1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Stockholms län
  4. Österåker
  5. A1839402
 
KARTA
Sällsynt tillfälle! Optimalt boende i Margretelunds C med närhet till allt!

Till salu: Hus på 168 m², Åkersberga, Österåker


Renoverad 1 1/2 - plansvilla med en otroligt välskött trädgårdstomt! Bostaden är oerhört välplanerad med stora ytor och många sovrum. Det är öppen planlösning, generösa umgängesytor på båda planen och stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Här finns också fem bra sovrum, nyrenoverat kök och matplats med utgång till den väl tilltagna terrassen i sydvästligt läge. Det största sovrummet på plan 1 har utgång till ytterligare en terrass mot baksidan. Den stora tomten ligger ostört på återvändsgata. Naturens skafferi bjuder här på körsbär, äpplen, jordgubbar, gräslök smultron samt många vackra blommor. På baksidan av fastigheten har samfälligheten stora ytor med fotbollsplan och lekplats.

Rakt över gatan ligger Margretelund centrum med kommunikationer och all behövlig service. Här ligger bla populära ICA - Favoriten, pizzeria, apotek, en välrenommerad vårdcentral etc. Ett stenkast från bostaden går direktbuss (628 till Danderyds sjukhus och 628C till Tekniska Högskolan och humlegården) till Stockholm. Med buss 633 kommer man till Åkersberga centrum där direkttåg med Roslagsbanan avgår till Östra station vid KTH. Bostaden ligger med ett lantligt läge fast ändå centralt, här finns FLERA skolor och dagis på promenadavstånd.

Promenerar man en bit till kommer man till Åkersbergas centrum, där bjuds man på ett rikt utbud av butiker, service- och kulturinrättningar. Teater, biograf, bibliotek, museer, gallerier, restauranger, simhall, sporthall, ishall, sjukhus och gymnasieskola är några exempel. Gallerian i Åkersberga är nyligen tillbyggd och utökad med många nya butiker, restauranger, caféer och en modern träningsanläggning.

Margretelund lockar med en härlig boendemiljö, friluftsliv, natur och skärgård. Sätterfjärden ligger några minuters promenad bort. Det finns möjlighet till båtplats i Sätterfjärden som ansluter till över 800 öar i Roslagens skärgård. Runt Rödbosund har du en otroligt härlig strandpromenad med utsikt över Sätterfjärden, Trälhavet och Österskär på andra sidan sundet. I närheten av bostaden finns även vackra och orörda strövområden runt Trastsjön och Södersjön.

För den badsugne finns badplats (Fiskartorpet vid Sätterfjärden) inom gångavstånd samt Margretelundsbadet inom promenadavstånd.

Detta bekväma boende med närhet till det mesta måste upplevas på plats!
Stort och luftigt hus med väl genomtänkt planlösning. Många sovrum och samtidigt två väl tilltagna allrum.
Väggar och tak är genomgående i ljusa färger vilket skapar harmoni.

ENTRÉPLAN

ENTRÉ
En nyrenoverad entré med ordentligt tak, inbyggda spotlights som tänds när det blir mörkt och ny ytterdörr välkomnar dig till detta fina hus. I den stora hallen ligger klinker på golvet med golvvärme. Den ljusa och välkomnande hallen har gott om plats för avhängning och förvaring i en inbyggd avhängningsdel samt garderob under trappan.

BADRUM 1
Badrum med fönster, duschhörna, wc, handfat med kommod, spegel med spotlights och kombinerad tvätt & torktumlare på pelare. Sandfärgat klinker och kakel med delvis vit panel på väggar.

SOVRUM 1/SOVRUM 2
Bra sovrum med fönster mot baksidan och plats för säng samt övrigt möblemang. I sovrum 1 finns en väl tilltagen garderob som är målad med våtrumsfärg på glasfiber. Nya parkettgolv i båda sovrummen och i övrigt är det vita ytskikt. Sovrum 1 har en fondvägg i beige färg samt ränder i samma färg på en av väggarna.

SOVRUM 3
Det största sovrummet på nedre plan har egen utgång till en terrass på baksidan och den härliga trädgården. Här inne har samma nya golv lagts som i övriga sovrum. Ytskikten är i övrigt ljusa med undantag för en grå fondvägg. Här inne finns dessutom en hel garderobsvägg med fräscha vita garderober.

KÖK/MATSAL/SÄLLSKAPSRUM
Husets hjärta är ett stort, ljust och nyrenoverat kök med öppen planlösning mot sällskapsytorna på nedervåningen. Här är det vita skåp med mörk arbetsbänk, grå klinker på golv med golvvärme, spotlights i tak, bra arbetsytor och gott om plats för förvaring, köksön skapar harmoni i köket och förenklar vid matlagning tillsammans med någon. Röd mosaik ovan diskbänk och vitt på övriga väggar. Plats för ett stort matbord mellan vardagsrum och kök. Här finns kyl och frys i fullhöjd, integrerad diskmaskin, induktionsspis, inbyggd micro samt varmluftsugn. Utöver den stora diskbänken finns även en mindre kran med diskbänk på köksön. I anslutning till köket finns en separat ingång till huset.

I det rymliga vardagsrummet ligger träparkett med golvvärme, här inne är det ett otroligt ljusinsläpp från flera stora fönster samt en dörr mot framsidans terrass. Det finns gott om plats för både matsalsbord och soffgrupp. Med optimal placering i mitten av rummet finns även en kamin som värmer gott Sveriges kalla månader.

ÖVRE PLAN
Samtliga golv på övre plan med undantag för badrum är relativt nylagda.

SÄLLSKAPSRUM
Stort rum med generösa fönsterpartier i flera riktningar. Takkupor både mot framsida samt baksida. Mot baksidan är det dessutom en stor balkong med otrolig utsikt över området. Kattvind på ena sidan med gott om förvaringsutrymme, ljusa väggar, vit panel i tak och laminatgolv.

SOVRUM 4
Härligt sovrum med fönster mot baksidan. Här inne finn en egen ingång till en av kattvindarna som är inredd med golv och tak, perfekt koja för barnen! Sovrummet har i övrigt ljusa ytskikt med laminatgolv.

BADRUM 2
Övre planets badrum ligger i takkupan vilket gör att taket inte lutar här. Blå mosaik på golvet och vitt kakel på väggar. Badkar, inbyggd spegel, handfat med kommod, golvvärme, wc samt plats för förvaring.

SOVRUM 5
Detta sovrum ligger vägg i vägg med sovrum 4 men detta sovrum är aningen större. Liksom sovrum 4 är det fönster i en takkupa här vilket gör att rummet känns större. Laminat på golven och i övrigt ljusa ytskikt.

FÖRRÅD
Isolerat förråd som ligger med ingång från gräsmattan på baksidan. Här inne ryms mycket saker och fungerar självklart utmärkt som gäststuga eller kontor också om så önskas.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa
Rum: 7
Boarea: 168 kvm
Tomtarea: 480 kvm

Utgångspris: 3 975 000 kr
Byggnadsår: 1972
Driftkostnad: ca 38 699 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Uppvärmning: Golvvärme (direktverkande el) på hela nedre planet förutom sovrummen, oljefyllda el-element, kamin samt luftvärmepump luft/luft
Grund: Krypgrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående och liggande träpanel
Fönster: 3-glasfönster förutom 2 fönster som är 2-glas
Grundmur: Betong

Takbeklädnad: Betongpannor
Markbeskaffning: Lera
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Självdrag
Radon: Radonmätning genomförd, 73 bq
Murstock: Skorsten av plåt

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 1979

Mycket är renoverat på detta hus, för att nämna några saker,
Kök totalrenoverat, nymålad fasad under de senaste 4 åren, ny entré, nya golv i nästan hela huset under senaste åren, målning av ytskikt, all el är bytt mm

Tomt/balkong/uteplats

Väl tilltagen uteplats i sydvästligt läge med plats för kräftskivan eller studentmottagningen. Även på baksidan finns en uteplats i nordostligt läge samt en balkong i samma läge med fantastisk utsikt över området.

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

Isolerat förråd finns på tomten om ca 10 kvm.

Parkering

Plats för två bilar på den asfalterade uppfarten

Tv/Internetanslutning

Fastigheten är ansluten till fibernätet. Här finns även kabel-tv.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Österåker

Fastighetsbeteckning: Österåker Tråsättra 1:161

Planbestämmelser

Bergsätra Inom Margretelund, Stadsplan (Beslutsdatum: 19701229)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Österåker Tråsättra Ga:5

Inskrivna övriga rättigheter och belastningar: Avtalsrättighet Ledning mm

Rättigheter last: Avtalsservitut: Ledning mm - Se beskrivning

Samfällighet: Österåker Tråsättra S:1
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

3 975 000 kr

Driftkostnader

ca 38 699 kr/år

Fördelas enligt följande

El: 21 720 kr
Vatten och avlopp: 7 076 kr
Försäkring: 6 641 kr

Renhållning: 2 112 kr
Samfällighet: 1 150 kr
Beskrivning: Uppvärmning ingår i hushållsel

Taxering

Byggnad: 1 142 000 kr
Mark: 805 000 kr
Totalt: 1 947 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1975
Standardpoäng: 26
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 13 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 100 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är beställd

Sällsynt tillfälle! Optimalt boende i Margretelunds C med närhet till allt!

Till salu: Hus på 168 m², Åkersberga, Österåker

ÅKERSBERGA, ÖSTERÅKER

Till salu, Hus, 3 975 000 kr , 168


Renoverad 1 1/2 - plansvilla med en otroligt välskött trädgårdstomt! Bostaden är oerhört välplanerad med stora ytor och många sovrum. Det är öppen planlösning, generösa umgängesytor på båda planen och stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Här finns också fem bra sovrum, nyrenoverat kök och matplats med utgång till den väl tilltagna terrassen i sydvästligt läge. Det största sovrummet på plan 1 har utgång till ytterligare en terrass mot baksidan. Den stora tomten ligger ostört på återvändsgata. Naturens skafferi bjuder här på körsbär, äpplen, jordgubbar, gräslök smultron samt många vackra blommor. På baksidan av fastigheten har samfälligheten stora ytor med fotbollsplan och lekplats.

Rakt över gatan ligger Margretelund centrum med kommunikationer och all behövlig service. Här ligger bla populära ICA - Favoriten, pizzeria, apotek, en välrenommerad vårdcentral etc. Ett stenkast från bostaden går direktbuss (628 till Danderyds sjukhus och 628C till Tekniska Högskolan och humlegården) till Stockholm. Med buss 633 kommer man till Åkersberga centrum där direkttåg med Roslagsbanan avgår till Östra station vid KTH. Bostaden ligger med ett lantligt läge fast ändå centralt, här finns FLERA skolor och dagis på promenadavstånd.

Promenerar man en bit till kommer man till Åkersbergas centrum, där bjuds man på ett rikt utbud av butiker, service- och kulturinrättningar. Teater, biograf, bibliotek, museer, gallerier, restauranger, simhall, sporthall, ishall, sjukhus och gymnasieskola är några exempel. Gallerian i Åkersberga är nyligen tillbyggd och utökad med många nya butiker, restauranger, caféer och en modern träningsanläggning.

Margretelund lockar med en härlig boendemiljö, friluftsliv, natur och skärgård. Sätterfjärden ligger några minuters promenad bort. Det finns möjlighet till båtplats i Sätterfjärden som ansluter till över 800 öar i Roslagens skärgård. Runt Rödbosund har du en otroligt härlig strandpromenad med utsikt över Sätterfjärden, Trälhavet och Österskär på andra sidan sundet. I närheten av bostaden finns även vackra och orörda strövområden runt Trastsjön och Södersjön.

För den badsugne finns badplats (Fiskartorpet vid Sätterfjärden) inom gångavstånd samt Margretelundsbadet inom promenadavstånd.

Detta bekväma boende med närhet till det mesta måste upplevas på plats!
Stort och luftigt hus med väl genomtänkt planlösning. Många sovrum och samtidigt två väl tilltagna allrum.
Väggar och tak är genomgående i ljusa färger vilket skapar harmoni.

ENTRÉPLAN

ENTRÉ
En nyrenoverad entré med ordentligt tak, inbyggda spotlights som tänds när det blir mörkt och ny ytterdörr välkomnar dig till detta fina hus. I den stora hallen ligger klinker på golvet med golvvärme. Den ljusa och välkomnande hallen har gott om plats för avhängning och förvaring i en inbyggd avhängningsdel samt garderob under trappan.

BADRUM 1
Badrum med fönster, duschhörna, wc, handfat med kommod, spegel med spotlights och kombinerad tvätt & torktumlare på pelare. Sandfärgat klinker och kakel med delvis vit panel på väggar.

SOVRUM 1/SOVRUM 2
Bra sovrum med fönster mot baksidan och plats för säng samt övrigt möblemang. I sovrum 1 finns en väl tilltagen garderob som är målad med våtrumsfärg på glasfiber. Nya parkettgolv i båda sovrummen och i övrigt är det vita ytskikt. Sovrum 1 har en fondvägg i beige färg samt ränder i samma färg på en av väggarna.

SOVRUM 3
Det största sovrummet på nedre plan har egen utgång till en terrass på baksidan och den härliga trädgården. Här inne har samma nya golv lagts som i övriga sovrum. Ytskikten är i övrigt ljusa med undantag för en grå fondvägg. Här inne finns dessutom en hel garderobsvägg med fräscha vita garderober.

KÖK/MATSAL/SÄLLSKAPSRUM
Husets hjärta är ett stort, ljust och nyrenoverat kök med öppen planlösning mot sällskapsytorna på nedervåningen. Här är det vita skåp med mörk arbetsbänk, grå klinker på golv med golvvärme, spotlights i tak, bra arbetsytor och gott om plats för förvaring, köksön skapar harmoni i köket och förenklar vid matlagning tillsammans med någon. Röd mosaik ovan diskbänk och vitt på övriga väggar. Plats för ett stort matbord mellan vardagsrum och kök. Här finns kyl och frys i fullhöjd, integrerad diskmaskin, induktionsspis, inbyggd micro samt varmluftsugn. Utöver den stora diskbänken finns även en mindre kran med diskbänk på köksön. I anslutning till köket finns en separat ingång till huset.

I det rymliga vardagsrummet ligger träparkett med golvvärme, här inne är det ett otroligt ljusinsläpp från flera stora fönster samt en dörr mot framsidans terrass. Det finns gott om plats för både matsalsbord och soffgrupp. Med optimal placering i mitten av rummet finns även en kamin som värmer gott Sveriges kalla månader.

ÖVRE PLAN
Samtliga golv på övre plan med undantag för badrum är relativt nylagda.

SÄLLSKAPSRUM
Stort rum med generösa fönsterpartier i flera riktningar. Takkupor både mot framsida samt baksida. Mot baksidan är det dessutom en stor balkong med otrolig utsikt över området. Kattvind på ena sidan med gott om förvaringsutrymme, ljusa väggar, vit panel i tak och laminatgolv.

SOVRUM 4
Härligt sovrum med fönster mot baksidan. Här inne finn en egen ingång till en av kattvindarna som är inredd med golv och tak, perfekt koja för barnen! Sovrummet har i övrigt ljusa ytskikt med laminatgolv.

BADRUM 2
Övre planets badrum ligger i takkupan vilket gör att taket inte lutar här. Blå mosaik på golvet och vitt kakel på väggar. Badkar, inbyggd spegel, handfat med kommod, golvvärme, wc samt plats för förvaring.

SOVRUM 5
Detta sovrum ligger vägg i vägg med sovrum 4 men detta sovrum är aningen större. Liksom sovrum 4 är det fönster i en takkupa här vilket gör att rummet känns större. Laminat på golven och i övrigt ljusa ytskikt.

FÖRRÅD
Isolerat förråd som ligger med ingång från gräsmattan på baksidan. Här inne ryms mycket saker och fungerar självklart utmärkt som gäststuga eller kontor också om så önskas.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa
Rum: 7
Boarea: 168 kvm
Tomtarea: 480 kvm

Utgångspris: 3 975 000 kr
Byggnadsår: 1972
Driftkostnad: ca 38 699 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Uppvärmning: Golvvärme (direktverkande el) på hela nedre planet förutom sovrummen, oljefyllda el-element, kamin samt luftvärmepump luft/luft
Grund: Krypgrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående och liggande träpanel
Fönster: 3-glasfönster förutom 2 fönster som är 2-glas
Grundmur: Betong

Takbeklädnad: Betongpannor
Markbeskaffning: Lera
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Självdrag
Radon: Radonmätning genomförd, 73 bq
Murstock: Skorsten av plåt

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 1979

Mycket är renoverat på detta hus, för att nämna några saker,
Kök totalrenoverat, nymålad fasad under de senaste 4 åren, ny entré, nya golv i nästan hela huset under senaste åren, målning av ytskikt, all el är bytt mm

Tomt/balkong/uteplats

Väl tilltagen uteplats i sydvästligt läge med plats för kräftskivan eller studentmottagningen. Även på baksidan finns en uteplats i nordostligt läge samt en balkong i samma läge med fantastisk utsikt över området.

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

Isolerat förråd finns på tomten om ca 10 kvm.

Parkering

Plats för två bilar på den asfalterade uppfarten

Tv/Internetanslutning

Fastigheten är ansluten till fibernätet. Här finns även kabel-tv.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Österåker

Fastighetsbeteckning: Österåker Tråsättra 1:161

Planbestämmelser

Bergsätra Inom Margretelund, Stadsplan (Beslutsdatum: 19701229)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Österåker Tråsättra Ga:5

Inskrivna övriga rättigheter och belastningar: Avtalsrättighet Ledning mm

Rättigheter last: Avtalsservitut: Ledning mm - Se beskrivning

Samfällighet: Österåker Tråsättra S:1
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

3 975 000 kr

Driftkostnader

ca 38 699 kr/år

Fördelas enligt följande

El: 21 720 kr
Vatten och avlopp: 7 076 kr
Försäkring: 6 641 kr

Renhållning: 2 112 kr
Samfällighet: 1 150 kr
Beskrivning: Uppvärmning ingår i hushållsel

Taxering

Byggnad: 1 142 000 kr
Mark: 805 000 kr
Totalt: 1 947 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1975
Standardpoäng: 26
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 13 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 100 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är beställd

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Österåker

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg