1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Hallands län
  4. Kungsbacka
  5. A1852589
 
KARTA
nytt, modernt och unikt mitt på Särön

Till salu: Hus, 7:a på 229 m², Särö, Kungsbacka


Mycket stilren och exklusiv villa med moderna materialval av högsta kvalitet. Underbart soligt läge på en privat och lugn väg i direkt anslutning till golf och hav mitt på Särön.

Ett nutida minimalistiskt formspråk med högt ställda krav på arkitektur och byggteknik. Ett mycket modernt hus med bergvärme, underhållsfria materialval och hög prestanda. Snygg design med en planlösning med totalt fyra sovrum. Entréplan med öppen planlösning med vardagsrum, kök och matplats. Härligt ljus från söder med utgång till lättskött plan trädgård. Öppet till nock med en generös takhöjd och mycket ljusinsläpp. Sovrumsavdelning med allrum , tre sovrum, duschrum och separat toalett. Tvättstuga, förråd och teknikrum. Övervåning med separat föräldraavdelning med stor sovrum med tillhörande exklusivt badrum samt klädkammare. Från övervåningen utgång till en mycket stor takterrass med plats för flertalet möbleringar och med utsikt över området. Stort dubbelgarage med direktingång till huset.

Här bor ni mitt på Särön men med närhet till både salta bad, flertalet golfbanor, tennisbanor och restaurangliv inom gångavstånd.
Entréplan
På entréplan finns en välkomnande hall, vardagsrum, kök och matsal i öppen planlösning. Sovrumsavdelning med allrum och tre stora sovrum. Duschrum och gästtoalett. Tvättstuga, förråd och ingång till garaget med tillhörande teknikrum.

Hall
Genomgående putsat betonggolv i entréplan med behaglig golvvärme. Vita väggar med öppet till nock, med en mycket generös takhöjd och ett fantastiskt ljusinsläpp. Trappan leder upp till övervåningen. Flertalet inbyggda garderober med snygga vitlaserade dörrar med trästruktur. Från motsatta sidan, lyser ljuset in via ett stort fönster från golv till tak tillsammans med en altandörr som leder ut till trädgården.

Vardagsrum & kök
Med en öppen planlösning har vi vardagsrum och kök. Här möts vi av ett fantastiskt ljus från de stora fönstren från golv till tak. Utanför ligger trädgården som en tavla. Stora skjutdörrar som leder ut till trädäcket, längs långsidan av fasaden. Genomgående vita väggar och härliga grå betonggolv. Infällda spotlight i taket. Köket ligger parallellt med fönsterpartierna, och har en central plats i den stora sociala ytorna.

Kök & matsal
Vitlaserat kök med inslag av rostfritt, ger ett stilrent och mycket snyggt kök. Längs långsidan finns en rostfri arbetsbänk med diskho, kyl & frys, ångugn och varmluftsugn samt en vinkyl. På en lång och bred köksön finns plats för flertalet barstolar, mot fönstren. Köksön har ytterligare en ho tillsammans med en gasolspis med fem brännare infälld i den härliga rostfria bänkskivan. Här finns gott om plats med förvaring i skåp upp till taket och flertalet underskåp. I direkt anslutning till köket på motsatta sidan av soffgruppen finns det plats för ett stort matbord. Placeringen gör det möjligt att duka för ett mycket stort bord, vid behov. Från matplatsen är det öppet mot hallen som ligger centralt mitt i huset. Trappan leder här upp till övervåningen och planlösningen är öppen mot allrummet. Öppet till nock ger en härligt rymd. Här finns även en underbar murad öppen spis med kassett, i grå betong. Elden är synlig från matplatsen, allrummet och hallen.

Allrum
Sovrumsavdelningen har ett gemensamt allrum. Här finns plats för både soffgrupp och TV. Ett mycket stort fönster, men fin utsikt mot grönskan är ytterligare en tavla. Här har arkitekten fått fram sitt tydliga kubistiska formspråk på ett mycket spännande sätt. Alla tre sovrummen samt duschrummet har anslutning till allrummet. Genomgående betonggolv i grått och vita väggar.

Sovrum ETT
Första rummet till vänster. Här är alla väggar målade i vitt, men har även tapetserats med en tuff fondtapet. Ett högt och smalt fönster släpper in ljus. Bakom skjutdörrar i ek gömmer sig en stor garderob. Plats för skrivbordshörna vid fönstret. På golvet ligger ekparkett,

Sovrum TVÅ
Vägg i vägg ligger ytterligare ett sovrum. Samma storlek och samma materialval. Vitt med fondtapet och ekparkett på golvet. Samma snygga fönster.

Sovrum TRE
På motsatta sidan ligger det tredje sovrummet på entréplan. Vita väggar och med fondtapet i blått/grönt. Garderob med skjutdörrar i ek.

Duschrum
Helkaklat i grått och vitt. Stora härliga kakelplattor i vitt på väggarna tillsammans med stora klinkerplattor på golvet. En fast dusch med kaklade väggar, direkt till höger. Vägghängd toalett och dubbla handfat med tillhörande kommod och väggskåp i ek. infällda spotlights i taket.

Gästtoalett
Separat finns ytterligare en toalett. Denna ligger i anslutning till hallen. Vita väggar och grå klinkers på golvet. Ett mindre handfat och vägghängd toalett.

Förråd/Klädvård
Gott om plats för förvaring med garderober och underskåp med tillhörande bänkskiva med tvättho. Från hallen når vi förrådet som ligger i direkt anslutning till både tvättstugan och garaget. Genomgående samma gråa snygga klinkerplattor även här. Väggarna är vitmålade.

Tvättstuga
Innanför förrådet ligger tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare. Här finns gott om plats för torkmöjligheter. Grått klinkers på golvet och vita väggar.

Garage
Från förrådet kommer vi vidare in till detta underbara dubbelgarage, med plats för allt. Två elektriska garageportar öppnar sig för era bilar. Här är golvet i behandlad betong. Gott om plats för ytterligare förvaringsmöjligheter längs långsidorna

Teknikrum
Från garaget finns en dörr som leder in till husets hjärta, teknikrummet. Här finns bergvärmeanläggningen placerad.

Övervåningen
På övervåningen finns en övre hall med arbetshörna. Stort föräldrasovrum med tillhörande klädvårdsavdelning, eget badrum med bastu, badkar och dusch. Separat toalett.

Över hall
Via den tuffa trätrappan med öppna eksteg och räcke i rostfritt, kommer vi upp till nästa plan. En mindre arbetshörna är placerad i den övre hallen. En altandörr leder vidare ut på takterrassen och skjutdörren till höger leder till föräldrasovrummet. Från övre plan har du underbar uppsikt över entréplan och utsikt över området. Med dubbeltakhöjd och tre mycket stora fönster som släpper in ljus, ges även entréplanet ett fint ljusinsläpp. På golvet ligger här ekparkett.

Sovrum FYRA -Föräldrasovrum
Med stora fönster och altandörr, mot söder har man ett fantastiskt sovrum. Utgång till takterrassen, med ett skyddande pergolatak. Gott om plats för allt bakom garderobsdörrar i ek. Vita väggar och ekparkett på golvet. Med en hjälp av en kort innervägg med infälld hylla, skapar vi en perfekt sänggavel. Bakom väggen finns plats för ett bord och den privata delen av sovrummet.

Badrum & bastu
Ett stort och lyxigt privat badrum med både bastu, hörnbadkar, dusch och separat toalett. Helkaklat med stora beige klinkerplattor på golvet tillsammans med samma men mindre i duschen. Vita kakelplattor på väggarna. Stilrent och snyggt med glasdörr mot den fasta duschen. Dubbla handfat med tillhörande kommod i ek. Stor spegel ovanför handfaten. Handdukstork på väggen. Ytterligare ekskåp för förvaring. Rymlig bastu och separat toalett finns också här. Ett fönster släpper in ljus, från trapphuset.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa
Rum: 7, varav 4 sovrum
Boarea: 229 kvm
Biarea: 47 kvm
Tomtarea: 1 813 kvm

Utgångspris: 12 000 000 kr
Byggnadsår: 2012
Driftkostnad: ca 45 380 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Uppvärmning: Bergvärmepump
Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Liggande träpanel, järnvitriol
Fönster: 3-glasfönster isoler

Takbeklädnad: Betongpannor
Ventilation: Mekanisk frånluft
Murstock: Murad skorsten
Kommentar: Nybyggt VarbergsHus från 2012. Arkitekt Markus Bergerheim, Liljewall Arkitekter.

Tomt/balkong/uteplats

Uteplats i direkt anslutning till vardagsrum och kök med härligt sydvästläge. Takterrass med möjlighet till sol hela dagen. Från trädgården nås takterrassen via en trappa upp, men även via altandörrar från övervåningen.

Plan och lättskött tomt med ett privat läge mitt på Särön

Parkering

Grusad parkeringsplats för flertalet bilar i anslutning till entrén och infarten till dubbelgaraget

Visa mer om bostaden

Tv/Internetanslutning

Fiber finns installerat i fastigheten

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Kungsbacka

Fastighetsbeteckning: Kungsbacka Särö 1:218

Omgivning

Särö med sitt attraktiva läge vid kusten och närhet till både Göteborg och Kungsbacka har blivit en mycket populär boendeort. Här finns mycket att erbjuda både vad gäller fritidsaktiviteter och naturupplevelser. Förutom trevliga båthamnar, promenadstråk, golfbanor, tennisbanor och cykelleder finns det gott om badplatser i form av varma klippor eller trivsamma sandstränder.

Naturområdet Särö Västerskog ligger i närheten. Här kan ni promenera i orörd natur, äta picknick i det fria, bada från klipporna eller bara njuta av sammetslen sand på "Snäckestrand".

I området samsas trevliga restauranger, caféer, bagerier och små butiker med livsmedelsaffärer, skolor, apotek och vårdcentral. På cykelavstånd ligger populära och nya Särö Skolan och Maleviksskolan med både förskola och klasser upp till årskurs nio.

Kommunikationer

Buss 720 tar dig till Särö. Närmaste hållplats är Särö Kyrka. Från huset tar det endast ett par minuter att gå.

Planbestämmelser

Särö 1:477 m.fl., Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19810312)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Särö Ga:5

Rättigheter last: Officialservitut: Gångväg
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

12 000 000 kr

Driftkostnader

ca 45 380 kr/år

Årlig elförbrukning: 15500 kWh/år

Kommentar: Hushållet förbrukar idag ca 15 500 kWh/år, vilket avser all elförbrukning, dvs uppvärmning via bergvärme, hushållsel och varmvatten. Dessa driftskostnader kan variera beroende på familjesammansättning, vanor och elleverantör. Nuvarande förbrukning avser ett hushåll på tre personer.

Fastigheten tillhör Särö Vägförening och Särö Villaägareförening. Total årsavgift 2 000 kr. Läs gärna mer på föreningens gemensamma hemsida:
http://sarovagforening.se

Fördelas enligt följande

Vatten och avlopp: 6 000 kr
Väg: 2 000 kr
Försäkring: 6 380 kr

Taxering

Byggnad: 3 985 000 kr
Mark: 3 004 000 kr
Totalt: 6 989 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 2012
Standardpoäng: 34
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttaget om sammanlagt 7 900 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration pågår

Energideklaration utförd: 2016-10-10

Besiktningsman: Lars Kullenstein

nytt, modernt och unikt mitt på Särön

Till salu: Hus, 7:a på 229 m², Särö, Kungsbacka

SÄRÖ, KUNGSBACKA

Till salu, Hus, 12 000 000 kr , 229


Mycket stilren och exklusiv villa med moderna materialval av högsta kvalitet. Underbart soligt läge på en privat och lugn väg i direkt anslutning till golf och hav mitt på Särön.

Ett nutida minimalistiskt formspråk med högt ställda krav på arkitektur och byggteknik. Ett mycket modernt hus med bergvärme, underhållsfria materialval och hög prestanda. Snygg design med en planlösning med totalt fyra sovrum. Entréplan med öppen planlösning med vardagsrum, kök och matplats. Härligt ljus från söder med utgång till lättskött plan trädgård. Öppet till nock med en generös takhöjd och mycket ljusinsläpp. Sovrumsavdelning med allrum , tre sovrum, duschrum och separat toalett. Tvättstuga, förråd och teknikrum. Övervåning med separat föräldraavdelning med stor sovrum med tillhörande exklusivt badrum samt klädkammare. Från övervåningen utgång till en mycket stor takterrass med plats för flertalet möbleringar och med utsikt över området. Stort dubbelgarage med direktingång till huset.

Här bor ni mitt på Särön men med närhet till både salta bad, flertalet golfbanor, tennisbanor och restaurangliv inom gångavstånd.
Entréplan
På entréplan finns en välkomnande hall, vardagsrum, kök och matsal i öppen planlösning. Sovrumsavdelning med allrum och tre stora sovrum. Duschrum och gästtoalett. Tvättstuga, förråd och ingång till garaget med tillhörande teknikrum.

Hall
Genomgående putsat betonggolv i entréplan med behaglig golvvärme. Vita väggar med öppet till nock, med en mycket generös takhöjd och ett fantastiskt ljusinsläpp. Trappan leder upp till övervåningen. Flertalet inbyggda garderober med snygga vitlaserade dörrar med trästruktur. Från motsatta sidan, lyser ljuset in via ett stort fönster från golv till tak tillsammans med en altandörr som leder ut till trädgården.

Vardagsrum & kök
Med en öppen planlösning har vi vardagsrum och kök. Här möts vi av ett fantastiskt ljus från de stora fönstren från golv till tak. Utanför ligger trädgården som en tavla. Stora skjutdörrar som leder ut till trädäcket, längs långsidan av fasaden. Genomgående vita väggar och härliga grå betonggolv. Infällda spotlight i taket. Köket ligger parallellt med fönsterpartierna, och har en central plats i den stora sociala ytorna.

Kök & matsal
Vitlaserat kök med inslag av rostfritt, ger ett stilrent och mycket snyggt kök. Längs långsidan finns en rostfri arbetsbänk med diskho, kyl & frys, ångugn och varmluftsugn samt en vinkyl. På en lång och bred köksön finns plats för flertalet barstolar, mot fönstren. Köksön har ytterligare en ho tillsammans med en gasolspis med fem brännare infälld i den härliga rostfria bänkskivan. Här finns gott om plats med förvaring i skåp upp till taket och flertalet underskåp. I direkt anslutning till köket på motsatta sidan av soffgruppen finns det plats för ett stort matbord. Placeringen gör det möjligt att duka för ett mycket stort bord, vid behov. Från matplatsen är det öppet mot hallen som ligger centralt mitt i huset. Trappan leder här upp till övervåningen och planlösningen är öppen mot allrummet. Öppet till nock ger en härligt rymd. Här finns även en underbar murad öppen spis med kassett, i grå betong. Elden är synlig från matplatsen, allrummet och hallen.

Allrum
Sovrumsavdelningen har ett gemensamt allrum. Här finns plats för både soffgrupp och TV. Ett mycket stort fönster, men fin utsikt mot grönskan är ytterligare en tavla. Här har arkitekten fått fram sitt tydliga kubistiska formspråk på ett mycket spännande sätt. Alla tre sovrummen samt duschrummet har anslutning till allrummet. Genomgående betonggolv i grått och vita väggar.

Sovrum ETT
Första rummet till vänster. Här är alla väggar målade i vitt, men har även tapetserats med en tuff fondtapet. Ett högt och smalt fönster släpper in ljus. Bakom skjutdörrar i ek gömmer sig en stor garderob. Plats för skrivbordshörna vid fönstret. På golvet ligger ekparkett,

Sovrum TVÅ
Vägg i vägg ligger ytterligare ett sovrum. Samma storlek och samma materialval. Vitt med fondtapet och ekparkett på golvet. Samma snygga fönster.

Sovrum TRE
På motsatta sidan ligger det tredje sovrummet på entréplan. Vita väggar och med fondtapet i blått/grönt. Garderob med skjutdörrar i ek.

Duschrum
Helkaklat i grått och vitt. Stora härliga kakelplattor i vitt på väggarna tillsammans med stora klinkerplattor på golvet. En fast dusch med kaklade väggar, direkt till höger. Vägghängd toalett och dubbla handfat med tillhörande kommod och väggskåp i ek. infällda spotlights i taket.

Gästtoalett
Separat finns ytterligare en toalett. Denna ligger i anslutning till hallen. Vita väggar och grå klinkers på golvet. Ett mindre handfat och vägghängd toalett.

Förråd/Klädvård
Gott om plats för förvaring med garderober och underskåp med tillhörande bänkskiva med tvättho. Från hallen når vi förrådet som ligger i direkt anslutning till både tvättstugan och garaget. Genomgående samma gråa snygga klinkerplattor även här. Väggarna är vitmålade.

Tvättstuga
Innanför förrådet ligger tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare. Här finns gott om plats för torkmöjligheter. Grått klinkers på golvet och vita väggar.

Garage
Från förrådet kommer vi vidare in till detta underbara dubbelgarage, med plats för allt. Två elektriska garageportar öppnar sig för era bilar. Här är golvet i behandlad betong. Gott om plats för ytterligare förvaringsmöjligheter längs långsidorna

Teknikrum
Från garaget finns en dörr som leder in till husets hjärta, teknikrummet. Här finns bergvärmeanläggningen placerad.

Övervåningen
På övervåningen finns en övre hall med arbetshörna. Stort föräldrasovrum med tillhörande klädvårdsavdelning, eget badrum med bastu, badkar och dusch. Separat toalett.

Över hall
Via den tuffa trätrappan med öppna eksteg och räcke i rostfritt, kommer vi upp till nästa plan. En mindre arbetshörna är placerad i den övre hallen. En altandörr leder vidare ut på takterrassen och skjutdörren till höger leder till föräldrasovrummet. Från övre plan har du underbar uppsikt över entréplan och utsikt över området. Med dubbeltakhöjd och tre mycket stora fönster som släpper in ljus, ges även entréplanet ett fint ljusinsläpp. På golvet ligger här ekparkett.

Sovrum FYRA -Föräldrasovrum
Med stora fönster och altandörr, mot söder har man ett fantastiskt sovrum. Utgång till takterrassen, med ett skyddande pergolatak. Gott om plats för allt bakom garderobsdörrar i ek. Vita väggar och ekparkett på golvet. Med en hjälp av en kort innervägg med infälld hylla, skapar vi en perfekt sänggavel. Bakom väggen finns plats för ett bord och den privata delen av sovrummet.

Badrum & bastu
Ett stort och lyxigt privat badrum med både bastu, hörnbadkar, dusch och separat toalett. Helkaklat med stora beige klinkerplattor på golvet tillsammans med samma men mindre i duschen. Vita kakelplattor på väggarna. Stilrent och snyggt med glasdörr mot den fasta duschen. Dubbla handfat med tillhörande kommod i ek. Stor spegel ovanför handfaten. Handdukstork på väggen. Ytterligare ekskåp för förvaring. Rymlig bastu och separat toalett finns också här. Ett fönster släpper in ljus, från trapphuset.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa
Rum: 7, varav 4 sovrum
Boarea: 229 kvm
Biarea: 47 kvm
Tomtarea: 1 813 kvm

Utgångspris: 12 000 000 kr
Byggnadsår: 2012
Driftkostnad: ca 45 380 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Uppvärmning: Bergvärmepump
Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Liggande träpanel, järnvitriol
Fönster: 3-glasfönster isoler

Takbeklädnad: Betongpannor
Ventilation: Mekanisk frånluft
Murstock: Murad skorsten
Kommentar: Nybyggt VarbergsHus från 2012. Arkitekt Markus Bergerheim, Liljewall Arkitekter.

Tomt/balkong/uteplats

Uteplats i direkt anslutning till vardagsrum och kök med härligt sydvästläge. Takterrass med möjlighet till sol hela dagen. Från trädgården nås takterrassen via en trappa upp, men även via altandörrar från övervåningen.

Plan och lättskött tomt med ett privat läge mitt på Särön

Parkering

Grusad parkeringsplats för flertalet bilar i anslutning till entrén och infarten till dubbelgaraget

Visa mer om bostaden

Tv/Internetanslutning

Fiber finns installerat i fastigheten

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Kungsbacka

Fastighetsbeteckning: Kungsbacka Särö 1:218

Omgivning

Särö med sitt attraktiva läge vid kusten och närhet till både Göteborg och Kungsbacka har blivit en mycket populär boendeort. Här finns mycket att erbjuda både vad gäller fritidsaktiviteter och naturupplevelser. Förutom trevliga båthamnar, promenadstråk, golfbanor, tennisbanor och cykelleder finns det gott om badplatser i form av varma klippor eller trivsamma sandstränder.

Naturområdet Särö Västerskog ligger i närheten. Här kan ni promenera i orörd natur, äta picknick i det fria, bada från klipporna eller bara njuta av sammetslen sand på "Snäckestrand".

I området samsas trevliga restauranger, caféer, bagerier och små butiker med livsmedelsaffärer, skolor, apotek och vårdcentral. På cykelavstånd ligger populära och nya Särö Skolan och Maleviksskolan med både förskola och klasser upp till årskurs nio.

Kommunikationer

Buss 720 tar dig till Särö. Närmaste hållplats är Särö Kyrka. Från huset tar det endast ett par minuter att gå.

Planbestämmelser

Särö 1:477 m.fl., Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19810312)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Särö Ga:5

Rättigheter last: Officialservitut: Gångväg
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

12 000 000 kr

Driftkostnader

ca 45 380 kr/år

Årlig elförbrukning: 15500 kWh/år

Kommentar: Hushållet förbrukar idag ca 15 500 kWh/år, vilket avser all elförbrukning, dvs uppvärmning via bergvärme, hushållsel och varmvatten. Dessa driftskostnader kan variera beroende på familjesammansättning, vanor och elleverantör. Nuvarande förbrukning avser ett hushåll på tre personer.

Fastigheten tillhör Särö Vägförening och Särö Villaägareförening. Total årsavgift 2 000 kr. Läs gärna mer på föreningens gemensamma hemsida:
http://sarovagforening.se

Fördelas enligt följande

Vatten och avlopp: 6 000 kr
Väg: 2 000 kr
Försäkring: 6 380 kr

Taxering

Byggnad: 3 985 000 kr
Mark: 3 004 000 kr
Totalt: 6 989 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 2012
Standardpoäng: 34
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttaget om sammanlagt 7 900 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration pågår

Energideklaration utförd: 2016-10-10

Besiktningsman: Lars Kullenstein

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Kungsbacka

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg