1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Västra Götalands län
  4. Göteborg
  5. A1852979
 
KARTA
Välkommen till en helrenoverad genomgångslägenhet som erbjuder ett modernt och bekvämt boende på populära Kapplandsgatan.

Bostadsrätt: Lägenhet, 3:a på 66 m², Göteborg


Välkommen till en helrenoverad genomgångslägenhet som erbjuder ett modernt och bekvämt boende på populära Kapplandsgatan. Lägenheten är belägen på våning 3 med vacker utsikt mot lugn innergård. Bostaden har genomgående ljus färgsättning, fina golv och tidlösa materialval samt en väldisponerad planlösning som ger ett luftigt intryck. Modernt och stilrent kök som totalrenoverades 2015, ljust vardagsrum med utgång till söderbalkong, 2 fina sovrum varav ett med ingång till praktisk klädkammare, fräscht helkaklat badrum med dusch och golvvärme samt välkomnande hall. Bor du på attraktiva Kapplandsgatan har du nära till goda kommunikationer som tar dig snabbt in till centrala Göteborg, expansiva Frölunda Torg eller ut till havet. Gångavstånd till Axel Dahlströms Torg och härliga natursköna omgivningar i närheten såsom Slottsskogen, Botaniska trädgården samt Änggårdsbergen.
KÖK:
Helrenoverat kök från 2015 med en känsla av rymd. Detta är ett välorganiserat kök med goda förvaringsutrymmen och bra arbetsytor. Köket har vita luckor med metallbeslag. Köket har målade vita väggar, samt laminatgolv. Köksutrustning: samtliga vitvaror från IKEA 2015.

VARDAGSRUM:
Stort fint vardagsrum med snyggt laminatgolv, vitmålade väggar samt stora fönster mot söder. Vardagsrummet är stort och lättmöblerat, här finns gott om plats för såväl soffa som matplats. Tack vare de stora fönstren får bostaden ett rikligt ljusinsläpp som ger rummen en inbjudande känsla av rymd. Från vardagsrummet når man den härliga söderbalkongen med en fin utsikt över den grönskande innergården. Balkongen har en trevlig trätrall samt gott om plats för balkongmöbler.

SOVRUM:
Från vardagsrummet når man ett av bostadens två sovrum. Detta sovrum har, målade väggar i vitt samt en målad vägg med en mild pastellton. Utsikt över den grönskande innergården samt ingång till stor välplanerad klädkammare.

SOVRUM:
Från hallen når man bostadens andra sovrum som idag används som barnrum. Detta sovrum har fint laminatgolv, målade väggar samt utsikt över övergivningarna.

BADRUM:
Smakfullt totalrenoverat badrum. Badrummet är stamrenoverat och har vitkaklade väggar och ett ljust klinkergolv.
Utrustning; WC (2015), Tvättställ med blandare och underskåp (2016), badrumskåp med speldörrar (2016), dusch med ny blandare (2016), handdukstork, golvvärme samt öppningsbart vädringsfönster.

HALL:
Välkomnande hall med målade vita väggar samt snyggt laminatgolv. Här finns säkerhetsdörr, porttelefon samt avhängningsmöjligheter.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 66 kvm
Lägenhetsnummer: 36

Utgångspris: 2 450 000 kr
Byggnadsår: 1961
Driftkostnad: ca 400 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Boareauppgift enligt: Bostadsföreningen

Tv/Internetanslutning

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband via Banhof

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Högsbo

Omgivning

Högsbo sträcker sig från den höjd vi kallar Högsbohöjd med vacker utsikt över Kungsladugård, ner till Flatås och Kaverös.

Högsbo erbjuder en trivsam blandning av olika boendeformer och området är uppfört där det en gång i tiden stod ett flertal kolonihus. Denna växtlighet har försökt bevarats i form av generösa grönytor runt husen samt vackra planteringar av träd, buskar och blommor.

I hjärtat av Högsbo ligger Axel Dahlströms Torg som invigdes 1954. Torget är fortfarande ett levande torg och en knytpunkt där man bland annat finner apotek, bibliotek, fritids- och konferenslokaler, bank, mataffär och andra butiker.

Till och från Axel Dahlströms Torg tar man sig smidigt med spårvagn (1,2,7 och 8). Med allmänna kommunikationer tar man sig snabbt in till centrala Göteborg eller till Frölunda Torg.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som banker, frisörer, resebyråer samt hälsoservice som tandläkare och vårdcentral. Här finns även kulturhuset med bio, simhall och träningsanläggning.

Högsbo är så nära citypulsen man kan komma utan att bo mitt i den. Det är en oas strax utanför centrum och härifrån kan man via gång- och cykelväg ta sig till sköna Slottsskogen, Änggårdsbergen, Botaniska Trädgården, Linnéstaden och ut till havet och flera populära sol- och badplatser.

Visa mer om bostaden

Andel i föreningen

Andel av insats: 0.34822
Andel av månadsavgift: 0,34822

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Om föreningen:
Välkommen till den lugna och välskötta bostadsrättsföreningen HSB Täppan i Högsbo. Föreningen består av fastigheterna Järnbrott 129:1 och Järnbrott 130:1, tomträtt med arrende bestående av adresserna Kapplandsgatan 2-82. På fastigheterna finns sammanlagt 289 st lägenheter i trevåningshus med trevliga innergårdar, 7 st lokaler, 27 st garage samt 192 st p-platser. Föreningens lägenheter är fördelade enligt följande: 1 rok-25 st, 2 rok-65 st, 3 rok-159 st, 4 rok-31 st samt 5 rok-8 st.

Gjorda renoveringar:
Föreningen genomgick renovering av fönstren och byte av räckverken på balkongerna 1990-2000, då flera medlemmar valde att glasa in balkongerna på egen bekostnad. Samma år fick alla lägenheter nya säkerhetsdörrar utom bostäderna med uteplatser. Mellan 2000 och 2004 skedde stamrenoveringen då alla lägenheter fick helkaklade badrum med golvvärme och elsystemet renoverades och moderniserades. År 2007 färdigställdes ombyggnationen av 5 st lokaler till lägenheter och man fick ny bastu och övernattningslägenhet samt vinden tilläggsisolerades. Under 2008 byttes källardörrarna och soprumsdörrarna ut och man fick ny
värmekulvert. År 2009 skedde ombyggnation och förnyelse av innergårdar och grönytor. Under 2010 tecknade föreningen gruppanslutet bredband. 2010-2011 skedde utbyte av termostater, ny fastighetsexpedition invigdes, lägenheterna i markplan fick nya ytterdörrar och man målade och bytte belysning i entréerna. Under 2012-2013 installerades nya tvättmaskiner samt komplettering med torktumlare. Webb-bokning tvättstuga samt access till gästlägenhet och föreningslokal via medlemmars egna nyckelbrickor trädde i kraft, man installerade även rörelsestyrd belysning i de gemensamma utrymmena och det tillkom en ny lekställning utanför föreningslokalen. Föreningen har även installerat moloker för att få ner sophanteringskostnaderna. Soprummen gjordes i samband med detta om till förråd.
2013-2014 utfördes en rensning av ventilationskanaler. 2014-2015 målades samtliga garageportar. Under samma år målades tidigare soprum och fräschades upp för att använda till cykelrum och övrig förvaring. 2015 gjordes ommurning av tegel på fasaden samt renovering av dilatationsfogarna. Samma år gjordes även byte av fönsterbalkar och upprustning av entrétrapporna. 2016 Pågår ett arbete att renoverara fasaderna, detta beräknas bli klart november/december 2016.

Övriga utrymmen:
Det finns cykelförråd och källarförråd i anslutning till den egna trappuppgången. Trapphusen är försedda med passersystem (portlås) med hjälp av nyckelbrickor. Tvättstugor med torkrum finns på Kapplandsgatan 32-34 och 66-68, ingång gaveln av husen, belägna en trappa ner i källarplan. Varje tvättstuga har 4 tvättgrupper. Man bokar en tvättgrupp som består av antingen 2 stycken tvättmaskiner (5,5 kg), 1 torktumlare & 1 torkrum eller 1 grovtvätt (10 kg) & 1 torkrum. Tvättstugan kan bokas både manuellt och via webb. Föreningslokalen/gemensamhetslokalen "Linden" går att hyra, den ligger på Kapplandsgatan 30. Lokalen "Linden kan hyras för fester och rymmer ca 60 sittande eller 100 stående personer och kostar ca 300kr/dag att hyra. Kapplandsgatan 30A är adress för föreningens expedition. Det finns en gemensam tvättanläggning för biltvätt vid återvinningsstationen Kapplandsgatan 82 . Mellan Kapplandsgatans två HSB-föreningar Täppans och Skördens parkeringar finns det 3 stycken tvättplatser. För att komma åt vattnet behöver man en nyckel som man kan köpa på expeditionen. En av tvättplatserna har också eluttag så man kan dammsuga bilen om man tar med en dammsugare. Vintertid är vattnet vid tvättplatserna avstängt. Övernattningslägenheten "Tuvan" finns att hyra på Kapplandsgatan 16, här finns en bäddsoffa för två samt extra sängar att tillgå (dock ej sängkläder). Kostnad ca 200 kr/natt. Bredvid föreningens uthyrningslägenhet ligger en trevlig bastu med relaxrum samt motionscykel (Kapplandsgatan 16). Bastu såväl som motionscykel bokas på listor uppsatta i lokalen.
Föreningen har återvinningsstation och komposteringsrum. Föreningen har även en fritidskommitté som lägger en aktivitetsplan för året för de medlemmar som vill delta.

Innergård:
Härlig innergård med stor välskött gräsmatta, 2 st stenlagda uteplatser med plats föreningens utemöbler, en grillplats samt en trevlig lekplats med sandlåda och rutschkana.

Uppvärmning:
Fjärrvärme

Städning:
Vår och höststädning. Föreningen har en egen fastighetsskötare samt två stycken lokalvårdare som sköter städning av trappuppgångarna varje vecka.

Allmänt

Föreningens namn: HSB Täppan

Föreningsform: Bostadsrätt

Kommun: Göteborg

Parkering

Föreningen HSB Täppan har 17 st varmgarage. Det finns även ett större antal p-platser 154 st med elstolpe och 1 st utan elstolpe. Utöver detta hyr föreningen utav sin grannförening HSB Skörden ett MC garage med totalt 5 st platser samt 25 p-platser utan elstolpe på deras p-däck. P-platserna på p-däcket är lite bredare (20cm extra) än föreningens egna platser.
Varmgarage: 800 kr/mån.
P-plats (elstolpe): 300 kr/mån
P-plats: 300 kr/mån
MC: 250 kr/mån
P-däcket Skörden: 300 kr/mån
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

2 450 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

3 570 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Driftkostnader

ca 400 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 300 kr
Försäkring: 100 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 111 kWh/kvm/år

Välkommen till en helrenoverad genomgångslägenhet som erbjuder ett modernt och bekvämt boende på populära Kapplandsgatan.

Bostadsrätt: Lägenhet, 3:a på 66 m², Göteborg

GÖTEBORG

Bostadsrätt, Lägenhet, 2 450 000 kr 3 570 kr , 66


Välkommen till en helrenoverad genomgångslägenhet som erbjuder ett modernt och bekvämt boende på populära Kapplandsgatan. Lägenheten är belägen på våning 3 med vacker utsikt mot lugn innergård. Bostaden har genomgående ljus färgsättning, fina golv och tidlösa materialval samt en väldisponerad planlösning som ger ett luftigt intryck. Modernt och stilrent kök som totalrenoverades 2015, ljust vardagsrum med utgång till söderbalkong, 2 fina sovrum varav ett med ingång till praktisk klädkammare, fräscht helkaklat badrum med dusch och golvvärme samt välkomnande hall. Bor du på attraktiva Kapplandsgatan har du nära till goda kommunikationer som tar dig snabbt in till centrala Göteborg, expansiva Frölunda Torg eller ut till havet. Gångavstånd till Axel Dahlströms Torg och härliga natursköna omgivningar i närheten såsom Slottsskogen, Botaniska trädgården samt Änggårdsbergen.
KÖK:
Helrenoverat kök från 2015 med en känsla av rymd. Detta är ett välorganiserat kök med goda förvaringsutrymmen och bra arbetsytor. Köket har vita luckor med metallbeslag. Köket har målade vita väggar, samt laminatgolv. Köksutrustning: samtliga vitvaror från IKEA 2015.

VARDAGSRUM:
Stort fint vardagsrum med snyggt laminatgolv, vitmålade väggar samt stora fönster mot söder. Vardagsrummet är stort och lättmöblerat, här finns gott om plats för såväl soffa som matplats. Tack vare de stora fönstren får bostaden ett rikligt ljusinsläpp som ger rummen en inbjudande känsla av rymd. Från vardagsrummet når man den härliga söderbalkongen med en fin utsikt över den grönskande innergården. Balkongen har en trevlig trätrall samt gott om plats för balkongmöbler.

SOVRUM:
Från vardagsrummet når man ett av bostadens två sovrum. Detta sovrum har, målade väggar i vitt samt en målad vägg med en mild pastellton. Utsikt över den grönskande innergården samt ingång till stor välplanerad klädkammare.

SOVRUM:
Från hallen når man bostadens andra sovrum som idag används som barnrum. Detta sovrum har fint laminatgolv, målade väggar samt utsikt över övergivningarna.

BADRUM:
Smakfullt totalrenoverat badrum. Badrummet är stamrenoverat och har vitkaklade väggar och ett ljust klinkergolv.
Utrustning; WC (2015), Tvättställ med blandare och underskåp (2016), badrumskåp med speldörrar (2016), dusch med ny blandare (2016), handdukstork, golvvärme samt öppningsbart vädringsfönster.

HALL:
Välkomnande hall med målade vita väggar samt snyggt laminatgolv. Här finns säkerhetsdörr, porttelefon samt avhängningsmöjligheter.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 66 kvm
Lägenhetsnummer: 36

Utgångspris: 2 450 000 kr
Byggnadsår: 1961
Driftkostnad: ca 400 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Boareauppgift enligt: Bostadsföreningen

Tv/Internetanslutning

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband via Banhof

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Högsbo

Omgivning

Högsbo sträcker sig från den höjd vi kallar Högsbohöjd med vacker utsikt över Kungsladugård, ner till Flatås och Kaverös.

Högsbo erbjuder en trivsam blandning av olika boendeformer och området är uppfört där det en gång i tiden stod ett flertal kolonihus. Denna växtlighet har försökt bevarats i form av generösa grönytor runt husen samt vackra planteringar av träd, buskar och blommor.

I hjärtat av Högsbo ligger Axel Dahlströms Torg som invigdes 1954. Torget är fortfarande ett levande torg och en knytpunkt där man bland annat finner apotek, bibliotek, fritids- och konferenslokaler, bank, mataffär och andra butiker.

Till och från Axel Dahlströms Torg tar man sig smidigt med spårvagn (1,2,7 och 8). Med allmänna kommunikationer tar man sig snabbt in till centrala Göteborg eller till Frölunda Torg.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som banker, frisörer, resebyråer samt hälsoservice som tandläkare och vårdcentral. Här finns även kulturhuset med bio, simhall och träningsanläggning.

Högsbo är så nära citypulsen man kan komma utan att bo mitt i den. Det är en oas strax utanför centrum och härifrån kan man via gång- och cykelväg ta sig till sköna Slottsskogen, Änggårdsbergen, Botaniska Trädgården, Linnéstaden och ut till havet och flera populära sol- och badplatser.

Visa mer om bostaden

Andel i föreningen

Andel av insats: 0.34822
Andel av månadsavgift: 0,34822

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Om föreningen:
Välkommen till den lugna och välskötta bostadsrättsföreningen HSB Täppan i Högsbo. Föreningen består av fastigheterna Järnbrott 129:1 och Järnbrott 130:1, tomträtt med arrende bestående av adresserna Kapplandsgatan 2-82. På fastigheterna finns sammanlagt 289 st lägenheter i trevåningshus med trevliga innergårdar, 7 st lokaler, 27 st garage samt 192 st p-platser. Föreningens lägenheter är fördelade enligt följande: 1 rok-25 st, 2 rok-65 st, 3 rok-159 st, 4 rok-31 st samt 5 rok-8 st.

Gjorda renoveringar:
Föreningen genomgick renovering av fönstren och byte av räckverken på balkongerna 1990-2000, då flera medlemmar valde att glasa in balkongerna på egen bekostnad. Samma år fick alla lägenheter nya säkerhetsdörrar utom bostäderna med uteplatser. Mellan 2000 och 2004 skedde stamrenoveringen då alla lägenheter fick helkaklade badrum med golvvärme och elsystemet renoverades och moderniserades. År 2007 färdigställdes ombyggnationen av 5 st lokaler till lägenheter och man fick ny bastu och övernattningslägenhet samt vinden tilläggsisolerades. Under 2008 byttes källardörrarna och soprumsdörrarna ut och man fick ny
värmekulvert. År 2009 skedde ombyggnation och förnyelse av innergårdar och grönytor. Under 2010 tecknade föreningen gruppanslutet bredband. 2010-2011 skedde utbyte av termostater, ny fastighetsexpedition invigdes, lägenheterna i markplan fick nya ytterdörrar och man målade och bytte belysning i entréerna. Under 2012-2013 installerades nya tvättmaskiner samt komplettering med torktumlare. Webb-bokning tvättstuga samt access till gästlägenhet och föreningslokal via medlemmars egna nyckelbrickor trädde i kraft, man installerade även rörelsestyrd belysning i de gemensamma utrymmena och det tillkom en ny lekställning utanför föreningslokalen. Föreningen har även installerat moloker för att få ner sophanteringskostnaderna. Soprummen gjordes i samband med detta om till förråd.
2013-2014 utfördes en rensning av ventilationskanaler. 2014-2015 målades samtliga garageportar. Under samma år målades tidigare soprum och fräschades upp för att använda till cykelrum och övrig förvaring. 2015 gjordes ommurning av tegel på fasaden samt renovering av dilatationsfogarna. Samma år gjordes även byte av fönsterbalkar och upprustning av entrétrapporna. 2016 Pågår ett arbete att renoverara fasaderna, detta beräknas bli klart november/december 2016.

Övriga utrymmen:
Det finns cykelförråd och källarförråd i anslutning till den egna trappuppgången. Trapphusen är försedda med passersystem (portlås) med hjälp av nyckelbrickor. Tvättstugor med torkrum finns på Kapplandsgatan 32-34 och 66-68, ingång gaveln av husen, belägna en trappa ner i källarplan. Varje tvättstuga har 4 tvättgrupper. Man bokar en tvättgrupp som består av antingen 2 stycken tvättmaskiner (5,5 kg), 1 torktumlare & 1 torkrum eller 1 grovtvätt (10 kg) & 1 torkrum. Tvättstugan kan bokas både manuellt och via webb. Föreningslokalen/gemensamhetslokalen "Linden" går att hyra, den ligger på Kapplandsgatan 30. Lokalen "Linden kan hyras för fester och rymmer ca 60 sittande eller 100 stående personer och kostar ca 300kr/dag att hyra. Kapplandsgatan 30A är adress för föreningens expedition. Det finns en gemensam tvättanläggning för biltvätt vid återvinningsstationen Kapplandsgatan 82 . Mellan Kapplandsgatans två HSB-föreningar Täppans och Skördens parkeringar finns det 3 stycken tvättplatser. För att komma åt vattnet behöver man en nyckel som man kan köpa på expeditionen. En av tvättplatserna har också eluttag så man kan dammsuga bilen om man tar med en dammsugare. Vintertid är vattnet vid tvättplatserna avstängt. Övernattningslägenheten "Tuvan" finns att hyra på Kapplandsgatan 16, här finns en bäddsoffa för två samt extra sängar att tillgå (dock ej sängkläder). Kostnad ca 200 kr/natt. Bredvid föreningens uthyrningslägenhet ligger en trevlig bastu med relaxrum samt motionscykel (Kapplandsgatan 16). Bastu såväl som motionscykel bokas på listor uppsatta i lokalen.
Föreningen har återvinningsstation och komposteringsrum. Föreningen har även en fritidskommitté som lägger en aktivitetsplan för året för de medlemmar som vill delta.

Innergård:
Härlig innergård med stor välskött gräsmatta, 2 st stenlagda uteplatser med plats föreningens utemöbler, en grillplats samt en trevlig lekplats med sandlåda och rutschkana.

Uppvärmning:
Fjärrvärme

Städning:
Vår och höststädning. Föreningen har en egen fastighetsskötare samt två stycken lokalvårdare som sköter städning av trappuppgångarna varje vecka.

Allmänt

Föreningens namn: HSB Täppan

Föreningsform: Bostadsrätt

Kommun: Göteborg

Parkering

Föreningen HSB Täppan har 17 st varmgarage. Det finns även ett större antal p-platser 154 st med elstolpe och 1 st utan elstolpe. Utöver detta hyr föreningen utav sin grannförening HSB Skörden ett MC garage med totalt 5 st platser samt 25 p-platser utan elstolpe på deras p-däck. P-platserna på p-däcket är lite bredare (20cm extra) än föreningens egna platser.
Varmgarage: 800 kr/mån.
P-plats (elstolpe): 300 kr/mån
P-plats: 300 kr/mån
MC: 250 kr/mån
P-däcket Skörden: 300 kr/mån
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

2 450 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

3 570 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Driftkostnader

ca 400 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 300 kr
Försäkring: 100 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 111 kWh/kvm/år

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Göteborg

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg