annonsera i lokaltidningarna, leta på Facebook-sidor och kontakta släktingar och vänner.

Sök boende aktivt hos BostadsPortal

Det är alltid viktigt att söka boende aktivt och att vara ute i god tid. Vi rekommenderar också att du letar även utanför centrala Jönköping, kanske genom att gå ihop med vänner och hyra en större bostad, lägenhet, stuga eller hus. Om du bor i andrahand är det viktigt att du: fixar skriftligt kontrakt, och inte betalar innan du fått tillgång till bostaden.

Hyr studentbostad i Jönköping tryggt på BostadsPortal

På BostadsPortal kan du söka efter boende utifrån dina preferenser. Antal rum, storlek, om det ingår tvättmaskin eller parkering. Det gör du i sökkriterierna. Vi rekommenderar alltid att du söker så brett som möjligt att du är öppen för alternativa lösningar.

Tack vare en bra kollektivtrafik i och till och från Jönköping kan man exempelvis även leta studentboende i grannkommunerna under en övergångsperiod. Tänk alternativt. Varför inte hyra en båt i Vättern?

Börja sökandet här med Bostadsbevakning

Använd vårt bostadsbevakning för att hålla koll på de senaste annonserna som läggs upp på vår portal. Du ställer enkelt in dina kriterier och önskemål såsom storlek, månadshyra, område eller inflyttningsdatum. Så fort en ny studentbostad matchar dina kriterier så blir du aviserad via e-post. På så sätt kan du bli en av de första som kontaktar hyresvärden. Du kan även följa oss på Facebook på Jönköping Studentbostäder BostadsPortal och få nya annonser den vägen.

Tänk också på att du som heltidsstudent ska bokföra dig på din studieort, i det här fallet Jönköping. Därefter kan du söka bostadsbidrag och ordna med hem- och olycksförsäkring. Och glöm inte att söka studiemedel så att du kan betala hyran.

Hittar du inte din drömbostad hos oss?

Hittar du inte den studentbostad du är efter, eller du kanske fått syn på en större hyresbostad än du tänkt dig. Du kan faktiskt fortfarande hyra bostaden och upprätta ett konto som hyresvärd. Som hyresvärd kan du hyra de rum du inte använder. Om självklart är delbar, så kan du hyra ut de rum du inte använder .

Har du hört talas om våra digitala tjänster?

Vi på BostadsPortal har gjort uthyrningsprocessen ännu smidigare genom att skapa ett digitalt hyreskontrakt och besiktningsprotokoll för in- och utflyttning .

Kontakta oss

Om du har några frågor så är du alltid välkommen att höra av dig till oss via mail eller Facebook Messenger. Vår kundtjänst som är tillgänglig på vardagar 9-15 svarar mer än gärna på dina frågor för att hjälpa dig i ditt sökande.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av det senaste från verksamhet och plattform.

Lycka till med dina studier i Jönköping!

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicyVisselblåsardirektiv
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktningHyr ut i andra handKundserviceVillkor
SOCIAL MEDIA