1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Stockholms län
  4. Nacka
  5. A1839570
 
KARTA
Otroligt välplanerad och mycket fin 3:a i härligt lummiga Saltängen!

Bostadsrätt: Lägenhet, 3:a på 58 m², Nacka


Omgärdad av natur och grönska ligger denna mysiga lägenhet med närhet till utmärkta kommunikationer och all tänkbar service i de centralare delarna av Nacka. Lägenheten genomsyras av smart planering, fräscha ytskikt samt trevliga detaljer som de mörka fönsterbrädorna i sten, fina originalgolv och charmiga fönsterbeslag. De genomgående stora fönsterpartierna i lägenheten bidrar till ett härligt ljusinsläpp från två håll och fångar samtidigt de vackra omgivningarna med pampiga ekar som skiftar skepnad i takt med årstidernas växlingar. En riktig pärla!

Genom entrén möts man av en rymlig hall med gott om plats för avhängning och generösa förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober med överskåp. Via hallen nås lägenhetens samtliga rum som har ljust målade väggar och ekparkett på golven. I det oerhört funktionella köket kan man stå och laga mat samtidigt som man har uppsikt över vardagsrummet vilket skapar ett trevligt socialt element i denna härliga lägenhet. Köket är smart planerat och här erbjuds en trevlig bardel där flera personer kan sitta. Vardagsrummet är rymligt och fantastiskt ljust med stort fönsterparti och utgång till en väl tilltagen balkong med härlig morgon- och förmiddagssol. Sovrummen ligger trevligt med lummig grönska utanför fönstret. Rummen är dessutom rymliga med plats för förvaring samt dubbelsäng. Det trevliga badrummet är väl disponerat och har ett praktiskt vädringsfönster som ger ett fint ljusinsläpp.

Saltängen i Ektorp är ett av Nackas mest attraktiva bostadsområden med sitt lugna och fridfulla läge intill Saltsjö Duvnäs som erbjuder underbara kringmiljöer med strövområden och båtliv. Vid Saltsjö Duvnäs strandpromenad ligger populära Café Koloni som är väl värt ett besök, man har även nära till Skurusundet och gångavstånd både till Nyckelviken, Erstaviks naturreservat och bad i populära Långsjön. Kommunikationerna till och från Slussen är mycket goda, bussen som går dygnet runt tar ca 15 minuter till stan och busshållplatsen ligger mindre än 100 meter bort! Vill man ta bilen kan man med fördel göra det och man är i Slussen på 10 minuter.

I Skuruparken, som ligger just bredvid, finns gott om lövträd med många vackra gamla ekar. Den beträds med fördel av den som gillar att vara i skön natur och promenera, jogga, ha picknick på klipporna eller bara njuta av lugnet vid innerskärgården.

För barnfamiljer är även valmöjligheterna många med fina lekparker och naturen runt hörnet. Flera populära förskolor, skolor samt öppna förskolan ligger precis i närheten.

Här finns även Ektorp Centrum med ett bra utbud av butiker och affärer, restauranger, gym och mysiga café & bageri Gateau För den som önskar ännu mer shopping finns Nacka Forums utbud på promenadavstånd, eller minuter bort med buss/bil.
Entré:
Rymlig och välkomnande hall med gott om yta för avhängning och goda förvaringsmöjligheter i fem inbyggda garderober med överskåp. Vitmålade väggar och golv i stilrent matt ekparkett. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Kök:
Stilrent och modernt kök med goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor med vita stommar och fronter. Mosaik i sobert gråsvart ovan väl tilltagna arbetsytor i massiv oljad bänkskiva i snygg mörk ton. Smart planerad bardel i vit laminat inryms i köket där flera personer med fördel kan nyttja matdelen. Kökets maskinella utrustning består av en snyggt integrerad kyl/frys, inbyggd ugn och mikrovågsugn, diskmaskin, spishäll och spisfläkt. Härligt ljusinsläpp från det insynsfria fönsterpartiet ger köket en mycket trivsam känsla. Fönsterbräda i mörk sten och originalbeslagen i fönstret är ytterligare charmiga detaljer. Ljust målade väggar och ekparkett på golvet.

Vardagsrum:
Väl tilltaget och lättmöblerat vardagsrum med plats för en rejäl soffgrupp såväl som matplats. Från vardagsrummet nås dessutom den härliga balkongen med morgon- och förmiddagssol. Här finns ett stort fönsterparti som skänker ett fantastiskt ljusinsläpp, från dessa syns den rofyllda och lummiga gården. Även här finns fönsterbrädor i mörk sten, som är en väldigt trevlig detalj i rummet. Vitmålade väggar och vacker mosaiklagd originalekparkett.

Balkong:
Högt belägen balkong i fritt läge med utsikt över de fina ekarna. Gott om plats för mysiga balkongmöbler. Perfekt för frukostar i den härliga morgon- och förmiddagssolen!

Sovrum 1
Vackert sovrum med plats för dubbelsäng såväl som sängbord, ljusinsläpp genom stort fönsterparti mot balkong och den lummiga gården. Gott om plats för förvaring i exempelvis garderobsvägg. Ljust målade väggar och mosaiklagd originalekparkett på golvet.

Sovrum 2
Stort sovrum med plats för säng såväl som annat möblemang. Används idag som barnrum och har ett härligt ljusinsläpp från den insynsskyddade och lugna baksidan. Fönsterbrädor i mörk sten, ljust målade väggar samt mosaiklagd ekparkett. Även i detta rum finns gott om plats för förvaringslösning i exempelvis garderobsvägg.

Badrum:
Väl disponerat badrum med badkar, WC, spegelskåp samt tvättställ. Stort vädringsfönster skänker ett trevligt ljus och även i badrummet finner man den mörka stenbelagda fönsterbrädan och originalbeslag i fönstret. Vitt kakel på väggarna samt våtrumsmatta i ljus ton.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 58,5 kvm
Lägenhetsnummer: 131

Utgångspris: 2 495 000 kr
Driftkostnad: ca 500 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,82670
Andel av insats: 0,76015
Andel av månadsavgift: 0,76015

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 445 kr

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Nacka Hus nr 2 i Ekängen består idag av 139 st lägenheter som byggdes år 1946. Föreningen har dessutom en hyreslägenhet samt 12 st hyresgäster som nyttjar lokalerna för affärsverksamhet. (Se årsredovisning för vilken verksamhet som sker i lokalerna). Föreningen består till stor del av 1:or, 2:or och 3:or.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014-2018.

Gjorda renoveringar:
1995 - Byte av stammar i kök och badrum
2008 - Energideklaration utförd
2003 - 2015 - Ombyggnation Ugglevägen 23
2014 - Avloppsspolning samtliga lägenheter
2014 - Renovering av elserviser, mätarskåp mm

Kommande renoveringar:
2015-2017 - Översyn balkongdörrar och fönster. Balkongdörrar byts ut just nu (2015-10-26)
2017-2018 - Samtliga fasader ska renoveras, vissa är redan klara. Eventuell renovering av balkonger
2017-2018 - Källarrenovering , förråd, el/belysning, målning mm
2018-2019 - Målning av väggar och tak i alla trapphus.

Styrelsen har diskuterat ett förslag till nybyggnation av tomten som vi kallar "Skogsbacken". Även benämnd Ekbacken. För mer information hänvisar vi till föreningens hemsida http://www.nackahus2.com/.

Gemensamhetsutrymmen:
I föreningen har medlemmarna gemensamma utrymmen i form av tvättstuga (Ugglevägen 23 A), cykelförråd, uteplats samt bastu (Ugglevägen 21D).

Parkering:
Föreningen har tillgång till 79 st parkeringsplatser. Kostnad för dessa är 150-300 kr/månad beroende på tillgång till motorvärmare eller ej.

Månadsavgift:
I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband 100 Mbit (Bredbandsbolaget) samt kabel-tv (Comhem). Under kvartal 4 år 2015 kommer Bredbandsbolaget ta över de digitala tv-tjänsterna från Comhem. För att minska medlemmens externa kostnader för el kommer föreningen så småningom teckna gemensamma elavtal för respektive lägenhet. Kostnaden kommer att redovisas som tillägg på månadsavin.

Ägarandel:
Minsta ägarandel i föreningen är 10%.

Närområde:
Saltängen är en vacker grönskade oas som ligger inbäddad mellan villor men samtidigt har nära till goda kommunikationer och Ektorp centrum. Området kännetecknas av härligt grönskande natur och vackra inslag av skog och träd. I Saltängen finns vackra promenadstråk, bland annat längs med vackra Skurusundet eller mysiga Långsjön. Dessutom finns utmärkta möjligheter att under sommaren ta ett svalkande och uppiggande dopp i vattnet. Har man båt finns dessutom fantastiska möjligheter till båtplats i Skurusundet och i närliggande Duvnäs, skärgården har aldrig känts närmare!

Allmänt

Föreningens namn: Brf Nacka-Hus nr 2 i Ekängen

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 1202

Kommun: Nacka

Gemensamma utrymmen

Ja

Visa mer om bostaden

Övrigt

Detta objekt skall enligt säljarens önskemål utbjudas till försäljning genom s.k. öppen budgivning. Alla som lämnar bud på objektet godkänner att den handläggande mäklaren kan komma att till den slutliga köparen lämna ut uppgift om budgivares namn och telefonnummer samt information om lämnade bud.

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

2 495 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 113 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 479 kr

I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv

Driftkostnader

ca 500 kr/mån

Kommentar: Angivna driftskostnader är säljarnas faktiska kostnader och dessa varierar utifrån antal personer i hushållet, avtalstyp och förbrukningsmönster.

Fördelas enligt följande

El: 350 kr
Försäkring: 150 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 135 kWh/kvm/år

Otroligt välplanerad och mycket fin 3:a i härligt lummiga Saltängen!

Bostadsrätt: Lägenhet, 3:a på 58 m², Nacka

NACKA

Bostadsrätt, Lägenhet, , 58


Omgärdad av natur och grönska ligger denna mysiga lägenhet med närhet till utmärkta kommunikationer och all tänkbar service i de centralare delarna av Nacka. Lägenheten genomsyras av smart planering, fräscha ytskikt samt trevliga detaljer som de mörka fönsterbrädorna i sten, fina originalgolv och charmiga fönsterbeslag. De genomgående stora fönsterpartierna i lägenheten bidrar till ett härligt ljusinsläpp från två håll och fångar samtidigt de vackra omgivningarna med pampiga ekar som skiftar skepnad i takt med årstidernas växlingar. En riktig pärla!

Genom entrén möts man av en rymlig hall med gott om plats för avhängning och generösa förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober med överskåp. Via hallen nås lägenhetens samtliga rum som har ljust målade väggar och ekparkett på golven. I det oerhört funktionella köket kan man stå och laga mat samtidigt som man har uppsikt över vardagsrummet vilket skapar ett trevligt socialt element i denna härliga lägenhet. Köket är smart planerat och här erbjuds en trevlig bardel där flera personer kan sitta. Vardagsrummet är rymligt och fantastiskt ljust med stort fönsterparti och utgång till en väl tilltagen balkong med härlig morgon- och förmiddagssol. Sovrummen ligger trevligt med lummig grönska utanför fönstret. Rummen är dessutom rymliga med plats för förvaring samt dubbelsäng. Det trevliga badrummet är väl disponerat och har ett praktiskt vädringsfönster som ger ett fint ljusinsläpp.

Saltängen i Ektorp är ett av Nackas mest attraktiva bostadsområden med sitt lugna och fridfulla läge intill Saltsjö Duvnäs som erbjuder underbara kringmiljöer med strövområden och båtliv. Vid Saltsjö Duvnäs strandpromenad ligger populära Café Koloni som är väl värt ett besök, man har även nära till Skurusundet och gångavstånd både till Nyckelviken, Erstaviks naturreservat och bad i populära Långsjön. Kommunikationerna till och från Slussen är mycket goda, bussen som går dygnet runt tar ca 15 minuter till stan och busshållplatsen ligger mindre än 100 meter bort! Vill man ta bilen kan man med fördel göra det och man är i Slussen på 10 minuter.

I Skuruparken, som ligger just bredvid, finns gott om lövträd med många vackra gamla ekar. Den beträds med fördel av den som gillar att vara i skön natur och promenera, jogga, ha picknick på klipporna eller bara njuta av lugnet vid innerskärgården.

För barnfamiljer är även valmöjligheterna många med fina lekparker och naturen runt hörnet. Flera populära förskolor, skolor samt öppna förskolan ligger precis i närheten.

Här finns även Ektorp Centrum med ett bra utbud av butiker och affärer, restauranger, gym och mysiga café & bageri Gateau För den som önskar ännu mer shopping finns Nacka Forums utbud på promenadavstånd, eller minuter bort med buss/bil.
Entré:
Rymlig och välkomnande hall med gott om yta för avhängning och goda förvaringsmöjligheter i fem inbyggda garderober med överskåp. Vitmålade väggar och golv i stilrent matt ekparkett. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Kök:
Stilrent och modernt kök med goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor med vita stommar och fronter. Mosaik i sobert gråsvart ovan väl tilltagna arbetsytor i massiv oljad bänkskiva i snygg mörk ton. Smart planerad bardel i vit laminat inryms i köket där flera personer med fördel kan nyttja matdelen. Kökets maskinella utrustning består av en snyggt integrerad kyl/frys, inbyggd ugn och mikrovågsugn, diskmaskin, spishäll och spisfläkt. Härligt ljusinsläpp från det insynsfria fönsterpartiet ger köket en mycket trivsam känsla. Fönsterbräda i mörk sten och originalbeslagen i fönstret är ytterligare charmiga detaljer. Ljust målade väggar och ekparkett på golvet.

Vardagsrum:
Väl tilltaget och lättmöblerat vardagsrum med plats för en rejäl soffgrupp såväl som matplats. Från vardagsrummet nås dessutom den härliga balkongen med morgon- och förmiddagssol. Här finns ett stort fönsterparti som skänker ett fantastiskt ljusinsläpp, från dessa syns den rofyllda och lummiga gården. Även här finns fönsterbrädor i mörk sten, som är en väldigt trevlig detalj i rummet. Vitmålade väggar och vacker mosaiklagd originalekparkett.

Balkong:
Högt belägen balkong i fritt läge med utsikt över de fina ekarna. Gott om plats för mysiga balkongmöbler. Perfekt för frukostar i den härliga morgon- och förmiddagssolen!

Sovrum 1
Vackert sovrum med plats för dubbelsäng såväl som sängbord, ljusinsläpp genom stort fönsterparti mot balkong och den lummiga gården. Gott om plats för förvaring i exempelvis garderobsvägg. Ljust målade väggar och mosaiklagd originalekparkett på golvet.

Sovrum 2
Stort sovrum med plats för säng såväl som annat möblemang. Används idag som barnrum och har ett härligt ljusinsläpp från den insynsskyddade och lugna baksidan. Fönsterbrädor i mörk sten, ljust målade väggar samt mosaiklagd ekparkett. Även i detta rum finns gott om plats för förvaringslösning i exempelvis garderobsvägg.

Badrum:
Väl disponerat badrum med badkar, WC, spegelskåp samt tvättställ. Stort vädringsfönster skänker ett trevligt ljus och även i badrummet finner man den mörka stenbelagda fönsterbrädan och originalbeslag i fönstret. Vitt kakel på väggarna samt våtrumsmatta i ljus ton.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 58,5 kvm
Lägenhetsnummer: 131

Utgångspris: 2 495 000 kr
Driftkostnad: ca 500 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,82670
Andel av insats: 0,76015
Andel av månadsavgift: 0,76015

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 445 kr

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Nacka Hus nr 2 i Ekängen består idag av 139 st lägenheter som byggdes år 1946. Föreningen har dessutom en hyreslägenhet samt 12 st hyresgäster som nyttjar lokalerna för affärsverksamhet. (Se årsredovisning för vilken verksamhet som sker i lokalerna). Föreningen består till stor del av 1:or, 2:or och 3:or.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014-2018.

Gjorda renoveringar:
1995 - Byte av stammar i kök och badrum
2008 - Energideklaration utförd
2003 - 2015 - Ombyggnation Ugglevägen 23
2014 - Avloppsspolning samtliga lägenheter
2014 - Renovering av elserviser, mätarskåp mm

Kommande renoveringar:
2015-2017 - Översyn balkongdörrar och fönster. Balkongdörrar byts ut just nu (2015-10-26)
2017-2018 - Samtliga fasader ska renoveras, vissa är redan klara. Eventuell renovering av balkonger
2017-2018 - Källarrenovering , förråd, el/belysning, målning mm
2018-2019 - Målning av väggar och tak i alla trapphus.

Styrelsen har diskuterat ett förslag till nybyggnation av tomten som vi kallar "Skogsbacken". Även benämnd Ekbacken. För mer information hänvisar vi till föreningens hemsida http://www.nackahus2.com/.

Gemensamhetsutrymmen:
I föreningen har medlemmarna gemensamma utrymmen i form av tvättstuga (Ugglevägen 23 A), cykelförråd, uteplats samt bastu (Ugglevägen 21D).

Parkering:
Föreningen har tillgång till 79 st parkeringsplatser. Kostnad för dessa är 150-300 kr/månad beroende på tillgång till motorvärmare eller ej.

Månadsavgift:
I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband 100 Mbit (Bredbandsbolaget) samt kabel-tv (Comhem). Under kvartal 4 år 2015 kommer Bredbandsbolaget ta över de digitala tv-tjänsterna från Comhem. För att minska medlemmens externa kostnader för el kommer föreningen så småningom teckna gemensamma elavtal för respektive lägenhet. Kostnaden kommer att redovisas som tillägg på månadsavin.

Ägarandel:
Minsta ägarandel i föreningen är 10%.

Närområde:
Saltängen är en vacker grönskade oas som ligger inbäddad mellan villor men samtidigt har nära till goda kommunikationer och Ektorp centrum. Området kännetecknas av härligt grönskande natur och vackra inslag av skog och träd. I Saltängen finns vackra promenadstråk, bland annat längs med vackra Skurusundet eller mysiga Långsjön. Dessutom finns utmärkta möjligheter att under sommaren ta ett svalkande och uppiggande dopp i vattnet. Har man båt finns dessutom fantastiska möjligheter till båtplats i Skurusundet och i närliggande Duvnäs, skärgården har aldrig känts närmare!

Allmänt

Föreningens namn: Brf Nacka-Hus nr 2 i Ekängen

Föreningsform: Bostadsrätt

Lägenhetsnummer skatteverket: 1202

Kommun: Nacka

Gemensamma utrymmen

Ja

Visa mer om bostaden

Övrigt

Detta objekt skall enligt säljarens önskemål utbjudas till försäljning genom s.k. öppen budgivning. Alla som lämnar bud på objektet godkänner att den handläggande mäklaren kan komma att till den slutliga köparen lämna ut uppgift om budgivares namn och telefonnummer samt information om lämnade bud.

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

2 495 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 113 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 479 kr

I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv

Driftkostnader

ca 500 kr/mån

Kommentar: Angivna driftskostnader är säljarnas faktiska kostnader och dessa varierar utifrån antal personer i hushållet, avtalstyp och förbrukningsmönster.

Fördelas enligt följande

El: 350 kr
Försäkring: 150 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 135 kWh/kvm/år

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Nacka

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg