Hyr ut bostad
Hyreskontrakt
Besiktningsprotokoll
Skapa konto
Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt gratis!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Studentbostäder i Örebro

Studentbostäder i Örebro

223 Resultat
223 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt gratis!
1 r. · Lägenhet · 24 m²
Almby-Norrbyås, Gyrogatan
1 rum och kök
Igår
5 913 kr
...
Sida1av 13

Örebro - Mer om studentbostäder i Örebro

Välkommen till Örebro, platsen för dina kommande studier!  Hitta din studentbostad direkt oavsett om du letar efter en billig andrahandslägenhet, korridor, kollektiv eller ett rum som inneboende. I Örebro får du både en livlig stadskärna och nära till naturen, och under dina studieår kommer du garanterat att möta nya spännande människor och få upplevelser för livet.

Att vara student i Örebro

I Örebro finner du både gymnasiala och eftergymnasiala utbildningar som är unika för landet. Här finns Örebro universitet, ett modernt lärocenter som erbjuder omkring 80 olika utbildningsprogram.  Här kan du få checklistan på vad du behöver göra vid studiestarten. Som student finns det många föreningar att välja bland, till exempel Örebrospexet eller Radio Campus och Utrikespolitiska föreningen. Studentkåren driver också egen pub-, klubb och restaurangverksamhet i Kårhuset.

I mars 2010 blev Örebro Europas teckenspråkshuvudstad. Här finns det många som talar teckenspråk, en av Europas största tolkcentraler, skolor och andra verksamheter som riktar sig till döva och hörselskadade. I Örebro kan du nämligen finna riksgymnasiet i Örebro, som är Sveriges enda riksgymnasium för döva och hörselskadade. Här går även elever med kombinerad syn- och hörselnedsättning och grav/generell språkstörning från hela landet, och de flesta elever bor på och runt skolan på heltid. Skolan erbjuder boende i veckohem eller på elevboende, och hemma hos familjer. Många väljer även att finna sitt eget boende utanför skolan, speciellt under de senare åren av studierna. Här kan du finna information om hur du söker du till Riksgymnasiet .

Finn ditt studentboende i Örebro

I anslutning till Örebro universitet finns fyra campusområden. Campus Örebro med olika universitetsbyggnader som bibliotek, caféer, restauranger, gym och, förstås även bostäder. Campus USÖ ligger bredvid universitetssjukhuset och är universitetets medicinarcampus. I Grythyttan i Hällefors kommun finns Campus Grythyttan, samlingspunkten för utbildning- och forskning inom måltidskunskap och värdskap. Här hittar du restaurang- och hotellhögskolan, med bibliotek, gym, restaurang och mycket annat spännande. I Karlskoga finner du Campus Alfred Nobel där det forskas inom naturvetenskap och teknik, bland annat industriell 3D-printing.

Om du söker du studentbostad nu

Är du ute i sista minuten?  Här är BostadsPortals fem goda råd:

  • Håll dina förväntningar så realistiska som möjligt. Din första bostad är troligvis just det, din första, och du kommer att byta flera gånger under din studietid, så tänk på att tak över huvudet är viktigare än att finna ditt drömboende precis vid studiestarten.

  • Sök både centralt och utanför staden. Kanske du kan finna en billig stuga att hyra ute på landet, och ta bussen eller cykla till skolan under en övergångsperiod.

  • Sök alla former av boende: första, andrahand och som inneboende. Kortidsuthyrning kan också vara en tillfällig lösning på bostadsbrist i början av terminen.

  • Sök aktivt och ta personlig kontakt. Ring direkt på morgonen när du sett en annons. Skriv en bra ansökan med följebrev och tänk på foto, och referenser. Med ett bevakningsmail ser du alltid de senaste annonserna .

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicy
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktningHyr ut i andra hand
Hjälp och kontakt
Villkor
SOCIAL MEDIA