1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Värmlands län
  4. Torsby
  5. A1627387
 
KARTA
Arkitektritad villa med tillhörande häststall och hagar mitt på Skånska landsbygden med vy över ängar och med Lunds siluett i horisonten men endast 5 minuter bort med bilen

Till salu: Hus, Torsby


Rumbeskrivning

ENTRÈ
Stig in genom de vackra dubbeldörrarna i mitten av villan och vidare in i den rymliga entrén som erbjuder bra avhängningsmöjligheter i en avskild vinkel till vänster. Ett härligt ljusflöde strömmar i hallen och köket som öppnar upp rakt fram med flertalet fönster och terrassdörr till den stensatta uteplatsen i söderläge.

KÖK
Även i köket är det stora ytor och med öppet upp till nock skapas en härlig rymd samt behaglig belysning via infällda spotlights. Köksinredningen går i en ljus ton med vitt kakel ovan arbetsytor och en arbetsbänk i massiv amerikansk körsbärsträ. Vitvaror i rostfritt utförande skapar kontrast och som extra lyx är en fritös installerad i köksön sidan om spishällen.

Matplatsen i köket har utrymme för den stora familjen med sittplatser för 6-10 personer och anslutning till stensatt uteplats i söder genom dubbla terrassdörrar i glas. Vid matplatsen finns även en kamin som ger extra värme och mysfaktor.

Utrustning:
Spishäll, spisfläkt, inbyggd fritös, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd med integrerat vatten och ismaskin.

BADRUM
I anslutning till entrén är ett helkaklat badrum med klinkergolv och ljusinsläpp via fönster beläget. De stora ytorna ger utrymme för jacuzzi såväl som dusch med glasdörrar, handdukstork, handfat med kommod och spegelskåp ovan, extra skåp till förvaring samt en toalett.

VÄSTRA FLYGELN

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är beläget i den västra flygeln med stora fönsterpartier mot trädgården, öppet upp till nock med infällda spotlights i taket, dubbla terrassdörrar till den stensatta uteplatsen i söderläge samt även terrassdörr till det generösa trädäcket i väster. Mysfaktorn förhöjs via den putsade spisen med insats och utrymme finns för både matbord samt soffor om så önskas.

SOVRUM
Ett sovrum med direktanslutning via skjutdörr till walk-in-Close och fönster mot gården. Vita väggar med en grå fondvägg samt körsbärsparkett som golv.

KONTOR
I vardagsrummet går en trappa upp till ett kontorsrum beläget ovan sovrummet. Gavelfönster samt takfönster, vita väggar och körsbärsparkett.

ÖSTRA FLYGELN

ALLRUM
Allrummet i den östra flygeln har två stora fönster som vetter mot trädgården, infällda spotlights i taket samt anslutning till samtliga rum i denna flygel.

SOVRUM x 3
Här finns tre lika stora sovrum med målade väggar. Två av rummen har klinkergolv och det tredje har ekparkettgolv.

BADRUM
Helkaklat badrum med klinkergolv,dusch, handdukstork, handfat med kommod samt toalett.

GROVENTRÈ/TVÄTTRUM
Väl tilltagen groventré som är kombinerad med tvättrummet. Kaklade väggar och klinkergolv (våtrumsspärrat utrymme) ger tåliga ytskikt. I anslutning till entrén finns en dusch för att smidigt kunna spola av ex. leriga skor.
En praktisk arbetsbänk med vask och tvättmaskin (ht-15) samt torktumlare under och förvaringsskåp ovan. Här finns även ett torkskåp.
I detta rum står även pannan till jordvärmen och den extra varmvattensberedaren.

I allrummet går en trappa upp till ovanvåningen i flygeln.

ALLRUM
Stort allrum med två takfönster, ekparkett (från -16) samt anslutning till två sovrum.

SOVRUM
Sovrum med gavelfönster, takfönster samt ekparkettgolv.

SOVRUM
Sovrum med gavelfönster, takfönster samt ekparkettgolv.

ÖVRIG INFORMATON
- Entréplan har vattenburen golvvärme och ovanvåningen har elradiatorer.
- Samtliga väggar i villan målades vita 2016.
- Genomgående på entréplan är ett klinkergolv i grå ton om inget annat angivets i rumsbeskrivningarna ovan.
- Centraldammsugare är installerad.
- Tv- samt telefonuttag i samtliga rum.
- Mörkläggningsgardiner i samtliga takfönster.
- Vackra marmorbänkar i samtliga fönster.

Tomt

Tomtarea 9 890 m² (friköpt) indelad i trädgård, gårdsplan med singel, hästhagar samt paddock.

Boendetomten består av ca 2 800 kvm samt hagar och paddock ca 7 090 kvm.
Bra belyst och dränerad paddock med sand och träflisunderlag som omgärdas av staket, 20 x 40 meter.
3 stycken gräshagar och en vinterhage som kan delas in i två hagar. Samtliga hagar omgärdas av vitt A-staket vilket skapar en vacker miljö.

Tomten erbjuder även ett område med stora odlingsmöjligheter i form av 6 stycken stora odlingslådor i cement, flertalet stora krukor samt ett växthus med röda detaljer. Här finns även flertalet fruktträd såsom äpple-, päron- och körsbärsträd samt en mindre björnbärsbuske.

En hundgård är byggd i lugn miljö bakom en av byggnaderna.

Övriga byggnader

Stallbyggnaden erbjuder häststall i halva byggnaden som avskiljs från garaget i den andra halvan med en brandvägg.

Häststallet är inrett med 4 st fullstora boxar (12 kvm) en tvättspilta (ej varmvatten), en sadelkammare (oisolerad) samt en foderkammare med anslutning till höloftet ovan stallet. Gödselstack vid gavel på stallet som är godkänd. Avlopp finns och är kopplat till en 3-kammarbrunn.

Se under övrigt för information omövriga byggnader.

Uteplats/Balkong

Flertalet uteplatser erbjuds med denna villa!

Väl tilltaget trädäck i västerläge med underbar kvällssol och fri utsikt mot de Skånska åkrarna. En mekanisk markis (kan kopplas in så den blir väderstyrd) ger skydd från solen. Anslutning till trädäcket sker från vardagsrummet.

Stor stensatt uteplats i söderläge placerad mellan de två flyglarna på villan vilket skapar vindskydd och härligt solläge. Utgång från både vardagsrum samt kök.

En extra uteplats har skapats vid poolområdet då ett upphöjt trädäck omgärdar poolen och där solen kan avnjutas hela dagen.
Poolen har belysning och likaså har trädäcket den omgärdas av. Pump till poolen står i verkstaden intill och ett smart fack till förvaring av poolredskap har byggts i träcäcket.

Bilplats

Uppställningsplats för flertalet bilar erbjuds.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 2003

TV & Internet

TV: Nuvarande ägare har tv via Boxer. Internet: ADSL. Nuvarande ägare har internet via ADSL inkl. IP-telefoni via Telia.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Lund Dalby GA:6
Vägsamfällighet finns som sköter vägen. Nuvarande ägare har ej haft någon kostnad för detta under åren men ändring kan ske i framtiden.

Övrigt

EKONOMIBYGGNADER
I ekonomibyggnaden placerad i öster finns flertalet användbara utrymmen såsom ett förråd, ett tvättrum med en stor Wascator för hästtäcken mm och med anslutande extrarum. Vidare finns ett rum med klinkergolv som kan användas till träningsrum eller förråd och med uppgång till loftet. I andra gaveln i byggnaden finns ett stort förrådsrum som även delvis används som vedkammare. Loftet på denna byggnad är inrett, uppvärmt och isolerat samt kan nyttjas som verksamhetslokal, hobbyrum eller något annat.

Verkstad i seperat byggnad med dubbla portar och betonggolv. Snickarboa med arbetsbänk och hyllor.

Ekonimibyggnaderna samt stallet har vitmålade, putsade väggar i kombination med svart träpanel och eternittak.

RIDMÖJLIGHETER
Det finnsoändligt med bra ridvägar i närområdet!
Det går att rida via banvallen till Dalby och gå på stig till Skrylleskogen och nyttja ridstigar där. I närområdet finns det vackra och bra ridvägar på grusvägar och/eller åkerkanter som tar ca 30-60 minuter där mansjälv kan välja längd på turen.
Vad gäller ridhus så finns det ett endast 10 minuter skrittväg bort (andra sidan väg 11) men diskussion med att få möjlighet att nyttja det får intresserade själva ta med ägaren till ridhuset då nuvarande ägare ej har haft intresse av möjlighet till ridhus.
Finns även ridhus i Staffanstorp samt Grevie.

SKOLBUSS
Skolbussen till Dalby stannar vid huset då fastigheten ligger i Lunds kommun.

I samarbete med Länsförsäkringar Bank kan vi lämna erbjudande om lån för dig som köper ny bostad.
Ansvariga för lån till denna bostad är privatrådgivare
Caroline Wulff 046-433 87 01
caroline.wulff@lansforsakringar.se

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Visa mindre

Arkitektritad villa med tillhörande häststall och hagar mitt på Skånska landsbygden med vy över ängar och med Lunds siluett i horisonten men endast 5 minuter bort med bilen

Till salu: Hus, Torsby

TORSBY

Till salu, Hus, 8 500 000 kr ,


Rumbeskrivning

ENTRÈ
Stig in genom de vackra dubbeldörrarna i mitten av villan och vidare in i den rymliga entrén som erbjuder bra avhängningsmöjligheter i en avskild vinkel till vänster. Ett härligt ljusflöde strömmar i hallen och köket som öppnar upp rakt fram med flertalet fönster och terrassdörr till den stensatta uteplatsen i söderläge.

KÖK
Även i köket är det stora ytor och med öppet upp till nock skapas en härlig rymd samt behaglig belysning via infällda spotlights. Köksinredningen går i en ljus ton med vitt kakel ovan arbetsytor och en arbetsbänk i massiv amerikansk körsbärsträ. Vitvaror i rostfritt utförande skapar kontrast och som extra lyx är en fritös installerad i köksön sidan om spishällen.

Matplatsen i köket har utrymme för den stora familjen med sittplatser för 6-10 personer och anslutning till stensatt uteplats i söder genom dubbla terrassdörrar i glas. Vid matplatsen finns även en kamin som ger extra värme och mysfaktor.

Utrustning:
Spishäll, spisfläkt, inbyggd fritös, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd med integrerat vatten och ismaskin.

BADRUM
I anslutning till entrén är ett helkaklat badrum med klinkergolv och ljusinsläpp via fönster beläget. De stora ytorna ger utrymme för jacuzzi såväl som dusch med glasdörrar, handdukstork, handfat med kommod och spegelskåp ovan, extra skåp till förvaring samt en toalett.

VÄSTRA FLYGELN

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är beläget i den västra flygeln med stora fönsterpartier mot trädgården, öppet upp till nock med infällda spotlights i taket, dubbla terrassdörrar till den stensatta uteplatsen i söderläge samt även terrassdörr till det generösa trädäcket i väster. Mysfaktorn förhöjs via den putsade spisen med insats och utrymme finns för både matbord samt soffor om så önskas.

SOVRUM
Ett sovrum med direktanslutning via skjutdörr till walk-in-Close och fönster mot gården. Vita väggar med en grå fondvägg samt körsbärsparkett som golv.

KONTOR
I vardagsrummet går en trappa upp till ett kontorsrum beläget ovan sovrummet. Gavelfönster samt takfönster, vita väggar och körsbärsparkett.

ÖSTRA FLYGELN

ALLRUM
Allrummet i den östra flygeln har två stora fönster som vetter mot trädgården, infällda spotlights i taket samt anslutning till samtliga rum i denna flygel.

SOVRUM x 3
Här finns tre lika stora sovrum med målade väggar. Två av rummen har klinkergolv och det tredje har ekparkettgolv.

BADRUM
Helkaklat badrum med klinkergolv,dusch, handdukstork, handfat med kommod samt toalett.

GROVENTRÈ/TVÄTTRUM
Väl tilltagen groventré som är kombinerad med tvättrummet. Kaklade väggar och klinkergolv (våtrumsspärrat utrymme) ger tåliga ytskikt. I anslutning till entrén finns en dusch för att smidigt kunna spola av ex. leriga skor.
En praktisk arbetsbänk med vask och tvättmaskin (ht-15) samt torktumlare under och förvaringsskåp ovan. Här finns även ett torkskåp.
I detta rum står även pannan till jordvärmen och den extra varmvattensberedaren.

I allrummet går en trappa upp till ovanvåningen i flygeln.

ALLRUM
Stort allrum med två takfönster, ekparkett (från -16) samt anslutning till två sovrum.

SOVRUM
Sovrum med gavelfönster, takfönster samt ekparkettgolv.

SOVRUM
Sovrum med gavelfönster, takfönster samt ekparkettgolv.

ÖVRIG INFORMATON
- Entréplan har vattenburen golvvärme och ovanvåningen har elradiatorer.
- Samtliga väggar i villan målades vita 2016.
- Genomgående på entréplan är ett klinkergolv i grå ton om inget annat angivets i rumsbeskrivningarna ovan.
- Centraldammsugare är installerad.
- Tv- samt telefonuttag i samtliga rum.
- Mörkläggningsgardiner i samtliga takfönster.
- Vackra marmorbänkar i samtliga fönster.

Tomt

Tomtarea 9 890 m² (friköpt) indelad i trädgård, gårdsplan med singel, hästhagar samt paddock.

Boendetomten består av ca 2 800 kvm samt hagar och paddock ca 7 090 kvm.
Bra belyst och dränerad paddock med sand och träflisunderlag som omgärdas av staket, 20 x 40 meter.
3 stycken gräshagar och en vinterhage som kan delas in i två hagar. Samtliga hagar omgärdas av vitt A-staket vilket skapar en vacker miljö.

Tomten erbjuder även ett område med stora odlingsmöjligheter i form av 6 stycken stora odlingslådor i cement, flertalet stora krukor samt ett växthus med röda detaljer. Här finns även flertalet fruktträd såsom äpple-, päron- och körsbärsträd samt en mindre björnbärsbuske.

En hundgård är byggd i lugn miljö bakom en av byggnaderna.

Övriga byggnader

Stallbyggnaden erbjuder häststall i halva byggnaden som avskiljs från garaget i den andra halvan med en brandvägg.

Häststallet är inrett med 4 st fullstora boxar (12 kvm) en tvättspilta (ej varmvatten), en sadelkammare (oisolerad) samt en foderkammare med anslutning till höloftet ovan stallet. Gödselstack vid gavel på stallet som är godkänd. Avlopp finns och är kopplat till en 3-kammarbrunn.

Se under övrigt för information omövriga byggnader.

Uteplats/Balkong

Flertalet uteplatser erbjuds med denna villa!

Väl tilltaget trädäck i västerläge med underbar kvällssol och fri utsikt mot de Skånska åkrarna. En mekanisk markis (kan kopplas in så den blir väderstyrd) ger skydd från solen. Anslutning till trädäcket sker från vardagsrummet.

Stor stensatt uteplats i söderläge placerad mellan de två flyglarna på villan vilket skapar vindskydd och härligt solläge. Utgång från både vardagsrum samt kök.

En extra uteplats har skapats vid poolområdet då ett upphöjt trädäck omgärdar poolen och där solen kan avnjutas hela dagen.
Poolen har belysning och likaså har trädäcket den omgärdas av. Pump till poolen står i verkstaden intill och ett smart fack till förvaring av poolredskap har byggts i träcäcket.

Bilplats

Uppställningsplats för flertalet bilar erbjuds.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 2003

TV & Internet

TV: Nuvarande ägare har tv via Boxer. Internet: ADSL. Nuvarande ägare har internet via ADSL inkl. IP-telefoni via Telia.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Lund Dalby GA:6
Vägsamfällighet finns som sköter vägen. Nuvarande ägare har ej haft någon kostnad för detta under åren men ändring kan ske i framtiden.

Övrigt

EKONOMIBYGGNADER
I ekonomibyggnaden placerad i öster finns flertalet användbara utrymmen såsom ett förråd, ett tvättrum med en stor Wascator för hästtäcken mm och med anslutande extrarum. Vidare finns ett rum med klinkergolv som kan användas till träningsrum eller förråd och med uppgång till loftet. I andra gaveln i byggnaden finns ett stort förrådsrum som även delvis används som vedkammare. Loftet på denna byggnad är inrett, uppvärmt och isolerat samt kan nyttjas som verksamhetslokal, hobbyrum eller något annat.

Verkstad i seperat byggnad med dubbla portar och betonggolv. Snickarboa med arbetsbänk och hyllor.

Ekonimibyggnaderna samt stallet har vitmålade, putsade väggar i kombination med svart träpanel och eternittak.

RIDMÖJLIGHETER
Det finnsoändligt med bra ridvägar i närområdet!
Det går att rida via banvallen till Dalby och gå på stig till Skrylleskogen och nyttja ridstigar där. I närområdet finns det vackra och bra ridvägar på grusvägar och/eller åkerkanter som tar ca 30-60 minuter där mansjälv kan välja längd på turen.
Vad gäller ridhus så finns det ett endast 10 minuter skrittväg bort (andra sidan väg 11) men diskussion med att få möjlighet att nyttja det får intresserade själva ta med ägaren till ridhuset då nuvarande ägare ej har haft intresse av möjlighet till ridhus.
Finns även ridhus i Staffanstorp samt Grevie.

SKOLBUSS
Skolbussen till Dalby stannar vid huset då fastigheten ligger i Lunds kommun.

I samarbete med Länsförsäkringar Bank kan vi lämna erbjudande om lån för dig som köper ny bostad.
Ansvariga för lån till denna bostad är privatrådgivare
Caroline Wulff 046-433 87 01
caroline.wulff@lansforsakringar.se

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Visa mindre

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Torsby

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg