1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Stockholms län
  4. Stockholm
  5. A1852598
 
KARTA
Högt upp i fastigheten finner ni denna fina sekelskiftestrea!

Bostadsrätt: Lägenhet, 3:a på 81 m², Stockholm


Välkommen till denna fina sekelskiftestrea med fina bevarade originaldetaljer högt upp i fastigheten med ett fint ljusinsläpp.

Har du alltid drömt om att bo i Hornstull har du hittat rätt. Denna fina sekelskiftestrean är belägen högt upp i huset och har ett fint ljusinsläpp och härlig rymd. Bostaden bjuder på fint bevarade tidstypiska detaljer såsom högt i tak, spegeldörrar och fina fönster. Stora och luftiga rum som rymmer allt du önskar. Vardagsrummet har ett fint burspråk som ger rummet en fin karaktär och ett härligt ljusinsläpp från flertalet fönster. Bostaden är belägen både mot gatan och gården vilket gör att det blir ett härligt genomgående ljusinsläpp. Från det stora sovrummet som vetter mot den lugna gården finner ni även bostadens trevliga balkong, där ni kan sitta och njuta av en kopp kaffe i morgonsolen.

Här i Hornstull bor du i ett av Stockholms mest populära och trendiga områden, nära vattnet, naturen och grönskan. Här finns ett stort utbud av mysiga caféer, restauranger och matbutiker. Kombinationen av sprudlande folkliv och grönskande natur är svår att hitta någon annanstans. Högalidsparken ligger bara ett stenkast bort och närhet till Skinnarviksberget samt Skinnarviksparken ligger alldeles i närheten. Inom kort gångavstånd finns även Långholmen, Reimerholme och Tantolunden med sina härliga badplatser och vackra promenadstråk. Både längs Långholmen och Årstaviken finns motionsspår och för den som vill träna inomhus finns Friskis & Svettis, Energiverket och SATS inom ett par minuters gångavstånd Kommunikationerna är de allra bästa med T-banans röda linje samt busslinjer som sträcker sig över hela innerstaden.
Lägenheten är disponerad enligt följande:

Hall:
Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter direkt till höger och ett inbyggt skoställ i väggen till vänster.

Kök:
Stort kök med bra ljusinsläpp och plats för ett matbord för ca 4- 6 personer. Köket har bra med arbetsyta och bra förvaring i köksskåp upp till tak. Utrustning i form av kyl/frys, spis, ugn, diskho, fläkt och diskmaskin.

Vardagsrum:
Rymligt vardagsrum med ett fint burspråk som ger rummet en härlig karaktär och det fint ljusinsläpp. Här får du plats med allt från en större soffgrupp, tv, tv-bord, bokhyllor, matgrupp och annat önskat möblemang.

Sovrum 1:
Luftigt sovrum i anslutning till den härliga balkongen som vetter in mot den trevliga innergården. Här får du plats med en större dubbelsäng, nattduksbord och annat önskat möblemang. Direkt till vänster när du kommer in finner ni även garderober som ger bra med förvaring.

Sovrum 2 :
Trivsamt sovrum med plats för enkelsäng så som dubbelsäng. Bra med platsbyggda garderober som ger bra med förvaringsmöjligheter. Här får du plats med allt från säng, skrivbord, bokhyllor och annat önskat möblemang.

Badrum:
Modernt badrum med vita helkaklade väggar och mörkt klinker på golvet. Badrummet är utrustat med, wc, handfat, handfatsskåp, spegel, handdukstork och dusch.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 81 kvm
Lägenhetsnummer: 1066

Utgångspris: 6 395 000 kr
Byggnadsår: 1913-1914
Driftkostnad: ca 400 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Säljaren

Tv/Internetanslutning

ComHem

Värme- och ventilationsanläggning

Ventilation : Mekanisk till och/ eller frånluft
Värme: Fjärrvärme

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Visa mer om bostaden

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 2,76369
Andel av månadsavgift: 2,76369

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Om föreningen

Mycket välskött och stabil förening som i år blev skuldfria. Brf Skruven 2 bildades 2001 med huset byggdes redan 1914. Idag finns det 42 lägenheter som är upplåtna som bostadsrätter och 4 stycken hyresrätter. Föreningen har även 6 lokaler med hyresrätt, var av fyra hyrs ut och 2 disponeras av bostadsrättsföreningen. Brf skruven 2 är en äkta bostadsrättsförening och fastigheten är upplåten med tomträtt.

Bostadsrättsföreningen godkänner inte juridiska personer och delat ägande godkänns under förutsättningen att den som bor i bostaden äger minst 50 %.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Skruven Nr 2

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 1402

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Juridisk person tillåten: Nej

Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2016 - Skärhetsdörrar
2013/2014 - Dränering, fuktsäkrat och renoverat innergården
2012/2014 - Förbättring av ventilationssystem
2010 - Byggdes miljörum för återvinning
2007/2008 - Nu fjärrvärmecentral
2006 - Ny ventilation
2005 - Balkong bygge och målning av trapphus
2004 - Fönsterrenovering
2003 - Takrenovering
1982 - Stambyte
1982 - Elstigare bytta
1982 - Fasadrenovering

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, Vindsförråd/källarförråd, 2 cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum, gästlägenhet.

Parkering

På gatorna råder fri parkering mellan 17:00-09:00 samt helger. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms Stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: 2016 - Inga kommande avgiftsförändringar

Övrigt

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt

Marknadsförning: Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Pantsättning: Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån.

Budgivning:
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit om så önskas av köparen.

Alternativ planlösning
Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Slutpriset
Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån & Hemförsäkring
De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB och Danske bank gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i två månader. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB, Danske bank eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

6 395 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 278 kr

I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv

Obligatorisk avgift för balkong tillkommer med 74 kr/månad

Driftkostnader

ca 400 kr/mån

Kommentar: Uppgifter enligt säljarens faktiska kostnader. Observera att driftskostnaden är individuell och kan variera beroende på avtal samt förbrukning.

Fördelas enligt följande

El: 200 kr
Försäkring: 200 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 144 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2009-10-13

Högt upp i fastigheten finner ni denna fina sekelskiftestrea!

Bostadsrätt: Lägenhet, 3:a på 81 m², Stockholm

STOCKHOLM

Bostadsrätt, Lägenhet, 6 395 000 kr 4 278 kr , 81


Välkommen till denna fina sekelskiftestrea med fina bevarade originaldetaljer högt upp i fastigheten med ett fint ljusinsläpp.

Har du alltid drömt om att bo i Hornstull har du hittat rätt. Denna fina sekelskiftestrean är belägen högt upp i huset och har ett fint ljusinsläpp och härlig rymd. Bostaden bjuder på fint bevarade tidstypiska detaljer såsom högt i tak, spegeldörrar och fina fönster. Stora och luftiga rum som rymmer allt du önskar. Vardagsrummet har ett fint burspråk som ger rummet en fin karaktär och ett härligt ljusinsläpp från flertalet fönster. Bostaden är belägen både mot gatan och gården vilket gör att det blir ett härligt genomgående ljusinsläpp. Från det stora sovrummet som vetter mot den lugna gården finner ni även bostadens trevliga balkong, där ni kan sitta och njuta av en kopp kaffe i morgonsolen.

Här i Hornstull bor du i ett av Stockholms mest populära och trendiga områden, nära vattnet, naturen och grönskan. Här finns ett stort utbud av mysiga caféer, restauranger och matbutiker. Kombinationen av sprudlande folkliv och grönskande natur är svår att hitta någon annanstans. Högalidsparken ligger bara ett stenkast bort och närhet till Skinnarviksberget samt Skinnarviksparken ligger alldeles i närheten. Inom kort gångavstånd finns även Långholmen, Reimerholme och Tantolunden med sina härliga badplatser och vackra promenadstråk. Både längs Långholmen och Årstaviken finns motionsspår och för den som vill träna inomhus finns Friskis & Svettis, Energiverket och SATS inom ett par minuters gångavstånd Kommunikationerna är de allra bästa med T-banans röda linje samt busslinjer som sträcker sig över hela innerstaden.
Lägenheten är disponerad enligt följande:

Hall:
Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter direkt till höger och ett inbyggt skoställ i väggen till vänster.

Kök:
Stort kök med bra ljusinsläpp och plats för ett matbord för ca 4- 6 personer. Köket har bra med arbetsyta och bra förvaring i köksskåp upp till tak. Utrustning i form av kyl/frys, spis, ugn, diskho, fläkt och diskmaskin.

Vardagsrum:
Rymligt vardagsrum med ett fint burspråk som ger rummet en härlig karaktär och det fint ljusinsläpp. Här får du plats med allt från en större soffgrupp, tv, tv-bord, bokhyllor, matgrupp och annat önskat möblemang.

Sovrum 1:
Luftigt sovrum i anslutning till den härliga balkongen som vetter in mot den trevliga innergården. Här får du plats med en större dubbelsäng, nattduksbord och annat önskat möblemang. Direkt till vänster när du kommer in finner ni även garderober som ger bra med förvaring.

Sovrum 2 :
Trivsamt sovrum med plats för enkelsäng så som dubbelsäng. Bra med platsbyggda garderober som ger bra med förvaringsmöjligheter. Här får du plats med allt från säng, skrivbord, bokhyllor och annat önskat möblemang.

Badrum:
Modernt badrum med vita helkaklade väggar och mörkt klinker på golvet. Badrummet är utrustat med, wc, handfat, handfatsskåp, spegel, handdukstork och dusch.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 81 kvm
Lägenhetsnummer: 1066

Utgångspris: 6 395 000 kr
Byggnadsår: 1913-1914
Driftkostnad: ca 400 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Säljaren

Tv/Internetanslutning

ComHem

Värme- och ventilationsanläggning

Ventilation : Mekanisk till och/ eller frånluft
Värme: Fjärrvärme

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Visa mer om bostaden

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 2,76369
Andel av månadsavgift: 2,76369

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Om föreningen

Mycket välskött och stabil förening som i år blev skuldfria. Brf Skruven 2 bildades 2001 med huset byggdes redan 1914. Idag finns det 42 lägenheter som är upplåtna som bostadsrätter och 4 stycken hyresrätter. Föreningen har även 6 lokaler med hyresrätt, var av fyra hyrs ut och 2 disponeras av bostadsrättsföreningen. Brf skruven 2 är en äkta bostadsrättsförening och fastigheten är upplåten med tomträtt.

Bostadsrättsföreningen godkänner inte juridiska personer och delat ägande godkänns under förutsättningen att den som bor i bostaden äger minst 50 %.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Skruven Nr 2

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 1402

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Juridisk person tillåten: Nej

Kommun: Stockholm

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2016 - Skärhetsdörrar
2013/2014 - Dränering, fuktsäkrat och renoverat innergården
2012/2014 - Förbättring av ventilationssystem
2010 - Byggdes miljörum för återvinning
2007/2008 - Nu fjärrvärmecentral
2006 - Ny ventilation
2005 - Balkong bygge och målning av trapphus
2004 - Fönsterrenovering
2003 - Takrenovering
1982 - Stambyte
1982 - Elstigare bytta
1982 - Fasadrenovering

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, Vindsförråd/källarförråd, 2 cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum, gästlägenhet.

Parkering

På gatorna råder fri parkering mellan 17:00-09:00 samt helger. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms Stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: 2016 - Inga kommande avgiftsförändringar

Övrigt

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt

Marknadsförning: Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Pantsättning: Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån.

Budgivning:
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit om så önskas av köparen.

Alternativ planlösning
Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Slutpriset
Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån & Hemförsäkring
De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB och Danske bank gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i två månader. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB, Danske bank eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

6 395 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 278 kr

I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv

Obligatorisk avgift för balkong tillkommer med 74 kr/månad

Driftkostnader

ca 400 kr/mån

Kommentar: Uppgifter enligt säljarens faktiska kostnader. Observera att driftskostnaden är individuell och kan variera beroende på avtal samt förbrukning.

Fördelas enligt följande

El: 200 kr
Försäkring: 200 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 144 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2009-10-13

Detaljer

  • Hiss

    Ja   Ja

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Stockholm

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg