1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Hallands län
  4. Falkenberg
  5. A1805737
 
KARTA
Vinterbonat fritidshus omgivet av åkrar!

Till salu: Hus, 2:a på 60 m², Falkenberg


Vid Rosendal, mellan Falkenberg och Varberg, finner ni denna välrenoverade och vinterbonade hallandslänga troligen byggd på sent 1800-tal. I bygden är huset känt som det gamla "tvätteriet". Sedan 2009 har huset genomgått en omfattande invändig & utvändig renovering med bland annat nytt vasstak, aluminiumklädda treglasfönster med spröjs, fasad, kök från Himle med vitvaror från Miele, förhöjt innertak, genomgående nya ytskikt, uppförande av tre isolerade friggebodar och mycket mer. Fullständigt insynsskyddad innergård med hänförande utsikt över de öppna åkrarna. Uteplats i sydostläge, njut av solen under hela dagen! Bilen parkerar ni på den grusade uppfarten med plats för upp till tre bilar. Släkt och vänner har gott om plats i de isolerade friggebodarna om de inte föredrar sovloftet, totalt finns det hela tolv sovplatser! Hit längtar själen och omgivningarna är berikade med stränder, naturreservat och vackra landskap. In till Falkenberg har ni 10 km, ni har strax över 20 km till Varberg och ni bor med 2,5 kilometers cykelavstånd till både Rosendals barnvänliga badstrand och in till Morup. Busshållsplats finnes endast några meter från huset. Säljs till stora delar möblerat!

Varmt välkomna på visning!
RUMSBESKRIVNING

Välkomna in!

Öppen planlösning mellan kök, vardagsrum och matplats med tak ända upp till nock. I övriga rum har innertaket förhöjts. Invändigt bjuder huset även på sovrum, sovloft och badrum med tvätt.

KÖK/MATPLATS/VARDAGSRUM

Köksentré med avhängningsmöjligheter direkt till vänster. Rakt fram finnes matplatsen. Rummet sträcker sig sedan vidare till kök och vardagsrum. Vardagsrum med värmande braskamin från Contura. Genomgående enstavsparkett på golvet och tapetserade väggar med en hemtrevlig fondvägg intill matplatsen. Mörklaserade synliga takbjälkar med vitmålad träpanel i taket. Ett sällskapsrum med en fantastisk rymd och ett ljusinsläpp utöver det vanliga tack vare de charmiga takkuporna. Markiser finns på fasadsidan åt väst och genomgående måttanpassade plissegardiner som följer med i köpet.

Specialbeställt kök från Himle med vita skåpsluckor och bänkskiva i massiv ek. Här kombineras modernt med en klassisk och lantlig känsla. Diskbänk i rostfritt stål och vitvaror i rostfri design. Infällda spotlights och vitt kakel som stänkskydd. Gott om arbetsytor med spisen praktiskt placerad i mitten av köket. Köksfläkt från fjäråskupan, 2010. Övrig köksutrustning består av induktionshäll, varmluftsugn, kombinerad kyl & frys samt diskmaskin. Samtlig utrustning är från Miele, 2010.

SOVRUM/SOVLOFT

Husets sovrum rymmer utan svårigheter en dubbelsäng med anslutande sängbord. En vacker enstavsparkett på golvet och tapetserade väggar. Förhöjt innertak med vitmålad träpanel. I sovrummet finns en dubbel plissegardin som mörklägger fullständigt. Sovloftet är placerat ovanför matplatsen och nås via en nerfällbar stege. Även på sovloftet är samtliga ytskikt utbytta till tapetserade väggar, samma enstavsparkett som i sällskapsrummet och vitmålad panel i taket.

HALL

Hall med synligt timmer på väggarna. Enstavsparkett på golvet och vitmålad träpanel i taket.

BADRUM MED TVÄTT

Från hallen nås badrummet med en vackert bevarad innerdörr från svunnen tid. Våtrumsmatta på golv och väggar. Badrummet är utrustat med dusch, wc-stol, tvättställ med kommod, spegelskåp, hyllor, varmvattenberedare och tvättmaskin (Electrolux, ca 2010). Vädringsfönster och paxfläkt.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Fritidshus, Vinterbonat 1-planhus med sovloft
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 60 kvm
Biarea: 6 kvm
Tomtarea: 1 620 kvm

Utgångspris: 2 375 000 kr
Byggnadsår: 1800-talets slut
Driftkostnad: ca 23 299 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Snabbt tillträde är möjligt
Boareauppgift enligt: Lantmäteriet
Beskrivning: Tre isolerade friggebodar om 15 kvm vardera är ej med i taxeringen.

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Enskilt avlopp, trekammarbrunn med infiltration
Uppvärmning: Värmepump luft-luft (2010), elburna radiatorer och braskamin (2010)
Grund: Torpargrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träfasad (2015)
Fönster: 3-glasfönster isoler med spröjs (2013-2014)
Grundmur: Natursten

Takbeklädnad: Vasstak (2010)
Ventilation: Självdrag
Jordat/ojordat: Jordat
Kommentar: Observera att byggåret är uppskattat.

Renoveringar

Genomgående renoverad mestadels mellan 2009-2015, samtliga renoveringar är utförda av fackmän.

2007: Uppförande av friggebod.
2009/2010: Nytt vasstak med ny läkt, spont och underlagstak, taket förstärktes sedan under 2011. Installation av braskamin. Ny tvättmaskin.
2010: Nytt kök från Himle, specialbeställt, installation av luft-luftvärmepump, uppförande av friggebod, ny varmvattenberedare.
2011/2012: Uppförande av friggeboden närmast bilplatsen.
2013/2014: Byte av samtliga fönster i huset, 3-glas isoler aluminiumklädda från Morups fönster. I samband med detta byttes även fönstren i friggeboden från -07.
2014: Uppförande av plank mellan huset och friggeboden.
2015: Byte/målning av fasad med undantag för fasaden mot norr.

Larm är installerat via Verisure och kan tecknas över på köparen om så önskas.

Tomt/balkong/uteplats

Trädäck på den insynsskyddade innergården med möjlighet att montera paviljong, medföljer i köpet.

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

Tre friggebodar om 15 kvm vardera, samtliga isolerade och i mycket gott skick. Träfasad, betongpannor, står på plintar. Byggda 2007 samt 2010/2011. Två av friggebodarna används som gäststugor och är invändigt klädda med träpanel och laminatgolv. Inrymmer tillsammans nio extra sovplatser. Den tredje friggeboden används som varmförråd.

På tomten finns även ett enklare förvaringsskjul. I bostadsbyggnadens södra del finns en oinredd vind med förvaringsmöjligheter eller möjlighet till att inreda som exempelvis sovloft.

Parkering

Grusad uppfart med plats för 3 bilar.

Tv/Internetanslutning

Parabol. Möjlighet finns till fiberanslutning, bekostas av köparen.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Falkenberg
Område: Morup

Fastighetsbeteckning: Falkenberg Backhult 1:10

Omgivning

Rosendal (Sandkärr):
Rosendal och Sandkärr områden strax norr om Glommes fiskeläge, ca 10-11 km norr om Falkenberg.
Omgivningen runt områden utmed den norra kuststräckan består till stor del av betade strandängar. Dessa skyddas i ett antal naturreservat både norr och söder om Rosendal. Strax söderut ligger Morups Hallar, en skärgård i miniatyr! Rosendals badstrand är en sandstrand i naturskön omgivning som upplevs mycket lugn och barnvänlig. I området ligger även Rosendals familjecamping med ca 120 platser.
Vackra promenadvägar utmed kustområdet där ni bland annat kan ta er till Glommen och vackra Morups Tånge som är ett välkänt naturreservat. Glommens hamn ger möjlighet till båt men är också ett välbesökt turistmål där Glommens Kräftfestival anordnas varje sommar.
En omtyckt butik är Gårdsbutik Thuresson som ligger strax öster om Glommens samhälle. I gårdsbutiken köper du kött från egen gård samt en mängd andra produkter från lokala leverantörer: choklad, honung, grönsaker, bröd, kryddor m.m. gardsbutikthuresson.se
För att läsa mera om området gå in på: www.glommen.se

Morup:
15 km norr om Falkenberg alldeles utmed kusten ligger samhället Morup. Här har man ett par fina badstränder att välja mellan men Morup är främst känt för sitt naturreservat Morups Tånge. Vad gäller skolor och barnomsorg i området finns följande utbud: Morupsfriskola (grundskola) www.morupsfriskola.se Långåsskolan (förskola, grundskola), Långavekaskolan (grundskola) och Skogstorpskolan (grundskola,högstadie) Läs mer på: www.edu.falkenberg.se eller www.montessori.se.
I området finns jättefina cykelvägar som ringlar sig fram längs hela kusten. Hallandstrafikens bussar trafikerar också från Morup in till centrala Falkenberg. För att ta reda på mer gå gärna in på deras hemsida: www.hlt.se Till Järnvägsstationen tar man sig på ca 10 minuter med bil. Här finns bra förbindelser både norrut och söderut.
Morup erbjuder idrottsplats, badstränder, naturreservat, närhet till Glommens fiskeläge.
Gå gärna in på www.visitfalkenberg.se för att läsa mer om vad som finns att se och göra här.
Inne i byn finns en mindre livsmedelsaffär. I närliggande Långås finns Gastroprenören Catering/Långås Livs. Större utbud av affärer och restauranger finns på väg in mot centrala Falkenberg. I Glommen finns en fiskerestaurang, läs mera på: www.glommensfiskekrog.se

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter förmån: Officialservitut: Väg
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

2 375 000 kr

Driftkostnader

ca 23 299 kr/år

Årlig elförbrukning: 10868 kWh/år

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 16 374 kr
Vatten och avlopp: 870 kr
Försäkring: 2 331 kr
Försäkringskommentar: Fastigheten är försäkrad i Dina Försäkringar till fullvärde.

Renhållning: 3 095 kr
Sotning: 629 kr
Beskrivning: Kostnaden för uppvärmning inkluderar även hushållselen. Huset har haft en inomhustemperatur på minst 20 grader året om. Sotning sker vart 8:e år till en kostnad på 629 kr.

Taxering

Byggnad: 369 000 kr
Mark: 228 000 kr
Totalt: 597 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1929
Standardpoäng: 34
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 1 st pantbrev uttaget om sammanlagt 500 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration behövs ej

Vinterbonat fritidshus omgivet av åkrar!

Till salu: Hus, 2:a på 60 m², Falkenberg

FALKENBERG

Till salu, Hus, 2 375 000 kr , 60


Vid Rosendal, mellan Falkenberg och Varberg, finner ni denna välrenoverade och vinterbonade hallandslänga troligen byggd på sent 1800-tal. I bygden är huset känt som det gamla "tvätteriet". Sedan 2009 har huset genomgått en omfattande invändig & utvändig renovering med bland annat nytt vasstak, aluminiumklädda treglasfönster med spröjs, fasad, kök från Himle med vitvaror från Miele, förhöjt innertak, genomgående nya ytskikt, uppförande av tre isolerade friggebodar och mycket mer. Fullständigt insynsskyddad innergård med hänförande utsikt över de öppna åkrarna. Uteplats i sydostläge, njut av solen under hela dagen! Bilen parkerar ni på den grusade uppfarten med plats för upp till tre bilar. Släkt och vänner har gott om plats i de isolerade friggebodarna om de inte föredrar sovloftet, totalt finns det hela tolv sovplatser! Hit längtar själen och omgivningarna är berikade med stränder, naturreservat och vackra landskap. In till Falkenberg har ni 10 km, ni har strax över 20 km till Varberg och ni bor med 2,5 kilometers cykelavstånd till både Rosendals barnvänliga badstrand och in till Morup. Busshållsplats finnes endast några meter från huset. Säljs till stora delar möblerat!

Varmt välkomna på visning!
RUMSBESKRIVNING

Välkomna in!

Öppen planlösning mellan kök, vardagsrum och matplats med tak ända upp till nock. I övriga rum har innertaket förhöjts. Invändigt bjuder huset även på sovrum, sovloft och badrum med tvätt.

KÖK/MATPLATS/VARDAGSRUM

Köksentré med avhängningsmöjligheter direkt till vänster. Rakt fram finnes matplatsen. Rummet sträcker sig sedan vidare till kök och vardagsrum. Vardagsrum med värmande braskamin från Contura. Genomgående enstavsparkett på golvet och tapetserade väggar med en hemtrevlig fondvägg intill matplatsen. Mörklaserade synliga takbjälkar med vitmålad träpanel i taket. Ett sällskapsrum med en fantastisk rymd och ett ljusinsläpp utöver det vanliga tack vare de charmiga takkuporna. Markiser finns på fasadsidan åt väst och genomgående måttanpassade plissegardiner som följer med i köpet.

Specialbeställt kök från Himle med vita skåpsluckor och bänkskiva i massiv ek. Här kombineras modernt med en klassisk och lantlig känsla. Diskbänk i rostfritt stål och vitvaror i rostfri design. Infällda spotlights och vitt kakel som stänkskydd. Gott om arbetsytor med spisen praktiskt placerad i mitten av köket. Köksfläkt från fjäråskupan, 2010. Övrig köksutrustning består av induktionshäll, varmluftsugn, kombinerad kyl & frys samt diskmaskin. Samtlig utrustning är från Miele, 2010.

SOVRUM/SOVLOFT

Husets sovrum rymmer utan svårigheter en dubbelsäng med anslutande sängbord. En vacker enstavsparkett på golvet och tapetserade väggar. Förhöjt innertak med vitmålad träpanel. I sovrummet finns en dubbel plissegardin som mörklägger fullständigt. Sovloftet är placerat ovanför matplatsen och nås via en nerfällbar stege. Även på sovloftet är samtliga ytskikt utbytta till tapetserade väggar, samma enstavsparkett som i sällskapsrummet och vitmålad panel i taket.

HALL

Hall med synligt timmer på väggarna. Enstavsparkett på golvet och vitmålad träpanel i taket.

BADRUM MED TVÄTT

Från hallen nås badrummet med en vackert bevarad innerdörr från svunnen tid. Våtrumsmatta på golv och väggar. Badrummet är utrustat med dusch, wc-stol, tvättställ med kommod, spegelskåp, hyllor, varmvattenberedare och tvättmaskin (Electrolux, ca 2010). Vädringsfönster och paxfläkt.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Fritidshus, Vinterbonat 1-planhus med sovloft
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 60 kvm
Biarea: 6 kvm
Tomtarea: 1 620 kvm

Utgångspris: 2 375 000 kr
Byggnadsår: 1800-talets slut
Driftkostnad: ca 23 299 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Snabbt tillträde är möjligt
Boareauppgift enligt: Lantmäteriet
Beskrivning: Tre isolerade friggebodar om 15 kvm vardera är ej med i taxeringen.

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Enskilt avlopp, trekammarbrunn med infiltration
Uppvärmning: Värmepump luft-luft (2010), elburna radiatorer och braskamin (2010)
Grund: Torpargrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träfasad (2015)
Fönster: 3-glasfönster isoler med spröjs (2013-2014)
Grundmur: Natursten

Takbeklädnad: Vasstak (2010)
Ventilation: Självdrag
Jordat/ojordat: Jordat
Kommentar: Observera att byggåret är uppskattat.

Renoveringar

Genomgående renoverad mestadels mellan 2009-2015, samtliga renoveringar är utförda av fackmän.

2007: Uppförande av friggebod.
2009/2010: Nytt vasstak med ny läkt, spont och underlagstak, taket förstärktes sedan under 2011. Installation av braskamin. Ny tvättmaskin.
2010: Nytt kök från Himle, specialbeställt, installation av luft-luftvärmepump, uppförande av friggebod, ny varmvattenberedare.
2011/2012: Uppförande av friggeboden närmast bilplatsen.
2013/2014: Byte av samtliga fönster i huset, 3-glas isoler aluminiumklädda från Morups fönster. I samband med detta byttes även fönstren i friggeboden från -07.
2014: Uppförande av plank mellan huset och friggeboden.
2015: Byte/målning av fasad med undantag för fasaden mot norr.

Larm är installerat via Verisure och kan tecknas över på köparen om så önskas.

Tomt/balkong/uteplats

Trädäck på den insynsskyddade innergården med möjlighet att montera paviljong, medföljer i köpet.

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

Tre friggebodar om 15 kvm vardera, samtliga isolerade och i mycket gott skick. Träfasad, betongpannor, står på plintar. Byggda 2007 samt 2010/2011. Två av friggebodarna används som gäststugor och är invändigt klädda med träpanel och laminatgolv. Inrymmer tillsammans nio extra sovplatser. Den tredje friggeboden används som varmförråd.

På tomten finns även ett enklare förvaringsskjul. I bostadsbyggnadens södra del finns en oinredd vind med förvaringsmöjligheter eller möjlighet till att inreda som exempelvis sovloft.

Parkering

Grusad uppfart med plats för 3 bilar.

Tv/Internetanslutning

Parabol. Möjlighet finns till fiberanslutning, bekostas av köparen.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Falkenberg
Område: Morup

Fastighetsbeteckning: Falkenberg Backhult 1:10

Omgivning

Rosendal (Sandkärr):
Rosendal och Sandkärr områden strax norr om Glommes fiskeläge, ca 10-11 km norr om Falkenberg.
Omgivningen runt områden utmed den norra kuststräckan består till stor del av betade strandängar. Dessa skyddas i ett antal naturreservat både norr och söder om Rosendal. Strax söderut ligger Morups Hallar, en skärgård i miniatyr! Rosendals badstrand är en sandstrand i naturskön omgivning som upplevs mycket lugn och barnvänlig. I området ligger även Rosendals familjecamping med ca 120 platser.
Vackra promenadvägar utmed kustområdet där ni bland annat kan ta er till Glommen och vackra Morups Tånge som är ett välkänt naturreservat. Glommens hamn ger möjlighet till båt men är också ett välbesökt turistmål där Glommens Kräftfestival anordnas varje sommar.
En omtyckt butik är Gårdsbutik Thuresson som ligger strax öster om Glommens samhälle. I gårdsbutiken köper du kött från egen gård samt en mängd andra produkter från lokala leverantörer: choklad, honung, grönsaker, bröd, kryddor m.m. gardsbutikthuresson.se
För att läsa mera om området gå in på: www.glommen.se

Morup:
15 km norr om Falkenberg alldeles utmed kusten ligger samhället Morup. Här har man ett par fina badstränder att välja mellan men Morup är främst känt för sitt naturreservat Morups Tånge. Vad gäller skolor och barnomsorg i området finns följande utbud: Morupsfriskola (grundskola) www.morupsfriskola.se Långåsskolan (förskola, grundskola), Långavekaskolan (grundskola) och Skogstorpskolan (grundskola,högstadie) Läs mer på: www.edu.falkenberg.se eller www.montessori.se.
I området finns jättefina cykelvägar som ringlar sig fram längs hela kusten. Hallandstrafikens bussar trafikerar också från Morup in till centrala Falkenberg. För att ta reda på mer gå gärna in på deras hemsida: www.hlt.se Till Järnvägsstationen tar man sig på ca 10 minuter med bil. Här finns bra förbindelser både norrut och söderut.
Morup erbjuder idrottsplats, badstränder, naturreservat, närhet till Glommens fiskeläge.
Gå gärna in på www.visitfalkenberg.se för att läsa mer om vad som finns att se och göra här.
Inne i byn finns en mindre livsmedelsaffär. I närliggande Långås finns Gastroprenören Catering/Långås Livs. Större utbud av affärer och restauranger finns på väg in mot centrala Falkenberg. I Glommen finns en fiskerestaurang, läs mera på: www.glommensfiskekrog.se

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter förmån: Officialservitut: Väg
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

2 375 000 kr

Driftkostnader

ca 23 299 kr/år

Årlig elförbrukning: 10868 kWh/år

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 16 374 kr
Vatten och avlopp: 870 kr
Försäkring: 2 331 kr
Försäkringskommentar: Fastigheten är försäkrad i Dina Försäkringar till fullvärde.

Renhållning: 3 095 kr
Sotning: 629 kr
Beskrivning: Kostnaden för uppvärmning inkluderar även hushållselen. Huset har haft en inomhustemperatur på minst 20 grader året om. Sotning sker vart 8:e år till en kostnad på 629 kr.

Taxering

Byggnad: 369 000 kr
Mark: 228 000 kr
Totalt: 597 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1929
Standardpoäng: 34
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 1 st pantbrev uttaget om sammanlagt 500 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration behövs ej

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Falkenberg

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg