1. Start
  2. Bostadsrätter
  3. Stockholms län
  4. Sigtuna
  5. A1628097
 
KARTA
Äntligen en 6:a till salu på omtyckta Merkurigatan

Bostadsrätt: Hus på 136 m², Märsta, Sigtuna


Välkommen till ett fint bostadsrättsradhus på barnvänliga Merkurigatan. Ett bekvämt boende för dig som vill ha eget hus men ändå ha trygghet från en stabil förening som tar det stora ansvaret. Huset har en modern och öppen planlösning. Från vardagsrummet når du den stora och härliga altanen med sol större delen av dagen och från köket når du den andra altanen som ligger på framsidan där du har härlig morgonsol.

Huset om hela 136,7 kvm har under de senaste åren genomgått stora renoveringar. Köket är smakfullt renoverat med en stor matplats där familjen kan tillbringa fina måltider tillsammans. Bostaden erbjuder 5 rejäla sovrum, och möjlighet finns att hyra ut ett av dem i uthyrningsdelen som har en egen ingång. Här finns tre badrum, varav två är topprenoverade med snyggt kakel och klinker samt golvvärme. Den höga takhöjden upp till nock i det väl tilltagna vardagsrummet ger en luftig känsla. Egen tvättstuga finns i huset. Bra förvaringsmöjligheter finns genom en klädkammare på entréplanet samt ett förråd på baksidan.

Carport framför huset. Luftvärmepump installerad av föreningen ger låga driftkostnader.

Barnvänligt område nära naturen och fin service med bland annat matbutiker och restauranger som du hittar i Valsta centrum. En minuts gångavstånd till närmaste busstation. Kommunikationerna är utmärkta och tar dig till Sigtuna, Märsta centrum eller pendeltågsstationen.

Anmäl dig gärna till en kommande visning redan nu!
HALL
Från radhusets framsida når du den välkomnande hallen med direkt anslutning till både köket och tvättstugan. På väggarna finns målad strukturtapet och på golvet ligger laminat. I hallen finns gott om plats för att hänga av sig ytterkläder samt en garderob som erbjuder praktisk förvaring.

TVÄTTSTUGA
Från hallen når du tvättstugan som har egen groventré och är utrustad med torktumlare och tvättmaskin från 2015. Väggarna består av målad strukturtapet och på golvet ligger klinker. Tvättstugan är rikligt utrustad med förvaring i form av överskåp.

KLÄDKAMMARE/FÖRRÅD
Ger bra förvaringsplats. Laminatgolv samt målade väggar.

KÖK
Köket som är husets pärla har ett IKEA-kök från 2012 med ett härligt ljusinsläpp. Den trevliga matplatsen som rymmer hela familjen har utsikt mot framsidan. Ovan diskbänken i laminat sitter fint kakel och skåpluckorna är av högblank modell. Köket är utrustat med kyl, frys, induktionshäll och fläkt, allt från 2012, förutom diskmaskin som är från 2016 och fläkt av okänt årtal. Väggarna är vitmålade och bryter av fint mot laminatgolvet i en mörkgrå nyans.

DUSCHRUM 1
Smakfullt renoverat duschrum på nedre plan med kaklade väggar och klinker på golvet. Badrumsskåp med spegel och generös förvaring, handdukstork, WC och duschhörna med vikbara glasdörrar. Utöver detta är duschrummet utrustat med golvvärme.

VARDAGSRUM/MATSAL/SOVRUM 1
En generös och inbjudande sällskapsyta som gör att det blir ett nöje att umgås med familj och vänner. Ett stilfullt valv avgränsar utrymmet mellan vardagsrum och matsal vilket ursprungligen var sovrum 1. Från vardagsrummet nås också trädgården och altanen där härliga sensommarkvällar förslagsvis kan avnjutas i goda vänners lag. Från vardagsrummet når du även husets ovanvåning via den stilfullt målade trappen. Parkettgolv samt målade väggar.

ALTAN
Underbar altan på husets baksida med angränsade gräsmatta. Bjud dina vänner på middag eller ta en kopp kaffe är perfekt på den här fina altanen. Här finns även ett förråd.

UTHYRNINGSDEL
Till uthyrningsdelen finns en egen ingång.

KONTOR/SOVRUM 2
Härligt kontorsrum med två stora fönster som vetter mot trädgården. Går även att använda som master bedroom, alternativt som uthyrningsdel då rummet har egen ingång från husets framsida. Rummet som ligger i anslutning till ett eget badrum, har målade väggar och laminatgolv. Utöver detta medföljer tre garderober.

DUSCHRUM 2
Duschrum av äldre modell med plastmatta på golv och delvis kaklade väggar. Ett fönster av mindre modell ger ett härligt ljusinsläpp.

ÖVRE PLAN

HALL
Med laminatgolv och målade väggar. Härifrån når du tre fina sovrum samt ett badrum.

SOVRUM 3
Mysigt sovrum som lämpar sig perfekt som barnrum. Rummet har målade väggar, laminatgolv samt tre medföljande garderober (IKEA 2015).

SOVRUM 4
Fint rum med en stor garderob som har skjutdörrar och som ingår i köpet (2015).

SOVRUM 5
Ett rofyllt sovrum av större modell med målade väggar och laminatgolv samt två fönster som vetter mot gatan. En större garderob ingår i köpet.

BADRUM
Tidlöst renoverat badrum med kakel, klinker och golvvärme. Utrustningen består av: badkar, WC, spegelskåp, handfat med kommod samt handdukstork.

Gjorda renoveringar:
- Samtliga innerdörrar utbytta och väggarna ommålade 2015.
- Trappan ommålad 2015.
- Valven mellan vardagsrum och matsal/sovrum 1 är från 2015.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Radhus
Rum: 6
Boarea: 136,7 kvm
Lägenhetsnummer: 53

Byggnadsår: 1990
Driftkostnad: ca 1 401 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Hiss: Nej
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen.

Tomt/balkong/uteplats

Upplåten mark: Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten)

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV och bredband via ComHem

Värme- och ventilationsanläggning

Varje lägenhet har sitt eget värme- och ventilationssystem där värmen produceras av en elpanna för vattenburen värme. Värmen sprids ut i lägenheterna från ett luftvärmeaggregat och fördelas till de olika rummen genom ett system av luftkanaler. Sedan luften avgivit sin värme återförs en del av den till luftvärmeaggregatet för förnyad uppvärmning. Före uppvärmningen blandas den återförda luften med förvärmd och frisk uteluft från det värmeåtervinningsaggregat som normalt sitter sammanbyggt med köksfläkten. Det är viktigt att alla fläktar i luftvärmeaggregatet och värmeåtervinningsaggregatet alltid är igång för att ventilationssystemet skall fungera på avsett sätt.
Det finns dessutom en luftvärmepump i varje lägenhet som föreningen installerat.

Visa mer om bostaden

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Sigtuna
Område: Märsta

Andel i föreningen

Andel av insats: 0,89062
Andel av månadsavgift: 0,89143

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Brf Västra Galaxen 1 finns på adresserna Merkurigatan, Jupitergatan och Uranusgatan. I föreningen finns 138 bostäder i storlekarna 2 rok – 6 rok. Bebyggelsen består till största delen av marklägenheter i två plan. Det finns både radhus och parhus. De mindre lägenheterna är enplanslägenheter.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Västra Galaxen 1

Föreningsform: Bostadsrätt

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Kommun: Sigtuna

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Luftvärmepumpar installerade, byte värmepannor, huskropp utvändigt, markytor

Kommande renoveringar: 2015-2016 – Målning av samtliga fasader

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet som är 4 rok och större finns ett uteförråd på tomten.
Mot kvittens går det att låna gräsklippare, skottkärra, motordriven häcksax, vertikalskärare och hänggrenrensare

Parkering

Carport med eluttag ingår i månadsavgiften

Övrigt

OMGIVNING
Steninge är ett mysigt område söder om Märsta där du kan bo i både lägenhet, radhus och villor. Det är nära till trevlig natur och på promenadavstånd ligger Steningebadet som är en av kommunens finaste badplatser. Midgårdsbadet en bit bort invigdes 2010 och ligger intill Midgårdsvallen. Badet är Nordens första biologiskt renade utomhusbad.

KOMMUNIKATIONER
Bra bussförbindelser till Märsta station. Från stationen kan man fortsätta med pendeltåg till Stockholm eller ta fjärrtåg till Uppsala eller Stockholm. Buss går också från stationen till Arlanda.

SERVICE
Valsta Centrum som ligger i närheten av Steninge består av diverse småbutiker. Du hittar t ex mataffär, vårdcentral och restauranger. Här finns också ett bibliotek. Från Steninge är det cykelavstånd till Märsta Centrum med gym, bibliotek, mataffärer, café, butiker, systembolag och apotek.

Vid Valsta Centrum finns sim- och sporthall och Vikingahallen som ligger intill Arlandagymnasiet är ytterligare en sporthall i området. Midgårdsvallen är en modern idrottsarena intill Vikingahallen som har både fotbollsplaner, BMX-bana, plan för amerikansk fotboll och friidrottsbanor.

FÖRSKOLOR/SKOLOR
I Steninge ligger flera förskolor. På Saturnusringen finns förskolan Saturnus, på Jupitergatan förskolan Raketen, Förskolan Orion ligger på Oriongatan, på Ragnagatan ligger förskolorna Edda och Ragna. Skattkammaren ligger på Buregatan och Waldorf Solblomman på Sleipnergatan. Det finns ytterligare förskolor lite längre bort i Valsta.

Skolor som ligger i närheten är Eddaskolan (F-6), Galaxskolan (F-6), Sagaskolan (F-3) och Valstaskolan (4-9).

Märstas gymnasieskola ligger i Valsta och heter Arlandagymnasiet.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Övrigt
Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

8 228 kr

I avgiften ingår kabel-TV och bostadsrättstillägg

Driftkostnader

ca 1 401 kr/mån

Kommentar: Driftkostnaderna är personliga och kan variera beroende på användning av t ex elektriska apparater eller vilken hemförsäkring man tecknat. Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Exempelvis användningen av elektriska artiklar samt val av försäkringsbolag. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Fördelas enligt följande

El: 1 000 kr
Försäkring: 243 kr

Sophämtning: 158 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 146 kWh/kvm/år

Äntligen en 6:a till salu på omtyckta Merkurigatan

Bostadsrätt: Hus på 136 m², Märsta, Sigtuna

MÄRSTA, SIGTUNA

Bostadsrätt, Hus, 8 228 kr , 136


Välkommen till ett fint bostadsrättsradhus på barnvänliga Merkurigatan. Ett bekvämt boende för dig som vill ha eget hus men ändå ha trygghet från en stabil förening som tar det stora ansvaret. Huset har en modern och öppen planlösning. Från vardagsrummet når du den stora och härliga altanen med sol större delen av dagen och från köket når du den andra altanen som ligger på framsidan där du har härlig morgonsol.

Huset om hela 136,7 kvm har under de senaste åren genomgått stora renoveringar. Köket är smakfullt renoverat med en stor matplats där familjen kan tillbringa fina måltider tillsammans. Bostaden erbjuder 5 rejäla sovrum, och möjlighet finns att hyra ut ett av dem i uthyrningsdelen som har en egen ingång. Här finns tre badrum, varav två är topprenoverade med snyggt kakel och klinker samt golvvärme. Den höga takhöjden upp till nock i det väl tilltagna vardagsrummet ger en luftig känsla. Egen tvättstuga finns i huset. Bra förvaringsmöjligheter finns genom en klädkammare på entréplanet samt ett förråd på baksidan.

Carport framför huset. Luftvärmepump installerad av föreningen ger låga driftkostnader.

Barnvänligt område nära naturen och fin service med bland annat matbutiker och restauranger som du hittar i Valsta centrum. En minuts gångavstånd till närmaste busstation. Kommunikationerna är utmärkta och tar dig till Sigtuna, Märsta centrum eller pendeltågsstationen.

Anmäl dig gärna till en kommande visning redan nu!
HALL
Från radhusets framsida når du den välkomnande hallen med direkt anslutning till både köket och tvättstugan. På väggarna finns målad strukturtapet och på golvet ligger laminat. I hallen finns gott om plats för att hänga av sig ytterkläder samt en garderob som erbjuder praktisk förvaring.

TVÄTTSTUGA
Från hallen når du tvättstugan som har egen groventré och är utrustad med torktumlare och tvättmaskin från 2015. Väggarna består av målad strukturtapet och på golvet ligger klinker. Tvättstugan är rikligt utrustad med förvaring i form av överskåp.

KLÄDKAMMARE/FÖRRÅD
Ger bra förvaringsplats. Laminatgolv samt målade väggar.

KÖK
Köket som är husets pärla har ett IKEA-kök från 2012 med ett härligt ljusinsläpp. Den trevliga matplatsen som rymmer hela familjen har utsikt mot framsidan. Ovan diskbänken i laminat sitter fint kakel och skåpluckorna är av högblank modell. Köket är utrustat med kyl, frys, induktionshäll och fläkt, allt från 2012, förutom diskmaskin som är från 2016 och fläkt av okänt årtal. Väggarna är vitmålade och bryter av fint mot laminatgolvet i en mörkgrå nyans.

DUSCHRUM 1
Smakfullt renoverat duschrum på nedre plan med kaklade väggar och klinker på golvet. Badrumsskåp med spegel och generös förvaring, handdukstork, WC och duschhörna med vikbara glasdörrar. Utöver detta är duschrummet utrustat med golvvärme.

VARDAGSRUM/MATSAL/SOVRUM 1
En generös och inbjudande sällskapsyta som gör att det blir ett nöje att umgås med familj och vänner. Ett stilfullt valv avgränsar utrymmet mellan vardagsrum och matsal vilket ursprungligen var sovrum 1. Från vardagsrummet nås också trädgården och altanen där härliga sensommarkvällar förslagsvis kan avnjutas i goda vänners lag. Från vardagsrummet når du även husets ovanvåning via den stilfullt målade trappen. Parkettgolv samt målade väggar.

ALTAN
Underbar altan på husets baksida med angränsade gräsmatta. Bjud dina vänner på middag eller ta en kopp kaffe är perfekt på den här fina altanen. Här finns även ett förråd.

UTHYRNINGSDEL
Till uthyrningsdelen finns en egen ingång.

KONTOR/SOVRUM 2
Härligt kontorsrum med två stora fönster som vetter mot trädgården. Går även att använda som master bedroom, alternativt som uthyrningsdel då rummet har egen ingång från husets framsida. Rummet som ligger i anslutning till ett eget badrum, har målade väggar och laminatgolv. Utöver detta medföljer tre garderober.

DUSCHRUM 2
Duschrum av äldre modell med plastmatta på golv och delvis kaklade väggar. Ett fönster av mindre modell ger ett härligt ljusinsläpp.

ÖVRE PLAN

HALL
Med laminatgolv och målade väggar. Härifrån når du tre fina sovrum samt ett badrum.

SOVRUM 3
Mysigt sovrum som lämpar sig perfekt som barnrum. Rummet har målade väggar, laminatgolv samt tre medföljande garderober (IKEA 2015).

SOVRUM 4
Fint rum med en stor garderob som har skjutdörrar och som ingår i köpet (2015).

SOVRUM 5
Ett rofyllt sovrum av större modell med målade väggar och laminatgolv samt två fönster som vetter mot gatan. En större garderob ingår i köpet.

BADRUM
Tidlöst renoverat badrum med kakel, klinker och golvvärme. Utrustningen består av: badkar, WC, spegelskåp, handfat med kommod samt handdukstork.

Gjorda renoveringar:
- Samtliga innerdörrar utbytta och väggarna ommålade 2015.
- Trappan ommålad 2015.
- Valven mellan vardagsrum och matsal/sovrum 1 är från 2015.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Radhus
Rum: 6
Boarea: 136,7 kvm
Lägenhetsnummer: 53

Byggnadsår: 1990
Driftkostnad: ca 1 401 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Hiss: Nej
Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen.

Tomt/balkong/uteplats

Upplåten mark: Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten)

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV och bredband via ComHem

Värme- och ventilationsanläggning

Varje lägenhet har sitt eget värme- och ventilationssystem där värmen produceras av en elpanna för vattenburen värme. Värmen sprids ut i lägenheterna från ett luftvärmeaggregat och fördelas till de olika rummen genom ett system av luftkanaler. Sedan luften avgivit sin värme återförs en del av den till luftvärmeaggregatet för förnyad uppvärmning. Före uppvärmningen blandas den återförda luften med förvärmd och frisk uteluft från det värmeåtervinningsaggregat som normalt sitter sammanbyggt med köksfläkten. Det är viktigt att alla fläktar i luftvärmeaggregatet och värmeåtervinningsaggregatet alltid är igång för att ventilationssystemet skall fungera på avsett sätt.
Det finns dessutom en luftvärmepump i varje lägenhet som föreningen installerat.

Visa mer om bostaden

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Sigtuna
Område: Märsta

Andel i föreningen

Andel av insats: 0,89062
Andel av månadsavgift: 0,89143

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Brf Västra Galaxen 1 finns på adresserna Merkurigatan, Jupitergatan och Uranusgatan. I föreningen finns 138 bostäder i storlekarna 2 rok – 6 rok. Bebyggelsen består till största delen av marklägenheter i två plan. Det finns både radhus och parhus. De mindre lägenheterna är enplanslägenheter.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Västra Galaxen 1

Föreningsform: Bostadsrätt

Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Kommun: Sigtuna

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Luftvärmepumpar installerade, byte värmepannor, huskropp utvändigt, markytor

Kommande renoveringar: 2015-2016 – Målning av samtliga fasader

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet som är 4 rok och större finns ett uteförråd på tomten.
Mot kvittens går det att låna gräsklippare, skottkärra, motordriven häcksax, vertikalskärare och hänggrenrensare

Parkering

Carport med eluttag ingår i månadsavgiften

Övrigt

OMGIVNING
Steninge är ett mysigt område söder om Märsta där du kan bo i både lägenhet, radhus och villor. Det är nära till trevlig natur och på promenadavstånd ligger Steningebadet som är en av kommunens finaste badplatser. Midgårdsbadet en bit bort invigdes 2010 och ligger intill Midgårdsvallen. Badet är Nordens första biologiskt renade utomhusbad.

KOMMUNIKATIONER
Bra bussförbindelser till Märsta station. Från stationen kan man fortsätta med pendeltåg till Stockholm eller ta fjärrtåg till Uppsala eller Stockholm. Buss går också från stationen till Arlanda.

SERVICE
Valsta Centrum som ligger i närheten av Steninge består av diverse småbutiker. Du hittar t ex mataffär, vårdcentral och restauranger. Här finns också ett bibliotek. Från Steninge är det cykelavstånd till Märsta Centrum med gym, bibliotek, mataffärer, café, butiker, systembolag och apotek.

Vid Valsta Centrum finns sim- och sporthall och Vikingahallen som ligger intill Arlandagymnasiet är ytterligare en sporthall i området. Midgårdsvallen är en modern idrottsarena intill Vikingahallen som har både fotbollsplaner, BMX-bana, plan för amerikansk fotboll och friidrottsbanor.

FÖRSKOLOR/SKOLOR
I Steninge ligger flera förskolor. På Saturnusringen finns förskolan Saturnus, på Jupitergatan förskolan Raketen, Förskolan Orion ligger på Oriongatan, på Ragnagatan ligger förskolorna Edda och Ragna. Skattkammaren ligger på Buregatan och Waldorf Solblomman på Sleipnergatan. Det finns ytterligare förskolor lite längre bort i Valsta.

Skolor som ligger i närheten är Eddaskolan (F-6), Galaxskolan (F-6), Sagaskolan (F-3) och Valstaskolan (4-9).

Märstas gymnasieskola ligger i Valsta och heter Arlandagymnasiet.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Övrigt
Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

8 228 kr

I avgiften ingår kabel-TV och bostadsrättstillägg

Driftkostnader

ca 1 401 kr/mån

Kommentar: Driftkostnaderna är personliga och kan variera beroende på användning av t ex elektriska apparater eller vilken hemförsäkring man tecknat. Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Exempelvis användningen av elektriska artiklar samt val av försäkringsbolag. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Fördelas enligt följande

El: 1 000 kr
Försäkring: 243 kr

Sophämtning: 158 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 146 kWh/kvm/år

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Sigtuna

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg