Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Studentbostäder i Trollhättan

Studentbostäder i Trollhättan

104 Resultat
104 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
2 rum lägenhet på 57 m²
Kronogården-Lextorp, Lextorpsvägen
7 064 SEK16 timmar sedan
1 rum lägenhet på 32 m²
Kronogården-Lextorp, Lantmannavägen
3 779 SEK19 timmar sedan
Sida1av 6

Hitta lediga studentbostäder i Trollhättan

Du som ska plugga på Högskolan Väst i Trollhättan, du behöver med största säkerhet en ledig studentbostad i Trollhättan. Förvisso har Trollhättan så kallad bostadsgaranti, som innebär att alla nya studenter ska ha fått ett boende inom en månad, men du kanske vill söka efter lediga studentbostäder i Trollhättan på egen hand. Det är exakt vad du kan göra här hos oss på BostadsPortal. Du kan bland annat hitta hyrebostäder i form av studentbostad , lägenheter , rum och stugor .

Flera bra sätt att hitta lediga studentbostäder i Trollhättan

Du som ska plugga på Högskolan Väst, du kan hitta lediga studentbostäder i Trollhättan på flera olika sätt. Kommunen i sig erbjuder bostadsgaranti till exempel. Sedan kan du även söka efter lediga studentlägenheter i Trollhättan via BostadsPortal. Hos oss finns det ett brett utbud med boenden för studenter. Högskolan Väst ligger i centrala Trollhättan och studentbostäder finns att hitta mitt i stan så väl det även finns studentlägenheter en bit utanför stadskärnan. Du har flera goda kommunikationer till campus var du än väljer att bo, det via cykelvägar eller biogasbussar.

Att söka efter lediga studentbostäder i Trollhättan

Ofta är det så att när man blir student, vid en högskola eller universitet, så är det även dags för det allra första egna boendet. Då kan det passa bra att leta efter lediga studentbostäder i Trollhättan. Detta kan du göra på lite olika sätt. Dels har Trollhättan kommun som sagt en bostadsgaranti, dels finns det flera bostadsbolag som erbjuder olika studentboenden. Bland populära områden med studentbostäder och studentlägenheter har du Kvarteret Elefanten, Mjölnaregatan 10–12, 16, Gärdhemsvägen 26, Lasarettsvägen 3 och 5 och Tessingatan 1 A, B och C.

Här hos oss på BostadsPortal kan du också söka efter lediga studentlägenheter i Trollhättan på flera sätt. Ett tips är att du registrerar dig hos oss. Du kan då få tillgång till flera bra funktioner.

Är du ny student på Högskolan Väst?

Högskolan Väst ligger centralt i Trollhättan. Det är en högskola i en modern studiemiljö. Trollhättan i sig är en stad som är kreativ och denna stad är känd för bland annat Saab, GKN Aerospace, Film i Väst och Fall- och slussområdet. År 2014 blev högskolan utsedd till Årets studentstad av Sveriges förenade studentkårer. Trollhättan som stad har mycket att erbjuda. Det finns ett brett föreningsliv så väl som nöjesliv. Dessutom har staden även en hel del inom naturupplevelse samt historiska miljöer.

Högskolan Väst började som Högskolan i Trollhättan/Uddevalla 1990. Det var först 2006 man bytte till nuvarande namn. Campusområdet ligger mittemot Drottningtorget. Där har du bland annat Studenternas Hus, Högskolan Västs bibliotek, studentbokhandel, restaurang Västan, samt Centralcaféet.

På Högskolan Västs egen hemsida så kan du hitta en massa bra information för dig som är ny student. Det kan vara bra att kolla detta! Se även till att söka skriva dig på rätt adress, söka bostadsbidrag samt teckna en hemförsäkring när du väl hittat en bra studentlägenhet du kan flytta till.

Få tag på lediga studentlägenheter i Trollhättan

Trollhättan har sedan flera år tillbaka en bostadsgaranti, så du kan testa att använda dig av det. Vill du hellre söka efter lediga studentbostäder i Trollhättan på egen hand, så kan du dels testa att söka här hos oss, dels ställa dig i kö hos de bostadsbolag som finns i staden. Tänk på att när du väl hittat ett boende att folkbokföra dig i Trollhättan. Det så att du kan få bidrag och andra förmåner du har rätt till.

Då det finns en hel del saker att tänka på när du ska flytta, kanske för första gången, så om du vill ha bra hjälp på vägen med det, läs i vår blogg. Där finns det nämligen flera bra artiklar som hjälper dig med ditt sökande efter bostäder.

Vad för studentbostad i Trollhättan vill du ha?

När det gäller lediga studentbostäder i Trollhättan så finns det flera bra alternativ. Du kanske helst vill bo i en egen studentlägenhet, eller vill du dela lägenhet med andra som i ett kollektiv? Andra alternativ för studenter är korridorboende samt att du även kan hyra privata rum.

Bostäder för studenter finns att hitta både centralt i Trollhättan, och en bit utanför stadskärnan. Det finns bra kommunikationer till själva skolan. Du kan ta bussen eller så kan du cykla!

Studentliv i Trollhättan

Trollhättans Stad, Högskolan Väst, Studentkåren, GKN Aerospace, Vattenfall, Innovatum, Bostads AB Eidar och NU-sjukvården har ett samarbete för att utveckla Trollhättan till att bli en riktigt bra studentstad. Sedan tidigare har detta samarbete gjort att man fått till en bostadsgaranti, samt olika förbättringar gällande Trollhättan som studentstad.

Att leva studentliv i Trollhättan är inte så svårt, då det sker mycket aktiviteter kring högskolan. Sedan har även staden i sig en hel del konserter och andra evenemang. Ett populärt sådant är Fallens Dagar, som är en stadsfestival som hålls i juli varje år.  Utöver det så hålls även Hela Kronan Gungar samt en filmfestival varje november.

Trollhättan i sig har även en varierad natur, om du föredrar friluftsliv och motion. Du som gillar att shoppa, du kan hitta två bra köpcentrum Överby och Oden. Dessutom finns det flera bra närbutiker med.

Använd BostadsPortal för att hitta lediga studentbostäder i Trollhättan

Du som vill öka dina chanser till att verkligen hitta dig den studentbostad i Trollhättan du vill ha, du bör använda dig av vår portal! Här kan du nämligen söka efter olika typer av bostäder, samt även i vilket område den ska ligga. Här hos oss finns det bara seriösa hyresvärdar, som erbjuder en mängd olika boendealternativ. Bland annat kan du hitta lediga studentlägenheter i Trollhättan, så väl som du kan välja att hyra en vanlig hyreslägenhet om du föredrar det.

Ett tips vi har är att du registrerar dig hos oss. Då får du tillgång till det som heter Bostadsbevakning . Denna tjänst är gratis. Du kan då få mail varje gång det kommer in nya lediga studentbostäder i Trollhättan. Det kan vara rätt skönt att själv slippa söka om och om igen.

Funderar du på något så är du välkommen att kontakta oss via kundtjänst. Lycka till med sökandet efter en studentbostad i Trollhättan.

Trollhättans bostadsgaranti för studenter

Trollhättan kan via bostadsbolaget Eidar erbjuda en så kallad bostadsgaranti för studenter. Detta innebär att om du är ny student, så ska du fått en ledig bostad inom 30 dagar. Dock kommer det med vissa regler. Bland annat måste du studera på minst 15 högskolepoäng samt ha fyllt 18. Det görs även en kreditupplysning på dig före kontraktet skrivs. Skulle du tacka nej till den lägenhet som erbjuds dig, så kommer du inte längre omfattas av garantin.

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicyVisselblåsardirektiv
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktningHyr ut i andra handKundserviceVillkor
SOCIAL MEDIA