1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Västmanlands län
  4. Västerås
  5. A1839612
 
KARTA
plansvilla med carport samt stor friköpt tomt!

Till salu: Hus på 160 m², Västerås


Välkommen till denna fantastiska 2-plansvilla med källare och carport. Husets 160 kvm fördelar sig på 6 rok med genomgående ljusa ytskikt, ekparkett/vaxad furu på golv, högt i tak samt öppen spis på de båda planens gemensamma sällskapsytor. Nytt Kvänumkök med fina snickerier, bänkskivor i kalksten, genomgående integrerade Siemens-vitvaror samt en vinkyl. Här har ni en stor friköpt tomt om 1063 kvm med en härlig uteplats i soligt läge. Ett hem i högt och trevligt läge på populära Freja med närhet till bl.a. Finnslätten och Centrallasarettet.

Välkomna på visning!
ENTRÉPLAN

HALL
Entréhall med klassiskt grått klinkergolv/golvvärme och ljusa ytskikt. I det praktiska utrymmet intill, med plats för avhängning av ytterkläder, finns vidare passage mot vardagsrummet. Här finns också trappan till övre plan.

ALLRUM
Ljust allrum som har öppen planlösning mot både köket och vardagsrummet. Det oljevaxade ekparkettgolv framhäver trädets struktur och är mycket behagligt att gå på. Klassiska tapeter från husets ursprungliga tid.

VARDAGSRUM
Trivsamt stort vardagsrum med ljusinsläpp från flera vädersträck. Det oljevaxade ekparkettgolvet fortsätter in och väggarna är målade i en behagligt ton som skiftar i färg beroende på dygnets timmar. En värmande öppen spis står
redo för kalla vinterdagar.

I murstocken ovan spisen finns bevarade spår av husets historia, allt omsorgsfullt inramat för att bidra till att behålla husets ursprungliga själ. Den öppna planlösningen mot matrum och allrummet gör rummet till en naturlig samlingsplats för umgänge.

MATRUM
Matrummet är med sin placering och generösa storlek en perfekt plats för många middagsgäster, både till vardags och fest. Samma behagliga färgsättning finns här och på golvet ligger ett vitvaxat massivt furugolv från Baseco.

KÖK
Köket är nyligen helrenoverad i klassisk stil med Kvänum som leverantör. Bänkskivor i kalksten med vackra fossiler och pärlspontklädda väggar. Stor infälld porslinsho och klassisk blandare i brons från Adams är viktiga detaljer i detta kök. Väl tilltagna arbetsytor gör att det är trevligt med sällskap i köket och gör matlagning till ett nöje i sig.

Den framträdande Italienska spisen från ILVE kräver sitt utrymme och hittat sin plats intill murstocken. En spis som får även den professionella kocken att höja på ögonbrynen. Här i en bredare variant med induktion och klassisk modell Nostalgie. Lejontassar såklart som sista viktiga detalj. Fläkten också från ILVE och det vita kaklet som ramar in
murstocken är specialbeställt för ändamålet. Bänkskivan som finns runt spis är massiv antik ek.

Köket har bra genomtänkt förvaring och alla vitvaror är integrerade och kommer från Siemens med 5år garanti. Vinkylen från Dometic har två inbygda temperaturzoner. Golvet är samma massiva vitvaxade furugolv som i matrummet intill.

BADRUM
Ljus våtrumsmatta på golv och tapetserade väggar. Inrett med toalett, kommod med handfat, badrumsskåp samt förvaring.

TRAPPHUS
Antik-vaxad furutrappa, vitmålade väggar och bröstpanel med speglar.

ÖVRE PLAN

HALL
Ljusinsläppet från fönstret mot framsidan av huset ger ett luftigt trapphus. Två inbyggda garderober där den ena är anpassad för mediautrustning.

ALLRUM 1
Det vackra oljevaxade ekparkettgolvet finns även på övervåningen och forsätter in mot de intilligande rummen. Ljust målade väggar och öppen planlösning mot TV-hörnan.

ALLRUM 2
Husets självklara TV-hörna för soffmys och fredagssnacks. Kalla dagar bidrar den öppna spisen med mysfaktorn. Detta utrymme kan enkelt göras om till ytterligare ett sovrum om så önskas.

SOVRUM 1
Ett sovrum med egen walk-in closet. Väggarna är ljust målade i två nyanser och har idag en liten fondvägg. Väggen mot Allrum 2 kan enkelt tas bort då både golv och tak är sparat i deras helhet.

SOVRUM 2
Större sovrum med ekparkettgolv, målade väggar samt garderobsvägg även här gott om plats för förvaring.

SOVRUM 3
Sovrum med harmonisk känsla där husets ursprungliga massiva golv här är återställt och vitoljevaxat. Väggarna är ljust målade och rummet har försetts
med en gammeldags walk-in closet.

BADRUM
Badrum med klinkergolv/golvvärme (el) och kaklade väggar. Duschhörna med duschvägg, toalett, kommod med handfat, skåp och handdukstork.

KÄLLARVÅNING
HALL
Vitmålade väggar, ljusgrått golv samt utgång till trädgård vid halvtrappa.

ALLRUM
Stort extra allrum lagomt avskilt från övriga boytor. Klinkergolv och vitmålade väggar.

SNICKARRUM
Ett utrymme för skapande. Två rejäla snickarbänkar och hyllor med gott om plats för verktyg etc. Klinkergolv och målade väggar.

HOBBYRUM/FÖRRÅD
Ytterligare ett hobbyutrymme med diskbänk/skåp och utrymme med förvaringshyllor. Målat ljusgrått golv och vitmålade väggar. Här finns fjärrvärmeväxlaren.

DUSCHUTRYMME/FÖRRÅD
Klinkergolv samt kaklade väggar. Utrymmet används idag som förråd.

TVÄTTSTUGA
Stor uppskattad tvättstuga med målat golv och kaklade väggar. En rejäl arbetsbänk längs hela långsidan på rummet med underskåp och korgar. Tvättmaskin från Cylinda(-14).

FÖRRÅD 1
Klassiskt grått klinkergolv och vitmålade väggar.

FÖRRÅD 2
Även här samma gråa klinkergolv och vitmålade väggar. (Har tidigare varit 2st mindre förråd, därav dörrarna)

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa
Rum: 6
Boarea: 160 kvm
Biarea: 71 kvm
Tomtarea: 1 063 kvm

Utgångspris: 4 295 000 kr
Byggnadsår: 1936
Driftkostnad: ca 37 300 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt WC-avlopp
Uppvärmning: Fjärrvärme
Uppvärmning ålder: 2000
Grund: Källargrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegelstensfasad
Fönster: 2-glasfönster

Takbeklädnad: Plåt
Ventilation: Självdrag
Radon: Radonmätning genomförd 97/98 Årsmedelvärde 42 Bq/m2
Murstock: Murad skorsten
Murstock kommentar: Renoverad 2014

Renoveringar

2000 Fjärrvärme
2003 Carport + Förråd
2005 Badrum övervåning
2005 Ny el bottenvåning samt övervåning
2007 Yttertak ommålat
2013-2016 Löpande renovering av boytor + källarutrymmen
Nya innertak, taklister, foder, golvsocklar. Nya termostater (slottsvred) till radiatorer, nya eldosor. Fönsterkarmar målade, Golv och trappa slipade + vaxade. Golvvärme hall.
Ny planlösning övervåning där väggen mellan allrum och sovrum 1 är möjlig att ta bort om så önskas. Finns också möjlighet att få till ytterligare ett sovrum. (nuvarande allrum)
2014 Nya klinkergolv + i golvförråden i källaren.
2014 Eldstad & Skorsten renoverad samt installation av kassett.
2014 Ny Elcentral
2015-2016 Nytt kök

Tomt/balkong/uteplats

Trall med paviljong samt fontän.
Trädgård omgärdad av staket. Grusad uppfart med rosor, flertalet fruktträd samt bärbuskar.

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

Förråd anslutet till carport med betonggolv, isolerat, arbetsbänk, garderob och förvaringshyllor.

Tv/Internetanslutning

Stadsnät

Allmänt

Län: Västmanland
Kommun: Västerås
Område: Öster

Fastighetsbeteckning: Västerås Pluto 15

Planbestämmelser

Pluto, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19510430)
Stadsplan (Beslutsdatum: 19470516)

Övrigt

Angående visning och budgivning:
Senast två dagar efter visningen kommer vi att ringa alla spekulanter som varit på visningen. Vi vill veta om du är intresserad eller inte av bostaden, meddela gärna oss även om du inte är intresserad. Har du inte blivit kontaktad enligt ordningen så är vi tacksamma om du ringer mäklaren Michel Pettersson direkt på 070-630 33 22.

Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Mäklaren redovisar löpande senaste budet till säljare och alla budgivare. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer, bud och tidpunkt lämnas till köpare och säljare efter avslutad budgivning.

Mäklare är skyldig att redovisa alla bud som inkommer före överlåtelseavtalets undertecknande. Säljaren har fri prövningsrätt, han avgör om budet ska beaktas och framföras till övriga spekulanter. Säljaren avgör också vem av spekulanterna han vill sälja till, han måste inte sälja till den som har lagt det högsta budet. Bindande överlåtelseavtal har träffats först då både säljare och köpare har undertecknat avtalet.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

4 295 000 kr

Driftkostnader

ca 37 300 kr/år

Fördelas enligt följande

El: 9 000 kr
Uppvärmning: 15 500 kr
Vatten och avlopp: 6 300 kr
Försäkring: 6 500 kr

Taxering

Byggnad: 1 447 000 kr
Mark: 1 148 000 kr
Totalt: 2 595 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1936
Standardpoäng: 41
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 500 600 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 108 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2013-02-06

Besiktningsman: Peter Olsson , OBM Fuktteknik AB

plansvilla med carport samt stor friköpt tomt!

Till salu: Hus på 160 m², Västerås

VÄSTERÅS

Till salu, Hus, , 160


Välkommen till denna fantastiska 2-plansvilla med källare och carport. Husets 160 kvm fördelar sig på 6 rok med genomgående ljusa ytskikt, ekparkett/vaxad furu på golv, högt i tak samt öppen spis på de båda planens gemensamma sällskapsytor. Nytt Kvänumkök med fina snickerier, bänkskivor i kalksten, genomgående integrerade Siemens-vitvaror samt en vinkyl. Här har ni en stor friköpt tomt om 1063 kvm med en härlig uteplats i soligt läge. Ett hem i högt och trevligt läge på populära Freja med närhet till bl.a. Finnslätten och Centrallasarettet.

Välkomna på visning!
ENTRÉPLAN

HALL
Entréhall med klassiskt grått klinkergolv/golvvärme och ljusa ytskikt. I det praktiska utrymmet intill, med plats för avhängning av ytterkläder, finns vidare passage mot vardagsrummet. Här finns också trappan till övre plan.

ALLRUM
Ljust allrum som har öppen planlösning mot både köket och vardagsrummet. Det oljevaxade ekparkettgolv framhäver trädets struktur och är mycket behagligt att gå på. Klassiska tapeter från husets ursprungliga tid.

VARDAGSRUM
Trivsamt stort vardagsrum med ljusinsläpp från flera vädersträck. Det oljevaxade ekparkettgolvet fortsätter in och väggarna är målade i en behagligt ton som skiftar i färg beroende på dygnets timmar. En värmande öppen spis står
redo för kalla vinterdagar.

I murstocken ovan spisen finns bevarade spår av husets historia, allt omsorgsfullt inramat för att bidra till att behålla husets ursprungliga själ. Den öppna planlösningen mot matrum och allrummet gör rummet till en naturlig samlingsplats för umgänge.

MATRUM
Matrummet är med sin placering och generösa storlek en perfekt plats för många middagsgäster, både till vardags och fest. Samma behagliga färgsättning finns här och på golvet ligger ett vitvaxat massivt furugolv från Baseco.

KÖK
Köket är nyligen helrenoverad i klassisk stil med Kvänum som leverantör. Bänkskivor i kalksten med vackra fossiler och pärlspontklädda väggar. Stor infälld porslinsho och klassisk blandare i brons från Adams är viktiga detaljer i detta kök. Väl tilltagna arbetsytor gör att det är trevligt med sällskap i köket och gör matlagning till ett nöje i sig.

Den framträdande Italienska spisen från ILVE kräver sitt utrymme och hittat sin plats intill murstocken. En spis som får även den professionella kocken att höja på ögonbrynen. Här i en bredare variant med induktion och klassisk modell Nostalgie. Lejontassar såklart som sista viktiga detalj. Fläkten också från ILVE och det vita kaklet som ramar in
murstocken är specialbeställt för ändamålet. Bänkskivan som finns runt spis är massiv antik ek.

Köket har bra genomtänkt förvaring och alla vitvaror är integrerade och kommer från Siemens med 5år garanti. Vinkylen från Dometic har två inbygda temperaturzoner. Golvet är samma massiva vitvaxade furugolv som i matrummet intill.

BADRUM
Ljus våtrumsmatta på golv och tapetserade väggar. Inrett med toalett, kommod med handfat, badrumsskåp samt förvaring.

TRAPPHUS
Antik-vaxad furutrappa, vitmålade väggar och bröstpanel med speglar.

ÖVRE PLAN

HALL
Ljusinsläppet från fönstret mot framsidan av huset ger ett luftigt trapphus. Två inbyggda garderober där den ena är anpassad för mediautrustning.

ALLRUM 1
Det vackra oljevaxade ekparkettgolvet finns även på övervåningen och forsätter in mot de intilligande rummen. Ljust målade väggar och öppen planlösning mot TV-hörnan.

ALLRUM 2
Husets självklara TV-hörna för soffmys och fredagssnacks. Kalla dagar bidrar den öppna spisen med mysfaktorn. Detta utrymme kan enkelt göras om till ytterligare ett sovrum om så önskas.

SOVRUM 1
Ett sovrum med egen walk-in closet. Väggarna är ljust målade i två nyanser och har idag en liten fondvägg. Väggen mot Allrum 2 kan enkelt tas bort då både golv och tak är sparat i deras helhet.

SOVRUM 2
Större sovrum med ekparkettgolv, målade väggar samt garderobsvägg även här gott om plats för förvaring.

SOVRUM 3
Sovrum med harmonisk känsla där husets ursprungliga massiva golv här är återställt och vitoljevaxat. Väggarna är ljust målade och rummet har försetts
med en gammeldags walk-in closet.

BADRUM
Badrum med klinkergolv/golvvärme (el) och kaklade väggar. Duschhörna med duschvägg, toalett, kommod med handfat, skåp och handdukstork.

KÄLLARVÅNING
HALL
Vitmålade väggar, ljusgrått golv samt utgång till trädgård vid halvtrappa.

ALLRUM
Stort extra allrum lagomt avskilt från övriga boytor. Klinkergolv och vitmålade väggar.

SNICKARRUM
Ett utrymme för skapande. Två rejäla snickarbänkar och hyllor med gott om plats för verktyg etc. Klinkergolv och målade väggar.

HOBBYRUM/FÖRRÅD
Ytterligare ett hobbyutrymme med diskbänk/skåp och utrymme med förvaringshyllor. Målat ljusgrått golv och vitmålade väggar. Här finns fjärrvärmeväxlaren.

DUSCHUTRYMME/FÖRRÅD
Klinkergolv samt kaklade väggar. Utrymmet används idag som förråd.

TVÄTTSTUGA
Stor uppskattad tvättstuga med målat golv och kaklade väggar. En rejäl arbetsbänk längs hela långsidan på rummet med underskåp och korgar. Tvättmaskin från Cylinda(-14).

FÖRRÅD 1
Klassiskt grått klinkergolv och vitmålade väggar.

FÖRRÅD 2
Även här samma gråa klinkergolv och vitmålade väggar. (Har tidigare varit 2st mindre förråd, därav dörrarna)

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa
Rum: 6
Boarea: 160 kvm
Biarea: 71 kvm
Tomtarea: 1 063 kvm

Utgångspris: 4 295 000 kr
Byggnadsår: 1936
Driftkostnad: ca 37 300 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt WC-avlopp
Uppvärmning: Fjärrvärme
Uppvärmning ålder: 2000
Grund: Källargrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegelstensfasad
Fönster: 2-glasfönster

Takbeklädnad: Plåt
Ventilation: Självdrag
Radon: Radonmätning genomförd 97/98 Årsmedelvärde 42 Bq/m2
Murstock: Murad skorsten
Murstock kommentar: Renoverad 2014

Renoveringar

2000 Fjärrvärme
2003 Carport + Förråd
2005 Badrum övervåning
2005 Ny el bottenvåning samt övervåning
2007 Yttertak ommålat
2013-2016 Löpande renovering av boytor + källarutrymmen
Nya innertak, taklister, foder, golvsocklar. Nya termostater (slottsvred) till radiatorer, nya eldosor. Fönsterkarmar målade, Golv och trappa slipade + vaxade. Golvvärme hall.
Ny planlösning övervåning där väggen mellan allrum och sovrum 1 är möjlig att ta bort om så önskas. Finns också möjlighet att få till ytterligare ett sovrum. (nuvarande allrum)
2014 Nya klinkergolv + i golvförråden i källaren.
2014 Eldstad & Skorsten renoverad samt installation av kassett.
2014 Ny Elcentral
2015-2016 Nytt kök

Tomt/balkong/uteplats

Trall med paviljong samt fontän.
Trädgård omgärdad av staket. Grusad uppfart med rosor, flertalet fruktträd samt bärbuskar.

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

Förråd anslutet till carport med betonggolv, isolerat, arbetsbänk, garderob och förvaringshyllor.

Tv/Internetanslutning

Stadsnät

Allmänt

Län: Västmanland
Kommun: Västerås
Område: Öster

Fastighetsbeteckning: Västerås Pluto 15

Planbestämmelser

Pluto, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19510430)
Stadsplan (Beslutsdatum: 19470516)

Övrigt

Angående visning och budgivning:
Senast två dagar efter visningen kommer vi att ringa alla spekulanter som varit på visningen. Vi vill veta om du är intresserad eller inte av bostaden, meddela gärna oss även om du inte är intresserad. Har du inte blivit kontaktad enligt ordningen så är vi tacksamma om du ringer mäklaren Michel Pettersson direkt på 070-630 33 22.

Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Mäklaren redovisar löpande senaste budet till säljare och alla budgivare. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer, bud och tidpunkt lämnas till köpare och säljare efter avslutad budgivning.

Mäklare är skyldig att redovisa alla bud som inkommer före överlåtelseavtalets undertecknande. Säljaren har fri prövningsrätt, han avgör om budet ska beaktas och framföras till övriga spekulanter. Säljaren avgör också vem av spekulanterna han vill sälja till, han måste inte sälja till den som har lagt det högsta budet. Bindande överlåtelseavtal har träffats först då både säljare och köpare har undertecknat avtalet.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

4 295 000 kr

Driftkostnader

ca 37 300 kr/år

Fördelas enligt följande

El: 9 000 kr
Uppvärmning: 15 500 kr
Vatten och avlopp: 6 300 kr
Försäkring: 6 500 kr

Taxering

Byggnad: 1 447 000 kr
Mark: 1 148 000 kr
Totalt: 2 595 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1936
Standardpoäng: 41
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 500 600 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 108 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2013-02-06

Besiktningsman: Peter Olsson , OBM Fuktteknik AB

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Västerås

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg