1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Stockholms län
  4. Sigtuna
  5. A1412429
 
KARTA
Sekelskiftsdröm med sjöutsikt!

Till salu: Hus, 9:a på 219 m², Sigtuna


På Stora Gatan i Sigtuna ligger den här fantastiska fastigheten med anor från tidigt 1900-tal. Huset är byggt i trä med charmiga sekelskiftesdetaljer bevarade. Den ursprungliga charmen kombinerat med moderna funktioner gör detta hus till ett drömboende.

Med ett underbart högt läge och strålande utsikt över Mälaren är detta ett boende som omsluts av en stillsam och lugn atmosfär.

Den stora soliga uteplatsen samt en härlig trädgård omgärdad av ett staket ger dig en idyllisk känsla.

För din bekvämlighet finns ett garage och tre parkeringsplatser intill huset.
HALL
Entrén till huset är exklusiv och luftig genom den pardörr du går in i. Det första intrycket är slående när du ser trappan till övre plan. Hallen går i vinkel och är så rymlig att hela familjen kan klä på sig ytterkläder utan att trängas. I hallen ligger ett trägolv.

KÖK
I det här köket kommer många måltider att lagas åt både familj och vänner. Det är ljust och hemtrevligt och det finns rikligt med förvaring. Utrustning: spishäll, spisfläkt, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, inbyggd ugn, kyl och frys. Till vardags kan man sitta i köket och äta mat. Matplatsen vid köksfönstret rymmer fyra personer. På golvet i köket ligger laminat.

MATSAL
När du har middagsgäster eller bjudning använder du den vackra matsalen som ligger intill köket. Det är ett underbart rum med ordentlig takhöjd och stora fönster i två väderstreck. Matsalen har trägolv.

VARDAGSRUM
Familjehögtid eller vardagsmys. Oavsett ändamål är det i vardagsrummet man samlas. Takhöjden tillsammans med stora fönster gör att rummet aldrig känns trångt. Vardagsrummet har trägolv. Det är härifrån man når uteplatsen.

UTEPLATS
Uteplatsen ligger i sydväst och har därmed sol under större delen av dagen. Här njuter du av en strålande utsikt över Mälaren. Vilken livskvalitet att kunna ta en kopp kaffe och titta ut över ett glittrande vatten. I och med att uteplatsen ligger under tak blir detta som ett extra rum under sommaren.

SALONG
Efter en middag i matsalen tar du med dina gäster till salongen. En sprakande brasa och fönster i två väderstreck där du kan njuta av sjöutsikten kan ta andan ur vem som helst. Salongen har trägolv.

DUSCHRUM
I duschrummet finns kakel och klinker i neutrala färger. För din bekvämlighet finns här golvvärme. Utöver duschen finns en WC, och ett handfat.

SOVRUM 1 / BIBLIOTEK
På entréplan ligger detta rum som idag används som ett bibliotek. Det är här du kan krypa upp i en fåtölj med en filt och läsa en bra bok. Två platsbyggda bokhyllor pryder en av väggarna. Det här rummet kan du även använda som ett arbetsrum eller gästrum. Inred det efter just dina behov. Fönster i två väderstreck gör rummet ljust och här finns ett trägolv.

ÖVRE PLAN

ALLRUM
Ett allrum på övre plan är perfekt för familjens barn eller tonåringar. Det här kan vara deras sällskapsyta där det finns utrymme för en soffa och TV men också ett skrivbord eller lekhörna. Från allrummet når man den stora balkongen.

BALKONG
Det här är inte en vanlig balkong. Den här balkongen måste ses och upplevas på plats. Den är ovanligt stor och har en fantastisk utsikt över Sigtuna stad och Mälaren. Det är här du sitter i morgonrocken med förmiddagskaffet och läser din tidning eller njuter av en fin solnedgång.

SOVRUM 2
Det här sovrummet rymmer en dubbelsäng och alla dina kläder kan du organisera i garderobsväggen som löper längs ena sidan av rummet. På golvet ligger laminat.

SOVRUM 3
Ett lite mindre sovrum men som ändå rymmer både en enkelsäng och ett skrivbord. Det finns också en garderob så att det inte behöver bli stökigt i rummet. På golvet ligger laminat.

SOVRUM 4
Sovrum fyra är smart utnyttjat genom att man byggt förvaring bakom skjutdörrar med spegelglas i kattvinden. Genom spegelglaset känns rummet ännu större.

BADRUM
Efter en skidtur är det i bastun du värmer dig. Det finns både badkar och dusch så att du kan välja om du vill ta ett långt bad eller en snabb dusch. Dubbelhandfatet gör att fler i familjen kan borsta tänderna samtidigt. Takfönstret släpper in dagsljus. På golvet ligger klinker och väggarna är kalkade. Det finns, förutom dusch, badkar, bastu och ett dubbelhandfat, även en WC.

KÄLLARVÅNING

TVÄTTSTUGA
I den rymliga tvättstugan sköter du all din klädvård. Här finns det en arbetsbänk som underlättar när du ska vika din tvätt. Utöver det finns en tvättho, tvättmaskin och torktumlare.
FÖRRÅD
Fin förvaring finns det i förrådet som har ett litet fönster. Här kan du hänga kläder och förvara saker.
MATKÄLLARE
Inför stora bjudningar eller efter att du storhandlat kan du använda matkällaren till att förvara både mat och dryck.
PANNRUM
I pannrummet finns bergvärmepumpne och även förvaringsutrymme.
HOBBYRUM
Ett rum med egen ingång som förslagsvis går att hyra ut. Det går också att låta tonåringen använda det som ett spelrum där kompisarna, genom den egna ingången, inte behöver gå via entrén. Plastmatta på golvet.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 2 plan med källare
Rum: 9, varav 4 sovrum
Boarea: 219 kvm
Biarea: 68 kvm
Tomtarea: 1 797 kvm

Accepterat pris: 12 000 000 kr
Byggnadsår: 1928
Driftkostnad: ca 32 995 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen.

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt WC-avlopp
Uppvärmning: Bergvärme med vattenburet system

Renoveringar

2016 Bytt alla ventiler på alla radiatorer
2014 Kyl och frys
2013 Nytt yttertak och torktummlare
2009 Nya innerdörrar samt staket
2008 Renoverat båda badrummen
2007 Bergvärme, dränering, tvättmaskin
2005 Badrum övervåning och duschrum bottenvåning
2004 Diskmaskin
2003 Spishäll
2006 Målat hela huset

Tomt/balkong/uteplats

Uteplats 1: Balkong, läge sydväst.
Uteplats 2: Altan under tak, läge sydväst.

Både balkongen och uteplatsen har en magnefik utsikt över Mälaren. Vilken livskvalitet det är att få njuta av kvällssolen efter en lång arbetsdag.

Tomtarea 1 797 m² (friköpt). Tomten: insynsskyddad naturtomt, sluttningstomt, trädgårdstomt med häckar, sjöutsikt och staket. Äppelträd, päronträd, körsbärsträd, rönn och syrenbuskar finns på tomten. Tomten har ett högt och vackert läge.

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

Förråd med plats för trädgårdsredskap.

Parkering

Bilplats 1: Garage med plats för 1 bil.
Bilplats 2: P-plats framför garage med plats för 3 bilar.

Tv/Internetanslutning

Tv: Parabol med dekoder (satellit-tv). Internet: Via telenätet.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Sigtuna
Område: Sigtuna

Fastighetsbeteckning: Sigtuna Harbacken 5

Planbestämmelser

Stadsplan (1934-05-

Övrigt

OMGIVNING
Sigtuna är Sveriges äldsta bevarade stad, grundad på 970-talet av Erik Segersäll. Här finns närheten till Mälaren och naturen samtidigt som det längs Stora Gatan ligger 1700- och 1800-tals trähus som inhyser små butiker, caféer och restauranger. Det är enkelt att ta sig både till Uppsala och Stockholm och världen ligger runt hörnet genom närheten till Arlanda flygplats.

SKOLA - FÖRSKOLA
PÅ Tivolivägen i närheten av Klockbacken ligger förskolan Karusellen och på Stora Gatan finns montessori Elefanten. Centralt i Sigtuna på en stor naturtomt ligger också Montessori Sandsborg. Väringaskolan har både förskola samt årskurs F-6. Utöver det finns S:t Pers skola (F-6) som ligger vackert på en kulle i Sigtuna. Högstadiet (åk 7-9) finns på S:t Olofs skola på Skolbacken eller på Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL). I kommunen finns tre gymnasieskolor varav SSHL är en av dem.

KOMMUNIKATIONER
Från Sigtuna går det bussar till Märsta centrum och pendelstationen. Vid Märsta pendelstation kan man åka vidare med pendeltåg till Stockholm eller SJ:s tåg till Stockholm eller Uppsala. Från Märsta busstorg kan man åka SL-buss till Arlanda. Upplands Lokaltrafiks linjebuss mellan Enköping och Arlanda stannar nära området, med den kan man åka direkt till Arlanda, Bålsta eller Enköping.

FRITID
Sigtuna Fritidscenter ligger på Rektor Cullbergs väg och anses vara en av landets charmigaste anläggningar som erbjuder simskolor, vattengymnastik, bubbelpool m.m. Nedanför Sigtuna stad finns en strandpromenad och möjlighet att spela minigolf. Har du båt finns också en båt- och gästhamn där du kan koppla av med en glass på det välbesökta Våfflan. På vintern går det att åka skridskor på fjärden. Prästängshallen är en anläggning som erbjuder bra möjligheter för idrotten i Sigtuna. Sporthallen är främst för innebandy, handboll och basket. Det finns en judolokal och en tennishall. Sigtuna IF har en stor del av sin verksamhet här och man har tillgång till två konstgräsplaner och en med naturgräs. För dig som spelar golf finns Sigtuna GK.

KULTUR - NÖJEN - SERVICE
På Stora Gatan i Sigtuna finns biografen Gröna Ladan där också Sigtuna Museum ligger. Med tanke på Sigtunas fantastiska historia finns mycket intressant för den historieintresserade. I Sigtuna stad finns det som du behöver i form av livsmedelsbutiker, restauranger, caféer, butiker, banker och systembolag.
Övrigt
Ekonomi

Accepterat pris

12 000 000 kr

Driftkostnader

ca 32 995 kr/år

Kommentar: Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Exempelvis användningen av elektriska artiklar samt val av försäkringsbolag. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.
Hushållsströmen är inräknad i uppvärmingskostnaderna. Renhållnings kostnaderna är inräknade i vatten/avlopp. Hushåll om 2 vuxna

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 26 910 kr
Vatten och avlopp: 2 885 kr
Försäkring: 3 200 kr

Taxering

Byggnad: 2 524 000 kr
Mark: 3 344 000 kr
Totalt: 5 868 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1929
Standardpoäng: 38
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 350 000 kr.

Sekelskiftsdröm med sjöutsikt!

Till salu: Hus, 9:a på 219 m², Sigtuna

SIGTUNA

Till salu, Hus, 12 000 000 kr , 219


På Stora Gatan i Sigtuna ligger den här fantastiska fastigheten med anor från tidigt 1900-tal. Huset är byggt i trä med charmiga sekelskiftesdetaljer bevarade. Den ursprungliga charmen kombinerat med moderna funktioner gör detta hus till ett drömboende.

Med ett underbart högt läge och strålande utsikt över Mälaren är detta ett boende som omsluts av en stillsam och lugn atmosfär.

Den stora soliga uteplatsen samt en härlig trädgård omgärdad av ett staket ger dig en idyllisk känsla.

För din bekvämlighet finns ett garage och tre parkeringsplatser intill huset.
HALL
Entrén till huset är exklusiv och luftig genom den pardörr du går in i. Det första intrycket är slående när du ser trappan till övre plan. Hallen går i vinkel och är så rymlig att hela familjen kan klä på sig ytterkläder utan att trängas. I hallen ligger ett trägolv.

KÖK
I det här köket kommer många måltider att lagas åt både familj och vänner. Det är ljust och hemtrevligt och det finns rikligt med förvaring. Utrustning: spishäll, spisfläkt, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, inbyggd ugn, kyl och frys. Till vardags kan man sitta i köket och äta mat. Matplatsen vid köksfönstret rymmer fyra personer. På golvet i köket ligger laminat.

MATSAL
När du har middagsgäster eller bjudning använder du den vackra matsalen som ligger intill köket. Det är ett underbart rum med ordentlig takhöjd och stora fönster i två väderstreck. Matsalen har trägolv.

VARDAGSRUM
Familjehögtid eller vardagsmys. Oavsett ändamål är det i vardagsrummet man samlas. Takhöjden tillsammans med stora fönster gör att rummet aldrig känns trångt. Vardagsrummet har trägolv. Det är härifrån man når uteplatsen.

UTEPLATS
Uteplatsen ligger i sydväst och har därmed sol under större delen av dagen. Här njuter du av en strålande utsikt över Mälaren. Vilken livskvalitet att kunna ta en kopp kaffe och titta ut över ett glittrande vatten. I och med att uteplatsen ligger under tak blir detta som ett extra rum under sommaren.

SALONG
Efter en middag i matsalen tar du med dina gäster till salongen. En sprakande brasa och fönster i två väderstreck där du kan njuta av sjöutsikten kan ta andan ur vem som helst. Salongen har trägolv.

DUSCHRUM
I duschrummet finns kakel och klinker i neutrala färger. För din bekvämlighet finns här golvvärme. Utöver duschen finns en WC, och ett handfat.

SOVRUM 1 / BIBLIOTEK
På entréplan ligger detta rum som idag används som ett bibliotek. Det är här du kan krypa upp i en fåtölj med en filt och läsa en bra bok. Två platsbyggda bokhyllor pryder en av väggarna. Det här rummet kan du även använda som ett arbetsrum eller gästrum. Inred det efter just dina behov. Fönster i två väderstreck gör rummet ljust och här finns ett trägolv.

ÖVRE PLAN

ALLRUM
Ett allrum på övre plan är perfekt för familjens barn eller tonåringar. Det här kan vara deras sällskapsyta där det finns utrymme för en soffa och TV men också ett skrivbord eller lekhörna. Från allrummet når man den stora balkongen.

BALKONG
Det här är inte en vanlig balkong. Den här balkongen måste ses och upplevas på plats. Den är ovanligt stor och har en fantastisk utsikt över Sigtuna stad och Mälaren. Det är här du sitter i morgonrocken med förmiddagskaffet och läser din tidning eller njuter av en fin solnedgång.

SOVRUM 2
Det här sovrummet rymmer en dubbelsäng och alla dina kläder kan du organisera i garderobsväggen som löper längs ena sidan av rummet. På golvet ligger laminat.

SOVRUM 3
Ett lite mindre sovrum men som ändå rymmer både en enkelsäng och ett skrivbord. Det finns också en garderob så att det inte behöver bli stökigt i rummet. På golvet ligger laminat.

SOVRUM 4
Sovrum fyra är smart utnyttjat genom att man byggt förvaring bakom skjutdörrar med spegelglas i kattvinden. Genom spegelglaset känns rummet ännu större.

BADRUM
Efter en skidtur är det i bastun du värmer dig. Det finns både badkar och dusch så att du kan välja om du vill ta ett långt bad eller en snabb dusch. Dubbelhandfatet gör att fler i familjen kan borsta tänderna samtidigt. Takfönstret släpper in dagsljus. På golvet ligger klinker och väggarna är kalkade. Det finns, förutom dusch, badkar, bastu och ett dubbelhandfat, även en WC.

KÄLLARVÅNING

TVÄTTSTUGA
I den rymliga tvättstugan sköter du all din klädvård. Här finns det en arbetsbänk som underlättar när du ska vika din tvätt. Utöver det finns en tvättho, tvättmaskin och torktumlare.
FÖRRÅD
Fin förvaring finns det i förrådet som har ett litet fönster. Här kan du hänga kläder och förvara saker.
MATKÄLLARE
Inför stora bjudningar eller efter att du storhandlat kan du använda matkällaren till att förvara både mat och dryck.
PANNRUM
I pannrummet finns bergvärmepumpne och även förvaringsutrymme.
HOBBYRUM
Ett rum med egen ingång som förslagsvis går att hyra ut. Det går också att låta tonåringen använda det som ett spelrum där kompisarna, genom den egna ingången, inte behöver gå via entrén. Plastmatta på golvet.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 2 plan med källare
Rum: 9, varav 4 sovrum
Boarea: 219 kvm
Biarea: 68 kvm
Tomtarea: 1 797 kvm

Accepterat pris: 12 000 000 kr
Byggnadsår: 1928
Driftkostnad: ca 32 995 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen.

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt WC-avlopp
Uppvärmning: Bergvärme med vattenburet system

Renoveringar

2016 Bytt alla ventiler på alla radiatorer
2014 Kyl och frys
2013 Nytt yttertak och torktummlare
2009 Nya innerdörrar samt staket
2008 Renoverat båda badrummen
2007 Bergvärme, dränering, tvättmaskin
2005 Badrum övervåning och duschrum bottenvåning
2004 Diskmaskin
2003 Spishäll
2006 Målat hela huset

Tomt/balkong/uteplats

Uteplats 1: Balkong, läge sydväst.
Uteplats 2: Altan under tak, läge sydväst.

Både balkongen och uteplatsen har en magnefik utsikt över Mälaren. Vilken livskvalitet det är att få njuta av kvällssolen efter en lång arbetsdag.

Tomtarea 1 797 m² (friköpt). Tomten: insynsskyddad naturtomt, sluttningstomt, trädgårdstomt med häckar, sjöutsikt och staket. Äppelträd, päronträd, körsbärsträd, rönn och syrenbuskar finns på tomten. Tomten har ett högt och vackert läge.

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

Förråd med plats för trädgårdsredskap.

Parkering

Bilplats 1: Garage med plats för 1 bil.
Bilplats 2: P-plats framför garage med plats för 3 bilar.

Tv/Internetanslutning

Tv: Parabol med dekoder (satellit-tv). Internet: Via telenätet.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Sigtuna
Område: Sigtuna

Fastighetsbeteckning: Sigtuna Harbacken 5

Planbestämmelser

Stadsplan (1934-05-

Övrigt

OMGIVNING
Sigtuna är Sveriges äldsta bevarade stad, grundad på 970-talet av Erik Segersäll. Här finns närheten till Mälaren och naturen samtidigt som det längs Stora Gatan ligger 1700- och 1800-tals trähus som inhyser små butiker, caféer och restauranger. Det är enkelt att ta sig både till Uppsala och Stockholm och världen ligger runt hörnet genom närheten till Arlanda flygplats.

SKOLA - FÖRSKOLA
PÅ Tivolivägen i närheten av Klockbacken ligger förskolan Karusellen och på Stora Gatan finns montessori Elefanten. Centralt i Sigtuna på en stor naturtomt ligger också Montessori Sandsborg. Väringaskolan har både förskola samt årskurs F-6. Utöver det finns S:t Pers skola (F-6) som ligger vackert på en kulle i Sigtuna. Högstadiet (åk 7-9) finns på S:t Olofs skola på Skolbacken eller på Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL). I kommunen finns tre gymnasieskolor varav SSHL är en av dem.

KOMMUNIKATIONER
Från Sigtuna går det bussar till Märsta centrum och pendelstationen. Vid Märsta pendelstation kan man åka vidare med pendeltåg till Stockholm eller SJ:s tåg till Stockholm eller Uppsala. Från Märsta busstorg kan man åka SL-buss till Arlanda. Upplands Lokaltrafiks linjebuss mellan Enköping och Arlanda stannar nära området, med den kan man åka direkt till Arlanda, Bålsta eller Enköping.

FRITID
Sigtuna Fritidscenter ligger på Rektor Cullbergs väg och anses vara en av landets charmigaste anläggningar som erbjuder simskolor, vattengymnastik, bubbelpool m.m. Nedanför Sigtuna stad finns en strandpromenad och möjlighet att spela minigolf. Har du båt finns också en båt- och gästhamn där du kan koppla av med en glass på det välbesökta Våfflan. På vintern går det att åka skridskor på fjärden. Prästängshallen är en anläggning som erbjuder bra möjligheter för idrotten i Sigtuna. Sporthallen är främst för innebandy, handboll och basket. Det finns en judolokal och en tennishall. Sigtuna IF har en stor del av sin verksamhet här och man har tillgång till två konstgräsplaner och en med naturgräs. För dig som spelar golf finns Sigtuna GK.

KULTUR - NÖJEN - SERVICE
På Stora Gatan i Sigtuna finns biografen Gröna Ladan där också Sigtuna Museum ligger. Med tanke på Sigtunas fantastiska historia finns mycket intressant för den historieintresserade. I Sigtuna stad finns det som du behöver i form av livsmedelsbutiker, restauranger, caféer, butiker, banker och systembolag.
Övrigt
Ekonomi

Accepterat pris

12 000 000 kr

Driftkostnader

ca 32 995 kr/år

Kommentar: Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Exempelvis användningen av elektriska artiklar samt val av försäkringsbolag. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.
Hushållsströmen är inräknad i uppvärmingskostnaderna. Renhållnings kostnaderna är inräknade i vatten/avlopp. Hushåll om 2 vuxna

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 26 910 kr
Vatten och avlopp: 2 885 kr
Försäkring: 3 200 kr

Taxering

Byggnad: 2 524 000 kr
Mark: 3 344 000 kr
Totalt: 5 868 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1929
Standardpoäng: 38
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 350 000 kr.

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Sigtuna

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg