1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Skåne län
  4. Tomelilla
  5. A1854576
 
KARTA
Vacker Skånelänga med 4 ha mark på Österlen

Till salu: Hus, 5:a på 180 m², Tomelilla


Välkomna till en trivsam bostad på ett naturskönt och kommersiellt bra läge på Österlen. Ett härligt boende med stora ytor både i sällskapsrummen och i sovrummen. Välplanerat kök med skafferi, gasspis och bra arbetsytor. I matrummet precis intill köket finns gott om plats för familjen och vännerna att samlas och avnjuta middagarna på. Gamla logen har gjorts om till ett stort badrum med spa känsla, där ryms ett badkar, dubbel dusch, bastu och wc. I vinkeln finns det gamla stallet där nuvarande ägare har förberett för att utöka bostaden med ett härligt rum om ca 35 kvm, platta med vattenburna golvslingor och satt in vackra glasdörrar ut mot trädgården. Luft/vatten värmepump ger en bra och trygg uppvärmning. Stall med möjlighet till djurhållning. Till fastigheten hör 4 hektar planterad hybridlärk. Bra läge, ca 10 km till havet och 5 km till Smedstorp och Sankt Olof. I Smedstorp, Tomelilla och Gärsnäs finns bra buss- och tågförbindelser. Välkomna!
Planlösning
HallVi stiger in i en stor och ljus entré med bra avhägningsmöjligheter. Praktiskt med klinkers på golvet. Härifrån når vi samtliga rum på nedre plan.
KökBra planerat kök från 2005 med stora arbetsytor och charmigt skafferi i romantisk lantlig stil. Utrustningen i köket består avspishäll med induktions plattor (2012), varmluftsugn med ångfunktion (AEG), fläkt, kyl (AEG), frys (AEG), diskmaskin (Siemens), microvågsugn (Manuett) och gashäll (Miele). Specialbeställd diskbänk i 3 mm rostfritt stål med två djupa hoar.
AllrumIntill köket kommer vi in till matsalsrummet som rymmer bord för ca 6-8 personer samt allrummet med värmande täljstensbrasa. Härligt med öppet valv mellan rummen som ger trevliga sociala ytor.
Badrum/relaxavdelningStort badrum med wc, handfat, badkar, dubbel dusch och bastu - lyxigt efter en lång dag på jobb. Utgång till husets baksida.
ToalettI anslutning till hallen finns en liten gästtoalett med handfat och wc.
FörrådsrumGamla tvättstugan används idag som förrådsrum, här finns en frysbox (2012).
TvättstugaPraktisk, stor och rymlig tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Rummet kan även nyttjas som groventré med ingång från husets baksida. Här finns även värmepannan.
Hall till övre planBrevid tvättstugan finns hall med trappa som tar oss upp till övre plan.
StalldelFrån hallen kommer vi ut i fd. stalldelen, här finnes ett stort härligt rum om ca 35 kvm. Allt är förberett med isolerad, gjuten platta och slingor till vattenburen golvvärme, vackra glasdörrar ut mot trädgården. Italienska golvklinkerplattor ingår i köpet!
Övre planVi kommer upp i ett öppet rum med plats för både myshöna och kontor. Möjlighet finns att ha en sovalkov i allrummet.
SovrumMysigt sovrum med öppet upp i nock och synliga takbjälkar. Lyxigt med stor walk-in-closet.
SovrumVid den andra gaveln finns ytterligare ett sovrum med plats för dubbelsäng. Även här en inbyggd garderob.
ToalettÄven på detta plan finns en toalett med wc och handfat. Skönt med toalett i anslutning till sovrummen.
Renovering och underhåll
Renoveringar:
2016 Målat tak, väggar och dörrar i kök, allrum, hall och delar av spa-rummet. Parkett i allrummet slipat och oljevaxat. Nya steg i trappa till övre plan. Lagt in heltäckningsmatta i hall till övre plan.2013-2014 Lagt nytt tak Satt in 3 nya takfönster Inhägnat hage och delvis renoverat stallet Gjutit platta och och satt in vackra glasdörrar i fd. stalldelen.
2010 Renoverat sovrum Murat skorstenen Nytt insatsrör Putsat baksidan på fasaden Ny wc-stol på ovanvåningen 2009 Installerat luft/vattenvärmepump 2008 Renoverat badrum/SPA Planterat ca 4 ha lärkskog omgiven av björk 2007 Borrat ny vattenbrunn ca 75 m 2006 Renoverat wc 2005 Renoverat köket Installerat luft/luftvärmepump 2005-2011 Nya stammar och elledningar 2004 Renoverat tvättstugan
Tomtbeskrivning
På tomten finner vi ett stall, en gäststuga samt ett förrådshus i anslutning till boningshuset. Stallet inrymmer idag två fårboxar, vilka enkelt kan göras om till ponnyboxar. Gården erbjuder det du är i behov av och söker. Då den är placerad på bra kommesiellt läge kan du med fördel bedriva verksamhet, här är det bara fantasin som sätter gränser. Fåren betar utanför, i förrådshuset färgas ullen, i allrummet på övre plan bereds ullen och i stalldelen på boningshuset har du ditt galleri - bara en av många möjligheter gården har!Lättskött inhägnad trädgård med enklare planteringar.
Lärkskog omgiven av björk planterades 2008.
Avloppet är inte godkänt enl. dagens krav och regler.
Allmänt
Uppgifterna i fastighetsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen uppmanas att noga undersöka fastigheten och byggnadens skick.
Bostad Idá Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 240-600 kronor exkl. moms för annons som publiceras.
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är fn. 1,5 % av köpeskillingen (är taxeringsvärdet högre används istället detta) samt en avgift på fn. 825 kronor som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som är fn. 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på fn. 375 kr.
Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.
Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.
Budgivning
Vi tillämpar öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.
Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.
Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.
Energideklaration
Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.
Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år.

Området: Österlen

I sydöstra Skåne finner du vackra Österlen. Ett fantastiskt kulturlandskap med milslånga ständer från Haväng i norr till Ales stenar i söder längs ett pärlband av pittoreska fiskelägen och där mitt emellan Simrishamn. Från äppellundarna kring Kivik genom böljande öppna landskap till de dramatiska Hammars Backar färdas du längs den fantastiska kusten. Österlen är också känt för sina fantastiska sandstränder och inget kunde vara mer sant. Med stränder som bland annat Haväng, Borrby Strand, Mälarhusen och Sandhammaren finns inget ytterligare att bevisa.
På sommaren sjuder det av loppsaktiviteter - överallt finns mer eller mindre fasta loppisar för den intresserade. Österlen erbjuder också restaurangen och kaféer i alla smakinriktningar och på de mest varierade platser - vid havet - i skogen - på fiskeläget - vid vägs ände mm. Upplevelser och utflyktsmål finns den en lång, lång lista över; Kronovalls Vinslott, Tosselilla Sommarland, Brösarps Backar, Ångtåget mellan Brösarp och St Olof, Glimmingehus, Kåseberga Fiskeläge, Kiviks marknad, Gyllebosjön, Stenshuvud, Hasse & Tage muséet, Bo Ohlsson i Tomelilla, Olof Viktors café och bageri mm.
Slutligen ett litet citat från Linné: ”Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige”.

Grundfakta

Antal rum
5 och kök

Varav sovrum
2

Eldstad
Kamin

Tomtarea
2 000 Kvm

Boarea
180 Kvm

Skogsmark
4 Ha

Byggnad m.m.

Byggnadstyp
1 ½ plan

Byggnadsår
1922

Fasad
Puts

Tak
Plåt

Stomme
Tegel och lersten

Bjälklag
Trä och betong

Grundläggn
Torpargrund och gjuten platta

Murstock
Är i bruk

Fönster
2-glas och 3-glas

Vatten och avlopp
Enskilt vatten, borrad brunn ca 75 m. Enskilt avlopp, äldre.

Uppvärmning
Luft/vatten värmepump Thermiia, IVT.

Ventilation och kyla
Självdrag

Taxeringsvärde

Byggnad
523 000

Tomt
125 000

Totalt
1 129 000

År
2014

Kod
120

Driftkostnad

Värme
31 166 kr/år

Vatten/Avlopp
1 383 kr/år

Sotning
500 kr/år

Renhållning
1 978 kr/år

Försäkring
3 936 kr/år

Total driftkostnadDriftkommentar
38 963 kr/år I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel.
Nuvarande ägare har Sektor Alarm och betalar 5 000 kr/år.
Bredbandsbolaget

Vacker Skånelänga med 4 ha mark på Österlen

Till salu: Hus, 5:a på 180 m², Tomelilla

TOMELILLA

Till salu, Hus, 1 995 000 kr , 180


Välkomna till en trivsam bostad på ett naturskönt och kommersiellt bra läge på Österlen. Ett härligt boende med stora ytor både i sällskapsrummen och i sovrummen. Välplanerat kök med skafferi, gasspis och bra arbetsytor. I matrummet precis intill köket finns gott om plats för familjen och vännerna att samlas och avnjuta middagarna på. Gamla logen har gjorts om till ett stort badrum med spa känsla, där ryms ett badkar, dubbel dusch, bastu och wc. I vinkeln finns det gamla stallet där nuvarande ägare har förberett för att utöka bostaden med ett härligt rum om ca 35 kvm, platta med vattenburna golvslingor och satt in vackra glasdörrar ut mot trädgården. Luft/vatten värmepump ger en bra och trygg uppvärmning. Stall med möjlighet till djurhållning. Till fastigheten hör 4 hektar planterad hybridlärk. Bra läge, ca 10 km till havet och 5 km till Smedstorp och Sankt Olof. I Smedstorp, Tomelilla och Gärsnäs finns bra buss- och tågförbindelser. Välkomna!
Planlösning
HallVi stiger in i en stor och ljus entré med bra avhägningsmöjligheter. Praktiskt med klinkers på golvet. Härifrån når vi samtliga rum på nedre plan.
KökBra planerat kök från 2005 med stora arbetsytor och charmigt skafferi i romantisk lantlig stil. Utrustningen i köket består avspishäll med induktions plattor (2012), varmluftsugn med ångfunktion (AEG), fläkt, kyl (AEG), frys (AEG), diskmaskin (Siemens), microvågsugn (Manuett) och gashäll (Miele). Specialbeställd diskbänk i 3 mm rostfritt stål med två djupa hoar.
AllrumIntill köket kommer vi in till matsalsrummet som rymmer bord för ca 6-8 personer samt allrummet med värmande täljstensbrasa. Härligt med öppet valv mellan rummen som ger trevliga sociala ytor.
Badrum/relaxavdelningStort badrum med wc, handfat, badkar, dubbel dusch och bastu - lyxigt efter en lång dag på jobb. Utgång till husets baksida.
ToalettI anslutning till hallen finns en liten gästtoalett med handfat och wc.
FörrådsrumGamla tvättstugan används idag som förrådsrum, här finns en frysbox (2012).
TvättstugaPraktisk, stor och rymlig tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Rummet kan även nyttjas som groventré med ingång från husets baksida. Här finns även värmepannan.
Hall till övre planBrevid tvättstugan finns hall med trappa som tar oss upp till övre plan.
StalldelFrån hallen kommer vi ut i fd. stalldelen, här finnes ett stort härligt rum om ca 35 kvm. Allt är förberett med isolerad, gjuten platta och slingor till vattenburen golvvärme, vackra glasdörrar ut mot trädgården. Italienska golvklinkerplattor ingår i köpet!
Övre planVi kommer upp i ett öppet rum med plats för både myshöna och kontor. Möjlighet finns att ha en sovalkov i allrummet.
SovrumMysigt sovrum med öppet upp i nock och synliga takbjälkar. Lyxigt med stor walk-in-closet.
SovrumVid den andra gaveln finns ytterligare ett sovrum med plats för dubbelsäng. Även här en inbyggd garderob.
ToalettÄven på detta plan finns en toalett med wc och handfat. Skönt med toalett i anslutning till sovrummen.
Renovering och underhåll
Renoveringar:
2016 Målat tak, väggar och dörrar i kök, allrum, hall och delar av spa-rummet. Parkett i allrummet slipat och oljevaxat. Nya steg i trappa till övre plan. Lagt in heltäckningsmatta i hall till övre plan.2013-2014 Lagt nytt tak Satt in 3 nya takfönster Inhägnat hage och delvis renoverat stallet Gjutit platta och och satt in vackra glasdörrar i fd. stalldelen.
2010 Renoverat sovrum Murat skorstenen Nytt insatsrör Putsat baksidan på fasaden Ny wc-stol på ovanvåningen 2009 Installerat luft/vattenvärmepump 2008 Renoverat badrum/SPA Planterat ca 4 ha lärkskog omgiven av björk 2007 Borrat ny vattenbrunn ca 75 m 2006 Renoverat wc 2005 Renoverat köket Installerat luft/luftvärmepump 2005-2011 Nya stammar och elledningar 2004 Renoverat tvättstugan
Tomtbeskrivning
På tomten finner vi ett stall, en gäststuga samt ett förrådshus i anslutning till boningshuset. Stallet inrymmer idag två fårboxar, vilka enkelt kan göras om till ponnyboxar. Gården erbjuder det du är i behov av och söker. Då den är placerad på bra kommesiellt läge kan du med fördel bedriva verksamhet, här är det bara fantasin som sätter gränser. Fåren betar utanför, i förrådshuset färgas ullen, i allrummet på övre plan bereds ullen och i stalldelen på boningshuset har du ditt galleri - bara en av många möjligheter gården har!Lättskött inhägnad trädgård med enklare planteringar.
Lärkskog omgiven av björk planterades 2008.
Avloppet är inte godkänt enl. dagens krav och regler.
Allmänt
Uppgifterna i fastighetsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen uppmanas att noga undersöka fastigheten och byggnadens skick.
Bostad Idá Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 240-600 kronor exkl. moms för annons som publiceras.
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är fn. 1,5 % av köpeskillingen (är taxeringsvärdet högre används istället detta) samt en avgift på fn. 825 kronor som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som är fn. 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på fn. 375 kr.
Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.
Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.
Budgivning
Vi tillämpar öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.
Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.
Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.
Energideklaration
Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.
Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år.

Området: Österlen

I sydöstra Skåne finner du vackra Österlen. Ett fantastiskt kulturlandskap med milslånga ständer från Haväng i norr till Ales stenar i söder längs ett pärlband av pittoreska fiskelägen och där mitt emellan Simrishamn. Från äppellundarna kring Kivik genom böljande öppna landskap till de dramatiska Hammars Backar färdas du längs den fantastiska kusten. Österlen är också känt för sina fantastiska sandstränder och inget kunde vara mer sant. Med stränder som bland annat Haväng, Borrby Strand, Mälarhusen och Sandhammaren finns inget ytterligare att bevisa.
På sommaren sjuder det av loppsaktiviteter - överallt finns mer eller mindre fasta loppisar för den intresserade. Österlen erbjuder också restaurangen och kaféer i alla smakinriktningar och på de mest varierade platser - vid havet - i skogen - på fiskeläget - vid vägs ände mm. Upplevelser och utflyktsmål finns den en lång, lång lista över; Kronovalls Vinslott, Tosselilla Sommarland, Brösarps Backar, Ångtåget mellan Brösarp och St Olof, Glimmingehus, Kåseberga Fiskeläge, Kiviks marknad, Gyllebosjön, Stenshuvud, Hasse & Tage muséet, Bo Ohlsson i Tomelilla, Olof Viktors café och bageri mm.
Slutligen ett litet citat från Linné: ”Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige”.

Grundfakta

Antal rum
5 och kök

Varav sovrum
2

Eldstad
Kamin

Tomtarea
2 000 Kvm

Boarea
180 Kvm

Skogsmark
4 Ha

Byggnad m.m.

Byggnadstyp
1 ½ plan

Byggnadsår
1922

Fasad
Puts

Tak
Plåt

Stomme
Tegel och lersten

Bjälklag
Trä och betong

Grundläggn
Torpargrund och gjuten platta

Murstock
Är i bruk

Fönster
2-glas och 3-glas

Vatten och avlopp
Enskilt vatten, borrad brunn ca 75 m. Enskilt avlopp, äldre.

Uppvärmning
Luft/vatten värmepump Thermiia, IVT.

Ventilation och kyla
Självdrag

Taxeringsvärde

Byggnad
523 000

Tomt
125 000

Totalt
1 129 000

År
2014

Kod
120

Driftkostnad

Värme
31 166 kr/år

Vatten/Avlopp
1 383 kr/år

Sotning
500 kr/år

Renhållning
1 978 kr/år

Försäkring
3 936 kr/år

Total driftkostnadDriftkommentar
38 963 kr/år I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel.
Nuvarande ägare har Sektor Alarm och betalar 5 000 kr/år.
Bredbandsbolaget

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Tomelilla

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg