1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Skåne län
  4. Malmö
  5. A1852568
 
KARTA
Ljus gavellägenhet på populära Ellstorp!

Bostadsrätt: Lägenhet, 2:a på 49 m², Malmö


Varmt välkommen till Ellstorp och denna välplanerade och väldigt trevligt belägna lägenhet! 49 kvadratmeter fördelas effektivt över en mycket trivsam planlösning där både sovrum och vardagsrum är ljusa och rymliga och tack vare bostadens gavelläge så har båda rummen ett generöst ljusinsläpp med fönster i två väderstreck. Här finns den charmiga 30-talskänslan bevarad genom fina takrosetter, fönsterbänkar i sten och en skön takhöjd. Samtidigt erbjuds ett modernt utrustat kök och fräscha ytskikt där alla väggar är helt nymålade.

I området finns stora grönytor och föreningen har nyligen avslutat en omfattande renovering av gårdarna och utemiljön. Detta har bl.a. inneburit nyplanteringar, nya stenläggningar och lekplatser. Det finns nu nya, fina sittgrupper med grillplats och boulebana där man under sommarhalvåret kan umgås med nära och kära.

På Ellstorpsgatan 2 C bor du på ett centralt men mycket lugnt läge, en bit in i området, iväg från de stora vägarna och med grönområden precis utanför fönstret. Samtidigt har man bara 10 minuters cykelväg till city och ett utmärkt utbud av mat, shopping och nöjen i den direkta omgivningen. På Entré finns det t.ex. bio, bowling, gym, stor matbutik samt Systembolag och i närheten finns flera trevliga restauranger. Ett par minuters promenad tar dig till Värnhemstorget som är knutpunkt för Malmös lokaltrafik och som erbjuder mycket goda kommunikationer även till omkringliggande kommuner.

Vi ses på visningen!
Hall:
Bakom den rosa entrédörren hälsar hallen oss välkomna in i denna trivsamma lägenhet. Väggarna är nymålade i en ljus nyans och på golvet ligger stora, mörka klinkerplattor - både snyggt och praktiskt! I hallen finns plats för hatthylla eller krokar att hänga ytterkläderna på samt skoskåp alternativt skohylla.

Sovrum:
Till höger från hallen ligger bostadens stora, ljusa sovrum. Tack vare lägenhetens fina läge på husets gavel har vi i detta rum ljusinsläpp från två håll och inga andra hus direkt utanför fönsterna. Rummet rymmer med lätthet en dubbelsäng och förvaring av kläder löser man genom den rymliga, inbyggda garderoben. För den som önskar finns här även plats för ytterligare förvaringsmöbler så som garderober eller byrå.
Väggarna är nymålade i en ljusgrå färg och på golvet ligger laminat.

Badrum:
Halvkaklat badrum med grått klinkergolv och vitt kakel samt grå färg på väggarna. Badrummet är utrustat med ett inkaklat badkar, toa, handfat, handdukstork och skåp för förvaring.
I samband med stambytet kommer badrummet att renoveras från grunden. Bostadsrättsinnehavaren kommer att ha möjlighet att göra vissa tillval i samband med renoveringen.

Kök:
Renoverat kök med inredning i klassisk färgskala; vita luckor och köksmosaik i olika grå toner som kompletteras snyggt av mörkt klinkergolv och rostfria vitvaror i form av kyl/frys, diskmaskin, spis (vit) och fläkt. Bänkskivan i ek är nyligen slipad och oljad, väggarna är vita och matplatsen rymmer två personer. I köket finns också ett städskåp.

Vardagsrum:
Här har vi ytterligare ett stort, ljust rum med fint ljusflöde från fönster i två väderstreck. Rummet har helt nymålade väggar, fint parkettgolv i original och gott om plats för både soffa och matbord.
I både sovrum och vardagsrum finns fina takrosetter bevarade.

Övrigt:
I utrymmet mellan kök och garderob i sovrummet har från början funnits ett skafferi. Skafferiet blev troligen försatt då tidigare ägare renoverade köket.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 49 kvm
Lägenhetsnummer: 365

Utgångspris: 850 000 kr
Byggnadsår: 1938
Driftkostnad: ca 404 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 6
Hiss: Ja
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Bredband går att teckna via Bredband 2, 100/100 Mbit/s kostar 80 kr/månaden och 1000/1000 Mbit/s kostar 99 kr/månaden.

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Malmö
Område: Ellstorp

Omgivning

Ellstorp är ett omtyckt bostadsområde i Malmös centrala, östra delar. Området bebyggdes under slutet av 30-talet och början av 40-talet, mellan husen finns stora gröna ytor och här bor man granne med trevliga Ellstorpsparken. I närområdet finns flera matbutiker, restauranger och gym. Ett stenkast bort finns Värnhemstorget med mycket goda busskommunikationer och ett stort utbud av service.

Visa mer om bostaden

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,17375%
Andel av insats: 0,17375%
Andel av månadsavgift: 0,17375%

Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Om föreningen

Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheterna: Loke 1, Loke 2 och Ellstorp 3.
Fastigheternas adresser är: Nobelvägen 145, Nobelvägen 147, Ellstorpsgatan 2 och Ellstorpsgatan 4.
Fastigheterna innehåller 404 st lägenheter och 13 st lokaler.

Föreningens 404 st bostäder fördelar sig enligt följande: 1 rok 25 st, 2 rok 348 st, 3 rok 29 st, 4 rok 1 st, 5 rok 1 st.
Föreningens byggnader färdigställdes år 1938 och det var då föreningen bildades. Föreningens tomt är friköpt.

Föreningen har tecknat fastighetsförsäkring hos Folksam. Föreningen har även tecknat bostadsrättstillägg för medlemmarna.

HSB Brf Ellstorp är en HSB-Certifierad bostadsrättsförening. Det innebär att föreningen klarat de krav som ställts för att godkännas av certifieringsrevisorerna som godkänts av HSB:s Riksförbund. I en HSB-Certifierad bostadsrättsförening ger styrelsen extra skriftlig information om planerat underhåll, skriftlig information om planerade månadsavgifter samt får hjälp med professionell kontroll av en oberoende revisor av styrelsens framtidsplanering. En HSB-Certifierad förening har upprättat en långsiktig underhållsplan och kvalificerad ekonomisk framtidsprognos.

Uppgifterna är inhämtade från berörd förening.
Köparen uppmanas att själv kontrollera uppgifter med föreningen om kommande avgiftshöjningar, renoveringar och annat som kan vara av vikt för denne.

Allmänt

Föreningens namn: HSB Brf Ellstorp

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 1003

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Kommun: Malmö

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2015 färdigställdes ombyggnaden av innergårdar och utemiljö av Mark och Miljö.
2014 har garagerenoveringen färdigställts.

Postboxar har installerats och på 80- och 90-talet renoverades fönsterna.

Kommande renoveringar: Planerade renoveringar:
Närmast i underhållsplanen ligger stambyte och badrumsrenovering i samtliga lägenheter. Projektet startar hösten 2016.
Stambytet börjar på Ellstorpsgatan 4O och fortsätter trapphus för trapphus för att avslutas med Ellstorpsgatan 4A. Därefter fortsätter stambytet enligt följande ordning:
Nobelvägen 147, Nobelvägen 145 och Ellstorpsgatan 2. Arbetet i lägenheterna beräknas pågå t.o.m. 2018.

Linda Blom på HSB kommer att vara samordnare av information och alla frågor som kommer att finnas kring kommande stambyte. Det är även Linda som kommer att samordna de tillval som är möjliga att göra före renoveringen av badrum och gästtoaletter. När projektet har startat kommer Linda att finnas på plats på Brf Ellstorp vissa tider i veckan. Lindas kontaktuppgifter är: Linda.Blom@hsbhbg.se samt direkt: 042-19 95 38.
Utförlig information om stambytet finns på föreningens hemsida: www.ellstorp.com

Föreningen planerar även att renovera fasader och tak, tidpunkt för detta är i dagsläget inte fastställt. När stambytet är klart planeras renovering av trapphus. Mer information kring kommande renoveringar finns i senaste årsredovisningen samt på föreningens hemsida.

I övrigt gäller löpande underhåll.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns tvättstuga med tillhörande torkrum. I stugan finns två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
Till bostadsrätten hör ett källarförråd.

Parkering

Föreningen har totalt ca 100 st garage- och mc-platser. Hyra för bilplats är 400 kr/månad och 200 kr/månad för MC-plats. För dessa råder separat kösystem.
Det går även att hyra plats för sin cykel:
Hyreskostnader cykelplatser:
20:-/månad i cykelförråd med galler
50:-/månad för barnvagns- och cykelkärrförråden
40:-/månad för cykelplatser inne i miljöhus
75:-/månad för boxar vid Åsgårdsgatan (12 st).
50:-/månad för cykelförråd i källare.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Avgiften höjdes med 4 % i inledningen av året. Den femåriga prognosen uppdateras varje år och ser för närvarande ut så här:
2017- 5%
2018- 4%
2019- 4%
2020- 4%
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

850 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 094 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

Driftkostnader

ca 404 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 250 kr
Försäkring: 154 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 191 kWh/kvm/år

Ljus gavellägenhet på populära Ellstorp!

Bostadsrätt: Lägenhet, 2:a på 49 m², Malmö

MALMÖ

Bostadsrätt, Lägenhet, , 49


Varmt välkommen till Ellstorp och denna välplanerade och väldigt trevligt belägna lägenhet! 49 kvadratmeter fördelas effektivt över en mycket trivsam planlösning där både sovrum och vardagsrum är ljusa och rymliga och tack vare bostadens gavelläge så har båda rummen ett generöst ljusinsläpp med fönster i två väderstreck. Här finns den charmiga 30-talskänslan bevarad genom fina takrosetter, fönsterbänkar i sten och en skön takhöjd. Samtidigt erbjuds ett modernt utrustat kök och fräscha ytskikt där alla väggar är helt nymålade.

I området finns stora grönytor och föreningen har nyligen avslutat en omfattande renovering av gårdarna och utemiljön. Detta har bl.a. inneburit nyplanteringar, nya stenläggningar och lekplatser. Det finns nu nya, fina sittgrupper med grillplats och boulebana där man under sommarhalvåret kan umgås med nära och kära.

På Ellstorpsgatan 2 C bor du på ett centralt men mycket lugnt läge, en bit in i området, iväg från de stora vägarna och med grönområden precis utanför fönstret. Samtidigt har man bara 10 minuters cykelväg till city och ett utmärkt utbud av mat, shopping och nöjen i den direkta omgivningen. På Entré finns det t.ex. bio, bowling, gym, stor matbutik samt Systembolag och i närheten finns flera trevliga restauranger. Ett par minuters promenad tar dig till Värnhemstorget som är knutpunkt för Malmös lokaltrafik och som erbjuder mycket goda kommunikationer även till omkringliggande kommuner.

Vi ses på visningen!
Hall:
Bakom den rosa entrédörren hälsar hallen oss välkomna in i denna trivsamma lägenhet. Väggarna är nymålade i en ljus nyans och på golvet ligger stora, mörka klinkerplattor - både snyggt och praktiskt! I hallen finns plats för hatthylla eller krokar att hänga ytterkläderna på samt skoskåp alternativt skohylla.

Sovrum:
Till höger från hallen ligger bostadens stora, ljusa sovrum. Tack vare lägenhetens fina läge på husets gavel har vi i detta rum ljusinsläpp från två håll och inga andra hus direkt utanför fönsterna. Rummet rymmer med lätthet en dubbelsäng och förvaring av kläder löser man genom den rymliga, inbyggda garderoben. För den som önskar finns här även plats för ytterligare förvaringsmöbler så som garderober eller byrå.
Väggarna är nymålade i en ljusgrå färg och på golvet ligger laminat.

Badrum:
Halvkaklat badrum med grått klinkergolv och vitt kakel samt grå färg på väggarna. Badrummet är utrustat med ett inkaklat badkar, toa, handfat, handdukstork och skåp för förvaring.
I samband med stambytet kommer badrummet att renoveras från grunden. Bostadsrättsinnehavaren kommer att ha möjlighet att göra vissa tillval i samband med renoveringen.

Kök:
Renoverat kök med inredning i klassisk färgskala; vita luckor och köksmosaik i olika grå toner som kompletteras snyggt av mörkt klinkergolv och rostfria vitvaror i form av kyl/frys, diskmaskin, spis (vit) och fläkt. Bänkskivan i ek är nyligen slipad och oljad, väggarna är vita och matplatsen rymmer två personer. I köket finns också ett städskåp.

Vardagsrum:
Här har vi ytterligare ett stort, ljust rum med fint ljusflöde från fönster i två väderstreck. Rummet har helt nymålade väggar, fint parkettgolv i original och gott om plats för både soffa och matbord.
I både sovrum och vardagsrum finns fina takrosetter bevarade.

Övrigt:
I utrymmet mellan kök och garderob i sovrummet har från början funnits ett skafferi. Skafferiet blev troligen försatt då tidigare ägare renoverade köket.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 49 kvm
Lägenhetsnummer: 365

Utgångspris: 850 000 kr
Byggnadsår: 1938
Driftkostnad: ca 404 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 6
Hiss: Ja
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Bredband går att teckna via Bredband 2, 100/100 Mbit/s kostar 80 kr/månaden och 1000/1000 Mbit/s kostar 99 kr/månaden.

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Malmö
Område: Ellstorp

Omgivning

Ellstorp är ett omtyckt bostadsområde i Malmös centrala, östra delar. Området bebyggdes under slutet av 30-talet och början av 40-talet, mellan husen finns stora gröna ytor och här bor man granne med trevliga Ellstorpsparken. I närområdet finns flera matbutiker, restauranger och gym. Ett stenkast bort finns Värnhemstorget med mycket goda busskommunikationer och ett stort utbud av service.

Visa mer om bostaden

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,17375%
Andel av insats: 0,17375%
Andel av månadsavgift: 0,17375%

Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Om föreningen

Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheterna: Loke 1, Loke 2 och Ellstorp 3.
Fastigheternas adresser är: Nobelvägen 145, Nobelvägen 147, Ellstorpsgatan 2 och Ellstorpsgatan 4.
Fastigheterna innehåller 404 st lägenheter och 13 st lokaler.

Föreningens 404 st bostäder fördelar sig enligt följande: 1 rok 25 st, 2 rok 348 st, 3 rok 29 st, 4 rok 1 st, 5 rok 1 st.
Föreningens byggnader färdigställdes år 1938 och det var då föreningen bildades. Föreningens tomt är friköpt.

Föreningen har tecknat fastighetsförsäkring hos Folksam. Föreningen har även tecknat bostadsrättstillägg för medlemmarna.

HSB Brf Ellstorp är en HSB-Certifierad bostadsrättsförening. Det innebär att föreningen klarat de krav som ställts för att godkännas av certifieringsrevisorerna som godkänts av HSB:s Riksförbund. I en HSB-Certifierad bostadsrättsförening ger styrelsen extra skriftlig information om planerat underhåll, skriftlig information om planerade månadsavgifter samt får hjälp med professionell kontroll av en oberoende revisor av styrelsens framtidsplanering. En HSB-Certifierad förening har upprättat en långsiktig underhållsplan och kvalificerad ekonomisk framtidsprognos.

Uppgifterna är inhämtade från berörd förening.
Köparen uppmanas att själv kontrollera uppgifter med föreningen om kommande avgiftshöjningar, renoveringar och annat som kan vara av vikt för denne.

Allmänt

Föreningens namn: HSB Brf Ellstorp

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 1003

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Kommun: Malmö

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2015 färdigställdes ombyggnaden av innergårdar och utemiljö av Mark och Miljö.
2014 har garagerenoveringen färdigställts.

Postboxar har installerats och på 80- och 90-talet renoverades fönsterna.

Kommande renoveringar: Planerade renoveringar:
Närmast i underhållsplanen ligger stambyte och badrumsrenovering i samtliga lägenheter. Projektet startar hösten 2016.
Stambytet börjar på Ellstorpsgatan 4O och fortsätter trapphus för trapphus för att avslutas med Ellstorpsgatan 4A. Därefter fortsätter stambytet enligt följande ordning:
Nobelvägen 147, Nobelvägen 145 och Ellstorpsgatan 2. Arbetet i lägenheterna beräknas pågå t.o.m. 2018.

Linda Blom på HSB kommer att vara samordnare av information och alla frågor som kommer att finnas kring kommande stambyte. Det är även Linda som kommer att samordna de tillval som är möjliga att göra före renoveringen av badrum och gästtoaletter. När projektet har startat kommer Linda att finnas på plats på Brf Ellstorp vissa tider i veckan. Lindas kontaktuppgifter är: Linda.Blom@hsbhbg.se samt direkt: 042-19 95 38.
Utförlig information om stambytet finns på föreningens hemsida: www.ellstorp.com

Föreningen planerar även att renovera fasader och tak, tidpunkt för detta är i dagsläget inte fastställt. När stambytet är klart planeras renovering av trapphus. Mer information kring kommande renoveringar finns i senaste årsredovisningen samt på föreningens hemsida.

I övrigt gäller löpande underhåll.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns tvättstuga med tillhörande torkrum. I stugan finns två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
Till bostadsrätten hör ett källarförråd.

Parkering

Föreningen har totalt ca 100 st garage- och mc-platser. Hyra för bilplats är 400 kr/månad och 200 kr/månad för MC-plats. För dessa råder separat kösystem.
Det går även att hyra plats för sin cykel:
Hyreskostnader cykelplatser:
20:-/månad i cykelförråd med galler
50:-/månad för barnvagns- och cykelkärrförråden
40:-/månad för cykelplatser inne i miljöhus
75:-/månad för boxar vid Åsgårdsgatan (12 st).
50:-/månad för cykelförråd i källare.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Avgiften höjdes med 4 % i inledningen av året. Den femåriga prognosen uppdateras varje år och ser för närvarande ut så här:
2017- 5%
2018- 4%
2019- 4%
2020- 4%
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

850 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 094 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

Driftkostnader

ca 404 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 250 kr
Försäkring: 154 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 191 kWh/kvm/år

Detaljer

  • Hiss

    Ja   Ja

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Malmö

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg