1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Skåne län
  4. Malmö
  5. A1834061
 
KARTA
Fyrarummare i familjevänligt område högst upp i huset!

Bostadsrätt: Lägenhet, 4:a på 86 m², Malmö


Längst Köpenhamnsvägen, i en av områdets absolut bästa föreningar, presenteras nu denna fyrarummare i högt och ostört läge på våning 6 av 6. Här bor man i ett område med småstadskänsla, men med gångavstånd till citypulsen och allt av det bästa som Malmö har att erbjuda.

Med hiss från markplan välkomnas vi till 86,5 välplanerade kvadratmeter med fönster i två väderstreck. Med fin gavelplacering och dubbla balkonger med högt läge får vi en glimt av takåsarna i söderläge. Bostadens placering i huset gör att man lever i en rofylld tillvaro utan grannar.

Rumsfördelningen erbjuder tre funktionella sovrum, alla med väldigt goda förvaringsmöjligheter och som är smart placerade i olika ändar av lägenheten. Längst ut på gaveln har vi ett av rummen med ingång från vardagsrummet. Här får vi extra ljusinsläpp från de två fönsterna i olika väderstreck. Sovrummet som ligger i den västra delen av lägenheten har lyxigt nog en egen balkong. Perfekt för morgonkaffet, kvällsmyset eller vädring. Vardagsrummet erbjuder plats för sittgrupp och större matbord. Här ges rikligt med ljusinsläpp genom fönsterpartierna i söder samt utgången till bostadens andra balkong med plats för bord och stolar. Rummet har ett välbevarat parkettgolv i klassiskt holländsk mönster och vackra fönsterbänkar i sten. Köket är praktiskt utformat med arbetsytor och förvaring på båda sidor samt plats för matbord intill fönstret. Vitvarorna är integrerade och en del hyllplan är snyggt öppna. I anslutning till hall och entré finner vi ett helkaklat badrum i stilrent utförande. Bostaden erbjuder dessutom en praktiskt gäst-wc som är halvkaklad. Har man större sällskap på besök under de varma månaderna så ligger föreningens gemensamma takterrass endast en halvtrappa upp från bostaden. Terrassen är nyligen underhållen och här kan man sitta med större sällskap och njuta av kvällssolen medan man blickar ut över takåsarna och ser ståtliga Turning Torso lysa upp i norr. Från början bestod bostaden av två lägenheter som slagits ihop till en. Det andra ingången finns fortfarande kvar bakom en vägg som är enkel att plocka fram om man skulle önska dela upp lägenheten till två igen.

Brf Bornholm är en av områdets mest välskötta föreningar. Kända för sitt ansvarstagande och goda ekonomi vilket gör att man som köpare kan känna sig trygg med kommande år som medlem i föreningen.

Utanför dörren är det nära till Slottsstadens bred utbud av butiker och service. I området finns även flera omtyckta fik och restauranger etablerat sig i området. Det kanske bästa av allt är ändå närheten till havet med Ribersborgsstranden, de vackra parkerna Pildamms-, Rönneholms- och Slottsparken. För den som har barn finns flera lekplatser, förskolor och skolor i närheten. Citytunnelns Triangelstation nås på gångavstånd vilket är perfekt för den som pendlar med tåget och det är väl inte helt dumt med endast 20 minuters resa till Kastrups flygplats.

Varmt välkommen på visning!
Hall
Välkomnande entré med lång hall. Här finns plats för avhängning på hatthylla och tre bra garderober med förvaringsutrymme ända upp till tak. På golvet ligger ekparkett, väggarna är bredspacklade och målade i vitt.

Gäst-wc
Klinker i schackmönster och halvkaklade väggar i vitt innan det bryter av till en blommönstrad tapet. Utrustning: wc, tvättställ samt vägghängt spegelskåp.

Badrum
Renoverades 2009 av dåvarande ägare. Helkaklat utförande med klinker i svart ton samt kakel i vitt på väggarna. Utrustning: dusch[vikbara duschväggar], wc, tvättställ med kommod och handdukstork[vattenburen].

Kök
Renoverades 2009. Inredningen går i gult med förvaring i både över- och underskåp på båda sidor av köket. På golvet ligger stavparkett i original, väggarna är släta och vita. Plats för matbord för 4-6 personer. Utrustning: Integrerad kyl/frys [Ikea] varmluftsugn, induktionshäll, diskmaskin. Samtliga maskiner installerade 2009.

Vardagsrum
Generösa och luftiga sällskapsytor med plats för matbord och soffgrupp. Det härliga fönsterpartiet med utgång till balkong släpper in ljus och ger en fin utblick mot takåsarna i söder. På golvet ligger ekparkett och väggarna är bredspacklade i vitt med en fondvägg tapetserad i gråa toner. Från vardagsrummet når vi en av balkongerna. Här finns plats för bord och stolar. Balkongen erbjuder många soltimmar i sydligt läge.

Sovrum 1
Bostadens första sovrum finner vi intill köket och gäst-wcn. Ekparkett på golv och bredspacklade väggar målade i vitt. Här har man egen balkong som har en uppbyggd sittbänk som blir till en riktigt myshörna med kuddar och filtar. Njut av dagssolen mot söder och ta del eftermiddagsvärmen innan solen försvinner i väst.

Sovrum 2
Ekparkett på golv. Bredspacklade väggar målade i vitt och fönster i mot öst. Rikligt med förvaring i en hel länga med inbyggda garderober.

Sovrum 3
Placerat på gavel med fönster i öst och syd. Plats för dubbelsäng och arbetsplats. På golvet ligger ekparkett, väggarna är bredspacklade och målade i vitt. Förvaring i mindre klädkammare.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 86,5 kvm

Utgångspris: 2 595 000 kr
Byggnadsår: 1953-54
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 6 av 6
Hiss: Ja
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

TV och Internet: Alla lägenheter är kollektivt anslutna till fibernät med TV ,bredband och telefoni.

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Malmö
Område: Slottsstaden

Andel i föreningen

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Visa mer om bostaden

Om föreningen

Brf Bornholm är en äkta förening som består av 104 lägenheter och 4 bostadsrättslokaler och 2 hyreslokaler. Föreningens byggnader färdigställdes 1953-54 och bostadsrättsföreningen bildades den 30 juni 1954. I föreningen finns två bostadshus med adresserna Köpenhamnsvägen 11A-C och 13A-C. Fastigheten är upplåten med tomträtt, omförhandling av tomträttsavgälden sker först år 2026. HSB har hand om föreningens ekonomiska förvaltning.
CYMKO Förvaltning AB sköter fastighetsskötsel och trappstädning

Föreningen har ett gemensamt och fördelaktigt elabonnemang. Elen avläses automatiskt och läggs sedan på avin för månadsavgiften.

Föreningen har en kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring vilket innebär att de boende får denna tilläggsförsäkring kostnadsfritt.
Föreningens egen hemsida: http://www.hsb.se/malmo/bornholm.
Framtida köpare uppmanas att kontrollera ovanstående fakta med representant från föreningens styrelse.

Allmänt

Föreningens namn: HSB Brf Bornholm

Föreningsform: Bostadsrätt

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Kommun: Malmö

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 1990-tal Balkonger och trappuppgångar
1992-1993 Fönster
1994 Byte av tappvattenstammar
2001 Tvättstugor
2008 Mekanisk frånluft - fläktbyte
2009 Innergård
2010 Elledningar inkl. stammar. Alla lägenheter har nydragen el (jordad 3-fas).
2014 Dränering av hussida mot Köpenhamnsvägen.
2015 Tak, fasad, balkongrenovering

Kommande renoveringar: 2017 Relining av avloppstammar

Gemensamma utrymmen

Föreningens gemensamhetslokaler består av cykelrum, barnvagnsrum, tvättstugor, styrelserum, hobbyrum samt takterrasser på varje hus som nyligen renoverats.
Sedan 2009 har föreningen en nyanlagd trädgård som som ger boende tillgång till grönytor, lekplats och boulebana samt två grillplatser.

Parkering

I området råder s.k. boendeparkering som man ansöker om hos Malmö stad. Kostnad 15 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen anses som välskött och har en mycket god ekonomi och höjer vanligen avgiften med 2-3% per år.

Övrigt

"Ett halvt sekel är en lång period, och flertalet av dem som nu bor här var inte födda när husen byggdes. Första inflyttningsdagen var den 15 november 1953 i Köpenhamnsvägen 13 och den 15 mars 1954 i Köpenhamnsvägen 11."
Så inleder Gunnar Malmgren sin skrift om Brf Bornholms 50-åriga historia. Tag gärna del av Bornholm historia bland dokumenten.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

2 595 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 076 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

Till månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift på 212 kronor för fiberbredband.

Fyrarummare i familjevänligt område högst upp i huset!

Bostadsrätt: Lägenhet, 4:a på 86 m², Malmö

MALMÖ

Bostadsrätt, Lägenhet, 2 595 000 kr 4 076 kr , 86


Längst Köpenhamnsvägen, i en av områdets absolut bästa föreningar, presenteras nu denna fyrarummare i högt och ostört läge på våning 6 av 6. Här bor man i ett område med småstadskänsla, men med gångavstånd till citypulsen och allt av det bästa som Malmö har att erbjuda.

Med hiss från markplan välkomnas vi till 86,5 välplanerade kvadratmeter med fönster i två väderstreck. Med fin gavelplacering och dubbla balkonger med högt läge får vi en glimt av takåsarna i söderläge. Bostadens placering i huset gör att man lever i en rofylld tillvaro utan grannar.

Rumsfördelningen erbjuder tre funktionella sovrum, alla med väldigt goda förvaringsmöjligheter och som är smart placerade i olika ändar av lägenheten. Längst ut på gaveln har vi ett av rummen med ingång från vardagsrummet. Här får vi extra ljusinsläpp från de två fönsterna i olika väderstreck. Sovrummet som ligger i den västra delen av lägenheten har lyxigt nog en egen balkong. Perfekt för morgonkaffet, kvällsmyset eller vädring. Vardagsrummet erbjuder plats för sittgrupp och större matbord. Här ges rikligt med ljusinsläpp genom fönsterpartierna i söder samt utgången till bostadens andra balkong med plats för bord och stolar. Rummet har ett välbevarat parkettgolv i klassiskt holländsk mönster och vackra fönsterbänkar i sten. Köket är praktiskt utformat med arbetsytor och förvaring på båda sidor samt plats för matbord intill fönstret. Vitvarorna är integrerade och en del hyllplan är snyggt öppna. I anslutning till hall och entré finner vi ett helkaklat badrum i stilrent utförande. Bostaden erbjuder dessutom en praktiskt gäst-wc som är halvkaklad. Har man större sällskap på besök under de varma månaderna så ligger föreningens gemensamma takterrass endast en halvtrappa upp från bostaden. Terrassen är nyligen underhållen och här kan man sitta med större sällskap och njuta av kvällssolen medan man blickar ut över takåsarna och ser ståtliga Turning Torso lysa upp i norr. Från början bestod bostaden av två lägenheter som slagits ihop till en. Det andra ingången finns fortfarande kvar bakom en vägg som är enkel att plocka fram om man skulle önska dela upp lägenheten till två igen.

Brf Bornholm är en av områdets mest välskötta föreningar. Kända för sitt ansvarstagande och goda ekonomi vilket gör att man som köpare kan känna sig trygg med kommande år som medlem i föreningen.

Utanför dörren är det nära till Slottsstadens bred utbud av butiker och service. I området finns även flera omtyckta fik och restauranger etablerat sig i området. Det kanske bästa av allt är ändå närheten till havet med Ribersborgsstranden, de vackra parkerna Pildamms-, Rönneholms- och Slottsparken. För den som har barn finns flera lekplatser, förskolor och skolor i närheten. Citytunnelns Triangelstation nås på gångavstånd vilket är perfekt för den som pendlar med tåget och det är väl inte helt dumt med endast 20 minuters resa till Kastrups flygplats.

Varmt välkommen på visning!
Hall
Välkomnande entré med lång hall. Här finns plats för avhängning på hatthylla och tre bra garderober med förvaringsutrymme ända upp till tak. På golvet ligger ekparkett, väggarna är bredspacklade och målade i vitt.

Gäst-wc
Klinker i schackmönster och halvkaklade väggar i vitt innan det bryter av till en blommönstrad tapet. Utrustning: wc, tvättställ samt vägghängt spegelskåp.

Badrum
Renoverades 2009 av dåvarande ägare. Helkaklat utförande med klinker i svart ton samt kakel i vitt på väggarna. Utrustning: dusch[vikbara duschväggar], wc, tvättställ med kommod och handdukstork[vattenburen].

Kök
Renoverades 2009. Inredningen går i gult med förvaring i både över- och underskåp på båda sidor av köket. På golvet ligger stavparkett i original, väggarna är släta och vita. Plats för matbord för 4-6 personer. Utrustning: Integrerad kyl/frys [Ikea] varmluftsugn, induktionshäll, diskmaskin. Samtliga maskiner installerade 2009.

Vardagsrum
Generösa och luftiga sällskapsytor med plats för matbord och soffgrupp. Det härliga fönsterpartiet med utgång till balkong släpper in ljus och ger en fin utblick mot takåsarna i söder. På golvet ligger ekparkett och väggarna är bredspacklade i vitt med en fondvägg tapetserad i gråa toner. Från vardagsrummet når vi en av balkongerna. Här finns plats för bord och stolar. Balkongen erbjuder många soltimmar i sydligt läge.

Sovrum 1
Bostadens första sovrum finner vi intill köket och gäst-wcn. Ekparkett på golv och bredspacklade väggar målade i vitt. Här har man egen balkong som har en uppbyggd sittbänk som blir till en riktigt myshörna med kuddar och filtar. Njut av dagssolen mot söder och ta del eftermiddagsvärmen innan solen försvinner i väst.

Sovrum 2
Ekparkett på golv. Bredspacklade väggar målade i vitt och fönster i mot öst. Rikligt med förvaring i en hel länga med inbyggda garderober.

Sovrum 3
Placerat på gavel med fönster i öst och syd. Plats för dubbelsäng och arbetsplats. På golvet ligger ekparkett, väggarna är bredspacklade och målade i vitt. Förvaring i mindre klädkammare.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 86,5 kvm

Utgångspris: 2 595 000 kr
Byggnadsår: 1953-54
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 6 av 6
Hiss: Ja
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

TV och Internet: Alla lägenheter är kollektivt anslutna till fibernät med TV ,bredband och telefoni.

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Malmö
Område: Slottsstaden

Andel i föreningen

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 443 kr

Visa mer om bostaden

Om föreningen

Brf Bornholm är en äkta förening som består av 104 lägenheter och 4 bostadsrättslokaler och 2 hyreslokaler. Föreningens byggnader färdigställdes 1953-54 och bostadsrättsföreningen bildades den 30 juni 1954. I föreningen finns två bostadshus med adresserna Köpenhamnsvägen 11A-C och 13A-C. Fastigheten är upplåten med tomträtt, omförhandling av tomträttsavgälden sker först år 2026. HSB har hand om föreningens ekonomiska förvaltning.
CYMKO Förvaltning AB sköter fastighetsskötsel och trappstädning

Föreningen har ett gemensamt och fördelaktigt elabonnemang. Elen avläses automatiskt och läggs sedan på avin för månadsavgiften.

Föreningen har en kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring vilket innebär att de boende får denna tilläggsförsäkring kostnadsfritt.
Föreningens egen hemsida: http://www.hsb.se/malmo/bornholm.
Framtida köpare uppmanas att kontrollera ovanstående fakta med representant från föreningens styrelse.

Allmänt

Föreningens namn: HSB Brf Bornholm

Föreningsform: Bostadsrätt

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Kommun: Malmö

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 1990-tal Balkonger och trappuppgångar
1992-1993 Fönster
1994 Byte av tappvattenstammar
2001 Tvättstugor
2008 Mekanisk frånluft - fläktbyte
2009 Innergård
2010 Elledningar inkl. stammar. Alla lägenheter har nydragen el (jordad 3-fas).
2014 Dränering av hussida mot Köpenhamnsvägen.
2015 Tak, fasad, balkongrenovering

Kommande renoveringar: 2017 Relining av avloppstammar

Gemensamma utrymmen

Föreningens gemensamhetslokaler består av cykelrum, barnvagnsrum, tvättstugor, styrelserum, hobbyrum samt takterrasser på varje hus som nyligen renoverats.
Sedan 2009 har föreningen en nyanlagd trädgård som som ger boende tillgång till grönytor, lekplats och boulebana samt två grillplatser.

Parkering

I området råder s.k. boendeparkering som man ansöker om hos Malmö stad. Kostnad 15 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen anses som välskött och har en mycket god ekonomi och höjer vanligen avgiften med 2-3% per år.

Övrigt

"Ett halvt sekel är en lång period, och flertalet av dem som nu bor här var inte födda när husen byggdes. Första inflyttningsdagen var den 15 november 1953 i Köpenhamnsvägen 13 och den 15 mars 1954 i Köpenhamnsvägen 11."
Så inleder Gunnar Malmgren sin skrift om Brf Bornholms 50-åriga historia. Tag gärna del av Bornholm historia bland dokumenten.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

2 595 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 108 kr

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 076 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

Till månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift på 212 kronor för fiberbredband.

Detaljer

  • Hiss

    Ja   Ja

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Malmö

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg