1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Stockholms län
  4. Stockholm
  5. A1848610
 
KARTA
2 rums lägenhet i Stockholm

Bostadsrätt: Lägenhet, 2:a på 44 m², Stockholm


Högt läge - balkong

Välkommen till en perfekt planerad "mini 2:a" utan insyn. Bostaden har en mysig balkong i fritt läge. Stilrent kök med kvalitativa vitvaror, rymligt badrum med golvvärme och tvättmaskin, vardagsrum med flera möbleringsalternativ samt mycket bra förvaring. Välskött förening med garageplatser.

Lidnersplan 16, 4 tr
2 rum + Kök
44 kvm
2 183 kr/mån
2 950 000 kr

Visningar
söndag 23 oktober
KL 13:30 - 14:30

måndag 24 oktober
KL 19:00 - 19:30

BESKRIVNING

Denna ljusa och fina bostad har väldigt mycket att erbjuda! När du kliver in i hallen, så finns det gott om plats att hänga av sig ytterkläderna. Här finns också en klädkammare. Ytterligare förvaring finns i hallen i form av en garderobsvägg. Köket är stilrent i vitt och fullt utrustat med kvalitativa vitvaror, såsom exempelvis en diskmaskin och induktionshäll. Vidare in vardagsrummet, så finns det flera olika möbleringsalternativ med soffgrupp och plats för ett stort matbord. I vardagsrummet och hallen ligger en vacker fiskbensmönstrad ekparkett. Ifrån vardagsrummet når du också den mysiga balkongen där du blickar ut över omgivningarna. I anslutning till vardagsrummet, så hittar du sovrummet med plats för dubbelsäng. Badrummet är stort med golvvärme, dusch och tvättmaskin.

Föreningen är välskött och med några garageplatser och två hyresrätter, som kan ses, som en dold tillgång. Dessutom finns det en takterrass med fantastisk utsikt över Ulvsundasjöns glittrande vatten. På takterrassen finns det bord och stolar.

Populära Kristineberg är beläget på Kungsholmens västligaste del med närhet till fantastisk natur likväl som stadens puls. Här bor man i härliga gröna omgivningar med mysiga promenad- och joggingstråk längs vattnet och bryggor och badklippor alldeles runt knuten. I området finns även flera fina parker såsom Kristinebergsparken och Fredhällsparken samt flertalet båtbryggor. Det nya Hornsbergsområdet som växer alldeles intill har gett Kristineberg ett extra lyft med utökad service och nya spännande restauranger och butiker.
Ett underbart naturnära boende med Ulvsundasjöns glittrande vatten som närmaste granne!

Bra kommunikationer med tunnelbanans gröna linje från Kristinebergs station som tar dig till Fridhemsplan på 3-4 minuter. Bara en station bort finns också Tvärbanan. Tunnelbanans blå linje från Stadshagen finns också inom promenadavstånd.

I Kristineberg finner du både en Coop butik, en pizzeria samt några mindre restauranger, såsom den lokala favoriten Bönan & Prinsen. På Kristinebergs Strand finns restaurang Piren med lunch- och middagsservering. I kvarten kring Hornsbergs Strand finns ytterligare flera restauranger. Längs strandpromenaden är det populärt att bada under sommaren. Lindhagens galleria ligger endast 5 minuters promenad bort med apotek, ICA MAXI, bank, systembolag, restauranger, blomsteraffär m.m. Även flera gym finns i området kring gallerian.

RUMSBESKRIVNING
HALL - med klinkergolv och vita väggar. Plats för avhängning. Klädkammare.
INRE HALL - med fiskbensmönstrad ekparkett och vita väggar. Garderobsvägg.
KÖK - med parkettgolv och vita väggar/röd fondtapet. Vita luckor. Grått kakel ovan arbetsbänk. Induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin, kyl/frys, kopplad spisfläkt och städskåp.
BADRUM - med brunt klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Golvvärme. Tvättmaskin, dusch, duschdörrar, handdukstork, WC, badrumsskåp, spegelskåp och kommod med tvättställ.
VARDAGSRUM - med fiskbensmönstrad ekparkett och vita väggar. Plats för soffgrupp och matbord. Utgång till balkongen.
SOVRUM - med parkettgolv och vita väggar/röd fondtapet. Plats för dubbelsäng.
BALKONG - balkong i österläge.
FÖRRÅD - lägenhetsinnehavaren disponerar ett vindsförråd.

EKONOMI

Pris: 2 950 000 kr
Avgift: 2 183 kr/mån inkl värme och vatten
Andel i föreningen: 2.89944%
Andel av årsavgift: 2.97305%

DRIFTKOSTNAD
4 900 kr/år, varav
El: 3 300 kr
Försäkring: 1 600 kr

ALLMÄNT

ANTAL RUM: I föreningens lägenhetsregister är denna lägenhet registrerad som ett rum och kök, men disponeras i dagsläget som två rum och kök.

LÄGENHETSNUMMER
27 (1401)

ENERGI
Energideklaration utfärdad 2009-04-21
Energiprestanda: 179 kWh/m2

BYGGNAD
Byggnadsår: 1937
Hiss finns.

FÖRENINGEN

Brf Folkungaträdet 1

FÖRENINGEN: Brf Folkungaträdet 1. Föreningen är en äkta förening. I föreningen finns 33 lägenheter varav 2 upplåtes med hyresrätt. Föreningen köpte fastigheten 2001 och äger också marken.

En överlåtelseavgift tas ut på ca 1108 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 443 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för 2016 som är 44300 kr. Juridisk person godkännes ej.

Genomförda renoveringar och investeringar:
1993 Stambyte och elstigar
1993 Fasader
1993 Tak
1993 Fönster
1993 Trapphus
2004 Balkonger
2011 Nytt torkskåp till tvättstugan
2011 Ommålning av trapphus
2011 Installering av säkerhetsdörrar
2011 Injustering av värmesystemet (inklusive byte av termostater)
2012 Nytt expansionskärl till värmesystemet samt värmepump
2013 Stamspolning
2015 Nya balkonger
2015 Fasader
2016 En mindre garagerenovering pågår nu.

EKONOMI: Föreningen har två hyresrätter vilket kan ses som en dold tillgång. Inga avgiftsändringar är beslutade (2016-10-13)

TVÄTTSTUGA: I föreningen finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, ett torkrum, ett torkskåp och en mangel.

KABEL-TV/INTERNET: Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Com Hem.

PARKERING: Föreningen har 6 bilplatser och två MC platser. I övriga området råder boendeparkering. För mer information se: www.stockholm.se.

CYKELRUM: Det finns ett cykelrum med ingång från gatan.

GROVSOPRUM: Det finns ett grovsoprum.

TAKTERRASS: Det finns en takterrass i föreningen.

INFORMATION OM FÖRSÄLJNINGEN
Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad, etc. Finns flera intressenter tillämpas öppen budgivning. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne
säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budlistan lämnas även till en slutgiltig köpare med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men man kan lägga bud via ombud och då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut). Köparen uppmanas att före köpet noggrant undersöka lägenheten, gärna med hjälp av sakkunnig person, och sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar. Efter köpet kan du inte göra gällande fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. För personlig boendekalkyl kontakta mäklaren. Boyta kan variera på grund av olika uppmätningsnormer. Om den exakta ytan är viktig för dig som köpare uppmanar vi dig att mäta upp bostaden i god tid innan kontraktsskrivning. Vid annonsering av bostaden på Hemnet erhåller Karlsson & Uddare en ersättning om 50% av annonspriset exkl. moms. Annonspriset är beroende av bostadens annonseringspris, för aktuell prislista, se hemnet.se. Köpare och säljare godkänner att slutpriset lämnas ut.

Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt. Bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris och skick. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

Köparens undersökningsplikt
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet, eller om han eller hon ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på eventuella tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens
omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel, kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade livslängd. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden
kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste
årsredovisning.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. I sådant fall kan säljaren inte heller invända att köparen har reklamerat för sent. Det ligger således i säljarens eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Utfästelse
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning avtalats.

BESKRIVNING
Denna ljusa och fina bostad har väldigt mycket att erbjuda! När du kliver in i hallen, så finns det gott om plats att hänga av sig ytterkläderna. Här finns också en klädkammare. Ytterligare förvaring finns i hallen i form av en garderobsvägg. Köket är stilrent i vitt och fullt utrustat med kvalitativa vitvaror, såsom exempelvis en diskmaskin och induktionshäll. Vidare in vardagsrummet, så finns det flera olika möbleringsalternativ med soffgrupp och plats för ett stort matbord. I vardagsrummet och hallen ligger en vacker fiskbensmönstrad ekparkett. Ifrån vardagsrummet når du också den mysiga balkongen där du blickar ut över omgivningarna. I anslutning till vardagsrummet, så hittar du sovrummet med plats för dubbelsäng. Badrummet är stort med golvvärme, dusch och tvättmaskin.

Föreningen är välskött och med några garageplatser och två hyresrätter, som kan ses, som en dold tillgång. Dessutom finns det en takterrass med fantastisk utsikt över Ulvsundasjöns glittrande vatten. På takterrassen finns det bord och stolar.

Populära Kristineberg är beläget på Kungsholmens västligaste del med närhet till fantastisk natur likväl som stadens puls. Här bor man i härliga gröna omgivningar med mysiga promenad- och joggingstråk längs vattnet och bryggor och badklippor alldeles runt knuten. I området finns även flera fina parker såsom Kristinebergsparken och Fredhällsparken samt flertalet båtbryggor. Det nya Hornsbergsområdet som växer alldeles intill har gett Kristineberg ett extra lyft med utökad service och nya spännande restauranger och butiker.
Ett underbart naturnära boende med Ulvsundasjöns glittrande vatten som närmaste granne!

Bra kommunikationer med tunnelbanans gröna linje från Kristinebergs station som tar dig till Fridhemsplan på 3-4 minuter. Bara en station bort finns också Tvärbanan. Tunnelbanans blå linje från Stadshagen finns också inom promenadavstånd.

I Kristineberg finner du både en Coop butik, en pizzeria samt några mindre restauranger, såsom den lokala favoriten Bönan & Prinsen. På Kristinebergs Strand finns restaurang Piren med lunch- och middagsservering. I kvarten kring Hornsbergs Strand finns ytterligare flera restauranger. Längs strandpromenaden är det populärt att bada under sommaren. Lindhagens galleria ligger endast 5 minuters promenad bort med apotek, ICA MAXI, bank, systembolag, restauranger, blomsteraffär m.m. Även flera gym finns i området kring gallerian.

RUMSBESKRIVNING
HALL - med klinkergolv och vita väggar. Plats för avhängning. Klädkammare.
INRE HALL - med fiskbensmönstrad ekparkett och vita väggar. Garderobsvägg.
KÖK - med parkettgolv och vita väggar/röd fondtapet. Vita luckor. Grått kakel ovan arbetsbänk. Induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin, kyl/frys, kopplad spisfläkt och städskåp.
BADRUM - med brunt klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Golvvärme. Tvättmaskin, dusch, duschdörrar, handdukstork, WC, badrumsskåp, spegelskåp och kommod med tvättställ.
VARDAGSRUM - med fiskbensmönstrad ekparkett och vita väggar. Plats för soffgrupp och matbord. Utgång till balkongen.
SOVRUM - med parkettgolv och vita väggar/röd fondtapet. Plats för dubbelsäng.
BALKONG - balkong i österläge.
FÖRRÅD - lägenhetsinnehavaren disponerar ett vindsförråd.

EKONOMI
Pris: 2 950 000 kr
Avgift: 2 183 kr/mån inkl värme och vatten
Andel i föreningen: 2.89944%
Andel av årsavgift: 2.97305%

DRIFTKOSTNAD
4 900 kr/år, varav
El: 3 300 kr
Försäkring: 1 600 kr

ALLMÄNT
ANTAL RUM: I föreningens lägenhetsregister är denna lägenhet registrerad som ett rum och kök, men disponeras i dagsläget som två rum och kök.

LÄGENHETSNUMMER
27 (1401)

ENERGI
Energideklaration utfärdad 2009-04-21
Energiprestanda: 179 kWh/m2

BYGGNAD
Byggnadsår: 1937
Hiss finns.

FÖRENINGEN
Brf Folkungaträdet 1
FÖRENINGEN: Brf Folkungaträdet 1. Föreningen är en äkta förening. I föreningen finns 33 lägenheter varav 2 upplåtes med hyresrätt. Föreningen köpte fastigheten 2001 och äger också marken.

En överlåtelseavgift tas ut på ca 1108 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 443 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för 2016 som är 44300 kr. Juridisk person godkännes ej.

Genomförda renoveringar och investeringar:
1993 Stambyte och elstigar
1993 Fasader
1993 Tak
1993 Fönster
1993 Trapphus
2004 Balkonger
2011 Nytt torkskåp till tvättstugan
2011 Ommålning av trapphus
2011 Installering av säkerhetsdörrar
2011 Injustering av värmesystemet (inklusive byte av termostater)
2012 Nytt expansionskärl till värmesystemet samt värmepump
2013 Stamspolning
2015 Nya balkonger
2015 Fasader
2016 En mindre garagerenovering pågår nu.

EKONOMI: Föreningen har två hyresrätter vilket kan ses som en dold tillgång. Inga avgiftsändringar är beslutade (2016-10-13)

TVÄTTSTUGA: I föreningen finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, ett torkrum, ett torkskåp och en mangel.

KABEL-TV/INTERNET: Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Com Hem.

PARKERING: Föreningen har 6 bilplatser och två MC platser. I övriga området råder boendeparkering. För mer information se: www.stockholm.se.

CYKELRUM: Det finns ett cykelrum med ingång från gatan.

GROVSOPRUM: Det finns ett grovsoprum.

TAKTERRASS: Det finns en takterrass i föreningen.

INFORMATION OM FÖRSÄLJNINGEN
Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad, etc. Finns flera intressenter tillämpas öppen budgivning. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne
säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budlistan lämnas även till en slutgiltig köpare med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men man kan lägga bud via ombud och då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut). Köparen uppmanas att före köpet noggrant undersöka lägenheten, gärna med hjälp av sakkunnig person, och sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar. Efter köpet kan du inte göra gällande fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. För personlig boendekalkyl kontakta mäklaren. Boyta kan variera på grund av olika uppmätningsnormer. Om den exakta ytan är viktig för dig som köpare uppmanar vi dig att mäta upp bostaden i god tid innan kontraktsskrivning. Vid annonsering av bostaden på Hemnet erhåller Karlsson & Uddare en ersättning om 50% av annonspriset exkl. moms. Annonspriset är beroende av bostadens annonseringspris, för aktuell prislista, se hemnet.se. Köpare och säljare godkänner att slutpriset lämnas ut.

Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt. Bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris och skick. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

Köparens undersökningsplikt
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet, eller om han eller hon ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på eventuella tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens
omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel, kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade livslängd. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden
kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste
årsredovisning.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. I sådant fall kan säljaren inte heller invända att köparen har reklamerat för sent. Det ligger således i säljarens eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Utfästelse
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning avtalats.

2 rums lägenhet i Stockholm

Bostadsrätt: Lägenhet, 2:a på 44 m², Stockholm

STOCKHOLM

Bostadsrätt, Lägenhet, 2 950 000 kr 2 183 kr , 44


Högt läge - balkong

Välkommen till en perfekt planerad "mini 2:a" utan insyn. Bostaden har en mysig balkong i fritt läge. Stilrent kök med kvalitativa vitvaror, rymligt badrum med golvvärme och tvättmaskin, vardagsrum med flera möbleringsalternativ samt mycket bra förvaring. Välskött förening med garageplatser.

Lidnersplan 16, 4 tr
2 rum + Kök
44 kvm
2 183 kr/mån
2 950 000 kr

Visningar
söndag 23 oktober
KL 13:30 - 14:30

måndag 24 oktober
KL 19:00 - 19:30

BESKRIVNING

Denna ljusa och fina bostad har väldigt mycket att erbjuda! När du kliver in i hallen, så finns det gott om plats att hänga av sig ytterkläderna. Här finns också en klädkammare. Ytterligare förvaring finns i hallen i form av en garderobsvägg. Köket är stilrent i vitt och fullt utrustat med kvalitativa vitvaror, såsom exempelvis en diskmaskin och induktionshäll. Vidare in vardagsrummet, så finns det flera olika möbleringsalternativ med soffgrupp och plats för ett stort matbord. I vardagsrummet och hallen ligger en vacker fiskbensmönstrad ekparkett. Ifrån vardagsrummet når du också den mysiga balkongen där du blickar ut över omgivningarna. I anslutning till vardagsrummet, så hittar du sovrummet med plats för dubbelsäng. Badrummet är stort med golvvärme, dusch och tvättmaskin.

Föreningen är välskött och med några garageplatser och två hyresrätter, som kan ses, som en dold tillgång. Dessutom finns det en takterrass med fantastisk utsikt över Ulvsundasjöns glittrande vatten. På takterrassen finns det bord och stolar.

Populära Kristineberg är beläget på Kungsholmens västligaste del med närhet till fantastisk natur likväl som stadens puls. Här bor man i härliga gröna omgivningar med mysiga promenad- och joggingstråk längs vattnet och bryggor och badklippor alldeles runt knuten. I området finns även flera fina parker såsom Kristinebergsparken och Fredhällsparken samt flertalet båtbryggor. Det nya Hornsbergsområdet som växer alldeles intill har gett Kristineberg ett extra lyft med utökad service och nya spännande restauranger och butiker.
Ett underbart naturnära boende med Ulvsundasjöns glittrande vatten som närmaste granne!

Bra kommunikationer med tunnelbanans gröna linje från Kristinebergs station som tar dig till Fridhemsplan på 3-4 minuter. Bara en station bort finns också Tvärbanan. Tunnelbanans blå linje från Stadshagen finns också inom promenadavstånd.

I Kristineberg finner du både en Coop butik, en pizzeria samt några mindre restauranger, såsom den lokala favoriten Bönan & Prinsen. På Kristinebergs Strand finns restaurang Piren med lunch- och middagsservering. I kvarten kring Hornsbergs Strand finns ytterligare flera restauranger. Längs strandpromenaden är det populärt att bada under sommaren. Lindhagens galleria ligger endast 5 minuters promenad bort med apotek, ICA MAXI, bank, systembolag, restauranger, blomsteraffär m.m. Även flera gym finns i området kring gallerian.

RUMSBESKRIVNING
HALL - med klinkergolv och vita väggar. Plats för avhängning. Klädkammare.
INRE HALL - med fiskbensmönstrad ekparkett och vita väggar. Garderobsvägg.
KÖK - med parkettgolv och vita väggar/röd fondtapet. Vita luckor. Grått kakel ovan arbetsbänk. Induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin, kyl/frys, kopplad spisfläkt och städskåp.
BADRUM - med brunt klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Golvvärme. Tvättmaskin, dusch, duschdörrar, handdukstork, WC, badrumsskåp, spegelskåp och kommod med tvättställ.
VARDAGSRUM - med fiskbensmönstrad ekparkett och vita väggar. Plats för soffgrupp och matbord. Utgång till balkongen.
SOVRUM - med parkettgolv och vita väggar/röd fondtapet. Plats för dubbelsäng.
BALKONG - balkong i österläge.
FÖRRÅD - lägenhetsinnehavaren disponerar ett vindsförråd.

EKONOMI

Pris: 2 950 000 kr
Avgift: 2 183 kr/mån inkl värme och vatten
Andel i föreningen: 2.89944%
Andel av årsavgift: 2.97305%

DRIFTKOSTNAD
4 900 kr/år, varav
El: 3 300 kr
Försäkring: 1 600 kr

ALLMÄNT

ANTAL RUM: I föreningens lägenhetsregister är denna lägenhet registrerad som ett rum och kök, men disponeras i dagsläget som två rum och kök.

LÄGENHETSNUMMER
27 (1401)

ENERGI
Energideklaration utfärdad 2009-04-21
Energiprestanda: 179 kWh/m2

BYGGNAD
Byggnadsår: 1937
Hiss finns.

FÖRENINGEN

Brf Folkungaträdet 1

FÖRENINGEN: Brf Folkungaträdet 1. Föreningen är en äkta förening. I föreningen finns 33 lägenheter varav 2 upplåtes med hyresrätt. Föreningen köpte fastigheten 2001 och äger också marken.

En överlåtelseavgift tas ut på ca 1108 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 443 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för 2016 som är 44300 kr. Juridisk person godkännes ej.

Genomförda renoveringar och investeringar:
1993 Stambyte och elstigar
1993 Fasader
1993 Tak
1993 Fönster
1993 Trapphus
2004 Balkonger
2011 Nytt torkskåp till tvättstugan
2011 Ommålning av trapphus
2011 Installering av säkerhetsdörrar
2011 Injustering av värmesystemet (inklusive byte av termostater)
2012 Nytt expansionskärl till värmesystemet samt värmepump
2013 Stamspolning
2015 Nya balkonger
2015 Fasader
2016 En mindre garagerenovering pågår nu.

EKONOMI: Föreningen har två hyresrätter vilket kan ses som en dold tillgång. Inga avgiftsändringar är beslutade (2016-10-13)

TVÄTTSTUGA: I föreningen finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, ett torkrum, ett torkskåp och en mangel.

KABEL-TV/INTERNET: Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Com Hem.

PARKERING: Föreningen har 6 bilplatser och två MC platser. I övriga området råder boendeparkering. För mer information se: www.stockholm.se.

CYKELRUM: Det finns ett cykelrum med ingång från gatan.

GROVSOPRUM: Det finns ett grovsoprum.

TAKTERRASS: Det finns en takterrass i föreningen.

INFORMATION OM FÖRSÄLJNINGEN
Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad, etc. Finns flera intressenter tillämpas öppen budgivning. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne
säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budlistan lämnas även till en slutgiltig köpare med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men man kan lägga bud via ombud och då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut). Köparen uppmanas att före köpet noggrant undersöka lägenheten, gärna med hjälp av sakkunnig person, och sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar. Efter köpet kan du inte göra gällande fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. För personlig boendekalkyl kontakta mäklaren. Boyta kan variera på grund av olika uppmätningsnormer. Om den exakta ytan är viktig för dig som köpare uppmanar vi dig att mäta upp bostaden i god tid innan kontraktsskrivning. Vid annonsering av bostaden på Hemnet erhåller Karlsson & Uddare en ersättning om 50% av annonspriset exkl. moms. Annonspriset är beroende av bostadens annonseringspris, för aktuell prislista, se hemnet.se. Köpare och säljare godkänner att slutpriset lämnas ut.

Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt. Bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris och skick. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

Köparens undersökningsplikt
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet, eller om han eller hon ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på eventuella tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens
omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel, kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade livslängd. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden
kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste
årsredovisning.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. I sådant fall kan säljaren inte heller invända att köparen har reklamerat för sent. Det ligger således i säljarens eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Utfästelse
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning avtalats.

BESKRIVNING
Denna ljusa och fina bostad har väldigt mycket att erbjuda! När du kliver in i hallen, så finns det gott om plats att hänga av sig ytterkläderna. Här finns också en klädkammare. Ytterligare förvaring finns i hallen i form av en garderobsvägg. Köket är stilrent i vitt och fullt utrustat med kvalitativa vitvaror, såsom exempelvis en diskmaskin och induktionshäll. Vidare in vardagsrummet, så finns det flera olika möbleringsalternativ med soffgrupp och plats för ett stort matbord. I vardagsrummet och hallen ligger en vacker fiskbensmönstrad ekparkett. Ifrån vardagsrummet når du också den mysiga balkongen där du blickar ut över omgivningarna. I anslutning till vardagsrummet, så hittar du sovrummet med plats för dubbelsäng. Badrummet är stort med golvvärme, dusch och tvättmaskin.

Föreningen är välskött och med några garageplatser och två hyresrätter, som kan ses, som en dold tillgång. Dessutom finns det en takterrass med fantastisk utsikt över Ulvsundasjöns glittrande vatten. På takterrassen finns det bord och stolar.

Populära Kristineberg är beläget på Kungsholmens västligaste del med närhet till fantastisk natur likväl som stadens puls. Här bor man i härliga gröna omgivningar med mysiga promenad- och joggingstråk längs vattnet och bryggor och badklippor alldeles runt knuten. I området finns även flera fina parker såsom Kristinebergsparken och Fredhällsparken samt flertalet båtbryggor. Det nya Hornsbergsområdet som växer alldeles intill har gett Kristineberg ett extra lyft med utökad service och nya spännande restauranger och butiker.
Ett underbart naturnära boende med Ulvsundasjöns glittrande vatten som närmaste granne!

Bra kommunikationer med tunnelbanans gröna linje från Kristinebergs station som tar dig till Fridhemsplan på 3-4 minuter. Bara en station bort finns också Tvärbanan. Tunnelbanans blå linje från Stadshagen finns också inom promenadavstånd.

I Kristineberg finner du både en Coop butik, en pizzeria samt några mindre restauranger, såsom den lokala favoriten Bönan & Prinsen. På Kristinebergs Strand finns restaurang Piren med lunch- och middagsservering. I kvarten kring Hornsbergs Strand finns ytterligare flera restauranger. Längs strandpromenaden är det populärt att bada under sommaren. Lindhagens galleria ligger endast 5 minuters promenad bort med apotek, ICA MAXI, bank, systembolag, restauranger, blomsteraffär m.m. Även flera gym finns i området kring gallerian.

RUMSBESKRIVNING
HALL - med klinkergolv och vita väggar. Plats för avhängning. Klädkammare.
INRE HALL - med fiskbensmönstrad ekparkett och vita väggar. Garderobsvägg.
KÖK - med parkettgolv och vita väggar/röd fondtapet. Vita luckor. Grått kakel ovan arbetsbänk. Induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin, kyl/frys, kopplad spisfläkt och städskåp.
BADRUM - med brunt klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Golvvärme. Tvättmaskin, dusch, duschdörrar, handdukstork, WC, badrumsskåp, spegelskåp och kommod med tvättställ.
VARDAGSRUM - med fiskbensmönstrad ekparkett och vita väggar. Plats för soffgrupp och matbord. Utgång till balkongen.
SOVRUM - med parkettgolv och vita väggar/röd fondtapet. Plats för dubbelsäng.
BALKONG - balkong i österläge.
FÖRRÅD - lägenhetsinnehavaren disponerar ett vindsförråd.

EKONOMI
Pris: 2 950 000 kr
Avgift: 2 183 kr/mån inkl värme och vatten
Andel i föreningen: 2.89944%
Andel av årsavgift: 2.97305%

DRIFTKOSTNAD
4 900 kr/år, varav
El: 3 300 kr
Försäkring: 1 600 kr

ALLMÄNT
ANTAL RUM: I föreningens lägenhetsregister är denna lägenhet registrerad som ett rum och kök, men disponeras i dagsläget som två rum och kök.

LÄGENHETSNUMMER
27 (1401)

ENERGI
Energideklaration utfärdad 2009-04-21
Energiprestanda: 179 kWh/m2

BYGGNAD
Byggnadsår: 1937
Hiss finns.

FÖRENINGEN
Brf Folkungaträdet 1
FÖRENINGEN: Brf Folkungaträdet 1. Föreningen är en äkta förening. I föreningen finns 33 lägenheter varav 2 upplåtes med hyresrätt. Föreningen köpte fastigheten 2001 och äger också marken.

En överlåtelseavgift tas ut på ca 1108 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 443 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för 2016 som är 44300 kr. Juridisk person godkännes ej.

Genomförda renoveringar och investeringar:
1993 Stambyte och elstigar
1993 Fasader
1993 Tak
1993 Fönster
1993 Trapphus
2004 Balkonger
2011 Nytt torkskåp till tvättstugan
2011 Ommålning av trapphus
2011 Installering av säkerhetsdörrar
2011 Injustering av värmesystemet (inklusive byte av termostater)
2012 Nytt expansionskärl till värmesystemet samt värmepump
2013 Stamspolning
2015 Nya balkonger
2015 Fasader
2016 En mindre garagerenovering pågår nu.

EKONOMI: Föreningen har två hyresrätter vilket kan ses som en dold tillgång. Inga avgiftsändringar är beslutade (2016-10-13)

TVÄTTSTUGA: I föreningen finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, ett torkrum, ett torkskåp och en mangel.

KABEL-TV/INTERNET: Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Com Hem.

PARKERING: Föreningen har 6 bilplatser och två MC platser. I övriga området råder boendeparkering. För mer information se: www.stockholm.se.

CYKELRUM: Det finns ett cykelrum med ingång från gatan.

GROVSOPRUM: Det finns ett grovsoprum.

TAKTERRASS: Det finns en takterrass i föreningen.

INFORMATION OM FÖRSÄLJNINGEN
Berätta innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad, etc. Finns flera intressenter tillämpas öppen budgivning. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne
säljer. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budlistan lämnas även till en slutgiltig köpare med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men man kan lägga bud via ombud och då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut). Köparen uppmanas att före köpet noggrant undersöka lägenheten, gärna med hjälp av sakkunnig person, och sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar. Efter köpet kan du inte göra gällande fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. För personlig boendekalkyl kontakta mäklaren. Boyta kan variera på grund av olika uppmätningsnormer. Om den exakta ytan är viktig för dig som köpare uppmanar vi dig att mäta upp bostaden i god tid innan kontraktsskrivning. Vid annonsering av bostaden på Hemnet erhåller Karlsson & Uddare en ersättning om 50% av annonspriset exkl. moms. Annonspriset är beroende av bostadens annonseringspris, för aktuell prislista, se hemnet.se. Köpare och säljare godkänner att slutpriset lämnas ut.

Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt. Bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris och skick. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

Köparens undersökningsplikt
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet, eller om han eller hon ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på eventuella tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens
omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel, kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade livslängd. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden
kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste
årsredovisning.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. I sådant fall kan säljaren inte heller invända att köparen har reklamerat för sent. Det ligger således i säljarens eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Utfästelse
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning avtalats.

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Stockholm

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg