1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Västra Götalands län
  4. Tidaholm
  5. A1853051
 
KARTA
talsvilla i centrala Tidaholm!

Till salu: Hus, 6:a på 200 m², Tidaholm


I centrala Tidaholm hittar du denna familjevilla som kan de dig ett såväl klassiskt som modernt boende där svunna tider gör sig påminda på ett mycket trevligt sätt. Huset har varsamt renoverats under senare år med bevarande av tidstypiska detaljer såsom exempelvis serveringsgång, pärlspont och spegeldörrar. Huset har fantastiska sällskapsutrymmen i form av vardagsrum, allrum och kök på bottenvåningen och stora sovrum på övre plan. Köket är smakfullt renoverat 2015 med bl.a bänkskivor i granit och pardörrar ut mot trädgården. Det stora badrummet på övre plan inrymmer både bad, dusch och bastu. I huset finns fungerande kakelugn och öppen spis med kassett. Fjärrvärme ger både bekväm och ekonomisk uppvärmning. Robotklipparen sköter gräsklippningen. Ett unikt tillfälle för dig som vill bo i ett hus med själ och känsla från 1920 i centrala Tidaholm.
Huset har varit i kyrkans ägo fram till 2002 vilket har fört med sig att villans tidstypiska stil inte har sönderrenoverats genom åren. Här finns mycket av originalinredning och detaljer bevarade så som t ex de vackra spröjsade fönstren med handblåsta glas, pärlspontsväggar, fungerande kakelugn, en fantastisk serveringsgång, spegeldörrar, pardörrar, två trappor upp till övre plan och inte minst en väl tilltagen takhöjd om 2,85 till knappt 3 meter på entréplan. På övre plan är takhöjden drygt 2,70 (förutom badrum, 2,40).

Huvudentrén har en förhall med hatthylla, matta på golv och väggar med bröstpanel i pärlspont och tapet. Härifrån når du till en större hall med vitsåpat furugolv, bröstpanel av vitmålad pärlspont och tapet. I hallen finns en kapprumsdel och dessutom en öppen spis med Keddyinsats. Från hallen leder trappan upp till övre plan.

Köket byggdes om och totalrenoverades 2015 då även samtliga vitvaror byttes. Köksinredningen är från Tidakök med skåp upp till tak, vita luckor och tjocka bänkskivor i svart granit från Dala Sten. Gott om arbetsytor och två vattenposter- allt för underlätta samarbetet i köket. Varmluftsugn, induktionshäll och kyl- samt frysskåp av märket Husqvarna. Fläkt av märket Franke och integrerad diskmaskin från Cylinda. Mitt i köket står en köksö som även fungerar som matplats för 4-6 personer. Den snygga bordsskivan i ek är specialtillverkad. En stor pardörr öppnar upp mot trädgården och kanske en framtida altan? Vid köket finns dessutom ett stort skafferi med hyllinredning för både mat och dryck. I skafferiet står frysskåpet placerat och här finns även bredbandsanslutningen. På köksgolvet ligger en två-stavig ekparkett från Kärsch, tapetserade väggar samt en med pärlspont. Taket är vitt med inbyggd LED-belysning. TV på väggfäste och i väggen vid kylen finns en mediaspelare - högtalare inbyggda i taket. Ett kök för hela familjen att trivas i!

Entréhallen mot baksidan renoverades i samband med köket och har samma fina ekgolv som i kök och serveringsgång. På väggarna sitter vita skivor av typen pärlspont och taket är vitt med infälld LED-belysning. Från denna hall går trappan ner till källaren och ytterligare en trappa upp till övre plan.

Mellan kök och vardagsrum finns den gamla fina serveringsgången med bevarade stora originalskåp upp till tak som rymmer allt! Härliga bänkytor med plats att duka upp den stora festbuffén. 2015 sattes LED-belysning in under skåpen. På golvet ligger samma ekgolv som i köket och väggarna har ytskikt av målad pärlspont.

Det stora vardagsrummet, eller salen som det står på originalritningen, rymmer både en rejäl soffgrupp och ett stort matsalsbord. Tre fönster ger ett härligt ljusinsläpp, väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett klassiskt stavparkettgolv i fiskbensmönster. Taket är ett vitmålat (2016) spänt tak med fast belysning i form av fyra små klotlampor, en i var hörn. Vardagsrummet har två stora öppningar med vackra pardörrar som öppnar upp mot den främre hallen och mot tv-rummet.

TV-rummet, som förr kallades "herr-rum" har ett vitsåpat furugolv, tapetserade väggar och vitmålat tak. Uttag för parabol finns i rummet.

Sovrum 1 ( som är det minsta sovrummet om ca 12 kvm) är renoverat 2016 med tre-stavig ek-parkett på golvet. Vit pärlspont i taket och tapetserade väggar.

Toalett som renoverats 2015. Våtrumsmatta och tapetserade väggar. WC-stol, handfat med förvaringskåp. Härifrån når du även ett förvaringsutrymme under trappan.

Den övre hallen har tre-stavig ekparkett på golv, tapetserade väggar och ett vackert fönsterparti i västerläge.

Fantastiskt badrum som byggdes om och totalrenverades 2005. Här finns ett stort hörnbadkar och två tvättställskommoder från Vedum, WC-stol, en rymlig duschhörna samt bastu. På golvet ligger en våtrumsmatta och på väggarna är det kakel runt badkaret, våtrumsmatta i duschutrymmet och målad pärlspont på övriga väggytor. Detta är husets extra "allrum" där hela familjen spaar tillsammans efter idrott eller pulkaåkning!

Sovrum 2 renoverades 2015 med tre-stavig ekparkett på golvet, tapetserade väggar och vitmålade plank i taket. Två stora inbyggda garderober.

Sovrum 3 med gråmålat furugolv , målade och tapetserade väggar. Vitmålat spänt tak. Två stora inbyggda garderober.

Sovrum 4, som även kan användas som allrum, har en fungerande kakelugn och utgång till balkong. Väggarna är målade och golvet är ett vitsåpat furugolv. Vitt spänt tak.
Stor inbyggd garderob och en dörr mot den övre bakre hallen.

Innanför sovrum 4 finns en mindre hall där elcentralen är placerad. Här finns två stora klädkammare och trappan nr två som leder ner till hallen vid köket. Härifrån når du även trappan upp till den golvade vinden. På golvet ligger en matta och väggarna har målad pärlspont.

Tvättstugan i källaren har målad puts på väggarna. Målat betonggolv med ett lösliggande svart klickgolv i plast ovanpå. Tvättmaskin, torktumlare och avfuktare. Här finns även fjärrvärmeanläggningen.

Pannrum med pelletspanna, pelletsförråd och accumulatortank.

Förråd med målat betonggolv och målade väggar, mindre fast vägghylla.

Förråd, tidigare oljetankrum, med putsade väggar och betonggolv. Här finns lucka in till torpargrunden.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 2-plan med källare och vind
Rum: 6, varav 4 sovrum
Boarea: 200 kvm
Biarea: 45 kvm
Tomtarea: 1 401 kvm

Utgångspris: 2 475 000 kr
Byggnadsår: 1920
Driftkostnad: ca 41 864 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Uppvärmning: Fjärrvärme (2015) samt pelletspanna och solfångare
Grund: Källare/Krypgrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegelstensfasad
Fönster: 2-glasfönster
Grundmur: Gråsten

Takbeklädnad: Taktegel (Enkupigt)
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Självdrag samt mekanisk frånluft i kök och badrum
El: El bytt i kök, badrum samt i vissa rum. Elstam bytt 2015.
Jordat/ojordat: Delvis jordat
Elkablar: Ledningar delvis bytta
Huvudsäkring: 20 A
Murstock: Murad skorsten med insatsrör till både öppen spis och kakelugn
Allmän information: Huset är uppfört 1920 av Svenska Kyrkan som komminister (kyrkoherdens medhjälpare) -bostad. Huset var i kyrkans ägo fram till 2002 då huset övergick i privat ägo. Stora delar av den ursprungliga planlösningen är kvar, såsom exempelvis serveringsgång, kakelugn och originalpärlspont.

Renoveringar

Tegelfasad 70-talet, yttertak 80-talet, badrum 2005, kök 2015, tak förrådsbygnad 2009, fjärrvärme 2015, solfångaranläggning 2009 , installation gräsklippare 2015, nya ytterdörrar 2013-2015. Löpande renovering av invändiga ytskikt samt yttre underhåll.

Tomt/balkong/uteplats

Stenlagd uteplats vid förrådsbyggnad samt möjlighet till uteplats med utgång från kök.

Trädgårdstomt med insynsskyddad baksida och robotgräsklippare, Husqvarna, som sköter gräsmattan.

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

Förrådsbyggnad innehållande garage och 2 oisolerade förråd med plats för trädgårdsredskap, verktyg och leksaker. Torpargrund, herrgårdsgul träfasad, 1-glasfönster och tegeltak (enkupigt taktegel) bytt 2009. (Pannor, papp och läkt)

Parkering

Garage med plats för en bil. Stor garageuppfart med plats för minst 4-5 bilar.

Tv/Internetanslutning

Fiber indraget, anslutningsbox i skafferiet vid kök. Antenn med uttag i Tv-rum, sovrum på bottenvåning samt sovrum/allrum på övre plan. Parabol finns (Canal digital-abonnemang)

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Tidaholm

Fastighetsbeteckning: Tidaholm Drott 5

Planbestämmelser

Kv Drott, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19310512)
Tidaholm,del Av Områden Kring Norra Kungsvägen Och Nya Torget, Stadsplan (Beslutsdatum: 19591113)

Övriga rättigheter och belastningar

Inskrivna övriga rättigheter och belastningar: Avtalsrättighet Kraftledning
Avtalsrättighet Vattenledning

Rättigheter last: Avtalsservitut: Vattenledning - Se beskrivning
Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

2 475 000 kr

Driftkostnader

ca 41 864 kr/år

Årlig elförbrukning: 6845 kWh/år

Fördelas enligt följande

El: 9 965 kr
Uppvärmning: 20 123 kr
Vatten och avlopp: 4 420 kr
Försäkring: 4 800 kr

Renhållning: 2 556 kr
Beskrivning: I kostnaden för hushållsström är den fasta avgiften för 20 ampere inräknad (3.312 kr).

Taxering

Byggnad: 568 000 kr
Mark: 205 000 kr
Totalt: 773 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1929
Standardpoäng: 31
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 569 000 kr.

Fastighetsskatt

5 798 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är beställd

talsvilla i centrala Tidaholm!

Till salu: Hus, 6:a på 200 m², Tidaholm

TIDAHOLM

Till salu, Hus, 2 475 000 kr , 200


I centrala Tidaholm hittar du denna familjevilla som kan de dig ett såväl klassiskt som modernt boende där svunna tider gör sig påminda på ett mycket trevligt sätt. Huset har varsamt renoverats under senare år med bevarande av tidstypiska detaljer såsom exempelvis serveringsgång, pärlspont och spegeldörrar. Huset har fantastiska sällskapsutrymmen i form av vardagsrum, allrum och kök på bottenvåningen och stora sovrum på övre plan. Köket är smakfullt renoverat 2015 med bl.a bänkskivor i granit och pardörrar ut mot trädgården. Det stora badrummet på övre plan inrymmer både bad, dusch och bastu. I huset finns fungerande kakelugn och öppen spis med kassett. Fjärrvärme ger både bekväm och ekonomisk uppvärmning. Robotklipparen sköter gräsklippningen. Ett unikt tillfälle för dig som vill bo i ett hus med själ och känsla från 1920 i centrala Tidaholm.
Huset har varit i kyrkans ägo fram till 2002 vilket har fört med sig att villans tidstypiska stil inte har sönderrenoverats genom åren. Här finns mycket av originalinredning och detaljer bevarade så som t ex de vackra spröjsade fönstren med handblåsta glas, pärlspontsväggar, fungerande kakelugn, en fantastisk serveringsgång, spegeldörrar, pardörrar, två trappor upp till övre plan och inte minst en väl tilltagen takhöjd om 2,85 till knappt 3 meter på entréplan. På övre plan är takhöjden drygt 2,70 (förutom badrum, 2,40).

Huvudentrén har en förhall med hatthylla, matta på golv och väggar med bröstpanel i pärlspont och tapet. Härifrån når du till en större hall med vitsåpat furugolv, bröstpanel av vitmålad pärlspont och tapet. I hallen finns en kapprumsdel och dessutom en öppen spis med Keddyinsats. Från hallen leder trappan upp till övre plan.

Köket byggdes om och totalrenoverades 2015 då även samtliga vitvaror byttes. Köksinredningen är från Tidakök med skåp upp till tak, vita luckor och tjocka bänkskivor i svart granit från Dala Sten. Gott om arbetsytor och två vattenposter- allt för underlätta samarbetet i köket. Varmluftsugn, induktionshäll och kyl- samt frysskåp av märket Husqvarna. Fläkt av märket Franke och integrerad diskmaskin från Cylinda. Mitt i köket står en köksö som även fungerar som matplats för 4-6 personer. Den snygga bordsskivan i ek är specialtillverkad. En stor pardörr öppnar upp mot trädgården och kanske en framtida altan? Vid köket finns dessutom ett stort skafferi med hyllinredning för både mat och dryck. I skafferiet står frysskåpet placerat och här finns även bredbandsanslutningen. På köksgolvet ligger en två-stavig ekparkett från Kärsch, tapetserade väggar samt en med pärlspont. Taket är vitt med inbyggd LED-belysning. TV på väggfäste och i väggen vid kylen finns en mediaspelare - högtalare inbyggda i taket. Ett kök för hela familjen att trivas i!

Entréhallen mot baksidan renoverades i samband med köket och har samma fina ekgolv som i kök och serveringsgång. På väggarna sitter vita skivor av typen pärlspont och taket är vitt med infälld LED-belysning. Från denna hall går trappan ner till källaren och ytterligare en trappa upp till övre plan.

Mellan kök och vardagsrum finns den gamla fina serveringsgången med bevarade stora originalskåp upp till tak som rymmer allt! Härliga bänkytor med plats att duka upp den stora festbuffén. 2015 sattes LED-belysning in under skåpen. På golvet ligger samma ekgolv som i köket och väggarna har ytskikt av målad pärlspont.

Det stora vardagsrummet, eller salen som det står på originalritningen, rymmer både en rejäl soffgrupp och ett stort matsalsbord. Tre fönster ger ett härligt ljusinsläpp, väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett klassiskt stavparkettgolv i fiskbensmönster. Taket är ett vitmålat (2016) spänt tak med fast belysning i form av fyra små klotlampor, en i var hörn. Vardagsrummet har två stora öppningar med vackra pardörrar som öppnar upp mot den främre hallen och mot tv-rummet.

TV-rummet, som förr kallades "herr-rum" har ett vitsåpat furugolv, tapetserade väggar och vitmålat tak. Uttag för parabol finns i rummet.

Sovrum 1 ( som är det minsta sovrummet om ca 12 kvm) är renoverat 2016 med tre-stavig ek-parkett på golvet. Vit pärlspont i taket och tapetserade väggar.

Toalett som renoverats 2015. Våtrumsmatta och tapetserade väggar. WC-stol, handfat med förvaringskåp. Härifrån når du även ett förvaringsutrymme under trappan.

Den övre hallen har tre-stavig ekparkett på golv, tapetserade väggar och ett vackert fönsterparti i västerläge.

Fantastiskt badrum som byggdes om och totalrenverades 2005. Här finns ett stort hörnbadkar och två tvättställskommoder från Vedum, WC-stol, en rymlig duschhörna samt bastu. På golvet ligger en våtrumsmatta och på väggarna är det kakel runt badkaret, våtrumsmatta i duschutrymmet och målad pärlspont på övriga väggytor. Detta är husets extra "allrum" där hela familjen spaar tillsammans efter idrott eller pulkaåkning!

Sovrum 2 renoverades 2015 med tre-stavig ekparkett på golvet, tapetserade väggar och vitmålade plank i taket. Två stora inbyggda garderober.

Sovrum 3 med gråmålat furugolv , målade och tapetserade väggar. Vitmålat spänt tak. Två stora inbyggda garderober.

Sovrum 4, som även kan användas som allrum, har en fungerande kakelugn och utgång till balkong. Väggarna är målade och golvet är ett vitsåpat furugolv. Vitt spänt tak.
Stor inbyggd garderob och en dörr mot den övre bakre hallen.

Innanför sovrum 4 finns en mindre hall där elcentralen är placerad. Här finns två stora klädkammare och trappan nr två som leder ner till hallen vid köket. Härifrån når du även trappan upp till den golvade vinden. På golvet ligger en matta och väggarna har målad pärlspont.

Tvättstugan i källaren har målad puts på väggarna. Målat betonggolv med ett lösliggande svart klickgolv i plast ovanpå. Tvättmaskin, torktumlare och avfuktare. Här finns även fjärrvärmeanläggningen.

Pannrum med pelletspanna, pelletsförråd och accumulatortank.

Förråd med målat betonggolv och målade väggar, mindre fast vägghylla.

Förråd, tidigare oljetankrum, med putsade väggar och betonggolv. Här finns lucka in till torpargrunden.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 2-plan med källare och vind
Rum: 6, varav 4 sovrum
Boarea: 200 kvm
Biarea: 45 kvm
Tomtarea: 1 401 kvm

Utgångspris: 2 475 000 kr
Byggnadsår: 1920
Driftkostnad: ca 41 864 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Uppvärmning: Fjärrvärme (2015) samt pelletspanna och solfångare
Grund: Källare/Krypgrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegelstensfasad
Fönster: 2-glasfönster
Grundmur: Gråsten

Takbeklädnad: Taktegel (Enkupigt)
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Självdrag samt mekanisk frånluft i kök och badrum
El: El bytt i kök, badrum samt i vissa rum. Elstam bytt 2015.
Jordat/ojordat: Delvis jordat
Elkablar: Ledningar delvis bytta
Huvudsäkring: 20 A
Murstock: Murad skorsten med insatsrör till både öppen spis och kakelugn
Allmän information: Huset är uppfört 1920 av Svenska Kyrkan som komminister (kyrkoherdens medhjälpare) -bostad. Huset var i kyrkans ägo fram till 2002 då huset övergick i privat ägo. Stora delar av den ursprungliga planlösningen är kvar, såsom exempelvis serveringsgång, kakelugn och originalpärlspont.

Renoveringar

Tegelfasad 70-talet, yttertak 80-talet, badrum 2005, kök 2015, tak förrådsbygnad 2009, fjärrvärme 2015, solfångaranläggning 2009 , installation gräsklippare 2015, nya ytterdörrar 2013-2015. Löpande renovering av invändiga ytskikt samt yttre underhåll.

Tomt/balkong/uteplats

Stenlagd uteplats vid förrådsbyggnad samt möjlighet till uteplats med utgång från kök.

Trädgårdstomt med insynsskyddad baksida och robotgräsklippare, Husqvarna, som sköter gräsmattan.

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

Förrådsbyggnad innehållande garage och 2 oisolerade förråd med plats för trädgårdsredskap, verktyg och leksaker. Torpargrund, herrgårdsgul träfasad, 1-glasfönster och tegeltak (enkupigt taktegel) bytt 2009. (Pannor, papp och läkt)

Parkering

Garage med plats för en bil. Stor garageuppfart med plats för minst 4-5 bilar.

Tv/Internetanslutning

Fiber indraget, anslutningsbox i skafferiet vid kök. Antenn med uttag i Tv-rum, sovrum på bottenvåning samt sovrum/allrum på övre plan. Parabol finns (Canal digital-abonnemang)

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Tidaholm

Fastighetsbeteckning: Tidaholm Drott 5

Planbestämmelser

Kv Drott, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19310512)
Tidaholm,del Av Områden Kring Norra Kungsvägen Och Nya Torget, Stadsplan (Beslutsdatum: 19591113)

Övriga rättigheter och belastningar

Inskrivna övriga rättigheter och belastningar: Avtalsrättighet Kraftledning
Avtalsrättighet Vattenledning

Rättigheter last: Avtalsservitut: Vattenledning - Se beskrivning
Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

2 475 000 kr

Driftkostnader

ca 41 864 kr/år

Årlig elförbrukning: 6845 kWh/år

Fördelas enligt följande

El: 9 965 kr
Uppvärmning: 20 123 kr
Vatten och avlopp: 4 420 kr
Försäkring: 4 800 kr

Renhållning: 2 556 kr
Beskrivning: I kostnaden för hushållsström är den fasta avgiften för 20 ampere inräknad (3.312 kr).

Taxering

Byggnad: 568 000 kr
Mark: 205 000 kr
Totalt: 773 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1929
Standardpoäng: 31
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 569 000 kr.

Fastighetsskatt

5 798 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är beställd

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Tidaholm

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg