Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Studentbostäder i Växjö

Studentbostäder i Växjö

139 Resultat
139 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
1 rum lägenhet på 29 m²
Växjö, Hejaregatan
5 010 SEKIgår
2 rum lägenhet på 45 m²
Växjö,
7 313 SEKIgår
...
Sida1av 8

Liknande annonser i Växjö, max. 8 000 kr

Mer om studentbostäder i Växjö

Här kan du hitta ditt studentboende för din studietid i Växjö, oavsett om det är centralt eller utanför stadskärnan. Vi har samlat de små, billiga lägenheterna, kollektivboenden och rum som hyrs ut till studenter i Växjö med omnejd här. Och vi uppdaterar hela tiden med nya annonser!

Grattis till studieplatsen

Så du är nybakad student? Grattis och lycka till med dina studier. Den första tiden som student är full av nya utmaningar och upplevelser och en av dem är för många att finna sitt första egna hem utan sina föräldrar. Det finns mycket att tänka på när man skaffar sig sitt studentboende så därför hoppas vi på BostadsPortal att vi kan hjälpa dig på vägen och matcha dig med ditt kommande boende. Här kan du få fler tips: Grattis: du är antagen. Och nu då?

Studera i Växjö

I Växjö finner du Linnéuniversitetet , ett av Sveriges yngsta läroscenter. Universitetet bildades 2010 genom en sammanslagning av Högskolan i Kalmar och Växjö Universitet. Studieplatser finns även i Kalmar, så om du väljer att studera delar av din tid där kan du finna studentbostäder i Kalmar här.
På Linnéuniversitet kan du läsa allt från arbetsmarknadspolitik, och biovetenskap eller varför inte akvatisk ekologi? Målet är att vara ett modernt universitet med Småland som bas och världen som spelplats.

När du behöver en ledig studentlägenhet i Växjö

De flesta som pluggar på Linnéuniversitet, de väljer att bo på campus. Bland annat kan du bo i korridor eller i kollektiv. Det finns även lediga studentlägenheter i Växjö. Bor du på campusområdet har du nära till föreläsningssalarna så väl som till universitetsbiblioteket, mataffär, friluftsområden och studentpubar. Sedan kan du även hitta lediga studentbostäder i Växjö som ligger i andra områden. Till universitet tar du dig sedan enkelt med cykel eller med buss. Tänk på att Linnéuniversitet även har ett campus i Kalmar, så var noga med att ha koll på var din utbildning går.

Finn ditt boende som student i Växjö

I Växjö kan du som student enkelt komma ut i naturen, till en promenad eller motionsrunda ute bland skog och sjöar. De flesta studenter väljer mellan att bo på campusområdet eller i centrala Växjö. Båda områdena bjuder på gott av liv och rörelse, med många studenter i rörelse mellan föreläsningssalar, bibliotek, pubar och restauranger. Från campus är det inte långt in till centrum, du tar dig dit med cykel eller buss på omkring 10 minuter.

Olika typer av studentbostäder i Växjö

Du kan bo på många olika sätt som student. Rum, lägenhet, studentrum, korridor eller dela bostad med andra i ett kollektiv eller genom att bo tillsamammans med vänner. Många studenter väljer att bo i studentkorridor. När du bor i en korridor har du ett eget rum men delar kök och andra utrymmen med ett antal andra studenter. Det här blir ofta billigare än många andra boenden. Det ger dig också en naturligt ”hemmiljö” där du kan umgås med andra i samma situation I studentkorridoren anordnas ofta fester, och andra arrangemang och många får här vänner för livet.

Det finns även andra former av studentboenden, till exempel att du hyr en hel hyreslägenhet med studentrabatt. Det kan finnas hela hus med bara studentbostäder. Där hyr du en egen hyreslägenhet men i ett hus bara för studenter. Boendet blir ofta billigare, men kan i gengäld vara små enklare lägenheter med exempelvis en kokvrå.

En möjlighet till studentbostad med kort varsel är att hyra i andrahand. Det är något som många studenter väljer när man snabbt måste hitta bostad vid terminstarten. Det kan även vara ett sätt för en student att bredda sin sökning efter en bostad och hitta både tillfälliga lösningar och lösningar för en längre period. En annan möjlighet är att du går samman med vänner eller finner studenter i samma situation som dig och delar hyran för exempelvis ett hus eller en stuga, vilket kan bli mysigare än en lägenhet. Kom bara ihåg att se till att kontraktet är tydligt om vem som är hyresgäst.

Att hyra ett rum i någon annans hus eller lägenhet brukar kallas att vara inneboende. Som inneboende brukar du dela allmänna utrymmen med dem som hyr eller äger lägenheten eller huset. Rummet kan vara mer eller mindre möblerat eller helt omöblerat. Att hyra ett rum kan vara ett bra alternativ, om man vill spara pengar eller behöver ett tillfälligt boende i starten av terminen. Ge alla rum du hittar en chans, ibland kan du hitta ett guldkorn även om det inte direkt kan synas i annonsen.

Bevaka lediga studentbostäder i Växsjö

På BostadsPortal kan du finna alla dessa typer av bostäder lämpliga för studenter, och även de som hyrs ut för korttid, exempelvis stugor eller lägenheter som hyrs utveckovis, vilket också kan vara en temporär lösning. När du ska söka bostad hos oss så rekommenderar vi att du gör en första sökning så bred som möjligt, och även söker i närliggande grannkommuner, eftersom det faktiskt kan löna sig ekonomiskt att pendla i en övergångsperiod. Du kan välja att följa oss via Facebook Växjö Studentbostäder BostadsPortal .
Det kommer in tusentals av nya annonser dagligen på BostadsPortal och därför rekommenderar vi att du skaffar dig ett bevakningsmail så att du hela tiden uppdateras om de annonser som passar till just dina önskemål. Därefter är det dags att direkt kontakta din hyresvärd, och det gör du genom att skaffa ett abonnemang på vår portal. Det är viktigt att vara en av de första som svarar på annonserna, och att ta en personlig kontakt är alltid det bästa sättet. Kom ihåg att visa upp dina bästa, mest tillförlitliga sidor, och ha referenser tillgängliga.

Använd hela ditt kontaktnät, både när det gäller familj och vänner, och berätta att du ska studera i Växjö och behöver en bostad där. Lösningen kan komma från de mest överaskande ställen.

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicyVisselblåsardirektiv
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktningHyr ut i andra handKundserviceVillkor
SOCIAL MEDIA